Body

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 01 mar 2009, 23:04

papa_smerf pisze:Mam dwa egzemplarze tego samego body z golfem i długimi rękawami kupione w odstępie 1,5 miesiąca. Jak się okazuje materiał jest zupełnie inny. Pierwsze ma grubszy i dość mocno opinający, drugie znacznie delikatniejszy, bardziej elastyczny nie ściskający.
Z tego wniosek, że bez sensu kupować Gattę by net.
Mi najlepiej nosi się body włoskiej firmy Intimidea.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 02 mar 2009, 10:09

byczunio pisze:Z tego wniosek, że bez sensu kupować Gattę by net.
Nie do końca. Przez net jest taniej, a jedno i drugie body ma swoje przeznaczenia. Tylko można powiedzieć, że jest to swego rodzaju totolotek.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 02 mar 2009, 16:08

Właśnie dlatego wolę sklepy, wolę widzieć co kupuję. W tym netowym totolotku już kilka razy się naciąłem, ale w przypadku body gatty było wszystko ok, poza czasem przesyłki :-x Ale biorąc pod uwagę różnicę w cenie, mimo wszystko było warto.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 30 mar 2009, 21:49

Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 31 mar 2009, 22:38

Piosenka fajna ale chyba o inne body chodzi ;-)
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 01 kwie 2009, 20:20

Wiem, ale w nazwie ma body i jest fajna. Chciałem urozmaicić :mrgreen:
ziomek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: ziomek » 08 wrz 2009, 23:16

witam, jakie body byscie mi zaproponowali? Wole bardziej bodystring ale nigdzie takiego nie moge znalesc. Mozecie napisac jakies linki albo fotki jak to wyglada ?
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 09 wrz 2009, 08:43

ziomek pisze:witam, jakie body byscie mi zaproponowali? Wole bardziej bodystring ale nigdzie takiego nie moge znalesc. Mozecie napisac jakies linki albo fotki jak to wyglada ?
Na Allegro jest tego mnóstwo. Polecam coś takiego, mam i jestem zadowolony http://www.allegro.pl/item727495875_vic ... daz_m.html
ziomek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: ziomek » 09 wrz 2009, 09:47

A tę body się nosi tak jak stringi czy inne uczucie jest? I czy nie są bardziej szersze w kroku, bo wszystko wyjdzie...
Radziu

Post autor: Radziu » 09 wrz 2009, 20:09

Przeważnie stringi są węższe z przodu, więc może być problem. Druga sprawa to że zapięcie prawdopodobnie wypadnie Ci w punkcie strategicznym, co nie jest zbyt wygodne.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 10 wrz 2009, 08:30

W tym body (co dałem link) zapięcie wypada bardziej z dołu niż z przodu, więc raczej nie przeszkadza. Natomiast wąskie są, trzeba uważać aby klejnoty nie wyszły z boku :mrgreen:
ziomek
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: ziomek » 10 wrz 2009, 17:45

Wiec to troche glupio nosi się, myslalem nad męskim body ale nie jest ladniejsze od damskich..
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 lis 2009, 18:43

Wczoraj idąc do pracy zaszedłem do sklepiku, gdzie kiedyś kupowałem body firmy Intimidea. Zaszedłem tam, bo widziałem, że firma ta poszerzyła gamę kolorów i wprowadziła model z mikrofibry z krótkimi rękawami i golfem. Bardzo sympatyczna pani (inna niż sprzedawała gdy byłem tam kiedyś) pokazała mi pełną gamę kolorów. Oczywiście pogadałem z panią o body'ach (jak to odmieniać?) i noszeniu ich przez mężczyzn. Stwierdziła,że chyba jestem jedyny, bo raz tylko jakiś pan kupował podkoszulkę z miktofibry, ale podkresliła, że to była podkoszulka. Pani widzi zalety body (sama je nosi), w szczególności przy chodzeniu w biodrówkach i nie widzi nic złego w tym, by panowie nosili body (także formalnie damskie). Pokazała mi jeszcze bawełniane body Intimidea na szerokich ramiączkach mówiąc, że powinno się dobrze nosić oraz innej firmy z sgestią, że nie ręczy, czy przetrwa pranie. Uświadomiłem pani, że przetrwa, bo mam takie i nie jest jednorazowe, tylko jak na mój "męski" gust ma za duży dekolt. Ze swej strony wyjaśniłem dlaczego panowie za body nie przepadają (utrudniony dostęp w załatwianiu "szybkiej" potrzeby) i obiecalem, że zajdę w poniedziałek, bo ma być więcej kolorów. Wyjaśnię zainteresowanym, że model z golfem i długimi rękawami nazywa się Dolcevita, a z golfem i krótkimi Caroline, oba wykonane z identycznej mikrofibry. Niestety, ale oba modele kosztują po 99,00PLN.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 lis 2009, 22:08

byczunio pisze:utrudniony dostęp w załatwianiu "szybkiej" potrzeby
No nie wiem, może jestem inaczej zbudowany, jednak ja nie muszę w kroku rozpinać body, żeby skorzystać z pisuaru. Może to związane z krojem i rodzajem materiału. Mam wyłącznie body Gatty i te są tak rozciągliwe, że nawet będąc w rajstopach pod body nie mam problemu z wyciągnięciem tego co potrzeba. :lol:
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 15 lis 2009, 00:59

papa_smerf pisze:nawet będąc w rajstopach pod body nie mam problemu z wyciągnięciem tego co potrzeba
Nie próbowałem, ale pewnie też bym wyciągnął co trzeba. Ale bez rozpięcia trudno by później było naciągnąć rajstopy. A że nie lubię jak rajtki są zrulowane, więc rozpinam body, naciągam rajtki i zapinam body :mrgreen: Ale czy to znowu taka fatyga aby komuś przeszkadzało ?
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 15 lis 2009, 14:22

Jak kto lubi, bo np. ja zakładam rajstopy na body a nie pod.
Jasiek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 15 lis 2009, 14:43

Ja zakładam rajstopy pod body głównie dlatego, że praktycznie każde rajtki mnie czy więcej się zsuwają, a body przytrzymuje je na miejscu :-D
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 15 lis 2009, 23:00

Byczunio- czy ten sklepik o którym wspominasz jest w przejściu podziemnym koło dworca Centralnego? w którym miejscu? Zainteresowało mnie te body z długim rekawem i golfem... chyba bym nabył :)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 16 lis 2009, 12:26

Przy Centralnym, w przejściu pod skrzyzowaniem ul. Chaubińskiego i Al. Jerozolimskich między wyjściem na przystanek "T" w Alejach w kierunku wschodnim (Praga) a wyjściem pod Mariotta. Sklepik na SW narożniku bloku wewnętrznego należy do tego samego właściciela i towar w obu teoretycznie powinien być identyczny, ale nie jest.
Ja także zakładam rajstopy pod body, coby ograniczyć ich obsuwanie się.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 lis 2009, 16:14

Obrazek

A to z Gatty za połowę tej ceny jest złe?
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 16 lis 2009, 22:11

a czy ktoś mówi że body Gatty jest złe?? za to zaciekawiło mnie jak się okłada materiał na klatce piersiowej jak nie ma tych , no ten tego.. wypełniaczy :)
papo smerfie- na tej fotce wydaje się że body gatty prześwituje? tak jest w rzeczywistości? i jak jest z rozmiarówka gatty i intimidea?
a przy okazji - polecam wszystkim moje odkrycie z gatty- legginsy riyo 07 ( z zapiętkiem- narciarki)- świetne są!
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 17 lis 2009, 00:03

Wydaje mi się, że Intimidea robi swoje ze znacznie grubszej mikrofibry niż Gatta (przynajmniej w porównaniu do tego co miałem w ręku). Rozmiarówka Intimidei to tylko trzy rozmiary: S/M, M/L i L/XL, jednak materiiał jest baaardzo elastyczny i ja, przy swoich 180 cm / 93 kg noszę L/XL, ale wchodzę w żonine S/M.
http://www.intimidea.com | Basic Collection | Basic Intimo | Body
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 lis 2009, 08:48

Kornecken pisze:papo smerfie- na tej fotce wydaje się że body gatty prześwituje? tak jest w rzeczywistości? i jak jest z rozmiarówka gatty i intimidea?
Mam białą koszulkę i nie prześwituje, body mam czarne i też nie widzę problemu prześwitywania. Muszę jednak stwierdzić, że mam 2 szt. tego samego modelu body (zakupione w odstępie ok. 3 mies.) i ich materiał się między sobą różni. Jeden jest wyraźnie grubszy i mocniej ściska. Ja jednak wolę to drugie delikatniejsze.
Jeśli chodzi o rozmiarówki to też są trzy S, M, L. Ja mam L, ale wydaje mi się, że ktoś znacznie potężniejszy ode mnie też się zmieści. Po prostu ten materiał sam dopasowuje się do rozmiarów noszącego.
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 17 lis 2009, 11:44

papa_smerf pisze:Po prostu ten materiał sam dopasowuje się do rozmiarów noszącego.
Dokładnie. Ja przy wadze 85kg i 178 wzrostu kupiłem sobie właśnie to Gatty w rozmiarze L i jest OK. Przymierzyłem też rozmiar M (kupiony dla żony) i chociaż czuć że trochę mocniej opina, ale też jest OK :mrgreen:
A materiał (czarny) nie prześwituje.
Radziu

Post autor: Radziu » 17 lis 2009, 12:11

bodex pisze:Nie próbowałem, ale pewnie też bym wyciągnął co trzeba. Ale bez rozpięcia trudno by później było naciągnąć rajstopy?
Kupuj niższe rajstopy, a problemu nie będzie ;-)
ODPOWIEDZ