W tym roku swój zbiór koszul (prawie 80 sztuk) powiększyłem o 6 kolejnych z elementami koronkowymi.
Mam 3 koszule, które mają koronkowe kołnierzyki i mankiety: jedna cała biała, druga stalowo-szara z bordo kołnierzykiem i mankietami, trzecia żółta z brązowymi koronkowymi elementami,
Kolejna koszula jest w biało-czerwone drobne paseczki i ma białe, ażurowe rękawy. Mankiety ma wywijane, także w paseczki zapinane na spinki.
Następna jest z kremowego, cieniutkiego batystu, ze stójką i krytymi guzikami. Stójka i listwa kryjąca guziki obszyta jest delikatną koronką.
Ostatni "wynalazek" to koszula z krótkimi rękawami w kolorze łososiowym, ma jeden pionowy pas kwiatowo-koronkowo-siateczkowy z przodu (przechodzi dla przyzwoitości pod kieszonką na piersi) i dwa takie pasy na plecach.
Korci mnie jeszcze posiadanie koszul z koronkowym karczkiem (z damskiej półki na Allegro), z całymi koronkowymi plecami oraz cała z cienkiego, jednobarwnego szyfonu lub batystu z atłasowym kołnierzykiem, listwą i mankietami.
Koronkowe koszule
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt: