lakier do paznokci
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
a zjeść zupkę z rękami w kieszeniach to jest jednak wyczyn .
niedawno byłem z córką przekuć uszy u kosmetyczki i nie mogłem się powstrzymać żeby nie sprawdzić jej reakcji na niecodzienne pytania. zapytałem o manikiur żeby ją wprowadzić w temat, nawet nie podniosła wzroku mówiąc że dzisiaj już raczej nie dadzą rady, więc pogłębiłem temat o malowanie paznokci pytając czy to nie przegięcie. powiedziała że dziennie ma średnio 6 - 8 panów na kosmetykę dłoni z czego przynajmniej 4 decyduje się na odżywkę lub lakier bezbarwny. zapytałem więc czy uważa że panowie nie powinni korzystać z kolorów. powiedziała że z paznokciami jest tak jak z ubraniami, trzeba to wszystko ze sobą jakoś zgrać, że mężczyzna ubrany w szare typowo męskie ubranie z różowymi paznokciami wyglądał by raczej zabawnie niż dobrze. lepiej więc gdy jegomość ubiera się nieco luźniej, bardziej kolorowo, wtedy dobrze dobrany kolor lakieru nie rzuca się tak drastycznie w oczy. i może ma rację. grunt to odrobina dobrego gustu.
niedawno byłem z córką przekuć uszy u kosmetyczki i nie mogłem się powstrzymać żeby nie sprawdzić jej reakcji na niecodzienne pytania. zapytałem o manikiur żeby ją wprowadzić w temat, nawet nie podniosła wzroku mówiąc że dzisiaj już raczej nie dadzą rady, więc pogłębiłem temat o malowanie paznokci pytając czy to nie przegięcie. powiedziała że dziennie ma średnio 6 - 8 panów na kosmetykę dłoni z czego przynajmniej 4 decyduje się na odżywkę lub lakier bezbarwny. zapytałem więc czy uważa że panowie nie powinni korzystać z kolorów. powiedziała że z paznokciami jest tak jak z ubraniami, trzeba to wszystko ze sobą jakoś zgrać, że mężczyzna ubrany w szare typowo męskie ubranie z różowymi paznokciami wyglądał by raczej zabawnie niż dobrze. lepiej więc gdy jegomość ubiera się nieco luźniej, bardziej kolorowo, wtedy dobrze dobrany kolor lakieru nie rzuca się tak drastycznie w oczy. i może ma rację. grunt to odrobina dobrego gustu.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja dzisiaj byłem w szpitalu umówić dziecku wizytę u alergologa. Pani doktor podczas rozmowy zwróciła uwagę na moje pomalowane paznokcie u nóg. Spytała o powód, czy może gram jakąś rolę w teatrze, czy poprostu tak lubię. Odpowiedziałem, że tak mi się bardziej podoba i było po problemie. Przy tej rozmowie była jakaś mamuśka z synkiem. Wogóle nie zareagowała, a jak wychodziłem (jej syn mnie dogonił i praktycznie zatrzymał, tak, że wychodziliśmy razem, ale w różnych kierunkach) to bardzo sympatycznie ze mną rozmawiała.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja właśnie zanabyłem i testuję lakier Inglot nr 55 (lekkoperłowy, kryjący beż). Wygląda baaardzo przyjaźnie, bardzo ładnie wpada w naturalny odcień płytki. Panie w sklepie dokonały testów doboru kolorów na moich paznokciach i nie stanowiło to dla nich żadnego problemu (może uznały, że skoro nogi mam w dośmocnym kolorze, to na rękach też mogę sobie potestować). po zmyciu testerów nawet odmalowały mi zniszczoną warstwę bezbarwnego. teraz już przemalowałem na nowo nabyty kolor i uważam, że jest super!
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
O lakierze bezbarwnym nie ma co nawet dyskutować, bo jest tak neutralny, że nie ma żadnego znaczenia dla sprawy.
Na nogach mam ceglasty i stale chodzę w sandałach (bez skarpet). W pacy to się nie podoba, ale leję na to, gdzie indziej jest całkiem dobrze tolerowane. teraz z bezbarwnego/ mlecznego przeszedłem na transparentny beż na rękach. Jak na razie żadnej reakcji. Chyba nawet żona ani moja mama nie zauważyły, że mam nowy lakier.
Na nogach mam ceglasty i stale chodzę w sandałach (bez skarpet). W pacy to się nie podoba, ale leję na to, gdzie indziej jest całkiem dobrze tolerowane. teraz z bezbarwnego/ mlecznego przeszedłem na transparentny beż na rękach. Jak na razie żadnej reakcji. Chyba nawet żona ani moja mama nie zauważyły, że mam nowy lakier.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja dzisiaj byłem w jednym ze stołecznych szpitali i mijająca mnie pielęgniarka, idąca z jakimś panem strasznie się lampiła na moje nogi, po czym coś zaczęła szeptać mu do ucha. On w odpowiedzi normalnym głosem rzucił tekstem "ale chyba nie jest niebezpieczny". Przechodząc powtórnie (w drugą stronę) zachowywała się już normalnie.
Za to koleżanka mojej żony w niedzielę pochwaliła mnie za bardzo staranny manicur i pedicur. Jeden z kolegów wpracy zauważył, że mam nowy lakier. dopytywał sięco to za kolor. Pewnie chciał taki kupić (a może tylko przekablować) żonie.
Za to koleżanka mojej żony w niedzielę pochwaliła mnie za bardzo staranny manicur i pedicur. Jeden z kolegów wpracy zauważył, że mam nowy lakier. dopytywał sięco to za kolor. Pewnie chciał taki kupić (a może tylko przekablować) żonie.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt: