W Polsce to sobie używają.

Linki, strony, opisy,... słowem wszystko co znaleźliśmy na ten rajstop na męskich nogach w necie, prasie, telewizji i innych mediach.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 13 sie 2013, 12:37

byczunio pisze:Metroseksualizm jest pojęciem modowym (stylistycznym) a nie seksuologicznym.
Forum o modzie, czyli metroseksualizm pasuje.
byczunio pisze:Odnośnie głównej myśli wątku wcale nie uważam, by łatwiej było wyjść w pełnej stylizacji na kobietę niż tak jak ja w spódnicy w stylizacji męskiej. Bo jednak sylwetka, twarz i ruchy mamy zdecydowanie męskie i kontrastują z estetyką. Chyba, że ktoś ma delikatną budowę i "miękkie" ruchy.
Parę lat temu trochę transowałem. Stylizacja była na tyle dobra, że zwracałem o wiele mniejszą uwagę, niż w męskiej stylizacji z czarnymi rajstopami.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 13 sie 2013, 13:25

Znalazłem inny artykuł: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/88 ... ,id,t.html

Jak tak czytam o tym qeer :
"... - Queer po angielsku oznacza dziwoląga. Potem, w Ameryce, słowo to zaczęło oznaczać kogoś, kto nie przywiązuje znaczenia do norm kulturowych, społecznych, do obyczajów i stereotypów, do tych klatek, w których społeczeństwo zamyka ludzi, że kobieta musi to czy to, a facet to i tamto. Gender oznacza natomiast obyczajowość, związaną z płcią, wykreowaną przez normy społeczo-kulturowe. Tak naprawdę, uważa Dawid, połowa kobiet jest queergenderowych, bo nie chce tylko i wyłącznie chodzić w szpilkach, ani nosić tylko sukienek...."

to to jest chyba to co jest mi najbliższe... i z tym sie zgadzam, ale nie przyszło by mi do głowy utożsamiać sie z kobietą i wymyslac sobie damskie imie.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 13 sie 2013, 23:00

I smartfon nie podpowiedział Ci, że to się pisze przez "ż"?
Radziu nie używam słownika, a poza tym przecież można traktować to z przymrużeniem oka.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 14 sie 2013, 21:00

To pisz "manszczyzna" będzie bardziej internacjonalistycznie.
ODPOWIEDZ