Stara moda
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Stara moda
Trafiłem na taka stronkę:
http://www.flickr.com/photos/58039671@N ... otostream/
Ciekawe zdjęcia z dawnych lat...
Ciekawe zdjęcia z dawnych lat...
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Ciekawe jest to, że nikt wtedy nie dzielił butów na męskie i damskie. Zobaczcie. Moje ulubione balerinki na chłopcu.
http://farm6.static.flickr.com/5246/533 ... 08ab_o.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5246/533 ... 08ab_o.jpg
dr.eklektyczny
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Bardzo fajna ta stara moda :) może w przyszłości ją reaktywuje ktoś :P
Czyli ta nasza nowa moda nie jest taka nowa :P Szkoda, że jak ja byłem młodszy tak nie chodziłem ubrany... Jeśli ktoś powie, że na tych zdjęciach jest taki kiczowaty styl to można mu odpowiedzieć, że taka teraz moda jest np. na te okularnice. Widzę, że modne teraz są teraz rzeczy, które całkiem niedawno były uważane za obciach...
Czyli ta nasza nowa moda nie jest taka nowa :P Szkoda, że jak ja byłem młodszy tak nie chodziłem ubrany... Jeśli ktoś powie, że na tych zdjęciach jest taki kiczowaty styl to można mu odpowiedzieć, że taka teraz moda jest np. na te okularnice. Widzę, że modne teraz są teraz rzeczy, które całkiem niedawno były uważane za obciach...
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
No to tutaj patrzcie
To przecież chłopczyk siedzi w rajstopach sobie w szkolnym zdjęciu, i nie ma obawy a teraz ???
A pamiętacie fartuszki szkolen o można też poszperać w necie też są pewnie zdjęcia.
To przecież chłopczyk siedzi w rajstopach sobie w szkolnym zdjęciu, i nie ma obawy a teraz ???
A pamiętacie fartuszki szkolen o można też poszperać w necie też są pewnie zdjęcia.
Miej wyjebane a będzie ci dane
- rajman
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Sam mając 7-8 lat biegałem jeszcze po podwórku w krótkich spodenkach i pończochach z tym że były sprytnie dopinane do majtek do których mama przyszyła żabki. Długie spodnie nosiło się tylko zimą i to była norma dla dzieciaków w wieku "przedkomunijnym". Dopiero po pierwszej komunii dorastało się do tego żeby nosić długie spodnie na co dzień. W tamtych czasach pojawiły się też w Polsce pierwsze w miarę dostępne rajstopy elastyczne a nie tylko bawełniane a jako że miałem starsze siostry które dość szybko rosły to ja musiałem nosić te wszystkie wynalazki po nich aż do skutecznego podziurawienia i wtedy szczerze tego nienawidziłem. Rajstopy polubiłem dopiero jako nastolatek kiedy już nie musiałem w nich chodzić :)
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
nie mam takich możliwości tech.Ale uwierz ,że mam takie zdjęcie .Jest czarno -białe,nie wiem jaki to byl kol.tych rajstop.W każdym razie to są chyba ostatnie momenty kiedy zgadzałem się na noszenie rajstop.Bo w podstawówce w 1 kl.już nie nosiłem.Pamiętam ,że był ostry bunt z mojej strony i dopiąłem swego.Ale wiem też ,że u moich kolegów w kl.to taki strój był noszony przynajmniej do 3 kl.podst.Byłem kiedyś świadkiem jak kolega otworzył drzwi u siebie w mieszkaniu i byl dokładnie w samych rajtach i sweterku. Miałem wtedy niezły ubaw.No ale to były dawne czasy.
big fish
-
- ModTeam
- Kontakt:
Ten sam kolega przyszedł by do ciebie teraz. Ty byś otworzył drzwi w samych rajstopach i tunice i on by miał niezły ubaw.big fish pisze:Byłem kiedyś świadkiem jak kolega otworzył drzwi u siebie w mieszkaniu i byl dokładnie w samych rajtach i sweterku. Miałem wtedy niezły ubaw
Ja wczoraj oglądałem z żona moje zdjęcia z dzieciństwa w kolorze. Na jednym jestem w białych rajstopach a na drugim w czerwonych.
Pamietam, że często miałem czerwone rajstopy do krótkich spodenek.
dr.eklektyczny
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
dr.pantyhose pisze:Ten sam kolega przyszedł by do ciebie teraz. Ty byś otworzył drzwi w samych rajstopach i tunice i on by miał niezły ubaw.
To nie wchodzi w grę ,bo ja nosze tylkopod spodnie ,nawet w domu ,a poza tym on mieszka w odległym mieście ,także jest mało prawdop.,zeby mnie odwiedził.
Jeżeli mówicie o kol.rajstop ,to on miał jasno niebieskie ,w prążki,elastyczne.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 00:57 przez big fish, łącznie zmieniany 1 raz.
big fish
-
- Gaduła
- Kontakt:
no właśnie cyfrowego nie mam.Mam taki na film do wywołania ,ale i tak juz go nie używalem huk czasu,także nie wiem czy w ogóle on działa.Telefon mam z aparatem, ale to jest tylko 1,3 mpx.Ale i tu jest szkopul ,bo nie mam kabla do połaczenia z komp.,a bluetooth jeszcze nie było w tych tel.
Ale jeszcze sobie przypomniałem[jak już wspominamy tamte czasy ] ,że w 7-8 kl.co niektórzy koledzy nosili...nie wiem jak to nazwać ,teraz to sie mówi leginsy ,a wtedy to sie chyba mówiło rajtuży chłopięce .Wyglądało to jak te megginssy z rozporkiem.
Ale jeszcze sobie przypomniałem[jak już wspominamy tamte czasy ] ,że w 7-8 kl.co niektórzy koledzy nosili...nie wiem jak to nazwać ,teraz to sie mówi leginsy ,a wtedy to sie chyba mówiło rajtuży chłopięce .Wyglądało to jak te megginssy z rozporkiem.
big fish
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Zdjęcie zdjęcia ok. Zaraz podam. Tylko nie mam takiego ze starszych lat ale z przedszkola mogę wam tu podać.
Zdjęcie w przebraniu. Te rajtuzki to były często w użyciu. Jak widac na zdjęciu w wieku młodym ubieraniu chłopców nie idzie w parze ze stereotypami. Takiego zdjęcia ze starszych lat to nie mam. Mało mam wszystkich zdjęć z dzieciństwa bo aż z 10.
Zdjęcie w przebraniu. Te rajtuzki to były często w użyciu. Jak widac na zdjęciu w wieku młodym ubieraniu chłopców nie idzie w parze ze stereotypami. Takiego zdjęcia ze starszych lat to nie mam. Mało mam wszystkich zdjęć z dzieciństwa bo aż z 10.
dr.eklektyczny