buty unisex

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 06 mar 2011, 22:56

A gdzie jest napisane że damskie buty nie mogą mieć wysuniętej podeszwy na boki? Wiele sportowych czy trekingowych butów damskich ma taką podeszwę więc coś nie tak z tą teorią byczunio :-D
Radziu

Post autor: Radziu » 06 mar 2011, 23:08

Za wąska podeszwa więc facet może się przewrócić :-P
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 07 mar 2011, 08:08

nero pisze:A gdzie jest napisane że damskie buty nie mogą mieć wysuniętej podeszwy na boki
Damskim butom wszystko wolno, więc te z nie wysuniętą podeszwą są unisex.
Ale męskie muszą mieć wysuniętą, więc jak nie mają to są damskie :-P
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 07 mar 2011, 08:35

Myślę, że większość ludzi nie zwraca tak na te podeszwy uwagi. Dla mnie są to buty unisex bez zbędnych dodatków, kwiatuszków, paseczków itp więc facet spokojnie może je nosić.
Radziu

Post autor: Radziu » 07 mar 2011, 09:33

Nawet takie z kwiatuszkami ujdą, jak to się za bardzo nie rzuca w oczy. Poza tym tak naprawdę są też męskie buty z wąską podeszwą - chociażby puma.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 mar 2011, 14:32

Żonka mi zabrała balerinki, więc muszę sobie poszukać nowych. Rozglądałem się trochę i znalazłem coś takiego. Obrazek

Są ze skóry (wierzch i wkładka), wyglądają jak na tego typu obuwie dość neutralnie, ostatecznie jak ktoś chce to może kokardkę odpruć. Przymierzałem je:

Obrazek

są bardzo wygodne, napewno wygodniejsze od tych poprzednich plastikowych. Niestety cena 99zł narazie mnie powstrzymuje, ale moim zdaniem są warte swojej ceny.
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 10 mar 2011, 14:59

Bardzo fajne baleriny Radziu. Ja też ostatnio kupiłem sobie jeszcze drugie baleriny bez dużych bajerów. Przy okazji zrobię fotkę i wstawię. W Twoich Radziu odpiąłbym tę kokardkę raczej. Poza tym są ok.
Radziu

Post autor: Radziu » 10 mar 2011, 16:39

Jeżeli je kupię, to kokardka raczej zostanie.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 10 mar 2011, 19:15

A mi się ostatnio połamały się espadryle, w których chodzę w pracy. Nowych nie mogę dostać więc pewnie też będę musiał kupić baleriny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 11 mar 2011, 23:11

Te http://www.landsend.com/pp/WaterShoes~2 ... igin=index
oraz te: http://www.landsend.com/pp/MaryJaneShoe ... igin=index
Osobiście mi się podobają poszukam czegoś takiego na ten sezon ;) mi jakoś baleriny nie podchodzą :P
Chciałbym też kupić jakieś buty tzw. bokserki podobają mi się :) Może jakiś model polecicie? Chodzi mi o taki model, który dobry by był na wiosnę i jesień, żeby nie był za ciepłe :)

Coś znalazłem. Myślę, że śmiało mogą to być buty unisex. Mi najbardziej podobają się taie:
http://szafa.pl/c4903462-bokserki-nike.html
Ale i reszta nie jest gorsza:
http://szafa.pl/c2283680-bokserki-37.html
http://szafa.pl/c3708769-bokserki-damsk ... er-40.html
http://szafa.pl/c1980597-adidas-bokserk ... 8.html?i=2
Radziu

Post autor: Radziu » 12 mar 2011, 07:50

Te dwa pierwsze nie podobają mi się. A bokserki kiedyś miałem. Najbardziej podobne do tych pierwszych. Są gdzieś fotki na forum.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 12 mar 2011, 08:11

Dla mnie te bokserki najfajniejsze.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 12 mar 2011, 09:35

Mamy podobny gust Doktorze :mrgreen:
Radiu, ale chyba spokojnie wszystkie przykłady można uznać za unisex prawda :?:

dr.pantyhose, tego typu buty co pokazałeś m.in.: http://www.landsend.com/pp/WaterShoes~2 ... igin=index Pod jaką nazwą szukać u nas? Mają jakąś własną nazwę?
riftxxl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: riftxxl » 13 mar 2011, 02:06

pantyhoseman , co prawda pytanie było do dr.pantyhose ale pozwolę se na odpowiedź . Ciężko jednoznacznie powiedzieć pod jaką nazwą szukać tych butów , aczkolwiek na pewno po pełnej nazwie producenta lub po prostu jako baleriny. Polska to dziwny kraj i ciężko stwierdzić pod jaką nazwą szukać , osobiście spotkałem się z takim przypadkiem gdzie kozaki zimowe były nazwane ballerinami , osobiście polecam domy wysyłkowe , można trafić na fajne fasony , a i rozmiarówka jest nawet do 43-44 , ewentualnie pokop na niemieckim ebay , kiedyś widziałem coś takiego na allegro. Kto szuka ten znajduje.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 13 mar 2011, 08:34

Radziu pisze:Żonka mi zabrała balerinki, więc muszę sobie poszukać nowych. Rozglądałem się trochę i znalazłem coś takiego.
Właśnie zastanawiałem się Radziu nad zakupem jakichś fajnych balerinek. Przeglądałem nawet pobierznie Allegro pod tym kątem, w celu sprawdzenia obecnych fasonów.
Szukam jakichś neutralnych na płaskiej podeszfie w kolorze czerni lub granatu i rozmiarze 42. Najlepiej materiałowe, bo skóra lubi mnie "obryść".
Po sklepach jeszcze nie chodziłem, bo w sumie to mało u mnie sklepów z obuwiem tego typu, a narazie nie wybieram się do większego miasta, więc nie mam jak. No i niestety cena... jak dla mnie to wolałbym znaleść coś do max 70zł.
Czy nie widziałeś jakich takich fajnych w podobnej cenie w jakimś znanym sklepie?

A nawiasem mówiąc, czego do jasnej ciasnej jeszcze nie robią balerinek dla facetów?? :-?
Przecież to takie wygodne obuwie na ciepłe dni... 8-)
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Radziu

Post autor: Radziu » 13 mar 2011, 10:08

Plastiki spokojnie znajdziesz w cenie nawet do 50zł. Szukaj np w sklepach Deichman NewYorker.
riftxxl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: riftxxl » 13 mar 2011, 12:21

Osobiście polecam skórzane , moje zdanie jest takie że nie ma co oszczędzać na zakupie obuwia , w końcu to ma być wygodne i przyjazne dla stopy , żaden sztuczny materiał nie spełni tych warunków co naturalna skóra , ewentualnie przetworzona. Sam zaopatruje się w Pumy.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 14 mar 2011, 08:23

Rift to jakie polecasz? Oczywiście cenowo w rozsądnych granicach bym jakieś wolał, bo pewnie Pumki to kosztują trochę.
Radziu

Post autor: Radziu » 14 mar 2011, 10:29

Ja polecam te z Deichmana 99zł to może dużo, ale widać, że jakość i wygoda odpowiada cenie.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 14 mar 2011, 12:35

Hmm... no nic najwyżej trzeba będzie się przejechać do R. na stoisko Deichmana, albo poszukać jeszcze w innych sklepach. Dzięki za poradę :zdrowko
riftxxl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: riftxxl » 14 mar 2011, 19:01

anipoki , moja rada jest taka , wyszukiwarka na Allegro naprawdę nie gryzie , przed chwilą sprawdzałem i są pumy poniżej 100 zl , mowa tu oczywiście o nowych , używane poniżej 50 zł. Jeżeli chce się kupić tanio niestety trzeba siedzieć i szukać sukcesywnie , sporadyczne szukanie nic nie da. Mam kilka par tej firmy i jestem zadowolony , są takie "na sportowo" , jeszcze nigdy nie spotkałem się z jakimiś krzywymi spojrzeniami , no może ze 3 razy ale raczej było to zdziwienie jak panienki skumały że mam na nogach to samo co one. Przede wszystkim trzeba się zastanowić nad jednym , do czego one będą służyć , jeżeli tylko po domu i ewentualnie polecieć wywalić śmieci to ok , mogą być takie za 10 zł ze straganu , ale jeżeli chce się w nich naprawdę śmigać na co dzień i mają posłużyć to lepiej dać trochę więcej i mieć o wiele więcej komfortu na stopach. Jednakże nie neguję że takie z Daichmann nie są trwałe i wygodne , mi jednak jakoś nie pod pasowały . Wybór pozostaje w twojej gestii.
Radziu

Post autor: Radziu » 14 mar 2011, 20:01

riftxxl, pokaż przykładowy link z allegro, bo jestem ciekaw jak te pumy wyglądają.
riftxxl
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: riftxxl » 14 mar 2011, 20:25

Rozumiem , tylko nie za bardzo pojmuję , moje czy te z allegro , jak te na allegro to tak jak wcześniej pisałem , wyszukiwarka nie gryzie.
Radziu

Post autor: Radziu » 14 mar 2011, 20:31

Tylko że jak wpiszę "balerinki puma", to mi wyskakuje coś co nie bardzo przypomina balerinki. no i kosztuje to grubo ponad stówę.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 14 mar 2011, 20:43

Mam nowe balerinki do sprzedania. rozmiar 42 jak kto chce to podam zdjęcie tutaj i sami to ustalicie. Sam kupiłem je na ebayu i przez pomyłkę nie ten rozmiar.
dr.eklektyczny
ODPOWIEDZ