Damskie, męskie ...
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dr,włożyłbyś je to by ci przyrodzenie nie odpadło,zarost nie zniknął,ani nie urosłyby piersi Więc mówienie tylko dla kobiet,jest śmieszne,powiem Ci tak,że podział:męskie,damskie jest śmieszny,wiem że temat jest o czym innym,ale muszę to napisać.Powiem Ci tak,większość polskiego rządu to mężczyźni,ale charyzma-cecha,która jest podobno typowo męska,u tych panów raczej nie występuje.Nawet dajmy za przykład,jaką charyzmę ma Radek Sikorski(Min.Spraw Zagranicznych RP)przy Hillary Clinton(sekretarz stanu USA)?Odpowiedź prosta:żadną.Jakim bokserem jest Marcin Najman(największy napinacz,macho,gość,który odklepuję zanim poczuje cios) przy Lailli Ali?Żadnym,a nawet nie jest,bo Laila Ali ma naprawdę jak na kobietę rewelacyjną technikę bokserską,tzw.warsztat pracy wypracowany na wieloletnich treningach.Wiem co mówię,bo boks naprawdę mnie interesuję.Przykładów można mnożyć i mnożyć.Więc do cholery,przestańmy dzielić rzeczy na męskie i damskie,bo to jest śmieszne.Przynajmniej na tym forum,gdzie raczej jesteśmy mocno przerysowani i karykaturalni przy typowych działaczach ONR i innych takich organizacji.Dla nich takie forum to forum dla ludzi ,,bez jaj".Tylko,że posiadanie tych słynnych ,,jaj" nie można rozumieć w sposób dosłownych tylko przenośny.O Margareth Tacher,brytyjskie tabloidy pisały ,,Woman with balls",czyli ,,Kobieta z jajami".Tylko powiedz mi wprost DR:czy jakbyś miał piersi zamiast penisa,to czułbyś się pokrzywdzony,czy byłbyś gorszym człowiekiem?Ja myślę,że nie.Powiem Ci tak,że męskość to przedewszystkim umiejętność zachowania się w prawdziwych sytuacjach.,,Prawdziwy mężczyzna"(chociaż uważam,że te określenie przynajmniej od średniowiecza nie powinno być uważane)powinien jak trzeba bronić domu i rodziny być twardy jak skała,a jak widzi coś co go rozczula,powinien najzwyczajniej w świecie umieć się poryczeć jak bóbr.Co się stanie jak się popłacze na jakimś wzruszającym filmie,będzie gorszym człowiekiem?Na 100 % nie!Więc nie dzielmy świata na męski i żeński(przynajmniej na tym forum),a dzielmy świat na świat prawdziwych ludzi i osób,które są bardziej zwierzętami niż ludźmi(morderców,gwałcicieli,tyranów,innych osób,które krzywdzą bezbronne osoby).Miało być rajstopach,poszło w inną stronę .Pzdr.
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- lyncz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dobrze mówi :) polać muwafel pisze:Dr,włożyłbyś je to by ci przyrodzenie nie odpadło,zarost nie zniknął,ani nie urosłyby piersi Więc mówienie tylko dla kobiet,jest śmieszne,powiem Ci tak,że podział:męskie,damskie jest śmieszny,wiem że temat jest o czym innym,ale muszę to napisać.Powiem Ci tak,większość polskiego rządu to mężczyźni,ale charyzma-cecha,która jest podobno typowo męska,u tych panów raczej nie występuje.Nawet dajmy za przykład,jaką charyzmę ma Radek Sikorski(Min.Spraw Zagranicznych RP)przy Hillary Clinton(sekretarz stanu USA)?Odpowiedź prosta:żadną.Jakim bokserem jest Marcin Najman(największy napinacz,macho,gość,który odklepuję zanim poczuje cios) przy Lailli Ali?Żadnym,a nawet nie jest,bo Laila Ali ma naprawdę jak na kobietę rewelacyjną technikę bokserską,tzw.warsztat pracy wypracowany na wieloletnich treningach.Wiem co mówię,bo boks naprawdę mnie interesuję.Przykładów można mnożyć i mnożyć.Więc do cholery,przestańmy dzielić rzeczy na męskie i damskie,bo to jest śmieszne.Przynajmniej na tym forum,gdzie raczej jesteśmy mocno przerysowani i karykaturalni przy typowych działaczach ONR i innych takich organizacji.Dla nich takie forum to forum dla ludzi ,,bez jaj".Tylko,że posiadanie tych słynnych ,,jaj" nie można rozumieć w sposób dosłownych tylko przenośny.O Margareth Tacher,brytyjskie tabloidy pisały ,,Woman with balls",czyli ,,Kobieta z jajami".Tylko powiedz mi wprost DR:czy jakbyś miał piersi zamiast penisa,to czułbyś się pokrzywdzony,czy byłbyś gorszym człowiekiem?Ja myślę,że nie.Powiem Ci tak,że męskość to przedewszystkim umiejętność zachowania się w prawdziwych sytuacjach.,,Prawdziwy mężczyzna"(chociaż uważam,że te określenie przynajmniej od średniowiecza nie powinno być uważane)powinien jak trzeba bronić domu i rodziny być twardy jak skała,a jak widzi coś co go rozczula,powinien najzwyczajniej w świecie umieć się poryczeć jak bóbr.Co się stanie jak się popłacze na jakimś wzruszającym filmie,będzie gorszym człowiekiem?Na 100 % nie!Więc nie dzielmy świata na męski i żeński(przynajmniej na tym forum),a dzielmy świat na świat prawdziwych ludzi i osób,które są bardziej zwierzętami niż ludźmi(morderców,gwałcicieli,tyranów,innych osób,które krzywdzą bezbronne osoby).Miało być rajstopach,poszło w inną stronę .Pzdr.
-
- ModTeam
- Kontakt:
Wafel, Lyncz. Zapewniam was, że sam takiego wzoru nie założę. Jakoś mi nie odpowiada rysunek faceta wspinającego sie na linie do moich majtek. Niemniej jednak jestem tolerancyjny i jak któregoś z was zobaczę w krótkich spodniach z facetem u majtek to obiecuję, że będę tolerował.
Nie zapominajcie, że gust nie podlega dyskusji.
Wafel przykro mi, że odgrywasz się za ta Hondę Akord, którą jeździł niemiecki emeryt. Bodaj by sprawowała się bezawaryjnie jak najdłużej.
Lyncz - mam nadzieję spotkać cię kiedyś w Krakowie w stroju klubowym.
Nie zapominajcie, że gust nie podlega dyskusji.
Wafel przykro mi, że odgrywasz się za ta Hondę Akord, którą jeździł niemiecki emeryt. Bodaj by sprawowała się bezawaryjnie jak najdłużej.
Lyncz - mam nadzieję spotkać cię kiedyś w Krakowie w stroju klubowym.
dr.eklektyczny
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Accord,ale nie będę się już czepiał,bo zaraz powiesz,że jakiś odwet.Jeszcze rozumiem,że te rajstopy mogą Ci się nie podobać,ale po co mówisz,że są damskie,męskie itp.,itd.Ja napisałem dokładnie,że takie podziały są bez sensu,że trzeba widzieć CZŁOWIEKA,a nie kolor skóry,pochodzenie,zawód,płeć itp.,itd.A z tymi majtkami,to już tak się nie bój,że ten facet wspina Ci się do majtek.Przecież to rodzaj żartu,tak jak kiedyś wybuchła afera w USA w liceum,że nastolatka włożyła koszulkę z napisem ,,Barbie była lesbijką".Przecież to rodzaj żartu autora,że osoba(zarówno kobieta,meżczyzna nosząca takie rajstopy)ma dystans do siebie i swojej osoby.Widzę,że nie rozumiesz takich żartów,przenośni,a odpowiedz mi na pytanie:Corobisz jak widzisz gościa w koszulce ,,Zostanę księdzem jak mój ojciec"?Jesteś pewnie zbulwersowany albo uważasz,że jego ojciec jest księdzem.A to taki rodzaj żartu,przenośni itp.Mnie np.śmieszy.A co do samochodu,spisuję się świetnie,odpukać w drewno niemalowane.Tyle z mojej strony
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Podział damskie-męskie jest i bedzie i nic z tym nie zrobimy. Sa damskie spodnie i krawaty to niech beda męskie rajstopy i spódnice. Ja tez nie założył bym tych rajstop, ale jeżeli byłaby wersja z kobieta na rurze zaglądająca do góry to owszem
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 20:44 przez kasior, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
Gizmak to tak jest dziś, że jest odzież damska i jest odzież męską, a nie powinno być tego podziału i niech każda/każdy sobie przymierzy co mu pasuje i opowiada czyli kłania się przymierzalnia, a nie napis na opakowaniu damskie lub męskie, którego nie powinno byćGizmak pisze:Podział powinien być spłycony tylko do rzeczy które się różnią męskie-damskie ze względu na anatomię. czyli około połowa ;)
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Tu Gizmak,co do anatomii masz rację,bo ja mimo,że szpileczki jako buty mi się mocno podobają,na chwilę obecną nie zdecydowałbym się ich nosić,za długo musiałbym się uczyć w nich chodzić.Choć pozostają wyjścia okazjonalne,może kiedyś się skuszę.A to co napisał Grzesław popieram w całej okazałości.Powiem tak,strój ma być schludny,zadbany i ma zasłaniać miejsca intymne,czyli u mężczyzn krocze,u kobiet krocze,piersi.A co do podziału:męskie,damskie,on jest śmieszny i trochę lobby projektantów mody w nim maczało palce.Może np.bielizna-stringi męskie cena ok.40 zł.za uszyte z dobrych i wygodnych materiałow,damskie-15-20 zł. i mamy majtki bardzo dobrej jakości.Czyli za 1 parę męską kupi się 2-3 pary damskie.Ja nosze damskie,bo potrafię ję odpowiednio anatomicznie dobrać,już wiem ile potrzeba miejsca z przodu,jaki ma być paseczek z tyłu,jakie mają być boki.Wiem o tym,że cienkie paski z boku przy mojej figurze tworzą efekt słonika obowiązanego tasiemką,a powinien być słonik obowiązany sznureczkiem.Trochę poetycko to zabrzmiało.Wkurza mnie to,że nie ma męskich majtek ,,mgiełek",czyli lekko prześwitująćy materiał,cienki,dość oddychający.Powiem,że ja takie ,,mgiełki"figi,bokserki uwielbiam,ostatnio namierzyłem takie marki George na allegro za 16 złotych(kolor złotawy,prześwitujące,rozmiarówka angielska,więc te majteczki w rozmiarze 16-44 są fajne,bo są trochę wyższe,więc jak najbardziej dłuższy sweterek przy ich noszeniu wskazany,aby nie zaciekawiać koleżanek w pracy ).Ja np.w bieliźnie lubię kokardki i tiule,więc śmieszy mnie,że jak szukałem allegro,wybierałem majteczki musiałem wejść w opcje Bielizna damska(figi,stringi,bokserki),a powinno być po prostu bielizna i wybierz:materiał,typ(figi,szorty,bokserki)kolor,rozmiar,tak byłoby najlepiej
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Panowie ... dostrzegam że ten klubik robi się miejscem jednej wielkiej wspólnej adoracji niesprawiedliwie wykluczonych.Może po pierwsze trochę logiki i zdrowego rozsądku ... Podział na odzież męską i damską zawsze istniał i zakładam że z pewnymi elementami (jak wszyscy już będą metroseksualni ) zawsze istniał będzie.Jeśli ubrania robione były by dla niej i dla niego takie same ,moda by zubożała.Dzięki podziałowi można kombinować ,zmieniać,brać coś typowo żeńskiego i wkomponowywać to w resztę ubioru tworząc zupełnie inną jakość,można przebrać się w kobiece ubrania i wtedy to może coś oznaczać.Dzięki podziałowi możesz być kontrowersyjny,podkreślać swoją inność,być tym kim chcesz ... bo jeśli wszystko będzie dla wszystkich to moim zdaniem zrobi się nudno.Zabraknie tajemnicy,czegoś niedopowiedzianego.Dobrym przykładem jest Marlena Dietrich w męskim uniformie.To był naprawdę spory skandal obyczajowy gdy tak się zaczęła pokazywać (oczywiście dotyczył nie tylko ubioru). Bez tego jej legenda mogła by się potoczyć inaczej.wafel pisze:Powiem tak,strój ma być schludny,zadbany i ma zasłaniać miejsca intymne,czyli u mężczyzn krocze,u kobiet krocze,piersi.A co do podziału:męskie,damskie,on jest śmieszny i trochę lobby projektantów mody w nim maczało palce.Może np.bielizna-stringi męskie cena ok.40 zł.za uszyte z dobrych i wygodnych materiałow,damskie-15-20 zł. i mamy majtki bardzo dobrej jakości.Czyli za 1 parę męską kupi się 2-3 pary damskie.
Społeczeństwo na całym świecie jest podzielone na mężczyzn i kobiety.Kwestia tradycji,kultury,sposobu myślenia,biologi !!!!!!Działało to przez wieki i przyszedł sobie taki Wafel i mówi niech będzie inaczej ? To może zacznij to zmieniać na swoim podwórku a nie zwalasz wszystko na bogu winnych projektantów mody.Oni się starają : w ubraniach zarówno dla niej jak i dla niego masz bardzo dobre materiały,odzież uniseks (sukienki,leginsy,rajstopy ... nawet żakiety i koturny ) ,i kupę pomysłów. Tylko ludzi jest do tych ubrań trudno przekonać.A ty co robisz żeby to zmienić.Bo ja pewnie niewiele więcej ,ale przynajmniej nie narzekam w taki upierdliwy sposób.Poza tym nie wyobrażam sobie montera na słupie w tiulach i szpilkach(przykład jaskrawy ale i dobitnie pokazuje o co mi chodzi) .
Co do ceny temat wielokrotnie poruszany,czyli podaż - popyt.Jeśli będzie istniała możliwość że firma sprzeda produkt szybko i dużo( np.rajstopy dla mężczyzn) to szybciej będzie mogła (oczywiście nie musiała) zejść z ceny by był jeszcze bardziej dostępny.Smutną wiadomością dla ciebie jest to że stringi męskie się nie przyjęły ... no cóż ,to pewnie wina tego że nie było zapotrzebowania!Handlowcy nie są filantropami !
A tak na koniec ... tyłek też jest miejscem intymnym ,a ubrania powstały po to by np.chronić przed chłodem.A więc zakryj swoje miejsca intymne w najlepsze ubrania(schludne i zadbane) i wyjdź tak na mróz ... powodzenia
Ps.a o gustach się rozmawia ... ale się ich nie krytykuje(zasada dobrego wychowania) .Te rajstopy moim zdaniem lepiej będą pasować na damskich nogach,bo po prostu są zrobione pod kobietę ( ale może wyglądałbyś w nich dobrze? )
normalny facet,choć ... ... A po co drażnić muchy ...
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Podałeś przykład montera,a ja Ci powiem tak po pracy czemu nie?Rozumiem w pracy obowiązuje strój roboczy i tego się trzymajmy i tej kwestii się nie zmieni,bo policjant w kwiecistej koszuli wyglądałby fajnie,ale ma tak wyglądać żebyśmy umieli zrozumieć i uszanować jego funkcję i ubiór.Czepiasz się co do bielizny jaką noszę.Odpowiem ci tak,że majtki,które nosze,nosze tez w zimie.Jedno nie wyklucza drugiego,po to są rajstopy 100 den,aby po ich włożeniu było nam ciepło.Więc ładne figi ,,mgiełki",rajstopy,jeany i jest mi w miarę w tyłek ciepło.A dlaczego to się wszystko nie przyjęło?Odpowiem ci,że ze względu na konserwatyzm naszego kraju.Sam tez sledze trendy w modzie i powiem Ci w Polsce nie ma projektantów,którzy potrafią rozmowntować konserwatyzm i wprowadzac,lansowac nowe trendy.Widziałeś Piroga w spódnicy,ja widziałem wyglądał fajnie.Miał styl,ale wszyscy się rzucali,ze gej propaguje ubrania dla geji.A to nie prawda...Powiem ci tak jak by sie w taka spodnice ubral Krasko-dla wielu babci guru,gosc od Wiadomosci,ktore oglada z 4 mln.ludzi w tym kraju wywolalby burze i przez konserwatyzm,naszego kraju musialby sie pozegnac z telewizja.A teraz walisz mi argument co Wafel robi dla społeczeństwa?Powiem Ci tak,Wafel udziela sie i popiera rozne akcje społeczne,wiec w tej kwetii ZAMILCZ!A co Wafel robi dla propagowania Nowej Mody?Odpowiem Ci tak,Wafel jest tolerancyjny i nic nikomu nie bedzie narzucal,byles kiedys w Brighton(nad morzem w Anglii)?Ja bylem i to kilka razy i tam mozna zobaczyc pelna tolerancje,kolorowosc.Zarowno widzialem tam chodzacych po molo crossdresserow,czarnych mezczyzn z biala kobieta,facetow z dredami,grupe dziewczyn emo-girl,zadbanych mezczyzn po 50 z wydepilowanymi nogami,ladnym maniciure,w bialych spodenkach i polo,a nogach mieli japonki(z 2 takich widzialem).Nikt im nie gapil sie chamsko prosto w ,,morde",nikt nie komentował,nie smial sie.Tam jest Zachod,prawdziwa UE.U nas niestety tolerancja,demokracja jest na papierze.Ja Ci powiem tak,że zycie w tak konserwatywnym kraju,nie jest łatwe,ale ja kocham swoj kraj!A i jeszcze jedno,to ze wafel mowi o czyms takim tu,znaczy ze chyba to miejsce jest po to stworzone.W takim miejscu podzialy na meskie i damskie sa smieszen,to jest FORUM UNISEX,a nie forum damskich rzeczy na meskich cialkach,ani meskich na damskich cialkach.Nie wrzucam takich tresci na forum ONR-u,tylko na forum po to stworzone.Tyle,bo juz mi swierzbi,zeby napisac cos mocniejszego,a twoje argumenty skadinad sa ciekawe,ale nie trzymasz jednej linii i bladzisz w argumentach,wyobrazam sobie zarowno mezczyzne w suknii balowej,jak i kobiete w smokingu.Moze mam bujna wyobraznie,ale ja poprostu jestem TOLERANCYJNY,a tu taki ciekawy filmik z youtube:http://www.youtube.com/watch?v=7TOve6sw ... r_embedded .Pzdr.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Filmik jest super,daje miejsce na podium,ale tylko potwierdza mój punkt widzenia.Gdyby nie było podziału na żeńskie - męskie ,nigdy by nie powstał ,bo nie było by tej gry,odwrócenia ról,niedopowiedzenia,przełamania tabu.
Co do argumentów,książki nie pisze ,więc nie muszę uprawiać łopatologii i analizować każdego zdania które wypowiem pod każdym kontem,nawet takim jaki tobie przyjdzie do głowy .Było to czytelne i zrozumiałe .Co do montera mówiłem że przejaskrawiam,ale musiałeś o to zahaczyć ... ,hmm tak też można.
Co do promocji t.z. nowej mody to nawet najlepszy projektant by nie pomógł .Mentalność ludzi (wszędzie) długo była tak budowana by trzymać się kanonów.Do tego nie wystarczy popularny prezenter w spódnicy by nagle faceci zaczęli chodzić tak jak on.Na to potrzeba czasu i np.ludzi z sąsiedztwa którzy będą pokazywać że można ubierać się inaczej.A więc popieranie akcji społecznych to sporo ,ale nie wszystko co można robić .A i nie mydlij mi tu oczu gadką , "mniej jaja" i powiedz co to za akcje . Wtedy w nie uwierze (choć na tym nie musi ci zależeć) .
W Wielkiej Brytanii jeszcze nie byłem ale w Warszawie tak.I nie muszę się oglądać na innych bo sam (tak jak kilka osób z tego forum) próbuje przełamać pewne stereotypy(proszę poproś o dowód ) tu na miejscu.I sam a nie "widziałem u innych".
Jestem tolerancyjny,nie mam wyjścia,bo jestem kim jestem,czyli ... człowiekiem mającym dystans do siebie i świata.Ale nic nie poradzę że te zmiękczenia po prostu mnie denerwują np. rajstopki,szpileczki itp. To jest forum uniseks ale to nie oznacza przecież od razu oberwania jaj i przytwierdzenia sobie cycków.Nie jestem tu raczej mile widziany ,ale i sam już się tutaj coraz niemilej widzę .Tak to jest forum dla wszystkich ... ale nie wszystkim trzeba tu epatować(ja tego nie robię).Oczywiście mogę się mylić (sarkazm) .Musze kończyć,jestem w pracy.
AAAaaa jeśli cię uraziłem to przepraszam,gdzie rozmowa tam czasami wióry lecą ...
A co do ubrań to można to było odczytać w ten sposób że zakrywając miejsca strategiczne(nie wszystkie ) jesteś tak w stanie wyjść do ludzi
Co do argumentów,książki nie pisze ,więc nie muszę uprawiać łopatologii i analizować każdego zdania które wypowiem pod każdym kontem,nawet takim jaki tobie przyjdzie do głowy .Było to czytelne i zrozumiałe .Co do montera mówiłem że przejaskrawiam,ale musiałeś o to zahaczyć ... ,hmm tak też można.
Co do promocji t.z. nowej mody to nawet najlepszy projektant by nie pomógł .Mentalność ludzi (wszędzie) długo była tak budowana by trzymać się kanonów.Do tego nie wystarczy popularny prezenter w spódnicy by nagle faceci zaczęli chodzić tak jak on.Na to potrzeba czasu i np.ludzi z sąsiedztwa którzy będą pokazywać że można ubierać się inaczej.A więc popieranie akcji społecznych to sporo ,ale nie wszystko co można robić .A i nie mydlij mi tu oczu gadką , "mniej jaja" i powiedz co to za akcje . Wtedy w nie uwierze (choć na tym nie musi ci zależeć) .
W Wielkiej Brytanii jeszcze nie byłem ale w Warszawie tak.I nie muszę się oglądać na innych bo sam (tak jak kilka osób z tego forum) próbuje przełamać pewne stereotypy(proszę poproś o dowód ) tu na miejscu.I sam a nie "widziałem u innych".
Jestem tolerancyjny,nie mam wyjścia,bo jestem kim jestem,czyli ... człowiekiem mającym dystans do siebie i świata.Ale nic nie poradzę że te zmiękczenia po prostu mnie denerwują np. rajstopki,szpileczki itp. To jest forum uniseks ale to nie oznacza przecież od razu oberwania jaj i przytwierdzenia sobie cycków.Nie jestem tu raczej mile widziany ,ale i sam już się tutaj coraz niemilej widzę .Tak to jest forum dla wszystkich ... ale nie wszystkim trzeba tu epatować(ja tego nie robię).Oczywiście mogę się mylić (sarkazm) .Musze kończyć,jestem w pracy.
AAAaaa jeśli cię uraziłem to przepraszam,gdzie rozmowa tam czasami wióry lecą ...
A co do ubrań to można to było odczytać w ten sposób że zakrywając miejsca strategiczne(nie wszystkie ) jesteś tak w stanie wyjść do ludzi
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Polpon,masz swoje zdanie i to szanuje.Nikt nie mówi o obraniu jaj czy przytwierdzaniu cycków,choć te cycki,jaja to są mimo wszystko dla mnie przysłowiowe,ja tam osobiscie jak bym mial piersi bym sie nie obrazil na los(ale to takie gdybanie) W jakich akcjach społecznych biorę udział,poważnie Ciebie to interesuję?Przeciez akcji społecznych jest co nie miara,a mnie na akcje społeczne wzięło gdziś w 2 klasie ogolniaka,w ciagu jakis 10 lat od ukonczenia ogolniaka bralem udzialem w kilkudziesieciu akcjach spolecznych(dokladnie z dwadziescia pare,czyli srednio w 3 rocznie).Powiem tak,ze nie startuje na Prezydenta RP,wiec nie musze chwalic sie dokonaniami.Choć powiem tak,jak mocno chcesz wiedziec,to napisze,ale uwazam,ze to troche bezsensowne sie chwalenie.Ja tyle,a ty tyle,a ja bylem w Greenpeace,a ty nie.Powiem Ci tak mocno popieram wszystkie akcje spoleczne i kiedy moge,to sie wlaczam do dzialania.A czy Ty masz w nie wierzyc czy nie,to juz inna para kaloszy.Chcesz urealniania tego co robie we wlasnym zyciu,wez przestan...Nie jestem osoba publiczna,podejrzewam ze raczej nie bede,wiec nie bede czegos urealnial,aby jakis czlowiek uwierzyl,ze robie pewne rzeczy,a pewnych nie.Ja mam swoj swiat,w ktorym wg.mnie calkiem normalnie funkcjonuje,wiec nie mam potrzeby pisac do Ciebie,drogi Polponie co dobrego,a co złego zrobiłem.Akurat to wie moj ksiegowy,a i czasem ksiadz,raz w roku cos tam sie dowie o mojej ,,skromnej osobie'.Niemile sie tu widzisz,bo zaczynasz sie zastanawiac czy przypadkiem nie jestes ,,ciotka".Ja ci powiem tak,ze inaczej ubieram sie jak jade do Brighton(mam tam dwoch dobrych kolegow,ktorzy mieszkaja na stale,a i uprzedze pytanie,nie nie sa gejami),Chorwacji(czesto spedzam tam wakacje),w Polsce.W Polsce pozwalam sobie na mniej,niestety prace mam biurowo,spotykam sie z klientami,wiec nawet jakbym chcial to nie wyobrazam sobie zrobienia np.frencza na paznokciach,chcoc efekt moglby byc fajny.Nie,nie jestem miekki,ale powiem tak,pewne stylizacje w pracy nie przystoja,ja jestem zadowolony ze swojej pracy,wiec nie bede ryzykowal zatargu z szefem z powodu mojego wygladu.Co innego po pracy,na wakacjach,w domu.Powiem ci,ze nieprawda,ze zwykly obywatel ma wieksza sile przebicia niz celebryta,aktor,jest odwrotnie.Jak Twoj sasiad zalozy rozowe rurki,to 99% społeczności na osiedlu rzuci,że jest ,,dziwakiem'(pewnie wysluchalby gorszych argumentow),jak te same rurki zalozy powiedzmy Jan Kowalski-znany dziennikarz,to od razu jest inny efekt i inne propagowanie mody.Stad,projektanci powinni robic tak,aby ich kontrowersyjne produkty reklamowaliby celebryci,osoby z duzym ,,kalibrem razenia spolecznego".A co do urażania,jest ok,rozumiem twoje argumenty,nie przekroczyles granic dobrego smaku i wychowania,wiec jest ok.Pzdr.
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Tak,już wrzucam ten link: http://www.youtube.com/watch?v=7TOve6sw ... r_embedded .
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Miało brzmieć tak w mojej poprzedniej wypowiedzi ;Jestem tolerancyjny,nie mam wyjścia,bo jestem kim jestem,czyli ....gejem.Nie lubię się tym chwalić ,ale nie zamierzam też tego ukrywać .Jestem tu jedynym wyautowanym.I co najzabawniejsze spotykając mnie w o zmierzchu w ciemnym zaułku byś się mnie wystraszył Po prostu normalny ze mnie człek.I nie zamieram być twoim księdzem,księgowym.Mam własne życie.A jestem tu dlatego bo to jedyne w miarę sensowne forum dotyczące tematu,który lubię - rajstop itp.Cholera ... dlaczego ja się tłumacze ?
Ps .a akcje w których brałeś mogły by mnie zainteresować - tak po prostu.
A i dzięki doktorku.
@Stosuj cytaty, bo trudno załapać do kogo się odnosisz.
Dobra,dobra.
Ps .a akcje w których brałeś mogły by mnie zainteresować - tak po prostu.
A i dzięki doktorku.
@Stosuj cytaty, bo trudno załapać do kogo się odnosisz.
Dobra,dobra.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 10:58 przez polpon, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja mam zupełnie inne zdanie na konserwatyzm i podział na rzeczy damskie, męskie i nijakie.
Rozumiem konsekwentny konserwatyzm i go szanuję. Utrzymajmy rygory dyspersji płciowej ale pod warunkiem, że będzie pełna symetria. Skora tradycyjne społeczeństwo piętnuje mężczyzn za przywłaszczanie danskich ciuchów powinno tak samo piętnować kobiety za przywłaszczanie męskich. Przy takim podejściu jestem w stanie zaakceptować nakaz noszenia długich spodni, pod warunkiem, że kobiety otrzymająnakaz noszenia spódnic.
Natomiast, jeśli wprowadzamy liberalizm wobec kobiet nie stosujmy konserwatyzmu wobec mężczyzn. Moim zdaniem nowa moda jest jest / powinna być ruchem emancypacji mężczyzn.
Rozumiem konsekwentny konserwatyzm i go szanuję. Utrzymajmy rygory dyspersji płciowej ale pod warunkiem, że będzie pełna symetria. Skora tradycyjne społeczeństwo piętnuje mężczyzn za przywłaszczanie danskich ciuchów powinno tak samo piętnować kobiety za przywłaszczanie męskich. Przy takim podejściu jestem w stanie zaakceptować nakaz noszenia długich spodni, pod warunkiem, że kobiety otrzymająnakaz noszenia spódnic.
Natomiast, jeśli wprowadzamy liberalizm wobec kobiet nie stosujmy konserwatyzmu wobec mężczyzn. Moim zdaniem nowa moda jest jest / powinna być ruchem emancypacji mężczyzn.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Emancypacja mężczyzn - fajna sprawa.ale ja wcale nie jestem pewien czy ogół mężczyzn chce się emancypować .Kobiety walczyły o swoje prawa,gdyż uważały że są źle traktowane.Takie hasło jak równość w zarobkach,lub możliwość głosowania itp. mogą porwać masy.No ale slogan typu - "My też chcemy mieć możliwość chodzenia w .... "(wpisać co komu pasuje) - na nikogo nie zadziała.Zwłaszcza że tak na prawdę tym kto będzie bronił kodu płci najbardziej są sami mężczyźni ,ich wizerunek w swoich jak i kobiet oczach. Taaa .I nic na siłę ,nikomu niczego nie można zakazywać i nakazywać ....
Trzeba się przyzwyczaić że się jest trochę dziwolągiem ,ale może już niedługo ,zwłaszcza że zmiany cały czas zachodzą ...
Trzeba się przyzwyczaić że się jest trochę dziwolągiem ,ale może już niedługo ,zwłaszcza że zmiany cały czas zachodzą ...
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
Byczunio i tu się grubo mylisz, bo ubranie podlega modowej ewolucji, a nie regulaminom, nikt nie ma prawa nikomu niczego nakazywać i niech tak zostanie, a nawet będzie więcej rzeczy unisexbyczunio pisze:A ja mam zupełnie inne zdanie na konserwatyzm i podział na rzeczy damskie, męskie i nijakie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Mnie również te rajstopy nie odpowiadają. Ogólnie to nie lubię takich ze szwem z tyłu. Na kobietach również.
To wcale nie jest takie trudne. Tzn tak chodzić, żeby się nie przewracać. Trochę trudniej jest chodzić ładnie, ale to też jest do opanowania.wafel pisze:Tu Gizmak,co do anatomii masz rację,bo ja mimo,że szpileczki jako buty mi się mocno podobają,na chwilę obecną nie zdecydowałbym się ich nosić,za długo musiałbym się uczyć w nich chodzić.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
http://www.flickr.com/photos/51106326@N00/5354471435 .Powiem Wam tak,że ten facet nic nie udaję.Może niektórym zajeżdza to transem,ale dla mnie to jest genialny zestaw do pracy szkoda,że nie w Polsce,bo w UK pewnie by przeszedł.Czarna prosta sukienka,czarne rajstopy,balerinki i okulary kujonki unisex.Zestaw wygląda na super wygodny.Od razu widać,że to mężczyzna(na twarzy brak makijażu,brak lakieru na paznokciach,brak biustonosza i biustu),który ładnie i z gustem dobrał sobie damskie ubrania.Może taki zestaw za 40 lat w Polsce to będzie norma.A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
-
- ModTeam
- Kontakt: