Sklep z rajstopami dla Panów :)
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
kolor widoczny w rzeczywistości a na zdjęciu zawsze może się różnić, bo czasem ktoś ma inne ustawienia kolorów w monitorze itp itd. Dolna część niby 40den ale bardzo wyraźnie widać palce, chyba, że tak mocno je naciągałeś. Ja jeśli nie zakładam na rajstopy skarpet to staram się zakładać rajstopy od dołu delikatnie b nie było widać tak palców wtedy może ktoś uważać że to są skarpetki.
Co do lidy to mam 100den i są trochę za duże, bo ta rozmiarówka jest zawyżona, ale ta część majtkowa z tyłu jest niezbyt wygodna dla mnie i z tyłka mi często zlatuje ten model...
Co do lidy to mam 100den i są trochę za duże, bo ta rozmiarówka jest zawyżona, ale ta część majtkowa z tyłu jest niezbyt wygodna dla mnie i z tyłka mi często zlatuje ten model...
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
te rajstopy z przodu są OK ale właśnie z tyłem jest problem. Te legginsy z Lidy już lepiej się trzymają z tego co pamiętam, bo dawno ich nie nosiłem, ale też rewelacji nie ma... Za dużo mniejsze pieniądze można mieć dużo lepsze rajstopy. Narzekam na te z lidy tak, ponieważ są dość drogie więc po cenie się oczekuje komfortu dużego :)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Niestety za jakosc i innosc trzeba placic. Rajty z Doyeah sa drozsze o 13%cla i 23% podatku. Polscy producenci niestety nie podejma sie produkcji rajtek, bo nie maja maszyn lub sa zbyt duzi (gatta) aby zwracac uwage na,nasza nisze.
Kupowac maszyny po mln euro dla kilkuset klientow - rowniez malo oplacalne.
Rajtki sa z microfibry i w technologii 3D. Malo kto sprzeda taka jakosc w cenie ponizej 15zl z naciskiem na rozporki i innosc :(
Kupowac maszyny po mln euro dla kilkuset klientow - rowniez malo oplacalne.
Rajtki sa z microfibry i w technologii 3D. Malo kto sprzeda taka jakosc w cenie ponizej 15zl z naciskiem na rozporki i innosc :(
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 09:29 przez pomorskp, łącznie zmieniany 1 raz.
Terefer podpis srotpis :D
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Uwielbiam jak ktos ma zerowa wiedze w temacie a wypowiada sie jak ekspert...
Wiesz, ze w produkcji rajtek damskich, jednej pary biora czasem udzial 3 firmy? Czesc nog robiona jest w PL,stopy i czesc majtkowa w slonecznej Italii a wszystko albo zszywane jest w PL albo wlasnie w trzecim kraju. Dlaczego? Maja zle programy na maszyny? Przeciez kazda maszyna potrafi to co jest zapisane w programie!
Rozmawialem z 5 producentami rajstop, pokazalem probki z doyeah i ZADEN nie mial mozliwosci technicznych aby podjac wyzwanie produkcji dorownujac jakosci...
Jesli ktos uwaza,ze to proste, niech wezmie dofinansowanie z ue, kupi maszyny, znajdzie dostawcow materialow i rozpocznie masowa produkcje... Podpowiem tylko, ze aby to sie oplacalo, trzeba sprzedac min. 36'000 jednego produktu po cenie okolo 20-25zl.... Taka przebitke maja Cinczycy.
Wiesz, ze w produkcji rajtek damskich, jednej pary biora czasem udzial 3 firmy? Czesc nog robiona jest w PL,stopy i czesc majtkowa w slonecznej Italii a wszystko albo zszywane jest w PL albo wlasnie w trzecim kraju. Dlaczego? Maja zle programy na maszyny? Przeciez kazda maszyna potrafi to co jest zapisane w programie!
Rozmawialem z 5 producentami rajstop, pokazalem probki z doyeah i ZADEN nie mial mozliwosci technicznych aby podjac wyzwanie produkcji dorownujac jakosci...
Jesli ktos uwaza,ze to proste, niech wezmie dofinansowanie z ue, kupi maszyny, znajdzie dostawcow materialow i rozpocznie masowa produkcje... Podpowiem tylko, ze aby to sie oplacalo, trzeba sprzedac min. 36'000 jednego produktu po cenie okolo 20-25zl.... Taka przebitke maja Cinczycy.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
A ty niby skąd taki doinformowany jesteś? I chyba ta twoja informacja jest bardzo niekompletna. Gdyby tak było jak mówisz to rajstopy kosztowały by minimum 10zł za parę, a jak narazie to ceny są nawet od 3zł w górę.pomorskp pisze:Uwielbiam jak ktos ma zerowa wiedze w temacie a wypowiada sie jak ekspert...
Pozatym poszukaj sobie na youtubie film o produkcji rajstop.
Widać na nim jak na dłoni, że w produkcji występują maks 3 maszyny przędzarskie i kilka maszyn szyjących.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Masz wyrazny problem ze zrozumieniem. Na filmie byla informacja:"na hali jest 500 maszyn kazda,robi inny model"...
Bez komentarza...
Bez komentarza...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
ceny na tej stronie są z dupy za przeproszeniem. Popatrzyłem na wszystkie- damskie, męskie- niektóre to nawet znane w polsce marki jak Oroblu i Transparenze- w absurdalnych cenach wyższych od sklepowych. Nie wiem kto to kalkulował skoro można te same wyroby doyeah kupić w anglii za dużo niższe ceny (ok. 30 zł -to i tak duuużo za dużo!)? cła nie ma, bo zamawia się z UE .... być może takie jest pochodzenie- sklepikarz zamawia z UK, i po dodaniu własnej marży sprzedaje w PL? zamiast zamówić większą partię od producenta... to tylko domysł. niemniej zupełnie nie widzę sensu kupowania czegoś tak drogiego. Dyskusja o maszynach jest mydleniem oczu jak dla mnie :D
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Zabij mnie... W anglii maja po 2 pary max 4 kazdego rodzaju, paka idzie czasem 3 dni, czasem 17dni do zakupow nalezy doliczyc od 3,5funta do 7,5 funta w zaleznosci od ilosci (ktorej jak wspomnialem nie maja). :) Wieksza partia od producenta szla dokladnie 14dni ale kolejne 30dni celnicy zastanawiali sie jak to oclic (meskie rajstopy) :)
Cena na stronie to efekt ceny producenta, 13% cla (witamy w kraju) 23% VATu (witamy w kraju x2) i marzy takiej aby nie stracic i ay bylo na kolejne zamowienia i oplaty...
Tyle faktow .. z dupy...
Cena na stronie to efekt ceny producenta, 13% cla (witamy w kraju) 23% VATu (witamy w kraju x2) i marzy takiej aby nie stracic i ay bylo na kolejne zamowienia i oplaty...
Tyle faktow .. z dupy...
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
No co ty no co ty. Ściemą leci ale nie kłóćmy się :) po prostu czytam zagraniczne fora, i wiem że nie jest tak źle z tymi 2-4 parami na stanie. Takiej ilości w ogóle się od producenta nie opłaca zamówić. Ale oczywiście Ci wierzę. Oclili pewnie tak samo jak damskie czy doliczyli jeszcze 50%?
generalnie przy twoich cenach nie spodziewałbym się dużego obrotu, już pomijając samą popularność męskich rajstop.
PS: nie obrażaj się na to określenie "z dupy" bo ceny faktycznie masz z dupy i nawet jeśli są słusznie skalkulowane (a na pewo są :) to co daje kwota 45 zł za 1 parę rajstop? Cenę z dupy :)
generalnie przy twoich cenach nie spodziewałbym się dużego obrotu, już pomijając samą popularność męskich rajstop.
PS: nie obrażaj się na to określenie "z dupy" bo ceny faktycznie masz z dupy i nawet jeśli są słusznie skalkulowane (a na pewo są :) to co daje kwota 45 zł za 1 parę rajstop? Cenę z dupy :)
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ciagle szukam producenta lokalnego, ktory zgodzi sie na produkcje.. Oclili normalnie jak "textylia"... w UK maja max 5 par kazdego koloru, sprawdzilem w 4 miejscach z czego 2 bralo z 2 pierwszych :) OROBLU mnie olalo i odeslalo do Italii a w italli ani angielski ani niemiecki ani rosyjski, widocznie 2x mialem zly kontakt z handlowcem...
Rynek rajtek meskich zaraz wybuchnie.. Zreszta wystarczy zobaczyc co z siebie Piróg robi (buty, czapki, koszulki) i podeslac mu moze ze 3 pary :>
Kto pierwszy wejdzie na PL rynek z produkcja i jakoscia jak CHINCZYCY (microfibra, 3D etc) zostanie monopolista...
Zobaczcie jaki wybor jest rajtek damskich.. Sklad jest NIBY ten sam a jednak inaczej cenicie marke, jakosc etc....
Rynek rajtek meskich zaraz wybuchnie.. Zreszta wystarczy zobaczyc co z siebie Piróg robi (buty, czapki, koszulki) i podeslac mu moze ze 3 pary :>
Kto pierwszy wejdzie na PL rynek z produkcja i jakoscia jak CHINCZYCY (microfibra, 3D etc) zostanie monopolista...
Zobaczcie jaki wybor jest rajtek damskich.. Sklad jest NIBY ten sam a jednak inaczej cenicie marke, jakosc etc....
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 09:30 przez pomorskp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Cóż, może poszukać innych dostawców? W Bułgarii jest 1 duży producent rajstop dla panów (tim o ile się nie mylę, kilka modeli do wyboru), w Czechach- co najmniej 2 firmy mi przychodzą do głowy.... każdy z nich ma 2-4 modele... a ceny są o wiele bardziej akceptowalne. Rynek męskich rajstop w cenie 45 za parę to wybucha tylko po to żeby się rozwiać :) Podejrzewam że żaden z tych producentów nie pozwoli sobie na olanie poważnego klienta- nie są takimi tuzami jak Oroblu.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
TIM, tak.. jakosc tego pozostawia niestety wiele do zyczenia, zarowno opakowanie jak i sama zawartosc.. Mam jeszcze 2 sztuki zapakowane i jak na nie patrze to chce mi sie plakac...
To samo dotyczy kaleson 100Den, ktore po wyjeciu z opakowania same sie rozciagaja i wymagaja pasa lub paska do komfortowego noszenia... ;)
Jak pisalem, ciagle szukam lokalnego producenta, ktory podejmie rekawice... Wszyscy sa zfokusowani na kobiety i.. kropka...
To samo dotyczy kaleson 100Den, ktore po wyjeciu z opakowania same sie rozciagaja i wymagaja pasa lub paska do komfortowego noszenia... ;)
Jak pisalem, ciagle szukam lokalnego producenta, ktory podejmie rekawice... Wszyscy sa zfokusowani na kobiety i.. kropka...
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 09:30 przez pomorskp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Daj przyklad :P
Nie cytuj całej wiadomości na którą odpowiadasz, tymbardziej jeżeli odpowiadasz na ostatni post w wątku.
Nie cytuj całej wiadomości na którą odpowiadasz, tymbardziej jeżeli odpowiadasz na ostatni post w wątku.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 10:42 przez pomorskp, łącznie zmieniany 1 raz.