Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Post autor: Radziu » 08 lut 2009, 11:39

Ja też nie lubię się golić czy depilować (chyba nie ma w tym nic odkrywczego ;-) ), w zimę nawet czasami sobie trochę odpuszczam, bo i tak kłaczków się nie pokazuje ;-) Osobiście odnoszę wrażenie, że bardziej tolerowane społecznie są wydepilowane nogi niż rajstopy.
student-w-raj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: student-w-raj » 08 lut 2009, 12:40

rajstopy to taka nowosc dla kobiet... gdzie trudno im to zaakceptowac. tak samo jak kiedys mini spodniczka dla samych kobiet. przeciez to bylo cos nie do pomyslenia ze mozna zalozyc przez kobiete spodniczke mini To byl wielki szok. a pozniej jak sie ludzie oswoili z tym to teraz dosc czesto widzi sie mini ale jeszcze 30 lat temu bylo to NIEMORALNE ZEBY COS TAKEIGO NOSIC. moze w naszej kwseti depilacji nog tez sie zmini. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 lut 2009, 18:22 przez student-w-raj, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 lut 2009, 14:34

student-w-raj pisze:teraz dosc czesto widzi sie mini ale jeszcze 30 lat temu bylo to NIEMORALNE ZEBY COS TAKEIGO NOSIC.
I tu się bardzo mylisz, właśnie kiedyś to było prawdziwe mini, to teraz ciemnogród to hamuje.

Mini królowało już w latach 1965 - 1970 i były to przeważnie powiewne spódniczki tak krótkie, że wiatr nawet niewielki odsłaniał majteczki. Szkoda tylko, że wtedy nie znano stringów. Pamiętam to, bo były to czasy wrzących u mnie hormonów (byłem nastolatkiem) i człowiek prawie cały czas spacerował po ulicach za widoczkami.

Co do depilacji trudno mi powiedzieć, ale dość się nie zauważało obrośniętych nóg pań. Możliwe, że to robiły, albo nie stosowano wtedy tak często leków hormonalnych. :-/
Obrazek
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 08 lut 2009, 14:57

student-w-raj pisze:dosc czesto widzi sie mini ale jeszcze 30 lat temu bylo to NIEMORALNE ZEBY COS TAKEIGO NOSIC
Druga połowa lat 60-tych. Byłem wtedy w średniej szkole. Nasze koleżanki szkolne chodziły w mini, a my traktowaliśmy to jako zwykły ich ubiór, tyle że wygodny, jak same o tym mówiły. Nie byliśmy tym wcale "napaleni". Moja żona też chodziła wtedy w mini. Gdy była w tamtych czasach na wakacjach u rodziny na Ukrainie to jak opowiadała faceci się dziwili: "gdzie ta Polaczka ma żabki do pończoch?", a przecież ona już wtedy nosiła rajstopy.
Jasiek
student-w-raj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: student-w-raj » 08 lut 2009, 15:14

hmmm widac zle musialem uslyszec. to moze nie 30 lat temu a 60 lat temu :P ale na bank cos takiego bylo :) a jesli chodzi o wlosy to tak z czystej ciekawosci
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 08 lut 2009, 15:15

papa_smerf pisze:człowiek prawie cały czas spacerował po ulicach za widoczkami
Za mojego nastolatkostwa to wszystkie dziewczyny w szkole chodziły w spodniach (jak jeden mąż). Na ulicach wcale nie było lepiej. Dlatego tamtejszej swobody ubraniowej zazdroszczę.
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 09 lut 2009, 17:39

Masakra :-( Jaką ja mam potwornie delikatną skórę... Postanowiłem sobie wreszcie wydepilować pastą cukrową uda - i miejscami tak mnie podrażniło, że wylała się chyba krew pod skórą. Widać takie czerwono-bordowe plamki :shock: Golenie mi podrażnia skórę, pasta cukrowa też (tyle opinii przeczytałem i nikt się nie skarżył na to).

Aż strach pomyśleć co by było, gdybym użył depilatora... :-| Zostało mi chyba jeszcze jedynie wypróbowanie kremów do depilacji, może chociaż one nie będą miały takich "skutków ubocznych"
Radziu

Post autor: Radziu » 09 lut 2009, 17:43

carin pisze:...Widać takie czerwono-bordowe plamki :shock: ...
Spokojnie, te plamki powinny zniknąć po około 24 godzinach
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 09 lut 2009, 18:28

Radziu pisze:Spokojnie, te plamki powinny zniknąć po około 24 godzinach
Niekoniecznie, mi po pierwszym depilowaniu znikły dopiero po 4-5 dniach. Ale po drugim były już mniejsze i szybciej znikły. A teraz nie ma już żadnego problemu :-)
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 09 lut 2009, 19:34

Nie panikuję ;-) ale raczej nie znikną tak szybko. Te "z pierwszej tury" depilacji trzymają się już z tydzień. Dobrze chociaż, że nic nie boli, ale nie wiem na ile to "zdrowe" - w końcu tam pod skórą jest chyba krew :roll:

Mam po prostu wrażliwą skórę - skutki golenia odczuwam i widzę do dziś :shock:
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 09 lut 2009, 20:49

a po co eksperymentowac jak sa sprawdzone sposoby......
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 09 lut 2009, 20:53

Jak sobie przypomnę pierwsze eksperymenty z młodości, to chyba tez miałem problemy z uczuleniami na golenie. Wosków i cukrów nie próbowałem. To chyba z czasem przechodzi, lub skóra robi się mniej wrażliwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 09 lut 2009, 21:13

Papo! ale teraz jest internet i np google o innych wyszukiwarkach nie wspomnę i jak ktos nie za bardzo może sobie dac radę to nie musi experymentowac tylko znaleźć sprawdzony sposób
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 09 lut 2009, 23:59

Magda - z ciekawości się eksperymentuje zazwyczaj :-) Zwłaszcza, jeżeli inni zachwalają coś. Mimo wszystko eksperyment ciekawy i naprawdę dobry - to nie wina pasty cukrowej, że mam wrażliwą skórę i widoczne podrażenienia. Gdyby nie czasochłonność tej metody i moja skóra, byłaby super. To chyba jedna z najbardziej przyjazdnych skórze metod, w pełni naturalna. Tak jak mówiłem - strach pomyśleć, jak by to wyglądało, gdybym sięgnął najpierw po google i "sprawdzony sposób" jakim jest depilator. Skończyłoby się masakrą na moich nogach, więc ten eksperyment nie był taki zły ;-)
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 10 lut 2009, 09:07

No w sumie masz rację , ja też experymentuję np z róznymi kremami, nie wspomnę o experymentowaniu z solarium, gdzie chciałam sie jak najszybciej opalić... i chodzilam codziennie....... nie zwracając uwagi na opinie i uwagi obsługi i znajomych- zreszta wiedzialam że co 2 dzień można , a ja codzień biegałam na dośc długo i za przeproszeniem tak tyłek spaliłam- bo tam najwrazliwsza skora,ze ani siedzieć ani lezec.... ech
no ale też eksperymentowałam
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 10 lut 2009, 10:21

Współczuję tego spalonego siedziska... ;-) Ja aż takich konsekwencji nie poniosłem. Generalnie też jestem zwolennikiem stosowania sprawdzonych produktów, metod, ale jeżeli ryzyko jest niewielkie, czasem dobrze spróbować czegoś nowego :-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 10 lut 2009, 19:04

carin pisze:to nie wina pasty cukrowej, że mam wrażliwą skórę i widoczne podrażenienia.
Tego nigdy nie wiadomo, co jest przyczyną podrażnień. Nieraz bardzo pospolity czynnik może być mocnym alergenem. To jest proces bardzo trudny do przewidzenia i sprawdzenia, jaki czynnik ją wywołuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 10 lut 2009, 19:21

masz racje- z kremami depilacyjnymi też różnie bywa- w końcu to chemia, mająca na zadanie spalić wlos- szkoda,ze nie cebulkę wlosowa.... :zdrowko mniam :zdrowko
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 16 lut 2009, 17:53

a ja nie moge depilowac;/ dziewczyna mi nie pozwala
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 18:07

A Ty jej pozwalasz, czy zabraniasz :-P
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 16 lut 2009, 18:08

no ona raczej musi;p ale mi nie pozwala;p
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 18:15

To też jej zabroń, będziecie kwita.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 16 lut 2009, 18:20

Powiem tak- kazdy chodzi jak lubi ale rajtki szczególnie cieńkie i w kolorach cielistych na owlosionych nogach wyglądają okropnie- nie chce używać dosadnych sformulowań
kochamrajstopy

Post autor: kochamrajstopy » 17 lut 2009, 11:41

Magda pisze:Powiem tak- kazdy chodzi jak lubi ale rajtki szczególnie cieńkie i w kolorach cielistych na owlosionych nogach wyglądają okropnie- nie chce używać dosadnych sformulowań
wiem o tym;/
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 lut 2009, 15:13

Więc kędziorki wystają ci z rajstop ?
ODPOWIEDZ