Tropem rajstop

Linki, strony, opisy,... słowem wszystko co znaleźliśmy na ten rajstop na męskich nogach w necie, prasie, telewizji i innych mediach.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose

Tropem rajstop

Post autor: dr.pantyhose » 03 wrz 2008, 22:35

Proponuję wszystkim przypominanie sobie filmów lub programów, w których mężczyźni byli ubrani w rajstopy.

na początek dwa filmy.

"Czego pragną kobiety" z Melem Gibsonem

Miał tam ubrane czarne rajstopy przez dłuższą częśc filmu.

Kolejny film to

"Adrenalina" (Crank) z Jasonem Statham'em

Gość tam był przy morderstwie kapusia. I kapusiowi jak go powiesili spadły klapki i ukazaly sie stopy w rajstopach.

Na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Zapraszam wszystkich z lepszą pamięcia niz moja.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 wrz 2008, 22:38

Polski film "Poszukiwany poszukiwana" lub odwrotnie. Pokora ukrywa się w przebraniu gosposi.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 10:58

papa_smerf, ale to już bardziej był transwestyta niż PHman ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 wrz 2008, 16:29

Raczej PH man z przymusu, transwestytą z przymusu się raczej nie bywa, bardziej przebierańcem.

Jeśli chodzi o film to przypomniał mi się obrzydliwy horror Polańskiego "Lokator". Co prawda nie nosił rajstop, ale pończochy.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 16:32

papa_smerf pisze:Raczej PH man z przymusu, transwestytą z przymusu się raczej nie bywa, bardziej przebierańcem.
OK, więc nie PHman, a crossdresser z przymusu. Słabo ten film pamiętam ale wydaje mi się że rajstop czy pończoch Marysia nie nosiła :-?
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 wrz 2008, 23:05

NIedawno natknąłem się na zdjęcie rozpowszechniane przez Iracką Agencję Prasową na początku lat dziewięćdziesiątych przedstawiające Saddama Hesseina jako "dobrego". Popatrzcie na jego nogi i sami zadecydujcie co o tym sądzić. Obrazek

Czyżby ten znienawidzony człowiek był wielbicielelem Ph ? A może tam mu tylko za gorąco ?
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 23:31

Ciekawa fotka, ale niewiem co o tym myśleć :-|
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 wrz 2008, 07:42

Niedobrze, takich PH nam nie potrzeba.

Proponuję zakazać mu rejestracji na naszym forum! :lol:
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 05 wrz 2008, 22:30

Kiedyś wam już to opowiadałem, że w dawnych czasach do mojej siostry i jej męża przyjechało dwóch znajomych arabów. I ci arabowie jako, że to była zima nosili zwykłe damskie rajstopy. Może u arabów to jest normalne.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 05 wrz 2008, 23:50

Albo ma takie skarpetki męskie cienkie jakich jest dużo w necie i niejedno zdjęcie można takie spotkac. Np.

ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 25 wrz 2008, 13:45

A wracając do filmów - w Szreku prawie wszyscy faceci chodzą w rajstopach i czymś na kształt sukienki. A nawet jest też trans :)
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 26 wrz 2008, 22:31

Tak, a Pinokio w Shreku w damskich majtkach.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 27 wrz 2008, 08:33

musa pisze:Tak, a Pinokio w Shreku w damskich majtkach.
Właśnie to się wtym filmie nie spodobało, zrobiono z Pinokia kogoś kto powinien się wstydzić, czyli włożono do główek dzieci iż damskich ciuchów mężczyźni nosić nie powinni.
Nie wiem czy w oryginale amerykańskim też to było powiedziane, czy nasz tłumacz popisal się dowcipem.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 27 wrz 2008, 09:30

papa_smerf pisze:Nie wiem czy w oryginale amerykańskim też to było powiedziane, czy nasz tłumacz popisal się dowcipem.
W wolnej chwili postaram się to sprawdzić.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 wrz 2008, 19:56

Dla mnie wymowa tej sceny jest wręcz przeciwna. Pinokio wstydzi się przyznać, że nosi damską bieliznę, co kumple wykorzystują z pozytkiem i ten fakt nijak nie psuje jego relacji z kumplami.
Jinks
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Jinks » 27 wrz 2008, 20:59

No wlasnie pokazano nawet w bajce ze kumple to kumple do konca obojetnie kto co nosi :-D
Likera

Post autor: Likera » 27 wrz 2008, 21:42

To przecież jaja po prostu.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 wrz 2008, 03:21

byczunio pisze:Dla mnie wymowa tej sceny jest wręcz przeciwna. Pinokio wstydzi się przyznać, że nosi damską bieliznę, co kumple wykorzystują z pozytkiem i ten fakt nijak nie psuje jego relacji z kumplami.
Owszem, ale odbiorca treści na widowni zauważa, że coś takiego jak noszenie damskiej bielizny odbiega od normy społecznej i jest to wytykane. Kumple Pinokia są tolerancyjni, ale ci na widowni nie zawsze.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 28 wrz 2008, 09:15

Niestety nie mogę sprawdzić oryginalnej wersji, bo tą część mam tylko po Polsku.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 28 wrz 2008, 20:57

Byczunio ma rację, wymowa tej sceny jest pozytywna. Tą scenę relacjonowali mi znajomi, którzy pierwsi obejrzeli ten film i bawiło ich to, że Pinokio skłamał przy tym pytaniu, a nie komentowali, że nosi o co nosi. Więc jest OK.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 wrz 2008, 07:09

Wyobraź sobie musa, że twój syn (oczywiście czysta teoria bo nie wiem czy go masz) w szkole przez kumpli jest oskarżony o noszenie damskich majtek. Teraz pytanie, jeśli je ma na sobie to potwierdzi to żeby kumple okazali się tolerancyjni, czy zaprzeczy?
Czy samo zwrócenie na to uwagi jest wedlug was pozytywne?

Według mnie, nawet gdyby te majtki miał na sobie, to pozytywne byłoby nie to, że dalej się nie dyskutuje, tylko przyjęcie tego do wiedzy bez słowa analizy czy wytykania.

Inaczej mówiąc, wiem, że Pinokio ma damską bielizną, ale przyjmuję to za normę i uważam, że nie ma potrzeby o tym dyskutować.
Obrazek
uzytkownik
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: uzytkownik » 29 wrz 2008, 20:17

Inaczej mówiąc, wiem, że Pinokio ma damską bielizną, ale przyjmuję to za normę i uważam, że nie ma potrzeby o tym dyskutować.
Ale w naszej kulturze nie jest normą jak facet nosi damską bieliznę (z definicji bielizna damska jest noszona przez kobiety) a to co jest nienormalne jest piętnowane albo przynajmniej komentowane. To, że nie zgadzasz z logiką nie zmienia faktów. Domagać się możesz kultury w wyrażaniu tego co inni o tym myślą a nie traktowania jak normę tego co większość uzna za fetysz. I nie mówię, że większość zawsze ma racje :P

Pzdr. M.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 30 wrz 2008, 16:09

...."z definicji bielizna damska jest noszona przez kobiety"

Z definicji wynika to, że bielizna damska noszona jest przez Damy. :lol:

[ Dodano: 2008-09-30, 16:12 ]
PS. Bielizna noszona przez kobiety powinna nazywać się kobiecą, np. rajstopy kobiece :mrgreen:
Radziu

Post autor: Radziu » 30 wrz 2008, 17:56

Z definicji bielizna powinna być biała :-P
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 30 wrz 2008, 21:57

Wcale nie, w Panu Tadeuszu Zosia wybiegła w bieliźnie, ale to nie to samo co dzisiaj, więc definicja w tym przypadku moze mylić.
ODPOWIEDZ