Kurtka
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Kurtka
Firma w której pracuję rzuciła się i kupuje pracownikom kurtki. Do wyboru są 2 męskie i 3 damskie. Niestety męskie kompletnie nie przypadły mi do gustu. Jak przymierzałem damską, akurat był dyrektor, zapytałem czy mogę wziąć damską. Odpowiedział: "Jeżeli dobrze się czujesz w damskim to jak najbardziej tak
Kurtka wygląda tak: http://www.cavesport.pl/index.php?p16,c ... i-4-kolory
Z tym że mamy tylko 2 kolory do wyboru, zielona i fioletowa. Biorę zieloną.
Kurtka wygląda tak: http://www.cavesport.pl/index.php?p16,c ... i-4-kolory
Z tym że mamy tylko 2 kolory do wyboru, zielona i fioletowa. Biorę zieloną.
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Nie wiem z czego to wynika ale znam wiele przykładów firm zagranicznych w których pracownicy są lepiej traktowani, mają lepszy socjal niż w firmach polskich. Sądzę, że powiedzenie iż "ryba psuje się od głowy" jest tu dosyć trafne bo jeśli w zarządzie firmy jest normalna atmosfera to i pracownikom niższego szczebla pracuje się dobrze. W polskich firmach dosyć często niestety głowa ryby jest zepsuta co ma wpływ na jakość pozostałych jej części :)
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Trochę zbaczamy z tematu, ale taka już tradycja....
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Pracowałem już w wielu firmach, więc mam porównanie. Jeżeli chodzi o socjal to myślałem, że takie rzeczy są standardem w dużych firmach, a w małych nie ma, ale okazało się że i z tym nie ma reguły. Pracowałem kiedyś w TPSA, firma Polska, a socjal był całkiem fajny, podejście do pracownika też spoko. Z kolei w Canal+ zarówno socjal jak i podejście do pracownika to porażka. A to przecież duża Francuska firma. Dla odmiany inna Francuska firma - Alcatel, podejście do pracownika i socjal bardzo dobry. Inny przykład - w małej Polskiej firmie krzak, podejście do pracownika super, ale socjalu zero.
Moim zdaniem jednak nie ma znaczenia czy firma jest Polska czy nie. Ale z tą rybią głową w zarządzie masz racje.
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Pracowałem już w wielu firmach, więc mam porównanie. Jeżeli chodzi o socjal to myślałem, że takie rzeczy są standardem w dużych firmach, a w małych nie ma, ale okazało się że i z tym nie ma reguły. Pracowałem kiedyś w TPSA, firma Polska, a socjal był całkiem fajny, podejście do pracownika też spoko. Z kolei w Canal+ zarówno socjal jak i podejście do pracownika to porażka. A to przecież duża Francuska firma. Dla odmiany inna Francuska firma - Alcatel, podejście do pracownika i socjal bardzo dobry. Inny przykład - w małej Polskiej firmie krzak, podejście do pracownika super, ale socjalu zero.
Moim zdaniem jednak nie ma znaczenia czy firma jest Polska czy nie. Ale z tą rybią głową w zarządzie masz racje.
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
To ja też trochę zboczę, z tematu oczywiście.Radziu pisze:Trochę zbaczamy z tematu, ale taka już tradycja....
Ja pracuję w dużej, międzynarodowej korporacji i zarówno podejście do pracownika jak i socjal jest OK, ale w Warszawie. Ta sama firma, tylko oddział np w Łodzi i jest całkiem inaczej.
Więc myślę, że największe znaczenie ma szef konkretnej placówki czy nawet działu a nie zarząd, bo chyba zarząd nie wymyślił różnic w poszczególnych placówkach.
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Mnie to wcięcie też by nie przeszkadzało. Tylko jest pewien problem - brzuch piwny. Wtedy wcięcie wpasuje się w ten brzuch.
A w latach 60-siątych były popularne męskie płaszcze taliowane i nikomu to nie przeszkadzało. Ogólnie to szczupłym ludziom pasuje dużo więcej ubrań i stylów niż tym większego kalibru.
A w latach 60-siątych były popularne męskie płaszcze taliowane i nikomu to nie przeszkadzało. Ogólnie to szczupłym ludziom pasuje dużo więcej ubrań i stylów niż tym większego kalibru.
dr.eklektyczny
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
Re: Kurtka
Ja zazwyczaj kupuję kurtki w COS, bardzo fajny sklep. Znacie?
Lubię sama tworzyć różne przedmioty... od sukienek po lampki na kablu.