Jakie macie hobby?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 15 mar 2009, 21:29

Radziu pisze:Moja drukarka ma ponad 5 lat, pracowała w mojej firmie - średnio 300 - 500str na tydzień i cały czas działa, tylko trochę zaczęła terkotać :-)
Plujka czy laserowa? Cztery plujki Lexmark diabła warte, teraz laser color samsung, brak na razie uwag.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 15 mar 2009, 21:51

Rajteki pisze:dr.pantyhose napisał/a:
Ta drukarka ma napęd/nagrywarkę/lightscrible DVD.

bodex napisał/a:
7,2Mb

Kpisz sobie?
Kto sobie kpi bo ja nie wiem o co ci chodzi. Jeśli o tę drukarkę HP to jest to prawda. A jeśli hodzi o sieci G3 i internet poprzez tę sieć to też prawda. Zależy od przepustowości łączy ale tyle jest teoretycznie do osiągnięcia.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 mar 2009, 22:55

papa_smerf pisze:w ciagu 5 lat zużyłem 4 drukarki, a skaner cały czas funkcjonuje
A mi w pracy skanery lecą jeden po drugim, a drukarka od lat jest ta sama
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 mar 2009, 09:37

byczunio, mówimy o domowym wykorzystaniu. W biurze urządzenie może być wykorzystywane ponad to co przewidział konstruktor.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 16 mar 2009, 10:29

co do drukarek mam w domu i plujkę ale jest b. droga w exploatacji jak to HP( np drukuję w kolorach sobie wzory do haftów krzyzykowych), a do textu i innych druków gdzie kolor mi zbędny( liczenie pit, i innych spraw) mam lexmarka laserówke- kupiłam z promocji i hmm wszystko niby ok- błąd taki ze sie dowiedziałam że nie da sie tonera uzupelnic bo ma jakis tam czip i trzeba kupować a sa hmm drogie- wyjściem są zamienniki ale to i tak 90 zł..:( mimo wszystko jest opłacalne mieć laserówkę... żałuję że nie poszłam za rada i nie kupiłam HP- polaszczyłam sie na promocję i raty.
Druga sprawa internet gsm- dziękuję postoję w mieście np korzystałam z telefonu jako modemu(era- nokia e-51) wszystko ładnie pięknie, wyjechalam na swoje rancho- i lipa na maxa gg nawet słabo dzialało- o plusie czy orange akurat tam mozna zapomniec, ogólnie era ma najlepszy zasięg.
Dowiedziałam się w erze że jak nie ma zasięgu 3g to tak jest, wieć wolę stacjonarny teraz mam z kablówki bo tanio i w pakiecie z tv, a na wyjazd no cóz męczenie się z tel- laptop dobrze że modemu nie kupiłam bo bym sobie w brode pluła

PROSZE SIE NIE SMIAC Z MOJEGO BRAKU WIEDZY W TYM TEMACIE- piszę jak ja rozumiem i wiem.... jak cos proszę mnie uświadomić! :-P
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Radziu

Post autor: Radziu » 17 mar 2009, 00:24

papa_smerf pisze:Plujka czy laserowa? Cztery plujki Lexmark diabła warte, teraz laser color samsung, brak na razie uwag.
Laserowa, mam też jeszcze jedną laserową, ale to już zabytek, kupiona kiedyś z firmy która wymieniała sprzęt na nowszy, więc napewno nieźle wyeksploatowana, ma już kilkanaście lat i też działa. Obie to HP. A z takich lepszych zabytków to mam jeszcze drukarkę igłową z 1993 roku i też działa, tyle że od ponad 10 lat prawie nie była używana.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 17 mar 2009, 00:27

Podobno gdyby HP zajęło się produkcją kałasznikowów, pełny magazynek byłby droższy od giwery :-) .
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 17 mar 2009, 00:32

Hihi, coś w tym musi być, bo kiedyś jak kupowałem plujkę i skończył mi się tusz, poszedłem do MM po nowe zbiorniczki, ale wyszedłem z nową drukarką, bo taniej mi wyszło :D w promocji dawali jeszcze zapas :)
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 17 mar 2009, 07:57

Radziu pisze:poszedłem do MM po nowe zbiorniczki, ale wyszedłem z nową drukarką, bo taniej mi wyszło :D
Zgadza się, często drukarka razem z tuszem kosztuje tyle samo lub nawet mniej niż sam tusz. Ale to wcale nie oznacza, że producenci to idioci. Przy takich "promocjach" tusz dodawany do drukarki ma pojemność około 3 razy mniejszą niż tusz kupowany osobno :-P
Radziu

Post autor: Radziu » 17 mar 2009, 08:40

Często tak jest, ale nie zawsze. Wtedy zarówno te w drukarce były standardowej wielkości, jak i te dane jako zapas. Całość kosztowała mniej niż 2 zestawy zbiorniczków, a drukarkę bez tuszu jeszcze udało mi się sprzedać, więc czysty zysk :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 mar 2009, 08:51

Canon teraz jak mi się wydaje zaczął produkcje drukarek atramentowych z zasobnikami tuszu nie w głowicy, ta jest osobno i wkłada się do niej 5 takich zasobników. Są większe od tych w Lexmarkach i HP i na dodatek mniej kosztuja. Żeby tylko jeszcze nie zasychały.
Obrazek
Rajteki

Post autor: Rajteki » 17 mar 2009, 22:21

dr.pantyhose pisze:Kto sobie kpi bo ja nie wiem o co ci chodzi.
Np. Bodex.

dr.pantyhose pisze:jeśli hodzi o sieci G3 i internet poprzez tę sieć to też prawda. Zależy od przepustowości łączy ale tyle jest teoretycznie do osiągnięcia.
Raczej 3G. Sprawdzałem, 3G ma prędkość znamionową EDGA.

Magda pisze:co do drukarek mam w domu i plujkę ale jest b. droga w exploatacji jak to HP [...], a do textu i innych druków gdzie kolor mi zbędny [...] mam lexmarka laserówke
Z tego co wiem właśnie kolor lepszy atrament. Jeszcze lasera nie miałem.
Magda pisze:Dowiedziałam się w erze że jak nie ma zasięgu 3g to tak jest, [...], a na wyjazd no cóz męczenie się z tel- laptop dobrze że modemu nie kupiłam bo bym sobie w brode pluła
A plus w 99% ma GPRS :lolol Modem można gorszy kupić. i 3 nie 1zł.? A i w telach jest 3G.

A o dopłnianiu tonera nie słyszałem
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 18 mar 2009, 08:00

Rajteki pisze:A o dopłnianiu tonera nie słyszałem
To usłysz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 18 mar 2009, 11:32

rajteki jak cytujesz to swoją wypowiedx dopisuj pod cytatem... bo laczysz i mozna sie pogubić. Czytaj calośc -plus dla mnie to lipa- era ma najlepszy zasięg , ale i tak poza miastem nie ma 3G wiec kupowanie modemu jest bezsensu

Jak będziesz mial laserówke i przyjdzie ci kupić toner za 250 to zaczniesz szukać innych mozliwosci ...i wtedy usłyszysz o zamiennikach po 100 lub dosypywaniu tonera
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 18 mar 2009, 23:01

A tu jest zawarta każda rada dla Rajteki

www.google.pl
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 19 mar 2009, 18:56

a to w ramach wolnego czasu (moim jednym hobby z wielu jest nat)
Po obejrzeniu spadłam z krzesła

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 6051038290

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 5881&hl=pl
Rajteki

Post autor: Rajteki » 19 mar 2009, 22:19

Magda pisze:rajteki jak cytujesz to swoją wypowiedx dopisuj pod cytatem... bo laczysz i mozna sie pogubić.
To niechciący.

dr.pantyhose pisze:A tu jest zawarta każda rada dla Rajteki

www.google.pl
Hahahahaha! :evil: :pala

Magda pisze:a to w ramach wolnego czasu (moim jednym hobby z wielu jest nat)
Po obejrzeniu spadłam z krzesła

http://video.google.pl/vi...247616051038290

http://video.google.pl/vi...130455881&hl=pl
Już to pisałaś. A ten toner jak dosypać?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 mar 2009, 22:20

Po zdjęciu paru wałków i zabezpieczeń, otwierasz korek i już.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 mar 2009, 09:21

Rajteki ja jestem kobieta- a kombinowalam, pytałam, czytałam na google, więc ty facet powinienes wiedzieć

a jak chcesz wiedziec cos to polecam: http://lmgtfy.com/?q=jak+dosypa%C4%87+toner
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 20 mar 2009, 17:14

Brawo Magda.
Młodemu pokoleniu, a Rajteki się do niego zalicza trzeba wszystko przedstawiać w formie komiksów bo inaczej nie dociera.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 mar 2009, 19:06

a kliknałes na link Doktorku?..... :lol:
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 21 mar 2009, 23:32

Klikałem i bardzo to fajne. Nie znałem tego.

Rajteki czasem sprawia wrażenie, że jest na poziomie przedszkola a czasem używa zaawansowanych funkcji forum. Mam wrażenie (te głupie pytania), że to trolowa przypadłość jego charakteru i tylko tak możemy z nim się uporać jak to przedstawiałaś w filmiku google.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 05 kwie 2009, 21:25

dr.pantyhose pisze:
Rajteki czasem sprawia wrażenie, że jest na poziomie przedszkola a czasem używa zaawansowanych funkcji forum. Mam wrażenie (te głupie pytania), że to trolowa przypadłość jego charakteru i tylko tak możemy z nim się uporać jak to przedstawiałaś w filmiku google.

Kojarzy mi się z tym kawał, który wczoraj czytałem.
Pani w szkole do Jasia: Jasiu powiedz ile jest dwa razy dwa?
Jasiu: cztery.
Wtedy nauczycielka dopada Jasia i krzyczy:
Kto ty jesteś i co zrobiłeś z Jasiem.

Tu mamy podobny przypadek.
Rajteki

Post autor: Rajteki » 17 kwie 2009, 13:01

dr.pantyhose pisze:a czasem używa zaawansowanych funkcji forum
Niby jakich?
Awatar użytkownika
555 den
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: 555 den » 16 mar 2010, 19:33

Zainteresowania... Hmm... :-P Samochody, "TIR-y", komp/internet/gry. ;-)
Pozdro! :-)

:flaszka
ODPOWIEDZ