Nowa moda II
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- bo
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Radziu
Piszesz ,że nic do mnie nie masz , pewno i nie i guzik mnie to obchodzi ,
Zalazłem te forum jako" rajstopy są dla wszystkich" "faceci w rajstopach"a tu są spódnice , malowane paznokcie , szpilki i to o tym wszystkim, mówi się ,że jest to unisex.
Ja osobiście nic do tego nie mam , może kiedyś też będę miał ochotę tego spróbować , może ?
Tylko nie mów mi ,że nosisz to tylko dla tego , że jest to unisex i nic i innego nie czujesz jak tylko wygodę .
Tranesem nie zostaje się chyba z wygody noszenia
A może jednak tak [/b]
Piszesz ,że nic do mnie nie masz , pewno i nie i guzik mnie to obchodzi ,
Zalazłem te forum jako" rajstopy są dla wszystkich" "faceci w rajstopach"a tu są spódnice , malowane paznokcie , szpilki i to o tym wszystkim, mówi się ,że jest to unisex.
Ja osobiście nic do tego nie mam , może kiedyś też będę miał ochotę tego spróbować , może ?
Tylko nie mów mi ,że nosisz to tylko dla tego , że jest to unisex i nic i innego nie czujesz jak tylko wygodę .
Tranesem nie zostaje się chyba z wygody noszenia
A może jednak tak [/b]
życie jest piękne ...
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
hm, ale bajzel zrobiliście. a jak ktoś jest trans ale tutaj pisze jak najbardziej i tylko nowo modnie to już nie jest trans? i z fetyszem taka sama sytuacja... może zostać? myślę że dosłownie jednostki na tym forum nie ukrywają swojego drugiego ja pod przykrywką nowej mody. czasem zastanawiam się nawet czy w ogóle jest tu ktoś taki. jedno jest pewne, każdy znalazł tu jakiś azyl dla siebie. może dopóki nie zagalopują się za daleko dajmy im spokój. co za różnica kocha czy tylko lubi rajstopy. panowie przecież to jasne. każdemu kto nosi rajstopy tak najnormalniej w świecie, jak spodnie czy koszulę nie zwracając najmniejszej uwagi na otoczenie bo uważa że to normalne, przez myśl nie przejdzie aby rejestrować się na takim forum i szukać akceptacji i usprawiedliwienia. (te zdanie podziela ze mną moja pani psycholog)
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Krzyś,
zgadzam się z Tobą w pełni. Torchę rzeczywiscie zrobiłe się bajzel. Każdy z nas ma podobne uopodobania i dlatego tu jesteśmy i piszemy. Każdy z nas się różni i może troszkę inaczej podchodzi do tematu i ma inne zdanie, ale chyba o to chodzi, żeby na tym forum się spotkać i pogadać, wymienić poglądy i swoje obserwacje.
zgadzam się z Tobą w pełni. Torchę rzeczywiscie zrobiłe się bajzel. Każdy z nas ma podobne uopodobania i dlatego tu jesteśmy i piszemy. Każdy z nas się różni i może troszkę inaczej podchodzi do tematu i ma inne zdanie, ale chyba o to chodzi, żeby na tym forum się spotkać i pogadać, wymienić poglądy i swoje obserwacje.
Noszę rajtki bo lubię
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Jest dokładnie taka sama sytuacja. A sztuka polega na tym, żeby nie pisać na transowe i fetyszowe tematy.krzyś pisze:hm, ale bajzel zrobiliście. a jak ktoś jest trans ale tutaj pisze jak najbardziej i tylko nowo modnie to już nie jest trans? i z fetyszem taka sama sytuacja... może zostać?
Na takim forum nie, ale są inne fora o modzie, o modzie zwykłej. I nie każdy tu szuka akceptacji i usprawiedliwienia.krzyś pisze:panowie przecież to jasne. każdemu kto nosi rajstopy tak najnormalniej w świecie, jak spodnie czy koszulę nie zwracając najmniejszej uwagi na otoczenie bo uważa że to normalne, przez myśl nie przejdzie aby rejestrować się na takim forum i szukać akceptacji i usprawiedliwienia. (te zdanie podziela ze mną moja pani psycholog)
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Radziu, i jak dla mnie to można by wreszcie zamknąć sprawę fetyszystów i trans. jeśli temat fet czy trans będzie poruszany to odpowiednie osoby czyli mod. się tym zajmują i nie atakuj już ludzi tekstami że Ciebie t podnieca jesteś fetyszystą czy coś w podobie :] bo każdy inaczej traktuje rajstopy. Ty zaczynałeś od trans o ile sie nie mylę... ja osobiście noszę na razie tylko rajstopy i nie zamierzam na razie czegoś więcej butów unisex itp itd. przyjdzie moment że za jakiś czas odczuje potrzebę to założę sobie czy spytam na forum o konkretny ciuch.
byczunio, masz rację ;]
byczunio, masz rację ;]
-
- ModTeam
- Kontakt:
Nowa moda jest związana z trans. Nie promujemy trans tutaj ale nie można tego pominąć. W języku angielskim nie używa się tak często słowa trans jak crossdreser. I takim określeniem określa się też takich ludzi jak my. Łamiących kanony w modzie męskiej, bo w damskiej już dawno są przełamane.
Rozumiem, że może to słowo drażnić bo społeczeństwo dorobiło mu negatywne znaczenie.
tu będzie cytat.
Słowo transwestytyzm wprowadził w 1910 roku seksuolog niemiecki, doktor Magnus Hirschfeld. Słowo pochodzi z języka łacińskiego. Trans oznacza za, poza, z tamtej strony, a vestitus – odziany. Synonimem transwestytyzmu jest eonizm. Nazwę tę wprowadził w 1936 roku seksuolog Havelock Ellis, tworząc ją od nazwiska XVIII-wiecznego szlachcica Eona, który to wykazywał skłonności transwestytyczne.
..."W literaturze anglojęzycznej często zamiast pojęcia transwestytyzm wykorzystuje się zamiennie pojęcie crossdressing. Transwestyta określany jest wówczas jako crossdresser. Zamienniki te używane są głównie dlatego, że słowo transwestytyzm jest przez wielu odbierane negatywnie.
Również w Polsce niektórzy transwestyci nie lubią się tak nazywać, dlatego stosują inne, często skrótowe, określenia, jak np.: TV (tefałka lub tiwi), transetka, crossdresser."...
Rozumiem, że może to słowo drażnić bo społeczeństwo dorobiło mu negatywne znaczenie.
tu będzie cytat.
Słowo transwestytyzm wprowadził w 1910 roku seksuolog niemiecki, doktor Magnus Hirschfeld. Słowo pochodzi z języka łacińskiego. Trans oznacza za, poza, z tamtej strony, a vestitus – odziany. Synonimem transwestytyzmu jest eonizm. Nazwę tę wprowadził w 1936 roku seksuolog Havelock Ellis, tworząc ją od nazwiska XVIII-wiecznego szlachcica Eona, który to wykazywał skłonności transwestytyczne.
..."W literaturze anglojęzycznej często zamiast pojęcia transwestytyzm wykorzystuje się zamiennie pojęcie crossdressing. Transwestyta określany jest wówczas jako crossdresser. Zamienniki te używane są głównie dlatego, że słowo transwestytyzm jest przez wielu odbierane negatywnie.
Również w Polsce niektórzy transwestyci nie lubią się tak nazywać, dlatego stosują inne, często skrótowe, określenia, jak np.: TV (tefałka lub tiwi), transetka, crossdresser."...
dr.eklektyczny
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
dobrze wiemy teraz co znaczy trans :) ale ludzie się takimi rzeczami nie interesują i nie mają pojęcia co znaczy to słowo i transwestytyzm kojarzą wiadomo jak... a jak facet nosi rajstopy to zboczeniec... myślę że jak pewien user już nie pamiętam który napisał, że grupa celebrytów powinna ubierać rajstopy to potem jakoś pójdzie to w społeczeństwo :) po za tym w modzie męskiej przyjęły się japonki, stopki czy ostatnio nawet rurki już nie mówiąc o różowych koszulkach. poza tym w ostatnich latach mężczyźni bardziej dbają o siebie mówię tu o depilowaniu pach czy stosowaniu większej ilości kosmetyków... i tak można wymieniać dalej aczkolwiek przeczuwam, że z rajstopami nie będzie tak łatwo... mam nadzieje, że jak kiedyś odważę się na publiczne wyjście w rajstopach i szortach to spotkam przynajmniej kilku facetów podobnie ubranych na ulicy :)
http://www.stylomaniak.com/stylizacje/3 ... l#comments
znalazłem coś takiego w H&M 3 facet od lewej
http://koneser.interia.pl/galerie/moda/ ... 0284,5,523
http://www.stylomaniak.com/stylizacje/3 ... l#comments
znalazłem coś takiego w H&M 3 facet od lewej
http://koneser.interia.pl/galerie/moda/ ... 0284,5,523
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Naukowcy dowiedli, że gdy pewna grupa osób cały czas przebywa ze sobą to zaczynają być konflikty (różnice zdań). Przykład to przygotowania do lotów załogowyych w kosmos. Powstają wówczas dwie grupy osób: jedna prowokująca, a druga nie zgadzająca się na prowokacje (w tym druga grupa gdy nie ma prowokacji pierwszej grupy, to ją sama znajduje z byle czego). ;)))
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
No prosze a jednak polski projektant też przewiduje leginsy w modzie męskiej. Ciekawe co na to krytycy mody w naszym kraju. Już widzę tę lawinę raczej negatywnych komentarzy. Ale takie z pewnością też były, gdy kobiety po raz pierwszy zakładały spodnie. Coś jednak pozytywnego zaczyna dziać się w modzie męskiej. Jedna jaskółka wiosny nie czyni mimo wszystko jeśli takie pomysły będą w szerszym zakresie propagowane i reklamowane to myślę, że szybciej doczekamy normalnego podejścia do naszego nowo-modnego tematu.
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
to fotka z pokazu Poland fashion week, który odbył się w łodzi. światełko w tunelu jest i będzie.. może tak łatwo nie być bo są u nas stereotypy jakie są ale japonki czy stopki były do niedawna uważane za pedalskie, a osoby które tak uważały dwa lata temu w tym sezonie już je nosiły... wiadomo z rajstopami trzeba się trochę pobawić przy zakładaniu, ale są na prawdę wygodne i utrzymują dobrze ciepło. moim zdaniem jeśli ktoś nie założył nigdy rajstop a mówi tylko na nie itp nie ma racji, bo żeby o czymś się wypowiadać trzeba temat znać, ale taki mamy kraj. mimo tego nie poddajemy się! może za rok czy dwa na takich pokazach co druga stylizacja będzie z rajstopami... :)
-
- ModTeam
- Kontakt:
Rajstopy jako odzież unisex w wersji zagranicznej.
http://forums.delphiforums.com/n/main.a ... UF%2Fstart
dr.eklektyczny
-
- ModTeam
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
No to już wiesz na czym się wzorowałem z początku. Porównaj sobie tytuły niektórych for :Ddr.pantyhose pisze:Rajstopy jako odzież unisex w wersji zagranicznej.