Golenie - Depilacja

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 05 lut 2009, 13:13

to tak jak piszę -wygólcie nogi"na łyso" a zostawcie klatkę owłosioną...hmmm no nieco dziwnie by to wyglądało...:P :-P :-P :-P
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 lut 2009, 14:08

Struś tak wyglada :lol:
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 05 lut 2009, 14:10

Magda pisze:to tak jak piszę -wygólcie nogi"na łyso" a zostawcie klatkę owłosioną
niektórzy mają jeszcze włosy na plecach (na szczęście ja do nich nie należę).
student-w-raj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: student-w-raj » 06 lut 2009, 12:11

no macie w 100% racje.. ale nei wiem dalczego czasem jak wygole sobie nogi i zaloze rajstopy a pozniej uprawiam sex to po sexie odczuwam wielkie niezadowonie ze sie wydepilowalem i chodze w rajstopach... nie wiem dlaczego takie dwie skrajnosci...
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 lut 2009, 12:43

student-w-raj pisze:no macie w 100% racje.. ale nei wiem dalczego czasem jak wygole sobie nogi i zaloze rajstopy a pozniej uprawiam sex to po sexie odczuwam wielkie niezadowonie ze sie wydepilowalem i chodze w rajstopach... nie wiem dlaczego takie dwie skrajnosci...
Bo jak z tego wynika rajstopy są w pewnym sensie fetyszem, który buduje u ciebie stopień podniecenia. Myślę jednak, że to kwestia twojego temperamentu. Z czasem przyzwyczaisz się i do gołej skóry i rajstop.
Obrazek
student-w-raj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: student-w-raj » 06 lut 2009, 13:19

tzn ja w rajstopach chodze juz od 1 podstawowki. uwielbiam to ale sie czasem na nie wkurzam nie raz chcialem zerwac z nalogiem ale nie dalem rady...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 06 lut 2009, 16:47

student-w-raj pisze:nei wiem dalczego czasem jak wygole sobie nogi i zaloze rajstopy a pozniej uprawiam sex to po sexie odczuwam wielkie niezadowonie ze sie wydepilowalem i chodze w rajstopach
Typowy objaw, po którym rozpoznaje się fetysztzm.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 06 lut 2009, 21:10

Nie chwaliłem się wcześniej, bo bałem się dać plamę, ale zamówiłem ten depilator ultradźwiękowy.
Jestem po pierwszych próbach, ale materiału do testów mam niewiele po prawie pełnej depilacji Philipsem.

Musze przyznać, ze w tych ultradźwiękach coś jest. Najważniejsze, że nie jest to chińskie, tylko napis brzmi "made in Korea".
Zasilane z baterii 6F22, czyli 9V. Ogólnie to pęseta z dodatkiem elektroniki.
Jak to działa w praktyce?
Chwytamy włos jak najbliżej skóry i podnosimy tak, żeby się naprężył by ultradźwięki mogły po nim przedostać się do cebulki. Trzymamy tak naprężony przez kilka sekund do max 15 i nagle ten naprężony włos wychodzi. Cały więc ból polega na zniesieniu tego naprężenia, bo włos już wychodzi bez bólu. Czyli jest różnica w przypadku depilacji konwencjonalnej. Fakt, że wymaga to czasu i raczej jest wskazane do miejsc bardziej wrażliwych, w moim przypadku to tym trudnym miejscem jest woreczek, bo ze względu na pomarszczenie i miękkość jest narażony na skaleczenia. Tym depilatorem to nie problem. Tak samo w przypadku robienia depilacji drugiej osobie, bo możemy mieć kontrolę nad bólem zadawanym tej depilowanemu.
Nie wiem czy rzeczywiście torebka włosowa ulega uszkodzeniu ultradźwiękami, ale samo usuwanie włosa jest bardziej komfortowe, chociaż czasochłonne.
Teraz mogę powiedzieć, że 89 zł nie zostały wyrzucone w błoto.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 lut 2009, 12:25

Papo!! rozumiem jak mi włoski wyrosna pod nosem , ale jak bym miala po 1 wlsku sobie wyrywać co 15 sek to dziękuje szczerze- mam inne zajęcia w ciągu dnia , a nie tylko wyrywanie wloskow po 1 szt( choć mam niewiele..) ...no zastanawiam sie co powiedzą bardziej obrośnięci Panowie......
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 lut 2009, 12:55

Są miejsca Madziu gdzie nie można śmiało wjechać depilatorem z obrotowymi pęsetami. Ten ultradźwiękowy jest namiastką laserowego, i daje dobre efekty (nie boli).

To tylko uzupełnienie dla cierpliwych. To chyba Danon pisał, że łono to tylko pęsetą, włos po włosku. To też pęseta, tylko łagodząca ból i uśmiercająca gniazdo cebulki, choć to się dopiero okaże.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 07 lut 2009, 12:56

student-w-raj pisze:no macie w 100% racje.. ale nei wiem dalczego czasem jak wygole sobie nogi i zaloze rajstopy a pozniej uprawiam sex to po sexie odczuwam wielkie niezadowonie ze sie wydepilowalem i chodze w rajstopach... nie wiem dlaczego takie dwie skrajnosci...
Typowy objaw tego, że jest to dla Ciebie fetysz - tzn. tak naprawdę robisz to po to, by osiągnąć podniecenie. Na tym polega też m.in. różnica między transwestytyzmem i transseksualizmem. Jedni przebierają się, żeby osiągnąć podniecenie, a "po wszystkim" czują obrzydzenie, chęć natychmiastowego zrzucenia ciuchów, poczucie winy. Natomiast drudzy, czują się w przebraniu przeciwnej płci naturalnie, odnajdują samych siebie, są "we własnej skórze".

Druga sprawa jest taka, że po pewnym czasie, kiedy człowiek się przyzwyczai, te typowe zachowania się zmieniają. Oznacza to, że po pewnym dłuższym czasie, nie będziesz odczuwał tego niezadowolenia. Jest to kwestia przyzwyczajenia, jakby "oswojenia" swojej psychiki z fetyszyzmem lub czymś, co tak naprawdę, w podświadomości, uważasz za nienormalne.

Wiem to, bo sam przechodziłem. Na szczęście obecnie mój crossdressing (bo jednak wobec wszystkich obecnych norm i obyczajów panujących w społeczeństwie, uchodzimy częściowo za crossdresserów), sprowadza się wyłącznie do rajstop (z czego jestem zadowolony). Natomiast nigdy nie czułem niezadowolenia, poczucia winy czy wstydu z powodu ogolonego ciała. Jest to indywidualna kwestia podejścia do tej sprawy. Dla mnie osobiście depilacja nie wiąże się z żadnym podnieceniem, ale odkąd ją odkryłem jest po prostu bardzo praktycznym sposobem dbania o siebie, czuję się dzięki temu jakoś wygodniej niż z zarośniętymi kudłami :-) Trochę inaczej się ma sprawa jeżeli chodzi o rajstopy, ale to nie o tym temat ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 lut 2009, 13:03

carin pisze:Dla mnie osobiście depilacja nie wiąże się z żadnym podnieceniem, ale odkąd ją odkryłem jest po prostu bardzo praktycznym sposobem dbania o siebie, czuję się dzięki temu jakoś wygodniej niż z zarośniętymi kudłami
Wielokrotnie wchodząc do pulicznej toalety, czy korzystając z pisuaru mamy okazję oglądać czyjeś "skrętki", które wypadły podczas wyciągania interesu. Okropnie to obrzydliwe.
Depilacja lub golenie miejsc intymnych powinno być nakazane przez zasady dobrych obyczająów i higieny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 07 lut 2009, 16:32

Dla Panów Macho higiena i dbalosc to cos niemęskiego- a dla mnie jest odrazające jak facet jest zarośnięty np pod pachami, upocony , nieogolony- błeeeeee
co do męskich toalet to niestety nie bywam w nich ale otwarcie drzwi od męskiej części przybytku w markecie, przez wychodzącego Pana daje dużo do myślenia..... :-P
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 07 lut 2009, 16:40

papa_smerf pisze:Danon pisał, że łono to tylko pęsetą, włos po włosku
Tak bodajże zrobił Byczunio - jam się opił i wjechał kosiarom za daleko :-) . A tak na poważnie - może to i dobre tylko że dla mnie depilatorem objechać nogi i okolice zajmuje tyle czasu, że wyrywać włosek po włosku to tak jak z nożyczkami na łąkę.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 07 lut 2009, 18:17

Depilacja lub golenie miejsc intymnych powinno być nakazane przez zasady dobrych obyczająów i higieny.
Uważam dokładnie tak samo! Nie wyobrażam sobie już teraz, jak można funkcjonować z "zarostem" w miejscach intymnych :-/ Przecież tam się człowiek też poci! w efekcie wydzielając nawet brzydki zapach, że o tych "skrętkach" nie wspomnę... obleśne :roll:

Niestety. Jest jak jest. Kiedy ostatnio tak jakoś z kolegami rozmawialiśmy i nagle padł temat golenia i depilacji, zrobili miny jakby zobaczyli kosmitę, kiedy im powiedziałem, że golę się pod pachami :lol: Delikatnie, ale i krótko wyjaśniłem im dlaczego, lecz później jakoś już nie gadaliśmy o tym. Dobrze, że nie zwracają uwagi na moje nogi, bo tego by nie przeżyli! :mrgreen: Gdybym powiedział to koleżankom, reakcja była by na 100% jeszcze mocniejsza :-P

Wy możecie jeszcze liczyć na to, że ktoś się okaże tolerancyjny wobec waszego ubioru, tego jaki macie wizerunek itd., ale - tak jak już gdzieś pisałem - pośród ludzi w moim wieku, każde, najmniejsze uchylenie od "normy" jest skandalem i sensacją. Trudno mieć inne wnioski, skoro golenie pach aboslutnie facetowi "nie uchodzi!", to co dopiero noszenie "DAMSKICH RAJSTOP!!!" :roll:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 07 lut 2009, 18:30

carin pisze:Gdybym powiedział to koleżankom, reakcja była by na 100% jeszcze mocniejsza :-P
Tego nie zrozumiałem. Czyżby koleżanki cię potępiły za golenie pod pachami? Jeśli tak uważasz, to się mylisz.

Moja żona po wielu już latach małżeństwa przyznała się, że zwróciła na mnie uwagę w tłumie innych dlatego, że nie było ode mnie czuć. Myślę, że tylko macho uważają, że prawdziwy mężczyzna jedzie potem. A włosy w potliwych miejscach jeszcze to potęgują.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 07 lut 2009, 18:38

carin pisze:... Na tym polega też m.in. różnica między transwestytyzmem i transseksualizmem.
Chyba miałeś na myśli różnicę między fetyszyzmem a transwestytyzmem. Ewentualnie różnice między fetyszyzmem transwestytycznym (zwanym też transwestyzmem fetyszystystycznym) a transwestytyzmem. Bo to co napisałeś to jeden z bzdurnych mitów.

Natomiast masz rację, że to o czym pisze student-w-raj to właśnie są objawy fetyszyzmu.

[ Dodano: 2009-02-07, 18:43 ]
carin pisze: Gdybym powiedział to koleżankom, reakcja była by na 100% jeszcze mocniejsza :-P
No niewiem, ja mam przeciwne doświadczenia, to właśnie koleżanki lepiej reagują na depilację czy nawet na rajstopy.
carin pisze: Trudno mieć inne wnioski, skoro golenie pach aboslutnie facetowi "nie uchodzi!"
Nie uchodzi :?: Żartujesz chyba. Pachy na lato golę już przynajmniej 10 lat i jeszcze nigdy nie było żadnej reakcji na ten temat. Odnośnie depilacji nóg sporadycznie coś się zdarza, ale nic tragicznego. Na plaży widać, że jestem gładziutki nawet nie wystają mi kłaczki spod skąpych kąpielówek biodrówek i też jakoś nigdy nic z tego powodu się nie wydarzyło.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 07 lut 2009, 20:45

Może twoje koleżanki Carin same mają włosy pod pachami i nie rozumieją jak mężczyzna może dobrowolnie golić. W rodzinie kiedys przeszedłem podobna rozmowę na temat włosów pod pachami. Syn mojej siostry miał krzaczaste czarne włosy pod pachami i przy jakiejś rozmowie rozmawialiśmy o tym. Argumentował niegolenie standardowymi słowami: niemęskie, męczące, a po co, to pedalskie itd. Poznał dziewczynę i ma z nią rodzinę ( a teraz już goli te pod pachami) i kiedyś słyszałem jak rozmawia z babcią a moja mamą. Babcia do niego, że to niemęskie, pedalskie itd. A on do niej że tylko syfiarze nie golą a czysci mężczyźni powinni golić bo inaczej brzydko śmierdzą. Argumenty zmieniły mu sie jak poznał tę jedyną no i spróbował ogolić.

Co do łona nie dyskutowałem z nim.
Radziu

Post autor: Radziu » 07 lut 2009, 21:06

Kiedyś gdzieś czytałem, że jak od faceta nie śmierdzi capem, to nie jest on mężczyzną :-D
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 07 lut 2009, 21:14

Ja nie chcę byc capem. Niestety przeciętnie mężczyźni mają około 10 razy więcej komórek potowych niz kobiety. Pewnie kiedyś jak mieszkaliśmy w buszu to nam się to przydawało.
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 07 lut 2009, 21:55

Nie uchodzi Żartujesz chyba.
Zastosowałem cudzyszłów - miałem na myśli reakcję innych, jakbym włożył w ich usta słowa zbulwersowania "Nie uchodzi!". Sam rzecz jasna uważam inaczej ;-)
Ewentualnie różnice między fetyszyzmem transwestytycznym (zwanym też transwestyzmem fetyszystystycznym) a transwestytyzmem
Tak. Trochę nakręciłem, nie sprecyzowałem, że chodzi o transwestyzym fetyszystyczny. Przepraszam, ale nie jestem biegły w tych terminach tak jak Ty.
Kiedyś gdzieś czytałem, że jak od faceta nie śmierdzi capem, to nie jest on mężczyzną
Niestety, coś w tym jest ;-) Nie ma się co oszukiwać. Kiedyś słyszałem jak dziewczyny rozmawiały o owłosieniu na facetach i bezsprzecznie stwierdziły, że im więcej i gęściej na ciele, tym lepiej :-P Fakt faktem, że preferencje są jednak (i na szczęście!) różne ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 07 lut 2009, 22:37

papa_smerf pisze:Chwytamy włos jak najbliżej skóry i podnosimy tak, żeby się naprężył by ultradźwięki mogły po nim przedostać się do cebulki. Trzymamy tak naprężony przez kilka sekund do max 15 i nagle ten naprężony włos wychodzi. Cały więc ból polega na zniesieniu tego naprężenia, bo włos już wychodzi bez bólu.
To musi być niezła zabawa, wymagająca dużo cierpliwości. Ja sprawdziłem Twoją metodę, ale przy użyciu zwykłej pensety. Naprężyłem włosek i stopniowo zwiększałem naprężenie, po mniej niż 15 sekundach włosek wyszedł.... praktycznie nie bolało ;-)
student-w-raj
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: student-w-raj » 07 lut 2009, 23:56

a ja WAM powiem cos. szczera prawda! JESLI CHCECIE ZROBIC COS DLA SIEBIE DOBRZE Z CZEGO BEDZIECIE ZADOWOLENI TO TYM UNIESZCZESLIWICIE MASE OSOBY - KTORZY CHCIELI BY WAS MIEC POD KONTROLA tak by nie odbiegac od norm spolecznych, stereotypow. TAK ZWANE SPOLECZNE ZOMBI. taka jest prawda... ps co do nog dzis pokazalem swojemu koledzie ktorego znam ladnych 20 lat. facet generalnie jest taki ze jak cos jemu nie pasuje to od razu mowi nawet jakby mial komus zrobic przykrosc. powiedzial mi tak po zobaczeniu. "ani to na mnie nie zrobilo wrazenia negatywnego ani pozytywnego uwazam ze to normalne kazdy ma wlasne cialo i robi z nim co chce... itd" tak samo moje kolezanki nieby cos pod nosem gadaly jak to mozna golic nogi ale jak zobaczyly to zmienily zdanie. a jak zobaczyly mnie w rajstopach oczywiscie dlugo musialy prosic zebym im pokazal rajstopy na nogach to byly bardzo pozywtywnie zdziwione ze to tez fajnie wyglada - z poczatku mowily jak to facet wrajstopach? a pozniej same strzelaly mi z rajstop w sensie lapaly rajstope palcami naciagaly i strzelaly. Nawet jedna moja bardzo dobra kolezanka - uznaje faceta tylko z wlosami i bez rajstop. Ale poprosila mnie zebym jej pokazal nogi ogolone. jak jej pokazalem to sie zawstydzila i powiedziala"ty masz gladsze nogi od moich" a pozniej pokazala swoje - miala szczecinke. WNIOSEK PO WIELU ROZMOWACH Z KOBIETAMI kobiety nie lubia sie golic na nogach przynajmniej wiekszosc - gola sie poniewaz boja sie negatywnych slow ze strony ludzi. mase moich kolezanek a mam ich naprawde sporo ssame mi przyznaly ze nie lubia sie golic a w zimie to gola sie raz na dwa tyg bo caly czas w dlugich spodniach chodza... ktos mi moze nie wierzyc.. ale to nie moj problem. na ten temat poswiciellem kilka lat. w sensie tyle rozmow przseprowadzilem. i wiem ze kobieta bardziej zaakceptuje faceta ktory chodzi rajstopach niz ktory goli nogi. ale Tez mam taka kolezanke co ma faceta i jemu to karze golic nogi bo owosione nogi ja odrzucaja... no i facet goli... pozdrawiam
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 08 lut 2009, 09:32

Nie wiem czy lubię golic- mysle że nie męczy mnie to, ale gładkie bardzo bym chciała mieć- one nie gola z lenistwa i tyle
przyznam,że mnie nie zawsze się chce , ale robię to dla siebie
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 08 lut 2009, 11:14

Magda pisze:nie zawsze się chce , ale robię to dla siebie
Trzeba przyznać, że ma się z tego satysfakcję, gdy przynajmniej na jakiś czas człowiek oddala się od swojego praprzodka zarośniętego jak orangutan.

Student, widzę, że mocno podziałałeś w tej sprawie. Te dziewczyny często nie wiedziały wogóle o tym, że facet może dbać o swój wygląd, samopoczucie i ubiór. To dzieki takim osobom jak ty w środowisku zacznie się coś dziać i pojawią się następcy.

Moja żona dziasiaj po kąpieli powiedziała, nie golę (łona), i wzieła depilator. Jak na pierwszy raz od góry poletko długie na 2 cm wytrzymała, ale gdyby nie ja to dalej by goliła, tylko, że za dwa dni już gryzło, a moje po tygodniu, mimo, że pokazują się włoski to nie gryzie. :lol:
Za dwa dni znowu trochę i sukces pewny.
Obrazek
ODPOWIEDZ