Powitanie ( kapitalny duet ) .
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Powitanie ( kapitalny duet ) .
Dobry wieczor Wszystkim . Mam plonna nadzieje znalezienie zrozumienia w tym gronie i spontanicznej dyskusji na poziomie . Ciesze sie ze jest takie miejsce gdzie Wy milosnicy rajstop ( i nie tylko ? ) mozecie bez skrepowania wypowiadac sie o swoich fascynacjach . Pozdrawiam .
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Re: Powitanie ( kapitalny duet ) .
Witam na naszym forum i zapraszam do dyskusji. Zaznaczam tylko, że to jest forum traktujące o modzie, a nie o "fascynacjach", więc proszę o stosowanie się do tematyki forum.
Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj interesujące cię tematy.
Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj interesujące cię tematy.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Witaj. Napisz coś więcej o sobie.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Witaj pisz o wszystkim, czym chciałbyś się z nami podzielić.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dobry wieczor .( kapitalny duet ) .
Witam . Powiem szczerze ze mam mieszane uczucia . Dostałem kubeł zimnej wody na głowę przez pierwszy wpis . Do tej pory tylko z zainteresowaniem czytalismy ( ja i moja Mama ) wpisy na tym forum . Wasze wpisy świadczą o Waszych FASCYNACJACH rajstopami . A tu : klops ! Bo to blog o modzie ! Jakiej modzie ? Nie okłamujmy się ! Gdzie jest taki tręd w modzie gdzie lansuje się łączenie męskiego ubioru z DAMSKIMI rajstopami ? Tak . DAMSKIMI RAJSTOPAMI . Bo ONE sa DAMSKIE ! I jezeli facet je ubiera to jest fetyszystą ( niestety tak to się nazywa ) . Nikogo nie chce obrazac . Tym bardziej ze ten problem dotyka mnie samego . Choc ja sam potrafie sie do tego przyznac . Niepowiem , kosztowalo to wiele i trwalo dlugo . Ale dzieki mojej Mamie ( dzieki Jej wsparciu ) zaakceptowalem to ze poprostu taki jestem . Do uczestniczenia w tym forum namowila mnie wlasnie Mama . Ale ! Ona tez chciala uczestniczyc w tym forum . Ale teraz to juz jestem zbity z tropu i sam nie wiem .
@caro a jak Twoja mama się dowiedziała, że nosisz?
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Wlasciwie to nie wiem czy wogole mam pisac bo admin da mi bana
Może nie :p
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Re: Dobry wieczor .( kapitalny duet ) .
Przede wszystkim trzeba przyznać, że jesteś szczęściarzem, mając wsparcie i pełną akceptację ze strony Twojej Mamy dla faktu noszenia przez Ciebie rajstop. Zdecydowana większość użytkowników tego forum niestety ukrywa się z tym, jak również z noszeniem innych części garderoby tradycyjnie określanych jako "damskie". Ukrywają to nie tylko przed dalszym otoczeniem, ale także przed najbliższą rodziną, nie mogąc liczyć na zrozumienie. Prawda jest bowiem taka, że w naszym społeczeństwie akceptacja dla jakiejkolwiek odmienności w różnych aspektach życia, również wobec członków najbliższej rodziny, jest jeszcze na bardzo niskim poziomie. Powszechnie dominują staroświeckie poglądy i przekonanie o sztywnym przydziale poszczególnych elementów ubioru dla konkretnej płci. I o ile kobietom bezkarnie uchodzi noszenie dosłownie dowolnych rzeczy, na jakie tylko im przyjdzie ochota i fantazja, to niestety mężczyźni są pod tym względem zdecydowanie ograniczeni najróżniejszymi tabu. Rozgraniczenie na to jakie rzeczy facetowi wypada nosić, a czego w żadnym wypadku wręcz mu nie wolno, pod groźbą odsądzenia od wszelkiej przyzwoitości, jest jeszcze bardzo głęboko zakorzenione. Wprawdzie pierwsze oznaki zmian w tym temacie zaczynają się pojawiać tu i ówdzie, ale mimo to jest jeszcze baaardzo daleka droga do uzyskania powszechnej akceptacji i pełnej tolerancji dla tzw. nowomodnej męskiej części populacji.Caro pisze:Witam . Powiem szczerze ze mam mieszane uczucia . Dostałem kubeł zimnej wody na głowę przez pierwszy wpis . Do tej pory tylko z zainteresowaniem czytalismy ( ja i moja Mama ) wpisy na tym forum . Wasze wpisy świadczą o Waszych FASCYNACJACH rajstopami . A tu : klops ! Bo to blog o modzie ! Jakiej modzie ? Nie okłamujmy się ! Gdzie jest taki tręd w modzie gdzie lansuje się łączenie męskiego ubioru z DAMSKIMI rajstopami ? Tak . DAMSKIMI RAJSTOPAMI . Bo ONE sa DAMSKIE ! I jezeli facet je ubiera to jest fetyszystą ( niestety tak to się nazywa ) . Nikogo nie chce obrazac . Tym bardziej ze ten problem dotyka mnie samego . Choc ja sam potrafie sie do tego przyznac . Niepowiem , kosztowalo to wiele i trwalo dlugo . Ale dzieki mojej Mamie ( dzieki Jej wsparciu ) zaakceptowalem to ze poprostu taki jestem . Do uczestniczenia w tym forum namowila mnie wlasnie Mama . Ale ! Ona tez chciala uczestniczyc w tym forum . Ale teraz to juz jestem zbity z tropu i sam nie wiem .
Masz w 100% rację. Chcąc być szczerym także wobec samych siebie musimy przyznać, że nosimy rajstopy nie tylko dlatego, że są wygodne i praktyczne, ale również, a właściwie przede wszystkim, że noszenie ich daje nam przyjemność i poczucie komfortu fizycznego i psychicznego. Czyli bez hipokryzji i ściemniania nie bójmy się przyznać, wszyscy bez wyjątku członkowie tego forum, że rajstopy nas fascynują. I nie ma w tym niczego złego ani wstydliwego
Od siebie dodam jeszcze, że dla mnie osobiście, a mniemam że nie tylko dla mnie, byłoby bardzo interesujące i cenne, gdyby Twoja Mama zechciała przedstawić swój punkt widzenia i wypowiedziała się na tematy, które poruszamy na tym forum i które wszystkich nas zafascynowanych rajstopami interesują.
Pozdrawiam serdecznie
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Po pierwsze to źle mnie zrozumiałeś, bo twój wpis był tak sformułowany jakbyś miał ciut inne "fascynacje" odnośnie rajstop i ich noszenia.
Po drugie nie wypisuj tutaj bzdur typu "łączenie męskiego ubioru z DAMSKIMI rajstopami ? Tak . DAMSKIMI RAJSTOPAMI . Bo ONE sa DAMSKIE" bo niestety NIE MASZ RACJI.
Po primo: HISTORIA (od początku rajstopy były MĘSKIE, nie wierzysz to poczytaj, a dopiero w dużo późniejszych czasach zostały "odebrane" nam przez kobiety)
Po secundo: nie nazywaj każdego fetyszystą, bo widocznie nie wiesz wogóle co to pojęcie znaczy.
Po tetrio: gdyby były powszechnie dostępne męskie rajstopy w normalnych cenach to założę się, że większość z nas nosiła by męskie rajstopy.
Po trzecie: Szanuj wszystkich na tym forum za to jakimi są, a przede wszystkim szanuj swoją mamę za wszystko co dla ciebie zrobiła i nie mąć jej w głowie nieodpowiednimi terminami określającymi według ciebie NAS, użytkowników tego forum, bo niestety w wielu kwestiach się mylisz.
I ZAPAMIĘTAJ, nikt cię nie będzie wyganiał z forum za to kim jesteś, dopóki będziesz się stosował do tematyki i regulaminu forum i o to cały czas mi chodziło.
Mamę oczywiście też możesz wciągnąć, z wielką chęcią wiele forumowiczów poczyta opinie kobiety na różne tematy poruszane na tym forum
Po drugie nie wypisuj tutaj bzdur typu "łączenie męskiego ubioru z DAMSKIMI rajstopami ? Tak . DAMSKIMI RAJSTOPAMI . Bo ONE sa DAMSKIE" bo niestety NIE MASZ RACJI.
Po primo: HISTORIA (od początku rajstopy były MĘSKIE, nie wierzysz to poczytaj, a dopiero w dużo późniejszych czasach zostały "odebrane" nam przez kobiety)
Po secundo: nie nazywaj każdego fetyszystą, bo widocznie nie wiesz wogóle co to pojęcie znaczy.
Po tetrio: gdyby były powszechnie dostępne męskie rajstopy w normalnych cenach to założę się, że większość z nas nosiła by męskie rajstopy.
Po trzecie: Szanuj wszystkich na tym forum za to jakimi są, a przede wszystkim szanuj swoją mamę za wszystko co dla ciebie zrobiła i nie mąć jej w głowie nieodpowiednimi terminami określającymi według ciebie NAS, użytkowników tego forum, bo niestety w wielu kwestiach się mylisz.
I ZAPAMIĘTAJ, nikt cię nie będzie wyganiał z forum za to kim jesteś, dopóki będziesz się stosował do tematyki i regulaminu forum i o to cały czas mi chodziło.
Mamę oczywiście też możesz wciągnąć, z wielką chęcią wiele forumowiczów poczyta opinie kobiety na różne tematy poruszane na tym forum
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Anipoki . Pokaz mi jeden przyklad gdzie lansuje sie meska mode z uwzglednieniem rajstop .
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Anipoki . Proponuje przeczytac Twoj post z dnia 6 marzec 2011 o godz. 07:13 .
I kto tu jest hipokrytą .
Mam juz za sobą pół wieku życia . Psychologiczne znaczenie niektorych aspektow znam z autopsji .
Konsultacje , porady psychologiczne i seksuologiczne mam za soba tak ze uzywajac niektorych zwrotow wiem o czym pisze i mowie .
I kto tu jest hipokrytą .
Mam juz za sobą pół wieku życia . Psychologiczne znaczenie niektorych aspektow znam z autopsji .
Konsultacje , porady psychologiczne i seksuologiczne mam za soba tak ze uzywajac niektorych zwrotow wiem o czym pisze i mowie .
Ostatnio zmieniony 25 gru 2017, 11:10 przez Caro, łącznie zmieniany 1 raz.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Jak na "pół wieku życia" to trochę sadzisz błędów, HIPOKRYTA się piszę to po pierwsze.
Po drugie, po co przytaczasz mi post, który pisałem prawie 7 lat temu i dotyczył moich "początków oswajania się z tematem"?
I to wcale nie jest hipokryzja.
Za to widzę, że chyba podszywasz się pod kogoś starszego niż jesteś w rzeczywistości, ponieważ wskazują na to twoje błędy, stosowanie pojęć, których nie rozumiesz, oraz sposób i forma twoich wypowiedzi.
Zresztą twoja sprawa co tu robisz, bylebyś stosował się do tematu i regulaminu tego forum.
Ja tu tylko pilnuję, żeby wszystko było jak należy.
Po drugie, po co przytaczasz mi post, który pisałem prawie 7 lat temu i dotyczył moich "początków oswajania się z tematem"?
I to wcale nie jest hipokryzja.
Za to widzę, że chyba podszywasz się pod kogoś starszego niż jesteś w rzeczywistości, ponieważ wskazują na to twoje błędy, stosowanie pojęć, których nie rozumiesz, oraz sposób i forma twoich wypowiedzi.
Zresztą twoja sprawa co tu robisz, bylebyś stosował się do tematu i regulaminu tego forum.
Ja tu tylko pilnuję, żeby wszystko było jak należy.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Widzisz . 05 stycznia koncze 56 lat .
Od 1991 nie mieszkam w Polsce i moze nie pisze najlepiej po polsku ale przepraszac Cie za to nie zamierzam .
Od 1991 nie mieszkam w Polsce i moze nie pisze najlepiej po polsku ale przepraszac Cie za to nie zamierzam .
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Mysle ze nie byl to najlepszy pomysl zeby pisac na tym blogu . Od samego poczatku admin robi sobie prywatne wycieczki . Nie o taki klimat mi chodzilo .
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie do końca rozumiem tę dyskusję. Jeżeli Caro uważasz rajstopy za element TYLKO damskiej mody używanej przez odchyleńców to wypadaj pajacem z tego forum! Akceptacja używania rajstop, jako NORMALNEGO elementu ubioru (również innych akcesoriów "damskich") jest podstawą tego forum. Jeśli zaczynasz od porównywania forowiczów do maniaków seksualnych to spadaj na drzewo. Pewnie dla wielu fascynacja rajstopami miała jakiś związek z ich seksualnością przypisaną przez kulturę. Ale większość z nas nie potrzebuje ich do realizacji swoich seksualnych potrzeb, obawiam się, że z twoim wyjątkiem. Nie pozdrawiam świątecznie i spadaj do swojej wyimaginowanej mamusi, zboku!
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Poziom dyskusji ponizej ZERA !
ROPH nie bede komentowal tego co napisales bo nie bede znizal sie do Twojego poziomu .
Zegnam wszystkich .
Wesolych swiat !
ROPH nie bede komentowal tego co napisales bo nie bede znizal sie do Twojego poziomu .
Zegnam wszystkich .
Wesolych swiat !
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Caro wyraził swoje zdanie a Wy się oburzacie. Oczywiście że ma rację pisząc iż jesteśmy fetyszystami bo pasjonują nas rajstopy. Niczego złego w tym nie ma jak i w zdawaniu sobie sprawy z tego że jest się fetyszystą rajstop. Chłopak ma szczęście że mama go wspiera od zawsze i nie musiał się z tym ukrywać a może nawet wykorzystywał w swoich stylizacjach rajstopy. O tym jednak się już nie dowiemy bo zraził się do naszego forum. Mniej emocji Panowie, szanujmy zdanie innych nawet jeśli się z nim nie zgadzamy
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Dobry wieczor .( kapitalny duet ) .
Rajstopy to rajstopy... ten sam materiał... a to czy na pudełku jest napisane, że to rajstopy męskie czy damskie, to już ty sam masz z tym problem. Widocznie większość tu z nas jest inteligentniejsza. Nigdzie tu nie jest napisane, że Nowa moda to rajstopy damskie - o nie, tu właśnie jest taka wolność, że każdy ubiera takie w jakich mu wygodnie, a nosząc czy damskie czy męskie nikt tego nie widzi jakie to są.Caro pisze:Gdzie jest taki tręd w modzie gdzie lansuje się łączenie męskiego ubioru z DAMSKIMI rajstopami ? Tak . DAMSKIMI RAJSTOPAMI . Bo ONE sa DAMSKIE !
Ale przynajmniej w twoim drugim języku nie stawia się znaków interpunkcyjnych po spacji... Tak, w języku polskim też nic się nie zmieniło pod tym względem.Caro pisze:Od 1991 nie mieszkam w Polsce i moze nie pisze najlepiej po polsku ale przepraszac Cie za to nie zamierzam .
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Nero . Dzieki za wsparcie . W zyciu trzeba zachowac dystans . Do siebie samego rowniez .
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Nero, Caro
Nie wszyscy tutaj są fetyszystami. Ja, bez bicia przyznaję się, że jestem transpłciowy, ale fetyszystą nie jestem. Najprawdopodobniej "cierpię" na transwestytyzm podwójnej roli a być może nawet na transseksualizm, ale do fetyszysty mi daleko, bo gdybym nim był, to zgodnie z definicją fetyszyzmu rajstopy i spódnice powinny mnie podniecać, a wtedy na pewno nie dałbym rady wyjść w tych rzeczach do ludzi, a wychodzę i to codziennie. Moim fetyszem jest zupełnie co innego, ale zachowam dla siebie informację co nim jest.
Nie mam nic przeciwko fetyszystom, chyba, że okazuje się, że mój styl ubierania się jest dla nich prowokujący, ale nie lubię też jak ktoś mi wmawia coś, czego nie robię, kim nie jestem. Na prawdę różne osoby na tym forum zakładają rajstopy (nie ubierają, chyba, że się) z różnych powodów.
Nie mam nic przeciwko fetyszystom, chyba, że okazuje się, że mój styl ubierania się jest dla nich prowokujący, ale nie lubię też jak ktoś mi wmawia coś, czego nie robię, kim nie jestem. Na prawdę różne osoby na tym forum zakładają rajstopy (nie ubierają, chyba, że się) z różnych powodów.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Promowanie mody na rajstopy
Mogę poszukać, ale nie chce mi się, więc możesz sam sobie, Caro, poszukać pokazów mody (i to pokazów z najwyższej półki), na których projektanci ubierają mężczyzn w koronki, rajstopy, spódnice a nawet sukienki.
- macrofibiber
- Dyskutant
- Kontakt:
Na wybiegu czy na scenie panują inne prawa. Nie dalej jak w ostatni poniedziałek Jacek Braciak wyszedł na scenę ubrany w sukienkę gdy wręczał nagrodę w kategorii najlepsze kostiumy podczas rozdania nagród Orłów.
http://www.plotek.pl/plotek/51,78649,23195310.html?i=3
http://www.plotek.pl/plotek/51,78649,23195310.html?i=3
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Nawet rajstopy założył :)
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
No przepraszam Cię bardzo, ale póki co ja się tu tylko przywitałem z Tobą :) I nie odpowiadam za poziomy inteligencji piszących :)Caro pisze:Od samego poczatku admin robi sobie prywatne wycieczki . Nie o taki klimat mi chodzilo .
Jeszcze raz pozdrawiam, nie przejmuj się niektórymi wpisami, wrzuć na looz. Czekam na twoje opowieści.