Moja mama miała takie ale to było dawno , ponad 30 lat temu. Kiedyś znalazłem takie w jej szufladzie z rajstopami i z ciekawości przymierzyłem ale bez pasa , bo pasa już nie znalazłem . Były raczej nieprzyjemne, zupełnie inne niż dzisiejsze pończochy. Zero elastyczności , nie opinały dokładnie nóg i raczej szorstkie o ile pamiętam.Witam wszystkich . Mam pytanie : czy sa tutaj Panowie ktorzy pamietaja nylonowe ponczochy do pasa ? A moze sami je przymierzali ( ubierali sie w nie ) ?
Mężczyzna w pończochach
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Misiek72
- Stary wyga
Re: Mężczyzna w pończochach
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Owszem, były takie jak opisuje Misiek72. Dodam tylko od siebie, że moja mama zrobiła z nich całkiem "przyzwoity" zaplatany dywanik do łazienki i był w domu latami bez zniszczeń, tak że chociaż wytrzymałość tego materiału się potwierdziła
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Kiedyś (jakieś 25 lat temu) kupiłem takie żonie, ale nie chciała w nich chodzić. Chyba jeszcze gdzieś leżą. Jest grupa fetyszystów i fetyszystek, którzy podniecają się takimi pończochami i dla nich utrzymywana jest produkcja. Ceny obłędne. O wiele fajniejsze są pończochy z naturalnego jedwabiu.
A w pończochach do pasa, ale elastycznych chodzę od czasu do czasu. Choćby dzisiaj do pracy założyłem. Mam dwa bardzo dobre pasy do pończoch.
A w pończochach do pasa, ale elastycznych chodzę od czasu do czasu. Choćby dzisiaj do pracy założyłem. Mam dwa bardzo dobre pasy do pończoch.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Byczunio, jakie masz pasy? Masz ich zdjęcie?
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Marilyn: https://e-marilyn.pl/p/poupee-pas-retro-03-p-68972 tylko, że czarny a drugiego nie ma na stronie. Ma podobną konstrukcję, z tą różnicą, że jest beżowy, wykonany z siateczki i ma bardziej ozdobny przód.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Pas do pończoch na cały dzień ( by dobrze spełniał swoją rolę ) powinien być 8 zabkowy.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Też mi się wydaje że 4 to średni komfort do chodzenia nacodzien. Choć sam pas wydaje się stabilny bo szeroki, to jednak lepiej byłoby z większą niż 4 ilością żabek.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Bez przesady. Są (były) pasy z dwiema podwiązkami i to było za mało. Jeśli pas dobrze trzyma się bioder te 4 podwiązki zupełnie wystarczą. Oczywiście, teoretycznie im więcej tym lepiej, ale trudniej zapiąć, szczególnie te z tyłu. Poza tym te podwiązki z tyłu mogą przeszkadzać przy siedzeniu (uwierać). Chciałbym mieć pas z sześcioma, ale więcej, to już przesada. Chyba, że występujecie w cyrku, ale tam zalecam rajstopy.