Poznajcie Laurę
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Poznajcie Laurę
Od zawsze lubiłem ubierać się w rajstopki, w sumie wszystko się od nich zaczęło. pózniej doszły do tego spódniczki, bielizna i w końcu buty.
Pierwszy raz publicznie jako kobieta pokazałem się na domówce przebieranej. Bardzo mi się to spodobało wtedy , od tamtej pory praktycznie jak się tylko nadaża okazja to przebieram się po to by znów być nią. Nie zważam na to że ktoś zobaczy że mam rajstopki czy gatki w koronkę. Często mysle sobie że chciałbym być kobietą, ale przy moim wzroście to niemożliwe. Ale dzisiaj wszystko się zmieniło.....
Witajcie, nazywam się Laura i mam 23 lata :) Jestem studentką 3 roku miło mi Was poznać :) Zapraszam do rozmowy :)
Pierwszy raz publicznie jako kobieta pokazałem się na domówce przebieranej. Bardzo mi się to spodobało wtedy , od tamtej pory praktycznie jak się tylko nadaża okazja to przebieram się po to by znów być nią. Nie zważam na to że ktoś zobaczy że mam rajstopki czy gatki w koronkę. Często mysle sobie że chciałbym być kobietą, ale przy moim wzroście to niemożliwe. Ale dzisiaj wszystko się zmieniło.....
Witajcie, nazywam się Laura i mam 23 lata :) Jestem studentką 3 roku miło mi Was poznać :) Zapraszam do rozmowy :)
Ostatnio zmieniony 30 gru 2016, 21:39 przez georgeby, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Re: Poznajcie Laurę
Witaj Laura. Miło że jesteś z nami w naszej netowej społeczności.
Sama wiesz że o rajstopach można mówić do oporu.
Ja zacząłem je nosić już w 5 klasie podstawówki, a pierwsze rajstopy
kupiła mi mama. Fascynacja tym miłym uciskiem trwa we mnie
do dziś i tak już zostanie.
Pozdrawiam.
Sama wiesz że o rajstopach można mówić do oporu.
Ja zacząłem je nosić już w 5 klasie podstawówki, a pierwsze rajstopy
kupiła mi mama. Fascynacja tym miłym uciskiem trwa we mnie
do dziś i tak już zostanie.
Pozdrawiam.
Jasiek
-
- Dyskutant
- Kontakt:
No niestety moja rodzicielka tego nie akceptuje. Ale co mnie to, moja przygoda zaczęła się jak miałam 7 lat. Trwa do dziś i trwać będzie ;) Jesteś z Gliwic ? Jestem tam 3 razy w tygodniu ;)
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Sory, ale to nie to forum. Z takimi tematami to proszę znaleźć sobie inne forum. To jest forum dla Facetów, którzy noszą rajstopy nie po to żeby zmieniać się w kobiety, tylko noszą bo są wygodne, funkcjonalne, pomagają w chorobach przewlekłych, a przede wszystkim chcemy odzyskać to, co kiedyś było męskie.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Noszę bo są wygodne. A to jak się czuję z tym to chyba indywidualna sprawa ;)
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Nie chcę nikogo urazić ani nic, ale Laura to moje drugie ja. I nie jestem jedyną osobą na tym forum ktora żyje w ten sposób ;)
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Możliwe, że nie jesteś jedyną osobą, ale to nie jest forum o crossdresingu czy trans, więc jeżeli masz zamiar pisać o takich upodobaniach, to pisz je na innym forum dla ludzi o takich upodobaniach.
Na naszym forum nie piszemy o takich rzeczach i proszę się dostosować do norm panujących na tym forum.
Porządek musi być!
Na naszym forum nie piszemy o takich rzeczach i proszę się dostosować do norm panujących na tym forum.
Porządek musi być!
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Wyluzuj. To tylko powitanie , zgodnie z regulaminem każdy nowy członek powinien się przywitać i napisać parę słów o sobie. a Moje drugie ja ma dopiero kilka dni. :) nie będe pisać . spokojnie
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Czy to jest Twoje osobiste zdanie czy jakieś zalecenie regulaminowe. Osobiście jestem raczej tolerancyjny i jeśli ktoś przedstawia się w taki a nie inny sposób nie znaczy że nie chcę porozmawiać z nim i na jego tematy. Czyżbyś się bał że jeśli zaczniesz tolerować inności drugich posądzą Cię że jesteś taki sam? Może stwórz odpowiedni dział dostępny tylko dla zarejstrowanych na wyraźną zgodę zainteresowanych? Wiesz moja znajoma pani doktor twierdzi że nie ma ludzi normalnych, są tylko źle zdiagnozowani.anipoki pisze:Możliwe, że nie jesteś jedyną osobą, ale to nie jest forum o crossdresingu czy trans, więc jeżeli masz zamiar pisać o takich upodobaniach, to pisz je na innym forum dla ludzi o takich upodobaniach.
Porządek musi być!
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Danon, już wiele razy było omawiane, że to nie jest forum dyskusyje dla transów i crossdreserów. To jest forum dla nowomodniaków i tylko takie tematy będą tu omawiane. Nie znaczy to wcale, że osoby takie będą wyganiane, ale tematy pokroju przebieranek i udawanie kobiet nie są tu mile widziane i nie raz było to wyraźnie zaznaczane nie tylko przeze mnie.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Witaj Laura i nie przejmuj się tym, co Anipoki pisze.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Powiem Ci że pierwszy raz spotykam się tu z brakiem akceptacji, widziałem już conajmniej 3 takie tematy i pierwszy raz ktoś reaguje w ten sposób. :(
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Anipoki,Tak jak mnie, osobę interpłciową (łączącą estetykę męską z elementami estetyki kobiecej) tolerują na crosscressing.pl, tak my, tutaj powinniśmy tolerować osoby transpłciowe. Jedziemy na tym samym wózku, tylko jesteśmy w różnych punktach skali estetycznej pomiędzy ortodoksyjną męskością a ortodoksyjną kobiecością. Przecież genetyczne dziewczyny (kobiety) były tutaj kiedyś mile widziane, a one są zupełnie po drugiej stronie barykady.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Byczunio, co innego Kobieta a co innego facet udający kobietę i podający się za taką. Sorry, ale przez wpisy takich osobników i "chwalenie" się tym na tym forum niestety jesteśmy odbierani jako takie same osoby, a nimi nie jesteśmy. I nie chodzi tu o "tolerancję", bo tego mi nie brakuje, tylko o to, że przez postrzeganie nas jako takie właśnie osoby nie jesteśmy w stanie wyjść całkowicie z ukrycia, a nie o to tutaj chodzi. Pozwalając na pisanie tutaj o typowym crossdresingu robimy dwa kroki w kierunku nowej mody, ale jeden MILOWY krok w tył i nikt się nigdy nie przekona do założenia rajstop do krótkich stylizacji w tym kraju, bo będzie bał się właśnie takiego postrzegania przez innych.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Nawet nie zauważyłeś co jest napisane między wierszami. Ja jestem w trakcie przemiany. To że tego nie akceptujesz to powiedz to wprost a nie zasłaniasz się regulaminem forum a nie podoba się to Tobie prywatnie. Pierwszy raz spotykam się z brakiem akceptacji na tym forum. Jakoś Ci nie przeszkadzało jak napisała to Caroline. Nie chcesz tego tematu , słowo i go usuwam. Ale bądz facetem i powiedz to wprost. A jak nie to nie siej fermentu :/
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Gdybyś nie zauważył, to też pisałem wyraźnie do Pana "Caroline" z prośbą o nie zamieszczanie na forum tematów i postów dotyczących crossdresingu, oraz o nie stosowanie formy "żeńskiej" w swoich wypowiedziach.
Niestety na forum są osoby pokroju Pana Danona, którym to nie przeszkadza jak widać aby forum o Nowej Modzie dla facetów zamieniło się w forum o tematyce Trans oraz Crossdress i aby kojarzono osoby noszące Niektóre części "damskiej" garderoby jako takie właśnie osoby, utrudniając już jak pisałem stosowanie Nowej mody w życiu codziennym na widoku (nie dotyczy oczywiście pokazywania bielizny).
Jedyne czego jak widzę Pan podający się za Caroline nie pisze otwarcie na forum to wpisy o swoich wypadach jako "kobieta".
Zresztą, jak widzę ostatnio brak aktywności od dnia 20 grudnia.
Nie będę usuwał takich postów, ani tym bardziej prosił czy żądał ich usunięcia. Od tego jest założyciel forum, który niestety nie może i nie ma czasu na zaglądanie na forum codziennie, bo ma swoje sprawy. Do tego są powołani moderatorzy, z których obecnie chyba pozostałem tylko ja, jako zaglądający tu najczęściej ze wszystkich, bo dr.pantyhose przestał zaglądać tu już całkowicie.
Kiedyś był jeszcze Radziu i Papa Smerf, ale Radziu się już z nami pożegnał, a Papa Smerf "zaginął" bez wieści...
Niestety na forum są osoby pokroju Pana Danona, którym to nie przeszkadza jak widać aby forum o Nowej Modzie dla facetów zamieniło się w forum o tematyce Trans oraz Crossdress i aby kojarzono osoby noszące Niektóre części "damskiej" garderoby jako takie właśnie osoby, utrudniając już jak pisałem stosowanie Nowej mody w życiu codziennym na widoku (nie dotyczy oczywiście pokazywania bielizny).
Jedyne czego jak widzę Pan podający się za Caroline nie pisze otwarcie na forum to wpisy o swoich wypadach jako "kobieta".
Zresztą, jak widzę ostatnio brak aktywności od dnia 20 grudnia.
Nie będę usuwał takich postów, ani tym bardziej prosił czy żądał ich usunięcia. Od tego jest założyciel forum, który niestety nie może i nie ma czasu na zaglądanie na forum codziennie, bo ma swoje sprawy. Do tego są powołani moderatorzy, z których obecnie chyba pozostałem tylko ja, jako zaglądający tu najczęściej ze wszystkich, bo dr.pantyhose przestał zaglądać tu już całkowicie.
Kiedyś był jeszcze Radziu i Papa Smerf, ale Radziu się już z nami pożegnał, a Papa Smerf "zaginął" bez wieści...
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Anipoki, a gdzie jest granica pomiędzy Nowomodą a Crossdressingiem? czy ja mieszczę się jeszcze po tej czy już po tamtej stronie? Czy wystarczy, że piszę w formie męskiej, by mnie tu tolerować? Niestety, skala męskość - kobiecość jest ciągła i nie da się powiedzieć, moim zdaniem, gdzie kończy się męskość a zaczyna kobiecość. Moim zdaniem i my i oni walczymy o tolerancję. Mamy wspólny cel. I nie oszukujmy się, że mężczyźni typu samców alfa kiedyś założą rajstopy, w szczególności do krótkich spodni i wyjdą w nich na ulicę, uznając to za całkowicie normalne. Dla nich samo założenie krótkich spodni przez mężczyznę 18+ jest już zboczeniem.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Przesadzasz byczunio. Granica między męskością a kobiecością w tym przypadku jest już przekroczona. Jeżeli facet pisze, że przebiera się za kobietę i tak paraduje po ulicach, to już nie jest nowa moda, tylko typowy crossdresing lub transwestytyzm. Jeżeli facet ubiera rajstopy czy pończochy a do tego spódnicę, bo tak lubi a przy tym nie udaje kobiety tylko jest sobą (jako facet) to jest to nowa moda.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Georgeby, czytając nasze posty poznasz środowisko. Zapewniam cię że są tu różni ludzie, choćby ja. Stosujemy się do pisania o męskiej modzie na noszenie rajtek na rozmaite sposoby. Dzięki temu to forum jest wyjątkowe. Będzie ok.
Aniopki, jak myślisz ile z 668 osób na tym forum nosi rajtki tylko dlatego że jest w nich ciepło? Wszystkich chcesz wywalić?
Aniopki, jak myślisz ile z 668 osób na tym forum nosi rajtki tylko dlatego że jest w nich ciepło? Wszystkich chcesz wywalić?
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Nic z tego nie rozumiem - Jak założę spódnicę, bluzkę i pończochy (niekoniecznie samonośne - a męskich pasów pewnie nie ma), do tego damskie buciki (a z Twoich postów Anipoki wynika że używasz takowych) czyli cały będę w damskich ciuchach i powiem że czuję się facetem to jest ok. A jak założę długie spodnie i bluzę sportową oba unisex do tego trampki i rajstopy i powiem że czuję się kobietą to już kłopot. Wiesz - sorry ale dla mnie to hipokryzja. Proponowałem zrobić dział CD czy trans - dostępny tylko dla osób zarejstrowanych i po kłopocie - ale jakoś nikt tego nie zauważył. Był długi okres że śledziłem to forum nie ujawniając się - dlaczego - jak kogoś obchodzi to możemy podyskutować o tym ale w innym miejscu. Być może przez takie postawy jak Twoja Anipoki to forum jest takie jakie jest - nie oszukujmy się ale jednak kiedyś trochę więcej się tu działo. Jesteśmy tu po to żeby sobie pomagać, żeby się wspierać w różnych sytuacjach życiowych a nie po to aby dyskutować gdzie i jaki nowy model rajstop można kupić i za ile - choć i to jest ważne.anipoki pisze:Przesadzasz byczunio. Granica między męskością a kobiecością w tym przypadku jest już przekroczona. Jeżeli facet pisze, że przebiera się za kobietę i tak paraduje po ulicach, to już nie jest nowa moda, tylko typowy crossdresing lub transwestytyzm. Jeżeli facet ubiera rajstopy czy pończochy a do tego spódnicę, bo tak lubi a przy tym nie udaje kobiety tylko jest sobą (jako facet) to jest to nowa moda.
Na marginesie - czy oglądałeś film American Beauty? Czy Pułkownik Fitts coś Ci mówi?
Hmmm - a myślałem że dla Ciebie Panie Anipoki problemem byłaby Pani Danon i osoby jej pokroju ale miło mi że nie jestem sam.anipoki pisze: Niestety na forum są osoby pokroju Pana Danona,
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Zgadzam się z Tobą Danon. Ja też jestem za stworzeniem działu CD czy Trans. Poza tym Anipoki masz napisane : Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Ale nie masz już napisane jak się w tym czujesz. Prawnik by to podciągnął pod hipokryzje i przeczenie samemu sobie. Jeśli tak Ci zależy na zasadach panujących na forum to napisz jak BYK że tutaj Trans czy CD są niemile widziani . Sądziłam że to ostatnie forum na którym bedzie hipokryzja i brak akceptacji...
W moich postach nie było ani słowa o wyjściu jako kobieta , było napisane : Ale dziś się wszystko zmieniło.
Ale nie masz już napisane jak się w tym czujesz. Prawnik by to podciągnął pod hipokryzje i przeczenie samemu sobie. Jeśli tak Ci zależy na zasadach panujących na forum to napisz jak BYK że tutaj Trans czy CD są niemile widziani . Sądziłam że to ostatnie forum na którym bedzie hipokryzja i brak akceptacji...
W moich postach nie było ani słowa o wyjściu jako kobieta , było napisane : Ale dziś się wszystko zmieniło.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Zgadzam się z Tobą Danon i Georgeby. Dlatego ja się sporadycznie udzielam na forum bo mam podobne opcje jak Wy. A nie mam ochoty być napietnowany że czasami chodzę jak kobieta ubrany. Pozdrawiam
Noszę rajtki bo lubię
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Danon, to nie jest forum dla osób trans ani CD. Jak widać właścicielowi tego forum też taka tematyka na Tym forum nie odpowiada, skoro takie działy nie zostały utworzone nawet dla "zarejestrowanych", bo zarejestrować się na tym forum to nie problem, bo idzie to z automatu.
Ja tylko powtarzam to co już nie raz było dyskutowane na tym forum, więc mi tu nie wciskaj kitu o hipokryzji ani nie wyciągaj spraw pokroju "ty też chodzisz w damskich butach... "
Chodzę bo są wygodne, ale nie ubieram się do tego jak kobieta i nie chodzę w butach "zarezerwowanych" dla kobiet typu szpilki czy buty na wysokich obcasach, bo mnie jakoś to nie ciągnie. Spódnic czy sukienek też nie noszę ale mi nie przeszkadza, że inni forumowicze noszą, chociaż nie ubierają się wtedy jako kobiety, tylko taki mają styl i ok.
Georgeby, ja nie będę nic pisał "jak byk", bo to nie moje forum. Ja tu tylko pilnuje porządku. Nikt cię nie wyprasza ani nie wygania, ale stosuj się do tematyki Tego forum.
Ja tylko powtarzam to co już nie raz było dyskutowane na tym forum, więc mi tu nie wciskaj kitu o hipokryzji ani nie wyciągaj spraw pokroju "ty też chodzisz w damskich butach... "
Chodzę bo są wygodne, ale nie ubieram się do tego jak kobieta i nie chodzę w butach "zarezerwowanych" dla kobiet typu szpilki czy buty na wysokich obcasach, bo mnie jakoś to nie ciągnie. Spódnic czy sukienek też nie noszę ale mi nie przeszkadza, że inni forumowicze noszą, chociaż nie ubierają się wtedy jako kobiety, tylko taki mają styl i ok.
Georgeby, ja nie będę nic pisał "jak byk", bo to nie moje forum. Ja tu tylko pilnuje porządku. Nikt cię nie wyprasza ani nie wygania, ale stosuj się do tematyki Tego forum.
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Przecież się stosował, napisał coś o sobie.
Dzisiaj się nauczyłem że buty na szpilkach są zarezerwowane dla kobiet a baleriny nie - no i fajnie.
Dzisiaj się nauczyłem że buty na szpilkach są zarezerwowane dla kobiet a baleriny nie - no i fajnie.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Wiesz co? Buty w stylu balerin były od bardzo dawna uniseks, tylko od jakiegoś czasu faceci zaczeli się ich wstydzić więc przejęły je obecnie kobiety. Tylko w Japonii jeszcze pozostały jako uniseksowe obuwie szkolne i jakoś tam nikt się ich nie wstydzi. Ja w większości noszę baleriny sportowe, a z "klasycznych" mam jedne, ale bez "udziwnień" w stylu kokardki, klamry czy inne ozdoby.