Facet w kozakach - czyżby kolejny hit czy kit nowej mody?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Basiek

Post autor: Basiek » 14 paź 2011, 07:57

Nadi bardzo ładne :) tylko pewnie do rozmiaru 41 :( kiedy ja od czasu do czasu zmieszczę 42.
A kupiłem na wagę kowbojki z deichmana były 42 W rajstopach noga wejdzie troszkę się rozchodzą i będą ok :)
Maja fajną rzecz gumowy flek :) a i ostry czubek co tygryski lubią najbardziej
http://www.mojeciuchy.pl/dane/793836/de ... bojki.html o na 99% :)
Gizmak
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Gizmak » 08 gru 2011, 12:06

http://izzym.hubpages.com/hub/Men-Have- ... eled-Shoes

Pomyślałem, że wkleję skoro nawet zdjęcie macieja jako przykład tam wkleili.
Radziu

Post autor: Radziu » 08 gru 2011, 12:20

Ciekawe co na to maciej.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 15 gru 2011, 17:32

Ja się przyznam bez bicia, że kupiłem sobie na zimę (za przyzwoleniem żonki :-P ) wyższe buty sznurowane i z zamkiem po wewnętrznej stronie butów. Jak dla mnie są fajne i w pełni unisex, a do tego produkcja w polsce i ze skóry naturalnej. Poniżej zdjęcie ze strony producenta.
Obrazek
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Radziu

Post autor: Radziu » 15 gru 2011, 17:37

Całkiem fajne, ale mogłyby być bez klamerki. Ile dałeś?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 15 gru 2011, 19:38

Klamerka w niczym nie przeszkadza.
A dałem za nie 199zł + przesyłka (15zł priorytet). Jeżeli chciałbyś takie to szukaj na Alledrogo sprzedawcy "LUNAK23", lub na stronie producenta BUTMIL w kolekcji "zima 2010".
Radziu

Post autor: Radziu » 15 gru 2011, 19:42

Nie twierdzę że przeszkadza, ale ja bym wolał bez. Zresztą i tak nie kupię, bo mam buty na zimę, poza tym nie kupiłbym bez przymierzenia. Pytałem z ciekawości, dzięki.

Ostatnio w pracy zamawiałem buty (safety) z katalogu, bo te co były dostępne od ręki nie podobały mi się. Ale na szczęście okazały się dobre rozmiarowo i wygodne. Ale prywatnie nie mam tyle odwagi.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 16 gru 2011, 12:30

Jak kupuję przez internet buty to mam taką zasadę, że jak upatrzę sobie buty to najpierw pytam sprzedawcę o faktyczny rozmiar wkładki wewnętrznej, podając przy okazji długość swojej stopy.
Dlatego np. odpadły inne podobne buty, bo niby napisane było, że mają długość 28cm, a w odpowiedzi dostałem info, że mają po całości 28cm a nie wewnątrz i mogą być ciasne. :-/

Te buty są ok do skarpetek, ale w rajtkach czy pończochach są wprost idealne. A pozatym zawsze mogę poluzować trochę sznurówki ;-)
Radziu

Post autor: Radziu » 16 gru 2011, 12:39

Długość wkladki to nie wszystko. Przy tego rodzaju butach trzeba też sprawdzić wysokość podbicia i szerokość łydki. Pozatym czy są wygodne nie sprawdzisz, warto też naocznie i namacalnie zobaczyć.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 16 gru 2011, 12:48

Jeżeli jest konkretny sprzedawca (a tak było w tym przypadku) to podaje wszystkie dane na temat danego obuwia. Była podana wysokość podbicia, wysokość cholewy i szerokość w łydce.
Wymiary nie oszukiwane, bo te buty sprzedaje bezpośrednio producent, więc chyba wiedzą jakie robią buty ;-)
Co do innych butów to jak narazie kupowałem tylko sportowe Nike, znam ich rozmiarówkę to mogłem kupić bez obaw i jeszcze kupowałem baleriny, ale tu tak jak przy sportowych wystarczyła długość wkładki.
Poza tym większość sprzedawców oferuje możliwość zwrotu, lub wymiany sprzedawanego obuwia.

Ale jedno masz Radziu na swój plus - mieszkasz w duuuużym mieście i masz tam bardzo wiele sklepów różnych producentów, więc możesz sobie pozwolić na niekupowanie butów przez internet, a nie każdy ma taką możliwość.
Radziu

Post autor: Radziu » 19 gru 2011, 07:39

Najważniejsze, że Tobie taka forma zakupów odpowiada.

Napisz jeszcze do czego te buty będziesz nosił. Tzn czy do rajstop i krótszych spodni, czy do długich, i czy spodnie w buty, czy buty ukryte pod spodniami.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 19 gru 2011, 19:49

Fajnie by wyglądał zestaw złozony z kozaków (czy jak to tam zwał) do spodni dpoasowanych długością. Spodnie wkładane do takich butów wyglądają wstrętnie.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 20 gru 2011, 13:44

Na chwilę obecną to jeszcze mało noszę te buty, bo nie ma jeszcze zimna, ale jak zakładałem je ostatnio to do rajstop albo pończoch. Jednak lepiej się nosi tego typu buty do dobrze przylegających "okryciach" stóp ;-)
Spodnie raczej nakładam na buty, bo tak jak napisał doktorek raczej się dobrze nie prezentują nogawki upchane w tych butach. To nie wysokie kozaki ani muszkieterki żeby tak upychać spodnie.
A co do odpowiedzi "do czego będę je nosił" to, buty jak buty nosi się je dla wygody i raczej noszę je do spodni a nie do spódnic :-P
Awatar użytkownika
legi
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: legi » 06 lut 2012, 13:35

Ja sobie kupiłem te
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... kie-kozaki

za pozwoleniem żony i noszę pod spodniami - jak je kupiłem chciałem sprzedac bo to bo jak je nosić tylko w domu?! Przyszły mrozy i żona sama zaproponowała bym je założył.
Ciekawe jakby ludzie zareagowali jak bym spodnie do środka włożył?
Kumpela twierdzi że są spoko i ona byy miała to gdzieś co inni myślą - łatwo jej powiedzieć bo jest kobietą!
--==ooOOoo==--
Moje ulubione - legginsy, legginsy latexowe :mrgreen:
Awatar użytkownika
rajman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: rajman » 06 lut 2012, 18:33

legi pisze:
Ciekawe jakby ludzie zareagowali jak bym spodnie do środka włożył?
Kumpela twierdzi że są spoko

Moim zdaniem spokojnie możesz w nich chodzić nawet wkładając spodnie do środka pod warunkiem dobrze dobranej góry. Jakaś skórzana kurtka nabita ćwiekami i będzie wyglądało super. Gdybym spotkał Cię na ulicy to nawet nie pomyślałbym że to damskie buty.
Awatar użytkownika
legi
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: legi » 15 lut 2012, 22:42

:-P To samo twierdzo moja żona i kumpela - te koazki wcale nie przypominają damskich.

Na necie szukałem gładkich skórzanych lub skóro podobnych i niestety nie znalazłem bo takie najbardziej mi się podobają.

Pozdrawiam serdecznie!
--==ooOOoo==--
Basiek

Post autor: Basiek » 22 lut 2012, 14:42

byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 22 lut 2012, 21:43

A mi żona chciała kupic w Carefourze żółte kalosze drukowane w brązowe listki ale nie było na mnie rozmiaru (największe były 43 a ja noszę 44).
Awatar użytkownika
legi
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: legi » 22 lut 2012, 23:26

Byczunio polecam Deichmann tam z kozaków do kolana znajdziesz rozmiary 43-44 i o dziwo pasują na stopę męską 28,5 cm gdzie dla mnie to rozmiar męski 45 - 46 i tego nie rozumiem czemu tak jest w tej numeracji między damską a męską :-D
--==ooOOoo==--
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 23 lut 2012, 22:04

Właśnie dlatego buty się mierzy przy kupowaniu a nie tylko kupuje na zadany rozmiar.
Jasiek
Gizmak
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Gizmak » 25 lut 2012, 23:38

Zimowe obuwie firmy Kazar rozmiary 39 i 40 za duże, a dzisiaj mierzone mokasyny ... w zależności o podeszwy jedna 40 OK ale inne nie ...
Conhpol 39 za duże a Pilpol 39 OK ... niestety ale z rozmiarówką cudują od 3-4 lat i trzeba mierzyć !!1
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 26 lut 2012, 17:09

Buty mają to do siebie że ZAWSZE trzeba mierzyć. Ja noszę rozmiar 42.
Miałem niezły ubaw gdy w jesieni zimowe buty chciałem kupić. W sklepie znalazłem takie jakie chciałem, ale pani dość długo szukała pary do wybranego buta. Przyniosła mi zapakowane i już chciałem kartą płacić... Myślę sobie: sprawdzę. Otwieram pudełko a tu ZONK. Jeden but miał w środku białe futerko a drugi brązowe. Więc ich nie kupiłem. Poszedłem na targ i tam kupiłem zimowe buty o 100 zł taniej niż te które chciałem kupić w sklepie.
Jasiek
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 10 wrz 2012, 23:25

Przymierzam się do kupna kozaków na płaskim. W sklepach powoli zaczynają się pojawiać kolekcje na jesień-zimę. Niestety nigdzie jeszcze nie ma oficerek, które podobały mi się w ubiegłym sezonie. Jeśli je znajdę to bez wahania kupię:
Obrazek

W ubiegłym tygodniu widziałem takie kozaki ale raczej mnie nie przekonują:
Obrazek

Dziś przymierzałem takie oficerki w Deichmann'ie za 119zł, bardzo wygodne, ładne. Poczekam jeszcze na większy wybór. A Wy co sądzicie o tych butach?
Obrazek
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 11 wrz 2012, 04:23

Z nich to tylko te drugie. Reszta pachnie tandetą.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 11 wrz 2012, 07:55

Moim zdaniem trzecie najładniejsze. Ale w sumie wszystkie mi się podobają.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
ODPOWIEDZ