Tu są twoje posty, których nie umiesz znaleźć
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Rajteki! może to offtop, może nie w temace ale wiesz nasza, przepraszam-moja cierpliwosć dobiega końca i będę za jakimś ukaraniem !!!!jakimś ostrzeżeniem, krótkotrwałym banem no nie wiem
zreszta nie od mojej osoby to zależy ......ale....no właśnie ale...będe za....
zreszta nie od mojej osoby to zależy ......ale....no właśnie ale...będe za....
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
wiesz -nieraz się nie da- może zrobić w smietniku stolik rajtekiego i od dzis jak napisze cos iście idiotycznego-przepraszam za określenie- tam przenosić?
Pomysl Papciu ,że jesteś nowym userem wchodzisz tu i 1 raz w życiu i czytasz posty...i.... co bys pomyslał?
Pomysl Papciu ,że jesteś nowym userem wchodzisz tu i 1 raz w życiu i czytasz posty...i.... co bys pomyslał?
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dzisiaj żona opieprzyła mnie,że obnoszę się z noszeniem rajstop przy naszej sąsiadce, która jak już pisałem wie o tym i nawet mi je kupuje (ma 75lat, więc nie jest o nią zazdrosna).
Poczułem się jakbym był winnym jakiegoś wykroczenia.
Pogadałem z żoną, mówię, a co to przeszkadza, ale znów mnie opieprzyła.
Poczułem się jakbym był winnym jakiegoś wykroczenia.
Pogadałem z żoną, mówię, a co to przeszkadza, ale znów mnie opieprzyła.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Chciałem to napisać w dziale jak uświadamiać i propagować, ale ok napiszę to tutaj.
Trochę kuleje nam idea Nowej Mody, a konkretnie uświadomienia społeczeństwa na nową modę.
I tak, uczestników forum nie przybywa w oszałamiającym tempie. Że tak powiem stale te same twarze, logujące się max 3,4 jednocześnie.
Kasior, Byczunio i inni chodzą pół oficjalnie po mieście i jakoś nie widać, żeby przybyło nam zwolenników.
Firmy produkujące, jakoś na razie nie mają kompletnie zainteresowania nami (nie mówię o drobnych wyjątkach).
Myślę, że forum ma jako główne zadanie rozpropagować normalność w noszeniu rajstop przez mężczyzn. Jakoś tego nie znajduję.
Coś musimy zrobić, tylko co?
Przy żonie rajstopy noszę już kilka lat, jak pisałem nie jest tym zachwycona, ale toleruje. Dziś mnie jednak opieprzyła. Poczułem się jak jakiś zboczek. A przecież tak nie jest.
Dlaczego tak się dzieje? Dlatego, że nowa moda dalej nie jest rozpropagowana.
I w tym jest problem!
Trochę kuleje nam idea Nowej Mody, a konkretnie uświadomienia społeczeństwa na nową modę.
I tak, uczestników forum nie przybywa w oszałamiającym tempie. Że tak powiem stale te same twarze, logujące się max 3,4 jednocześnie.
Kasior, Byczunio i inni chodzą pół oficjalnie po mieście i jakoś nie widać, żeby przybyło nam zwolenników.
Firmy produkujące, jakoś na razie nie mają kompletnie zainteresowania nami (nie mówię o drobnych wyjątkach).
Myślę, że forum ma jako główne zadanie rozpropagować normalność w noszeniu rajstop przez mężczyzn. Jakoś tego nie znajduję.
Coś musimy zrobić, tylko co?
Przy żonie rajstopy noszę już kilka lat, jak pisałem nie jest tym zachwycona, ale toleruje. Dziś mnie jednak opieprzyła. Poczułem się jak jakiś zboczek. A przecież tak nie jest.
Dlaczego tak się dzieje? Dlatego, że nowa moda dalej nie jest rozpropagowana.
I w tym jest problem!
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ty się dziwisz swojej małzonce? Ona pewnie myśli żeś jeden na świecie taki ( nie wiem co wie o kasiorze).
Dopuść ją wreszcie do forum. niech poczyta, a nawet zabierze głos. Moim zdaniem plakatami wielkości wieżowca ludzi nie przekonamy, ale dyskusja, w której ktoś zabierze głos, lub samo czytanie naszych wypocin coś da. Otworzy oczy na ten problem. A już obecność na forum pań, na czym mi bardzo zależy, pokaże że są też kobiety którym to nie przeszkadza, a nawet nieraz akceptują. Tu ukłony dla Magdy i Wiki.
Dopuść ją wreszcie do forum. niech poczyta, a nawet zabierze głos. Moim zdaniem plakatami wielkości wieżowca ludzi nie przekonamy, ale dyskusja, w której ktoś zabierze głos, lub samo czytanie naszych wypocin coś da. Otworzy oczy na ten problem. A już obecność na forum pań, na czym mi bardzo zależy, pokaże że są też kobiety którym to nie przeszkadza, a nawet nieraz akceptują. Tu ukłony dla Magdy i Wiki.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
problem też w tym ,że nieraz propagowanie i natrętne wciskanie ludziom nowych ideii dalekich od konserwatyzmu -przynosi odmienny skutek- przyklad parady równosci- którym to ze względu na treśc, sposób jej wyrażania, sposób przesłania, natręctwo -jestem tez przeciwna
uważajcie to za normalnośc i tyle- tak jak za normalnosc uważa sie kobiety w spodniach, jak za normalnosc uwaza sie pary heteroseksualne( one nie manifestują- w krajach muzułmańskich hihihi takie manify by mogły robić)- przeciez nie potrzeba wielkiej manify robić
Wielka manifa może odnieść przeciwny skutek- a w modzie no cóż na jakiś koncertach faceci w spódnicach, na pokazach mody także.
Niestety łatwiej zmienic modę damską , niz męską, ale temu to juz panowie sami sa winni- poprostu zawsze im jakoś obojętne zmiany były- i większości panom nadal sa obojętne- po pracy wystarczy browarek, gazetka, telewizor- byle mecze były
uważajcie to za normalnośc i tyle- tak jak za normalnosc uważa sie kobiety w spodniach, jak za normalnosc uwaza sie pary heteroseksualne( one nie manifestują- w krajach muzułmańskich hihihi takie manify by mogły robić)- przeciez nie potrzeba wielkiej manify robić
Wielka manifa może odnieść przeciwny skutek- a w modzie no cóż na jakiś koncertach faceci w spódnicach, na pokazach mody także.
Niestety łatwiej zmienic modę damską , niz męską, ale temu to juz panowie sami sa winni- poprostu zawsze im jakoś obojętne zmiany były- i większości panom nadal sa obojętne- po pracy wystarczy browarek, gazetka, telewizor- byle mecze były
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Mądra uwaga! Musimy się powstrzymywać z wykorzystywaniem zakresu swobody danej nam przez drugą połowę. Akceptacja nie zawsze musi znaczyć hulaj dusza. To, że żona się zgadza na rajstopy na moich nogach, nie znaczy, że kiedy takiej potrzeby nie ma, mam je całemu swiatu pokazywać.wiki pisze:dokladnie, po co sie tak bardzo afiszowac ? jakby mi chlopak gadal w kolko o tym itp. to by mnie szlag trafil. Niech to bedzie normalne.
Wykorzystujmy to w zakresie mniejszym, niż nam pozwolono, a będzie wszystko dobrze. Nie każda żona chce usłyszeć od znajomych, że jej mąż jest zboczek albo pedzio. Mimo, że ona wie iż tak nie jest, ale jak jej otoczenie coś "przylepi", to ciężko się z tym żyje.
Moim zdaniem o pełnej akceptacji partnerki dla rajstop dla nas, świadczy moment, gdy ona sama nam kupi jakieś w prezencie, ale od razu nie musimy w nich bez spodni ruszać na miasto
Wystarczy, że nam będą wyglądać spod spodni. Dlatego musa musisz z żonką przedyskutować jaka jest różnica między noszeniem, a obnoszeniem się, tym bardziej przed 75-latką, bo musisz wiedzieć, że zdarza się, że kobiety w tym wieku zaczynają ponownie interesować się seksem, co może powodować u sąsiadki podpuszczanie cię do dziwnych zachowań i może ona to rozpuszczać koleżankom. Na starsze panie uważaj.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Też tak kiedyś myślałem, ale nagle okazało się, że ramy tolerancji zaczęły się zawężać. Osobiście cały czas muszę utrzymywać zdobyty stan posiadania oscylując na jego krawędzi. Dotyczyło to akurat nie rajstop tylko innych części nietypowych w meskiej garderobie. Na szczęście na rajstopy pod krótkie spodnie mam przyzwolenie. Może jakbym załozył turkusowe, pomarańczowe lub czerwone przyzwolenie by się skończyło, ale ja preferuję "meskie" kolory.papa_smerf pisze:Wykorzystujmy to w zakresie mniejszym, niż nam pozwolono, a będzie wszystko dobrze.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
[quote=
Moim zdaniem o pełnej akceptacji partnerki dla rajstop dla nas, świadczy moment, gdy ona sama nam kupi jakieś w prezencie, ale od razu nie musimy w nich bez spodni ruszać na miasto
[/quote]
Nie obraź się, ale do kitu ta Twoja teoria. Rajstopy kupuje mi już od 10 lat. Jest to wystarczający czas, aby się przyzwyczaiła.
Poza tym, jak juz pisałem w zeszłym roku pojechałem tak do Warszawy. Nie było tekstów :obnosisz się".
Myślę, że do końca życia będzie brak pełnej akceptacji z jej strony, nie sądzę, że doczekam czasów, kiedy noszenie rajstop przez faceta będzie całkowicie tolerowane.
Przy okazji z innej beczki. Było to już, ale jeszcze raz. Pojawiły się reklamy Auchana sukienki damskie. Po jakie licho dodawać słowo damskie? no chyba, że jeszcze mogą byc dziewczęce, ale to prawie to samo. Skoro rozumie się, że sukienki są damskie, to po co pisać to co jest oczywiste. Chyba, że to takim nie jest?
[/quote]
Nie obraź się, ale do kitu ta Twoja teoria. Rajstopy kupuje mi już od 10 lat. Jest to wystarczający czas, aby się przyzwyczaiła.
Poza tym, jak juz pisałem w zeszłym roku pojechałem tak do Warszawy. Nie było tekstów :obnosisz się".
Myślę, że do końca życia będzie brak pełnej akceptacji z jej strony, nie sądzę, że doczekam czasów, kiedy noszenie rajstop przez faceta będzie całkowicie tolerowane.
Przy okazji z innej beczki. Było to już, ale jeszcze raz. Pojawiły się reklamy Auchana sukienki damskie. Po jakie licho dodawać słowo damskie? no chyba, że jeszcze mogą byc dziewczęce, ale to prawie to samo. Skoro rozumie się, że sukienki są damskie, to po co pisać to co jest oczywiste. Chyba, że to takim nie jest?
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
No więc gdzie granicę jej tolerancji przekroczyłeś?Nie obraź się, ale do kitu ta Twoja teoria. Rajstopy kupuje mi już od 10 lat. Jest to wystarczający czas, aby się przyzwyczaiła.
Szkoda, że tego nie zauważyłeś. Otóż właśnie ta sąsiadka jest powodem, bo w Warszawie jesteś anonimowy i opinia o twojej niekonwencjonalności ma małe szanse dotrzeć do otoczenia żony, ale starsza sąsiadka stanowi coś w rodzaju granatu z wypadającą zawleczką.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Dla matołow?musa pisze:Skoro rozumie się, że sukienki są damskie, to po co pisać to co jest oczywiste. Chyba, że to takim nie jest?
Zwróć uwagę, że w gazetkach każdy towar jest opisany dwoma (lub wyjątkowo większą liczbą) wyrazami (sukienka damska, kalesony męskie, piłka sportowa, woda w proszku). To się nazywa psychologia reklamy.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: