Tropem rajstop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Tropem rajstop
Proponuję wszystkim przypominanie sobie filmów lub programów, w których mężczyźni byli ubrani w rajstopy.
na początek dwa filmy.
"Czego pragną kobiety" z Melem Gibsonem
Miał tam ubrane czarne rajstopy przez dłuższą częśc filmu.
Kolejny film to
"Adrenalina" (Crank) z Jasonem Statham'em
Gość tam był przy morderstwie kapusia. I kapusiowi jak go powiesili spadły klapki i ukazaly sie stopy w rajstopach.
Na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Zapraszam wszystkich z lepszą pamięcia niz moja.
na początek dwa filmy.
"Czego pragną kobiety" z Melem Gibsonem
Miał tam ubrane czarne rajstopy przez dłuższą częśc filmu.
Kolejny film to
"Adrenalina" (Crank) z Jasonem Statham'em
Gość tam był przy morderstwie kapusia. I kapusiowi jak go powiesili spadły klapki i ukazaly sie stopy w rajstopach.
Na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Zapraszam wszystkich z lepszą pamięcia niz moja.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
NIedawno natknąłem się na zdjęcie rozpowszechniane przez Iracką Agencję Prasową na początku lat dziewięćdziesiątych przedstawiające Saddama Hesseina jako "dobrego". Popatrzcie na jego nogi i sami zadecydujcie co o tym sądzić.
Czyżby ten znienawidzony człowiek był wielbicielelem Ph ? A może tam mu tylko za gorąco ?
Czyżby ten znienawidzony człowiek był wielbicielelem Ph ? A może tam mu tylko za gorąco ?
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Właśnie to się wtym filmie nie spodobało, zrobiono z Pinokia kogoś kto powinien się wstydzić, czyli włożono do główek dzieci iż damskich ciuchów mężczyźni nosić nie powinni.musa pisze:Tak, a Pinokio w Shreku w damskich majtkach.
Nie wiem czy w oryginale amerykańskim też to było powiedziane, czy nasz tłumacz popisal się dowcipem.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Owszem, ale odbiorca treści na widowni zauważa, że coś takiego jak noszenie damskiej bielizny odbiega od normy społecznej i jest to wytykane. Kumple Pinokia są tolerancyjni, ale ci na widowni nie zawsze.byczunio pisze:Dla mnie wymowa tej sceny jest wręcz przeciwna. Pinokio wstydzi się przyznać, że nosi damską bieliznę, co kumple wykorzystują z pozytkiem i ten fakt nijak nie psuje jego relacji z kumplami.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Wyobraź sobie musa, że twój syn (oczywiście czysta teoria bo nie wiem czy go masz) w szkole przez kumpli jest oskarżony o noszenie damskich majtek. Teraz pytanie, jeśli je ma na sobie to potwierdzi to żeby kumple okazali się tolerancyjni, czy zaprzeczy?
Czy samo zwrócenie na to uwagi jest wedlug was pozytywne?
Według mnie, nawet gdyby te majtki miał na sobie, to pozytywne byłoby nie to, że dalej się nie dyskutuje, tylko przyjęcie tego do wiedzy bez słowa analizy czy wytykania.
Inaczej mówiąc, wiem, że Pinokio ma damską bielizną, ale przyjmuję to za normę i uważam, że nie ma potrzeby o tym dyskutować.
Czy samo zwrócenie na to uwagi jest wedlug was pozytywne?
Według mnie, nawet gdyby te majtki miał na sobie, to pozytywne byłoby nie to, że dalej się nie dyskutuje, tylko przyjęcie tego do wiedzy bez słowa analizy czy wytykania.
Inaczej mówiąc, wiem, że Pinokio ma damską bielizną, ale przyjmuję to za normę i uważam, że nie ma potrzeby o tym dyskutować.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ale w naszej kulturze nie jest normą jak facet nosi damską bieliznę (z definicji bielizna damska jest noszona przez kobiety) a to co jest nienormalne jest piętnowane albo przynajmniej komentowane. To, że nie zgadzasz z logiką nie zmienia faktów. Domagać się możesz kultury w wyrażaniu tego co inni o tym myślą a nie traktowania jak normę tego co większość uzna za fetysz. I nie mówię, że większość zawsze ma racje :PInaczej mówiąc, wiem, że Pinokio ma damską bielizną, ale przyjmuję to za normę i uważam, że nie ma potrzeby o tym dyskutować.
Pzdr. M.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: