Białe spodnie na lato

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Radziu

Białe spodnie na lato

Post autor: Radziu » 15 wrz 2011, 12:34

Sorka że po czasie, ale na przyszły sezon się przyda :-) Latem przeważnie ubieram się na biało, a poniżej zaprezentują swoją kolekcję białych spodni na lato. Uważam że to najlepszy kolor na lato, bo nie ściąga tak słońca, a do tego daje fajny kontrast z opalonymi nogami. Mi niestety już opalenizna zeszła.

1. Najstarsze spodnie, kupione jakieś 6 lat temu we Włoszech. Niestety metka wycięta więc firmy nie podam. We Włoszech w tamtych czasach (2005rok) sporo facetów chodziło w białych spodniach, ale w Polsce ubrany w te spodnie zwracałem bardzo uwagę ludzi spotykanych na mieście. Zwracały bardziej uwagę niż cieliste rajstopy :-) Miałem w nich jedną z nieprzyjemniejszych sytuacji związanych z nową modą czy też stylem unisex, którą opisałem kiedyś na blogu Amelii.

Spodnie są sznurowane w pasie, nie mają rozporka (więc według kryteriów nowomodniaków napewno są damskie ;-) ) Bo bokach na nogawkach są zaokrąglone lekko marszczone kieszonki zapinane na suwak. Górne kieszenie mają sznurki do ściągania, i na dole nogawek są sznurki do ściągania.

Zdjęcia przód i tył:

Obrazek Obrazek

2. Kolejne spodnie kupione również we Włoszech, rok później czyli w 2006, w Polsce już sporadycznie można było spotkać innych facetów w białych spodniach. Spodnie są firmy "Sara Balardi". Mają niesymetrycznie rozmieszczone kieszenie, kilka z nich zapinanych na suwak. Na jednej nogawce jest zaokrąglana zapinana na guziki, na drugiej prostokątna nie zapinana. Z tyłu jedna zapinana na suwak, druga bez zapięcia.

Zdjęcia przód i tył:

Obrazek Obrazek

3. Kolejne spodnie kupione już w Polsce chyba w 2007 roku, w sklepie Terranova. Te są najlepsze na upały, bo materiał najcieńszy i są najkrótsze a do tego podwijane. Spodnia miały dodatkowo wiązanie na tasiemkę, ale usunąłem to bo mi się nie podobało.

Zdjęcia przód i tył:

Obrazek Obrazek

i po podwinięciu nogawek. Podwinięcie jak widać jest zapinane na guzik:

Obrazek

4. Ostatnie spodnie kupione rok temu (2010) w Polsce w sklepie C&A, firma "Clockhouse". Po bokach marszczone kieszenie, na dole nogawka marszczona wiązana na tasiemkę. Rozporek z suwakiem + 2 zatrzaski i jeszcze wiązanie na tasiemkę. Te spodnie podobają mi się najbardziej.

Zdjęcia przód i tył:

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ