Męskie rajstopy.

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Radziu

Post autor: Radziu » 21 wrz 2008, 23:51

To ja już bym wolał metkę od spódnicy z oznaczeniem UNISEX
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 14 lis 2008, 02:03

Sklep internetowy w dziale rajstop dla mężczyzn uważa, że nie ma potrzeby wprowadzać specjalnych rajstop. Nadają się wybrane modele produkowane dla kobiet. Sam wypróbowałem z tych propozycji Levante i są niesamowicie fajne i twałe.

http://www.tightsplease.co.uk/for-men/

http://www.tightsplease.co.uk/stockings ... -yourself/
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 17 lut 2009, 11:53

dr.pantyhose pisze:Sklep internetowy w dziale rajstop dla mężczyzn uważa, że nie ma potrzeby wprowadzać specjalnych rajstop. Nadają się wybrane modele produkowane dla kobiet. Sam wypróbowałem z tych propozycji Levante i są niesamowicie fajne i twałe.

http://www.tightsplease.co.uk/for-men/

http://www.tightsplease.co.uk/stockings ... -yourself/
pewnie ze sie nadaja:) czym sie nasze nogi różnią od kobiecych oprócz kaształtu?:D
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 17 lut 2009, 14:47

kochamrajstopy, a co masz baniaste? a może kwadretowe? a może piszesz tylko by poprostu pisać?
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 18 lut 2009, 15:07

Przystopuj trochę... może to nie moje zadanie tak pisać, ale pamiętaj, że póki co jesteś tu bardzo krótko, o wiele krócej niż Magda i nie masz prawa decydować kto powinien, a kto nie powinien tutaj być :lol:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 18 lut 2009, 21:50

Dziękuję zarówno Carin jak i Papie Smerfowi :zdrowko :zdrowko
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 18 lut 2009, 23:11

kochamrajstopy- ta gadka to była naprawdę niskopoziomowa- forum jest dla wszystkich fajnych ludzi, niezależnie od płci.

a propos kupowania męskich rajstop wyłącznie dla pudełka- to byłby dobry sposób zeby zabić ten raczkujący rynek... no bp pomyślcie- producenci zainwestują w produkt, reklamę etc. a tu potencjalny klient kupi 1 sztukę i się więcej w sklepie nie zjawi... i tak zniechęceni producenci przekonani ze nie ma rynku na produkt "meskie rajstopy" porzuci w diabły ten projekt... i wkrótce nawet jak ktos ma pudełko to i tak zostanie wyśmiany no bo kto to słyszał o męskich rajstopach? nie ma czegos takiego :)
imho pachnie to 100% fetyszyzmem.
Uwazam ze jak sa męskie - to należy je kupować- to sygnalizuje że jest zbyt, pojawia się więc i większa podaż, ceny spadają i jest dobrze. Oczywiście nie ma przymusu kupowania wyłącznie męskich- ale dobrze by było te produkty popierać.
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 19 lut 2009, 11:25

Kornecken pisze:Uwazam ze jak sa męskie - to należy je kupować- to sygnalizuje że jest zbyt, pojawia się więc i większa podaż, ceny spadają i jest dobrze.
Oczywiście ma rację, ale kogo na to stać ? Producenci też nie są idiotami, więc dlaczego oczekują że ktoś kupi męskie rajstopy identyczne jak damskie ale za 2-3 razy wyższą cenę ?

Kupiłem np. te męskie czeskie rajstopy, nawet dwie pary. Ale cena damskich tego samego typu była taka sama :mrgreen:
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 19 lut 2009, 16:58

Bodex ma rację. Ja naprawdę nic nie mam przeciw męskim rajstopom! Gdyby były wykonane na dobrym, zadowalającym poziomie i w NORMALNEJ cenie, z chęcią bym kupił. Sęk w tym, że w żadnym sklepie ich nie można dostać, a drugi problem to niebotyczne ceny.

Pamiętam, że gdzieś jacyś polscy producenci sprzedawali męskie rajstopy (Lida? czy coś takiego...), ale opinie były bardzo krytyczne - głównie jeżeli chodzi o jakość :roll: Niestety, prawda jest dla producentów taka, że wbrew pozorom, my będziemy mieli wyższe wymagania dot. towaru i lepszą wiedzę na jego temat niż przeciętna kobieta, która prosi w sklepie o rajstopy "cielesne" :lol:

Dlatego: 1. inwestując w produkcję rajstop męskich, nie można liczyć od razu na zysk - to jednak wciąż u nas mało popularna częśc garderoby, której facetom w ogólnym pojęciu "nie przystaje" zakładać; 2. produkt, jeżeli już powstanie, musi być naprawdę dobry jakościowo, tak by klient nie miał dylematu czy wybrać męskie rajstopy, czy damskie (jeżeli chodzi o jakość); 3. nikt nie będzie płacił dodatkowych 20/30/40zł za to, że na opakowaniu jest facet i stoi "rajstopy męskie" ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 lut 2009, 17:21

Wystarczy na pudełku napisać "męskie" lub rajstopy "dla niej i dla niego".
No może jeszcze jeden rozmiar w górę, bez dużego klina.

Robienie rozporka powoduje, że tacy jak ja ich nie kupią.
Ostatnio nabyłem lecznicze Ares i normalne Filip, czeskiej produkcji i te rozporków nie mają.
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 19 lut 2009, 20:13

papa smerf- co do rozporków masz rację. sa mało praktyczne. i na szczęście rajstopy męskie bardzo rzadko je mają... spotkałem się z nimi tylko w polskich rajstopach Lida.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 lut 2009, 21:16

Bo Polacy są zawsze najbardziej pruderyjni i nawet jak czegoś nie potrzeba to wolą to dać. :lol:
Obrazek
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 19 lut 2009, 22:30

papa_smerf pisze:Bo Polacy są zawsze najbardziej pruderyjni
Coś w tym jest. Nawet w opisie męskich rajstop Lida dodali tekst "pamiętamy o tym, że usuwanie owłosienia z nóg to domena kobiet.". Chyba tylko po to, aby było bardziej "męsko" :mrgreen:
Radziu

Post autor: Radziu » 19 lut 2009, 22:52

bodex pisze:...Nawet w opisie męskich rajstop Lida dodali tekst "pamiętamy o tym, że usuwanie owłosienia z nóg to domena kobiet.". ...
:shock: :shock: Naprawdę jestem w szoku :shock: :shock:

Ciekawe jak długo ktoś nad tym myślał. Aż dziwne, że na żelu czy piance do golenia, czy też maszynkach męskich nie ma napisu nie używać do męskich nóg :lol:
boggy
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: boggy » 25 lut 2009, 00:08

papa_smerf pisze:(...) "dla niej i dla niego".
No i to według mnie brzmi bardziej przyjaźnie niż hasło "rajstopy męskie" czy "unisex". Założę się że znaczna część kobiet (mężczyzn w sumie też) nawet sobie nie zdaje sprawy co znaczy to ostatnie.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 25 lut 2009, 10:36

No bo w naszym społeczeństwie cokolwiek zawiera w sobie słowo sex jest traktowane sexualnie :) - więc pewnie społeczeństwo domagałoby się żeby takowe rajstopy sprzedawać w sex-shopach, nie mówiąc że pewna grupa starszych niewiast uważałaby że unisex to znaczy do uprawiania sexu :-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 25 lut 2009, 17:51

boggy pisze:"unisex"
czy to znaczy: "do uprawiania sexu z nim i z nią"? ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 25 lut 2009, 22:29

to poprostu sex uniwersalny ;-)
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 25 mar 2009, 14:02

witam
na allegro sa ostatnimi czasy meskie http://allegro.pl/item584788251_aries_r ... ml#gallery mial ktos takie??? prosze o opinie
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 25 mar 2009, 15:54

Szkoda, że nie używasz funkcji szukaj.

Masz tu http://nowamoda.webd.pl/viewtopic.php?t ... &start=165
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 07 maja 2009, 23:23

Kilka dni temu chodząc po sklepach z zona znaleźliśmy coś takiego. Obrazek

Oczywiście zakupiłem w celach eksperymentu (żona też nie została z pustymi rękami i wyszła ze sklepu z wyrobami pończoszniczymi)

Obrazek

Za jakiś czas opowiem co i jak po testach.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 maja 2009, 22:02

Opakowanie ohydne i nic nie mówi o zawartości. Co tam jest w środku?
Obrazek
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 08 maja 2009, 23:43

Zgadzam się z papą smerfem :) opakowanie jest odstręczające, ma chyba zniechęcać od zakupu :) wygląda jakby w środku był używany strój dla Robin Hooda :) prosto ze średniowiecza
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 09 maja 2009, 00:30

"Złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy." Chcieliście męskich rajstop w sklepie to macie. Do damskich też się można przyczepiać. Że modelka blondynka a ja lubie rude i piegowate. Itd...
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 09 maja 2009, 17:27

no tak ale własnie jak to dla facetów- wszystko w gorszej jakości- tak sobie wydumalam ,że
kornecken miał to na mysli
ODPOWIEDZ