Body
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Może i mamy takie małe A tak poważnie to co ma wielkość do tego, chyba nie dociskasz zatrzaski do TEGO, tylko między palcami
A co w takim razie nosisz pod spód zamiast tego body, że w oskrzela nie jest Ci zimno Bo muszę przyznać, że body to maksymalnie mało wycięty dekold. I tak muszę dekold jeszcze trochę naciągność, żeby nie wystawał mi spod swetra.papa_smerf pisze:Jestem zachwycony, ale już je oddałem żonie. Trochę nie moglem opanować gorąca pod długimi rękawami z dekoltem, co prawda tym mniejszym, ale jednak było mi w oskrzela zimno.bodex pisze:A jak papo wrażenia z noszenia body ?
Da się, mi to zajmuje bez patrzenia jakieś 10 sekund na zapięcie 3 zatrzasków. Ale faktycznie haftki łatwiej się zapina bo można zapiąć 3 jednym ruchem w 2 sekundy bez patrzenia tak jak biustonoszpapa_smerf pisze:...ale po omacku się nie da.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Może problem w rozmiarze i twoje jest na ciebie lekko za duże. Dekold mojego był o jakieś 3 cm bardziej otwarty niż koszulek bawełnianych. Może uczucie zimna brało się z różnicy termicznej między grzejącą mokrofibrą, a gołą skórą. Teraz mam ten z golfem i jest wszystko ok. Na dodatek zapinany jest na hawtki i dużo łatwiej się je zapina. Odpinanie też jest jakieś "kulturalniejsze" bo jednym skośnym ruciem się to odpina bez siły, zatrzaski to trzeba było ciągnąć, aż puści, tylko miało się uczucie, że puszczą wcześniej szwy.Bo muszę przyznać, że body to maksymalnie mało wycięty dekold. I tak muszę dekold jeszcze trochę naciągność, żeby nie wystawał mi spod swetra.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie chodzi mi że wogóle spada, ale masz mniej rozciągnięte w pionie, co może powodować mniej obniżony dekolt.Radziu pisze:Niesądzę, żeby było za duże, M jak na moje gabaryty jest w sam raz.
Pierwszego dnia zaprezentowałem się całej rodzinie i paru znajomym. Żadnej reakcji, a po za tym dziewne że o to pytasz, bo mi do głowy nie przyszlo, że golf może być damski. Spójrz na parę filmów z lat 70'tych. Takie golfy u mężczyzn były powszechne, noszone pod koszule z kołnierzykiem. Dla mojego pokolenia to jest tylko powrót do wzorów lat ubiegłych.Radziu pisze:A jak Ci się nosi to z golfem Nie zdradza się tan golf "damskością"
Rozmiar napewno jest OK, ale zauważyłem taką prawidłowość w tshirtach i swetrach, że im większy rozmiar, tym większy dekold, więc jak masz L, to i dekold większy.
A co do golfa, pytam bo wiem, że dla Ciebie miałoby to znaczenie, żeby ta "damskość" nie rzucała się w oczy, a obecnie nie widziałem takich golfów męskich, tzn tak obcisłych. A to że kiedyś były, to co? Rajstopy też kiedyś były męskie, podobnie obecnie stosowane w damskiej modzie buty oficerki.
A co do golfa, pytam bo wiem, że dla Ciebie miałoby to znaczenie, żeby ta "damskość" nie rzucała się w oczy, a obecnie nie widziałem takich golfów męskich, tzn tak obcisłych. A to że kiedyś były, to co? Rajstopy też kiedyś były męskie, podobnie obecnie stosowane w damskiej modzie buty oficerki.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
chińskie golfy bawełniane (robione jak t-shirt, tylko z golfem i długimi rękawami) wygladają podobnie, tylko mniej elegancko, no i są na tyle kuse, że pod koszulą wyjeżdzają (przynajmniej mi) ze spodni. Ja jesyem od Papcia trochęmłodszy, a też nosiłem, noszę i będę nosił golfy pod grubsze koszule (sztruksowe, jeansowe, polarowe). Jest to raczej styl ogólno eko-naturo-myśliwsko-turystyczno-sportowy niż starszego pokolenia.Radziu pisze:obecnie nie widziałem takich golfów męskich, tzn tak obcisłych.
mój brat Macho-militarysta bardzo chętnie chodzi po mieście w oficerkach, szczególnie do bryczesówRadziu pisze:podobnie obecnie stosowane w damskiej modzie buty oficerki.
A jak już jesteśmy przy oficerkach i bryczesach, to pozwolęsobie na dryf (off topic): Jazda konna zawsze była domeną mężczyzn, a obecnie 3/4 osób uprawiających amatorsko jeździectwo to kobiety (dziewczyny). Kiedyś w rozmowie z bratem zażartowałem, że one jeżdżą by mieć orgazm, na co brat odparł zupełnie poważnie, że niektóre mają "przododosiad".
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Właśnie to miałem na myśli. Haftki czy zatrzaski niech sobie będą przyszyte, ale sam rękaw mógłby być bezszwowy. Samo przyszycie rękawa też ostatecznie może zostać. Nazwa "bezszwowe" w przypadku body, jest bardzo na wyrost.
[ Dodano: 2009-01-24, 21:58 ]
No i w końcu się doczekałem przesyłki body z golfem z Alledługro. Muszę przyznać, że cena mnie podkusiła, ale nie sądziłem że będę czekał na towar ponad dwa tygodnie, dlatego nie lubię kupować przez neta. Mrozy się skończyły, a ja dopiero mam ciepłe ubranko.
Ale dość marudzenia. Jestem z body bardzo zadowolony, jest bardzo wygodne, ciepłe, przyjemne w noszeniu i świetnie pasuje do rozpinanych swetrów.
Zapięcie na haftki, chociaż podobnie jak to z płytkim dekoltem jest nowością, ale te bez golfa jest na zatrzaski.
[ Dodano: 2009-01-24, 21:58 ]
No i w końcu się doczekałem przesyłki body z golfem z Alledługro. Muszę przyznać, że cena mnie podkusiła, ale nie sądziłem że będę czekał na towar ponad dwa tygodnie, dlatego nie lubię kupować przez neta. Mrozy się skończyły, a ja dopiero mam ciepłe ubranko.
Ale dość marudzenia. Jestem z body bardzo zadowolony, jest bardzo wygodne, ciepłe, przyjemne w noszeniu i świetnie pasuje do rozpinanych swetrów.
Zapięcie na haftki, chociaż podobnie jak to z płytkim dekoltem jest nowością, ale te bez golfa jest na zatrzaski.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
W końcu XIX w. firmy szwajcarskie robiły tak dobre zegarki, że zspokoiły rynek i zaczęły plajtować. ( Podobnie mój zegarek Casio służy mi od końca lat 80. i wcale nie zamierzam kupować nowego.) Potem była podobna sytuacja w latach 60tych z pończochami. Producenci wyciągneli z tego wnioski i teraz nie ma rzeczy niezniszczalnych. Obecna technologia metalurgiczna pozwala produkować maszynki jednoczęściówki, które miałyby trwałość 10 000 goleń, samochody, które by nie rdzewiały przez 50 lat, silniki wytrzymujące przebieg 10 mln km bez wymiany oleju.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jednak cudowne rączki mojej żony zadziałały i jest mocniej niż było. Z tymi haftkami jest tak, jak z wszystkimi guzikami w nowych ubraniach, wszędzie automat odwala fuszerkę.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 19:15 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Niby tak, ale body które wcześniej kupiłem, czyli więcej razy założyłem z zatrzaskami nie ma tego problemu, zatrzaski są dobrze przyszyte. Więc coś jest nie do końca OK z tym modelem, albo Gatta nie nauczyła sie jak haftki przyszywaćpapa_smerf pisze:Z tymi hawtkami jest tak, jak z wszystkimi guzikami w nowych ubraniach, wszędzie automat odwala fuszerkę.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
To też prawda, bo biustonoszy chyba nie produkują, a tam właśnie haftki królują.albo Gatta nie nauczyła sie jak haftki przyszywać
Mozliwe też, że zatrzaski wszywa się maszyną łatwiej, bo jest to cały element na tworzywie przypominającym materiał, a haftki, taj jak mi się wydaje, bo moje tak sie wypruły są osobnymi kształtkami z drutu. Może też byc tak, że są one też na fragmencie materiału przyszyte i wtedy winien jest producent tego elementu, nie Gatta.
Może macie jakieś wadliwe egzemplarze, bo u mnie nic nie odpada i nie próje się, za to hawtki czasami się zaginają i trzeba je czasami rozwierać, żeby zapiąć lub odpiąć.bodex pisze:Niby tak, ale body które wcześniej kupiłem, czyli więcej razy założyłem z zatrzaskami nie ma tego problemu, zatrzaski są dobrze przyszyte. Więc coś jest nie do końca OK z tym modelem, albo Gatta nie nauczyła sie jak haftki przyszywać
Hawtki faktycznie królują wśród biustonoszy, nie widziałem jeszcze takiego na zatrzaski, czasami są też inne zapięcia (niewiem jak to się nazywa, ale stosowane są głównie w tych zapinanych z przodu.papa_smerf pisze:To też prawda, bo biustonoszy chyba nie produkują, a tam właśnie haftki królują..albo Gatta nie nauczyła sie jak haftki przyszywać
Gatta robi też biustonosze.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jak to jest tym dekoltem w body Gatty. Wygląda na to, że są dwa rodzaje, większy i mniejszy. Ten mniejszy chyba ma na opakowaniu napis "new essentials"
Tak mi sie wydaje, bo to moje które przekazałem małżonce miało dość spory dekolt i tego napisu nie było. Tu jest jedna z aukcji z tym mniejszym
http://allegro.pl/item542516844_body_be ... ratis.html
Czy mogę mieć rację? Wygląda na to, że sprzedający w ogóle nie zwracają na to uwagi.
Tak mi sie wydaje, bo to moje które przekazałem małżonce miało dość spory dekolt i tego napisu nie było. Tu jest jedna z aukcji z tym mniejszym
http://allegro.pl/item542516844_body_be ... ratis.html
Czy mogę mieć rację? Wygląda na to, że sprzedający w ogóle nie zwracają na to uwagi.
ja kupiłem takie http://allegro.pl/item540586094_gatta_b ... ale_m.html
niestety nie pamiętam jak wyglądało pudełko, a nie kolekcjonuję
a body z głębokim dekoltem wygląda tak: http://allegro.pl/item538880259_body_ga ... ezonu.html
Różnica jest znaczna, chyba trudno się pomylić.
niestety nie pamiętam jak wyglądało pudełko, a nie kolekcjonuję
a body z głębokim dekoltem wygląda tak: http://allegro.pl/item538880259_body_ga ... ezonu.html
Różnica jest znaczna, chyba trudno się pomylić.
-
- Stary wyga
- Kontakt: