lakier do paznokci

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

czy mężczyzna może używać lakieru do paznokci

Czas głosowania minął 20 cze 2008, 22:57

tak
2
67%
tak, ale tylko bezbarwny
1
33%
nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 sty 2010, 10:41

phmenpl, Rajstop może partnerka nie zauważać, ale lakier na paznokciach zauważy. Rzucasz się na głęboką wodę.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 14 sty 2010, 21:41

Pewnie w rękawiczkach bedzie chodził ;-)
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 25 sty 2010, 20:22

cała zimę nie chodzę w rękawiczkkach choć mi czasami ręce marzną
Miej wyjebane a będzie ci dane
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 29 sty 2010, 12:41

a zjeść zupkę z rękami w kieszeniach to jest jednak wyczyn ;-).
niedawno byłem z córką przekuć uszy u kosmetyczki i nie mogłem się powstrzymać żeby nie sprawdzić jej reakcji na niecodzienne pytania. zapytałem o manikiur żeby ją wprowadzić w temat, nawet nie podniosła wzroku mówiąc że dzisiaj już raczej nie dadzą rady, więc pogłębiłem temat o malowanie paznokci pytając czy to nie przegięcie. powiedziała że dziennie ma średnio 6 - 8 panów na kosmetykę dłoni z czego przynajmniej 4 decyduje się na odżywkę lub lakier bezbarwny. zapytałem więc czy uważa że panowie nie powinni korzystać z kolorów. powiedziała że z paznokciami jest tak jak z ubraniami, trzeba to wszystko ze sobą jakoś zgrać, że mężczyzna ubrany w szare typowo męskie ubranie z różowymi paznokciami wyglądał by raczej zabawnie niż dobrze. lepiej więc gdy jegomość ubiera się nieco luźniej, bardziej kolorowo, wtedy dobrze dobrany kolor lakieru nie rzuca się tak drastycznie w oczy. i może ma rację. grunt to odrobina dobrego gustu.
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sty 2010, 12:44

Widać kobieta ma dobre podejście do tematu. Zgadzam się z tym co Ci powiedziała.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 sty 2010, 16:34

krzyś, jak widać byłeś u fachowca.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 29 sty 2010, 20:22

Jak mi jeszcze powiesz, że to było w Żyrardowie, to szczęki nie pozbieram :shock:
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 31 sty 2010, 11:19

radziu biegnij więc po zmiotkę, będzie łatwiej.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 31 sty 2010, 12:22

Widocznie 40 tysięczne miasto w pobliżu Warszawy jest już na tyle światowe, że poziom tolerancji inności jest wysoki.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 31 sty 2010, 12:25

To poprostu bardzo specyficzne miasto.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 17 cze 2010, 16:01

A ja dzisiaj byłem w szpitalu umówić dziecku wizytę u alergologa. Pani doktor podczas rozmowy zwróciła uwagę na moje pomalowane paznokcie u nóg. Spytała o powód, czy może gram jakąś rolę w teatrze, czy poprostu tak lubię. Odpowiedziałem, że tak mi się bardziej podoba i było po problemie. Przy tej rozmowie była jakaś mamuśka z synkiem. Wogóle nie zareagowała, a jak wychodziłem (jej syn mnie dogonił i praktycznie zatrzymał, tak, że wychodziliśmy razem, ale w różnych kierunkach) to bardzo sympatycznie ze mną rozmawiała.
Radziu

Post autor: Radziu » 18 lip 2010, 00:05

Do paznokci u stóp od kilku lat używam białego lakieru, który zbytnio nie rzuca się w oczy, jednak w tym roku stopy mam wyjątkowo opalone, co powoduje że lakier jest znacznie bardziej widoczny. Fajnie to wygląda z białymi japonkami, bo paski są w tym samym kolorze co paznokcie.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 19 lip 2010, 16:36

Ja używam ostatnio miss sporty :oops: french , zarówno z drobinkami jak i bez drobinek- można je kupić w Rossmanie, ale nie tylko :-P
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 cze 2011, 14:26

A ja właśnie zanabyłem i testuję lakier Inglot nr 55 (lekkoperłowy, kryjący beż). Wygląda baaardzo przyjaźnie, bardzo ładnie wpada w naturalny odcień płytki. Panie w sklepie dokonały testów doboru kolorów na moich paznokciach i nie stanowiło to dla nich żadnego problemu (może uznały, że skoro nogi mam w dośmocnym kolorze, to na rękach też mogę sobie potestować). po zmyciu testerów nawet odmalowały mi zniszczoną warstwę bezbarwnego. teraz już przemalowałem na nowo nabyty kolor i uważam, że jest super!
Radziu

Post autor: Radziu » 09 cze 2011, 17:02

Pokaż :-)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 09 cze 2011, 21:50

Pokazywałem, jak byłem mały. Teraz się wstydzę. :-P
Awatar użytkownika
Wojtas
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Wojtas » 10 cze 2011, 10:35

Bezbarwnym lakier może być tolerowany na męskich paznokciach u stóp...
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 cze 2011, 15:15

O lakierze bezbarwnym nie ma co nawet dyskutować, bo jest tak neutralny, że nie ma żadnego znaczenia dla sprawy.
Na nogach mam ceglasty i stale chodzę w sandałach (bez skarpet). W pacy to się nie podoba, ale leję na to, gdzie indziej jest całkiem dobrze tolerowane. teraz z bezbarwnego/ mlecznego przeszedłem na transparentny beż na rękach. Jak na razie żadnej reakcji. Chyba nawet żona ani moja mama nie zauważyły, że mam nowy lakier.
kubuś
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kubuś » 10 cze 2011, 16:28

ja obecnie mam 3mm długie za palce pazurki u rąk, kolor morelowy, a na nogach dopiero rosna pazurki i sa na bialo :-P
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 15 cze 2011, 00:22

A ja dzisiaj byłem w jednym ze stołecznych szpitali i mijająca mnie pielęgniarka, idąca z jakimś panem strasznie się lampiła na moje nogi, po czym coś zaczęła szeptać mu do ucha. On w odpowiedzi normalnym głosem rzucił tekstem "ale chyba nie jest niebezpieczny". Przechodząc powtórnie (w drugą stronę) zachowywała się już normalnie.
Za to koleżanka mojej żony w niedzielę pochwaliła mnie za bardzo staranny manicur i pedicur. Jeden z kolegów wpracy zauważył, że mam nowy lakier. dopytywał sięco to za kolor. Pewnie chciał taki kupić (a może tylko przekablować) żonie.
Awatar użytkownika
krzyś
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: krzyś » 22 cze 2011, 09:16

bezbarwny też rzuca się w oczy bo paznokcie mają połysk jak maska samochodu... :mrgreen:
Radziu

Post autor: Radziu » 22 cze 2011, 13:44

Podobny blask można uzyskać przez polerowanie.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 23 cze 2011, 16:38

Radziu, nie da się tak nabłyszczyć paznokcia samym polerowaniem, by błyszczał się jak lakierowany. chyba, że porównujesz do ostatniego krzyku damskiej mody: lakierów matowych.
Radziu

Post autor: Radziu » 27 cze 2011, 11:03

Ja jak co sezon pomalowałem sobie paznokcie u stóp na biało (inglot 126). U rąk już nie maluję, bo w obecnej pracy nie da się utrzymać dlugich paznokci.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 27 cze 2011, 12:29

A ja dzisiaj kupiłem u Inglota "Lakier do Paznokci dla Mężczyzn". cena standardowa 20 zł w Złotych Tarasach. Panienka w sklepie mówiła, że całkiem dobrze się sprzedaje. W ten sposób mam podkładkę jakby dyrekcja się czepiała, bo na paragonie wyraźnie jest napisane lakier dla mężczyzn.
ODPOWIEDZ