lakier do paznokci
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Radziu, czy taka długość paznokci nie utrudnia ci życia codziennego? Chyba coś jako chłop w domu masz do zrobienia?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2008, 20:48 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Super rączki! Moje pazurki powoli zbliżają się do podobnej długości.
papa_smerf pisze:czy taka długość paznokci nie utrudnia ci życia codziennego?
Ja natomiast wiekszość prac typowo męskich wykonuję w rękawicach ochronnych. Są to także prace budowlane: zbrojarskie, betoniarskie i kamieniarskie (6-ty rok buduję kuźnię).Radziu pisze:Zajęć typu CHŁOP w zasadzie nie mam wiele, a jak się coś znajdzie to pazurki na tym przeważnie trochę cierpią
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
W Warszawie. Miał być grill w rogu ogrodzenia, ale jego zaprojektowanie zleiłem arcytekturowi i wyszła kuźnia.
Też tak było dopuki nie przekonałem się do rękawic. Ale naturalny kamień polny przekonał mnie, jak po 2 dniach pracy gołymi rękami dłonie miałem zdarte do krwi.papa_smerf pisze:bo ja po pracach budowlanych traciłem prawie całą wolną część paznokci, a nawet naskórek na rękach
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ale nie każdy, jak Ty, daje zarobić hydraulikowi, murarzowi czy malarzowi. Był czas, na szczęście zaprzeszły, w którym którykolwiek z przychodzących na moją budowę robotników, nawet niewykwalifikowanych, żądał wiecej, niż ja zarabiałem na umysłowym etacie. Ale awersja do "fachowców" została, nie tylko ze wzgledu na ich ambicje materialne, ale przede wszystkim ze wzgledu na ich "fachowość".Radziu pisze:Ja nie pracuję fizycznie, więc nie mam żadnych obtarć, ani zgrubień.
Bez przesady. Malować, malowałem całe mieszkanie, zresztą z koleżanką przecież to nie jest jakieś tam typowo chłopskie zajęcie. Ale roboty murarskie czy hydrauliczne nawet jeszcze nigdy nie były mi potrzebne, no chyba że masz na myśli jakieś drobne sprawy, typu wymiana uszczelki, rury od prysznica, czy podłączenie pralki, co też nie uważam za chłopskie zajęcie i wiele kobiet potrafi to zrobić.byczunio pisze:Ale nie każdy, jak Ty, daje zarobić hydraulikowi, murarzowi czy malarzowi..
Nie mam ogródka, więc mi to nie grozi. Nie boję się, ale nie lubię, zresztą niezabardzo się nadaję. Od roweru istotnie miałem, ale zmieniłem sobie rączki na takie z gąbki, są na tyle miękkie, że eliminują ten problemdr.pantyhose pisze:Albo w celach rekreacji przekopujesz ogródek działkowy. I też są obtarcia naskórka. Sorki Radziu ale czy ty nie boisz się czasem pracy fizycznej ? A od jazdy na rowerze nie miałś nigdy otarć na dłoniach ?
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Poprzednio gdy byłem u manicurzystki (innej, nieco starszej, rok temu) i też chciałem, by mi pomalowała, to zaproponowała mi lakier bezbarwny, a po negocjacjach i przekonywaniu, że ja na prawdę chcę w końcu pomalowała mi lakierem od manicuru francuskiego.
Ta bardzo chętnie mi pomalowała, jeszcze pokazała różne kolory i to takie, że musiałem jej mówić, że chciałbym mniej agresywny, z którym mógłbym do pracy pójść.
Niestety lakier już się zużył i dzisaj mam do frencza.
Ta bardzo chętnie mi pomalowała, jeszcze pokazała różne kolory i to takie, że musiałem jej mówić, że chciałbym mniej agresywny, z którym mógłbym do pracy pójść.
Niestety lakier już się zużył i dzisaj mam do frencza.
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt: