Witam
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Re: Witam
Hejka!
Fajnie że dołączyłeś, grono wielbicieli rajstop się powiększa :)
Co do materiału i wrażeń z jego kontaktu ze skórą- wcale nie tak trudno o rajstopy miękkie, jedwabiste w dotyku.. wystarczy trochę poszukać.
Fajnie że dołączyłeś, grono wielbicieli rajstop się powiększa :)
Co do materiału i wrażeń z jego kontaktu ze skórą- wcale nie tak trudno o rajstopy miękkie, jedwabiste w dotyku.. wystarczy trochę poszukać.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Hej Gabrielu, witaj na forum
Spróbuj namówić żonę, żeby choć raz założyła jakieś rajstopy z mikrofibry (np. Marilyn Lux Line Touch 40 DEN). Wtedy może zmieni swoje nastawienie, bo o tego rodzaju rajstopach raczej trudno powiedzieć, że są "plastikowe i niemiłe w dotyku" . A innych rajstop równie przyjemnych i wręcz luksusowych w dotyku i noszeniu, jest więcej.
Spróbuj namówić żonę, żeby choć raz założyła jakieś rajstopy z mikrofibry (np. Marilyn Lux Line Touch 40 DEN). Wtedy może zmieni swoje nastawienie, bo o tego rodzaju rajstopach raczej trudno powiedzieć, że są "plastikowe i niemiłe w dotyku" . A innych rajstop równie przyjemnych i wręcz luksusowych w dotyku i noszeniu, jest więcej.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Podobnie jest z moją żoną, chociaż troszkę częściej jednak zakłada, bo czasem do kościoła założy jak jest akurat na tyle ciepło, że nie zakłada spodni Niestety, jak ja jej nie kupię czegoś lepszego, to nosi najtańsze barachło, typu tania Gatta czy inne tanie rajstopy
Niestety rodzaj jej pracy również nie "pozwala" jej na noszenie rajstop, więc faktycznie u niej rajstopy to tylko od święta
Niestety rodzaj jej pracy również nie "pozwala" jej na noszenie rajstop, więc faktycznie u niej rajstopy to tylko od święta
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
W zimie pod spodnie też nie zakładają rajstop? Nie marzną?
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
To troche smutny to fakt.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
Zmieniamy się rolami. Baby w kalesonach, my w rajstopach ;)
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Eh... Gabrielu, GETRY to
A co do "marznięcia", to moja żona również marznie bo jest "niskociśnieniowcem", ale jakoś nie ubiera się na "cebulkę" bo tego nie lubi. Jedyne co zakłada pod spodnie jak jest duży mróz to wspomniane wcześniej rajstopy bawełniane. Na codzień chodzi w spodniach i skarpetach frotte.
Tobie raczej chodziło o Leginsy bawełniane, częściej zwane "kalesonami"(cyt. wikipedia) – dawniej cholewki z płótna, filcu lub sukna, wkładane zwykle na obuwie jako zabezpieczenie przed chłodem. Używane głównie w XIX w. i na początku XX w.
Współcześnie to fantazyjne rajstopy noszone tylko na łydkach, nie posiadające stopy, o grubej fakturze, nieprześwitujące, jednokolorowe lub wielobarwne, często zawierające włókna lycry. Rozpowszechniły się w latach 80. i 90. Ich popularność w późniejszych latach spadła, ale obecnie wracają do mody. Ponadto są używane często np. do treningów tańca, fitness itd.
A co do "marznięcia", to moja żona również marznie bo jest "niskociśnieniowcem", ale jakoś nie ubiera się na "cebulkę" bo tego nie lubi. Jedyne co zakłada pod spodnie jak jest duży mróz to wspomniane wcześniej rajstopy bawełniane. Na codzień chodzi w spodniach i skarpetach frotte.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Czego to te ludziska nie wymyślą...
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
No wiadomo, ze widoczne zwlaszcza dla nas. Nam codzilo raczej o to ,ze malo zauwazalne i nie rzucajace sie w oczygabriel pisze: "Cieliste rajstopy na męskich nogach są prawie niewidoczne" mnie po prostu osłabiają, Rajstopy na nogach widzę z daleka, nawet jak zdejmę okulary, a mam mocne +6 dioptrii. To tyle pozdrawiam.
Wysłane z Tapatalk
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Bo my, fanatycy rajstop, widzimy rajstopy z daleka nawet gdy ich nie ma. Po prostu podświadomie chcemy, aby je dostrzegać zawsze i wszędziegabriel pisze:[...]"Cieliste rajstopy na męskich nogach są prawie niewidoczne" mnie po prostu osłabiają, Rajstopy na nogach widzę z daleka, nawet jak zdejmę okulary, a mam mocne +6 dioptrii. To tyle pozdrawiam.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
Taka jest prawda. Ostatniego lata jechałem autobusem z dziewczyną w spódnicy i przez 15 minut przyglądałem się jej nogom i nie byłem pewny czy ma rajstopy. Okazało się że miała tak idealnie gładką i kolorystycznie równą cerę na nogach, że wyglądało to jak cieniutkie rajstopy. Dopiero gdy na którymś zakręcie padły na jej nogi bezpośrednio promienie słońca, to wtedy byłem na 100% pewien, że ma gołe nogi. Chyba pierwszy raz widziałem coś takiego!lubie_rajstopy pisze:Bo my, fanatycy rajstop, widzimy rajstopy z daleka nawet gdy ich nie ma. Po prostu podświadomie chcemy, aby je dostrzegać zawsze i wszędziegabriel pisze:[...]"Cieliste rajstopy na męskich nogach są prawie niewidoczne" mnie po prostu osłabiają, Rajstopy na nogach widzę z daleka, nawet jak zdejmę okulary, a mam mocne +6 dioptrii. To tyle pozdrawiam.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
No cóż - +6 oznacza że jesteś dalekowidzem - więc widocznie temu jesteś w stanie wypatrzeć z dalekja rajstopy na nogach. Do tego jeśli to będą zarośnięte nogi będziesz miał zadanie ułatwione. Mimo wszystko uważam że cieliste w miarę matowe rajstopy z pewnej odległości są mało zauważalne. W większych miastach giniesz w tłumie i nikogo nie obchodzi w czym i dlaczego chodzisz ubrany - w mniejszych społecznościach jeśli jesteś znany i ludzie liczą się z Tobą - również możesz sobie na dużo pozwolić. Przynajmniej takie są moje doświadczenia. A zapewniam Cię że droga do tych wniosków była daleka i pełna przełamywania wielu barier i oporów wewnętrznych. Może dzięki temu forum kiedyś zmienisz zdanie - czego serdecznie życzę.gabriel pisze:..... Jestem realistą aż do bólu. Wypowiedzi na forum w stylu: "Cieliste rajstopy na męskich nogach są prawie niewidoczne" mnie po prostu osłabiają, Rajstopy na nogach widzę z daleka, nawet jak zdejmę okulary, a mam mocne +6 dioptrii. ...
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.