Witam ciepło (bo w leginsach pisze)

Jesteś nowy?? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Menik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Witam ciepło (bo w leginsach pisze)

Post autor: Menik » 07 gru 2014, 19:21

Jako że jestem nowy to dopełniam wymaganych formalności więc witam stałych forumowiczów i się przedstawiam.

Jestem Dawid ile mam lat widać w profilu. Jestem z Białegostoku i sobie studiuje.

Jako że tematyka tego forum jest jaka jest więc przydałoby się powiedzieć co tutaj robię.
Tak więc:
Znalazłem te forum szukając informacji jak aktualnie postrzegani są mężczyźni chodzący w rajstopach. Ja do rajstop wracam po dłuższej przerwie. Jak pewnie większość małych berbeci niegdyś pomykałem w rajstopkach. Potem kilka razy wsunąłem je na nogi jako nastolatek z ciekawości. Potem były znienawidzone kalesony. Ale od dłuższego czasu należę do grona osób zimą marznących w nogi co aktualnie staram się zmienić.

Rajstopy jako ubiór interesował mnie od dłuższego czasu ale jakoś brak potrzeby i trochę odwagi nie pozwalał mi myśleć by zaopatrzyć się w ten rodzaj ubioru. Nie wiem czy to wpływ wieku czy innej nieznanej kosmicznej energii ale postanowiłem ostatnio zaopatrzyć się w parę legginsów oraz rajstop. A jako że zbliża się zima miałem dobrą wymówkę dla najbliższej rodziny a mianowicie że jest mi po prostu zimno.

Już od jakiegoś czasu widziałem ofertę rajstop męskich firmy adrian. Zaopatrzyłem się w legginsy hunter oraz rajstopy city. legginsy 100DEN na zimniejsze dni pod spodnie i do biegania po domu(nie lubię w domu chodzić w spodniach) A rajstopy na trochę mniej chłodne dni pod spodnie. Musze powiedzieć że chyba stałem się wielkim fanem legginsów gdyż dawno nie było mi tak ciepło i wygodnie. A na wiosnę muszę spróbować wyskoczyć w nich na rower. Problemem mojej anatomii jest to że mam ogromne umięśnione nogi oraz grube uda które wiecznie obcierają, a tutaj ten problem jest prawie wyeliminowany (no uda mi nie schudły ale rodzaj tarcia ich o siebie jest teraz trochę inny)

Dobra trochę się rozpisałem czas kończyć ogólnie podsumowując zarejestrowałem się w celu dzielenia się opinią o poszczególnych markach rajstop gdyż ja na razie doświadczenie mam niemalże zerowe będę polegał na waszych opiniach. Jeśli będzie trzeba mogę więcej napisać o produktach pończoszniczych które ja zakupiłem z perspektywy osoby która ma 195 cm wzrostu i 113 kg wagi. Mam kilka pytań do was odnośnie rozmiarówki ale to już kompletnie inny temat.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 08 gru 2014, 10:14

Witaj Dawid na forum.
Myślę że legginsy Hunter firmy ADRIAN to dobry wybór,
choć sam nie przepadam za czarnym kolorem.
W firmie ADRIAN zakupiłem już wiele rajstop dla siebie
jak i dla żony, oraz legginsy dla syna.
Co do rajstop to powiem że nie lubię przepłacać
i np. dlatego kupiłem rajstopy ANTILA, a także
XANTIA, a nie rajstopy CITY.
Pod spodniami i tak nie widać jaki kolor.
Powiem dodatkowo że niedawno zakupiłem w firmie SARA

http://sklep.sara-rajstopy.pl/index.php ... duct_id=92

rajstopy bawełniane 200 den, jako że tegoroczna zima
najprawdopodobniej będzie ostra.
Jeszcze co do rozmiaru to dla Ciebie z pewnością rozmiar 5.
Sam taki właśnie rozmiar noszę, choć czasem i 4 zakładam :-)
Pozdrawiam z Gliwic.
Jasiek
Menik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Menik » 08 gru 2014, 15:58

Te Legginsy Hunter są super. Chociaż słabo kryją spodziewałem się czegoś więcej po 100 DEN.

A bawełniane rajstopy to nie wychodzi już to samo co kalesony ?

Ja tam ekstremalnie grubych pod spodnie nie potrzebuje gdyż przeważnie podróżuje autem choć niestety puki auto się nagrzeje oraz odśnieżę to można zmarznąć.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 09 gru 2014, 16:25

Również witam ciepło, bo grzejniki grzeją.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
Awatar użytkownika
Grzeslaw
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Grzeslaw » 25 gru 2014, 22:01

Witaj Menik :-)
ODPOWIEDZ