problem z mama

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Rajstopowiczka

problem z mama

Post autor: Rajstopowiczka » 03 wrz 2008, 16:47

Witam wszystkich, jestem tu nowa i jestem transwestyta z dodatkiem fetyszu rajstop :)
o mojej tajemnicy mamie nic nie musialam mowic bo ona sama odkryla prawde dawno temu, znajdujac wielokrotnie moje ciuchy...
obecnie jest na tyle zle ze kaze mi wszystko wywalic i za chiny ona nie chce tego ignorowac, nie wiem co w takiej sytuacji zrobic? :(
na wyprowadzenie z domu nie jestem jeszcze gotowa :(
a wiem ze trans i milosniczka rajstop bede juz na wieki :/
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 03 wrz 2008, 21:17

Chyba trafiłaś(eś) na złe forum. Dla takich jak ty jest crosdresing.pl i tam na pewno znajdziesz odpowiedzi i porady na nurtujące cię pytania. Powodzenia.
Rajstopowiczka

Post autor: Rajstopowiczka » 04 wrz 2008, 06:26

ja jestem fetyszystka rajstop i zostalam tu zaproszona.. ale spoko.. chyba nic mnie tu nie trzyma... nie lubie sie narzucac...
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 10:56

Ja zaprosiłem tu Rajstopowiczkę. Która oprócz tego, że jest transwestytą jest również PHmanem. Więc Rajstopowiczko, na tym forum poruszaj tematy związane z PHman a będzie wszystko w porządku. Tematy fetyszu i transwestytyzmu to już jednak na innych forach ;-)
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 04 wrz 2008, 15:24

Cóż możemy poradzić na relacje z mamą. Albo jej ulegasz i wywalasz wszystkie rajstopy na śmietnik i jesteś pantoflarą albo mówisz, że jesteś pełnoletnia i możesz robić co chcesz. W tej drugiej opcji co prawda z domu nie może Cię wyrzucić ale może przestać utrzymywać. Ale wybór należy do Ciebie.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 wrz 2008, 17:04

Rajstopowiczka, a jak u ciebie z ciągotą do płci przeciwnej? Może mama bardziej obawia się tego problemu, jak myślę niepotrzebnie?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 17:06

papa_smerf, myślisz że tego należy się bardziej obawiać niż transwestytyzmu czy też transseksualizmu :?:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 wrz 2008, 19:25

Tak myślę, że w społeczeństwie homoseksualizm dzieci jest traktowany jako nieszczęście.
Transwestycyzm jest tylko stylem życia, przynajmniej ja tak odbieram.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 19:49

A mi się wydaje, że obie "dolegliwości" są traktowane podobnie.
Rajstopowiczka

Post autor: Rajstopowiczka » 04 wrz 2008, 20:45

moja mama nawet nie zna odmian trans...
poprostu nie chce ona abym byla trans...
wydaje mi sie ze moze uda mi sie prznajmiej wywalczyc to aby nosic swobodnie rajstopy i trzymac w szufladach.. ale jest na tyle uparta ze to tez moze nie przejsc..
mieszkam z rodzicami, utrzymuje sie sama (mam wlasne liczniki) i powinnam sie postawic i taki mam zamiar.. problem w tym ze moze to wyciagnac nie mile konsekwencje :(
ogolnie mi chodzilo o porade, jak wplynac pozytywnie na mame i ja przekonac?
bo jestem pewna ze to co robie nie bedzie mialo konca...
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 04 wrz 2008, 21:15

Więc zrób tak jak piszesz, czyli pozostaw sobie rajstopy na legal a reszta od czasu do czasu w ukryciu lub na jakimś trans party (pewnie cie Radziu zaprosi też ). A jak już zupełnie pójdziesz na swoje to wtedy do woli ;-) Ja też jak mieszkałem z matką to nie miałem pola do popisu ponieważ jest jaka jest i nie da rady jej przekonać chociaż o rajstopach wiedzial chyba od dawna jak mi się wydaje. Ale w jej obecności to odpadało.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 wrz 2008, 22:44

Mamom sie wydaje, że jak nam czegoś zakażą to uchronią nas od złego tego świata.
Rajstopowiczka

Post autor: Rajstopowiczka » 05 wrz 2008, 06:19

kasior pisze:Więc zrób tak jak piszesz, czyli pozostaw sobie rajstopy na legal a reszta od czasu do czasu w ukryciu lub na jakimś trans party (pewnie cie Radziu zaprosi też ). A jak już zupełnie pójdziesz na swoje to wtedy do woli ;-) Ja też jak mieszkałem z matką to nie miałem pola do popisu ponieważ jest jaka jest i nie da rady jej przekonać chociaż o rajstopach wiedzial chyba od dawna jak mi się wydaje. Ale w jej obecności to odpadało.
w ukryciu trzymac? ja przez te wszystki lata wszystko trzymalam w ukryciu...
ale mam taka mame ze lubi mi wlazic do pokoju i szukac, czy cos jeszcze posiadam damskiego... tak bylo przez wiele lat i ogolnie to ignorowala...
ostatnio wszystko sie zmienilo i przestala przymykac oczy.
chce ze mna konkretnie o tym porozmawiac, prawdopodobnie dzis
czyli wszystkie karty beda wylozone na stol...
szanse na przekonanie jej sa praktycznie zerowe i to wlasnie mnie martwi :-|
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 wrz 2008, 07:40

Napisz co z tego wyszło.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 05 wrz 2008, 08:44

A jak będzie źle to można pomysleć o wyprowadzce. Może wtedy zrozumie. Wcześniej zdaje się napisałeś, że jesteś dorosły i sam się utrzymujesz.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 wrz 2008, 09:16

A może trzeba też mamę zrozumieć, może wystarczy zgodzić się na nie pokazywanie w przebraniu w najbliższej okolicy? Aby wynik negocjacji był pozytywny należy uwzględniać potrzeby i obawy obu stron.
A co z tatą?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 05 wrz 2008, 09:21

rajstopowicz666 na nylonomanii pisze:dzis matka poraz kolejny znalazla rajstopy u mnie w pokoju :P nie zrobila mi awantury tylko bardziej w zart to obrucila ze ile to ja tego mam itd ... no i te co znalazla wlorzyla do szuflady ze skarpetami:P
no jest postemp bo to juz chyba 3 raz znalazla zawsze robila awanture i zabierala i:P
ale wpadlem na pomysl i w krtoniku z rajstopami napisalem kartke nie kradnij ja i tak sobie kupie a ty nie grzeb mi w rzeczach!!
jest bardzo wscipska ale nic juz na to nie poradze narazie jestem zadowolony z przebiegu zdarzen zobaczymy jak to dalej bedzie:P
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 wrz 2008, 09:25

Czy rajstopowiczka i rajstopowicz666 to ten sam user?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 05 wrz 2008, 09:37

nie sądzę, a dlaczego pytasz :?: Na nylonomanii jest zarówno rajstopowicz666 jak i Rajstopowiczka.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 05 wrz 2008, 09:42

Bo wrzuciłeś cytat w jego temat.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 05 wrz 2008, 09:48

Tak, bo jest również na temat radzenia sobie z mamą ;-) Można skorzystać z doświadczeń innych, którym się udało coś zmienić na lepsze :-) .
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 05 wrz 2008, 10:35

Rajstopowiczka pisze:...problem w tym ze moze to wyciagnac nie mile konsekwencje :( ...
A na czym mająte niemiłe konsekwencje polegać?
zniszczenie Twoich rzeczy jest nielegalne, tym bardziej naruszenie nietykalności osobistej. nawyzywa Cię od ...Ciot cóż popularnym określeniem transa jest ciota jak homoseksualisty pedał i musimy nad tym przejśćdo porządku dziennego.
Jesli utrzymujesz się samodzielnie nie ma powodów byśnie robiła tegop co chcesz.
Pewnie chodzi jej o to, byś znalazła sobie partnerkę i się ożeniła!
Z tego co napisałaś zalecałabym rozejżenie się za całkowicie samodzielnym mieszkaniem.
Rajstopowiczka

Post autor: Rajstopowiczka » 05 wrz 2008, 11:36

rozmowa z mama potoczyla sie dosyc nieoczekiwanie...
az sama sie dziwie ze z mojego powodu, zmienila troche swoje podejscie.
widac bylo ze przygotowala sie psychicznie na ta rozmowe i zdala sobie sprawe na czym stoi.
rozmawiajac z nia musialam troche sklamac, bo wiem ze wszystkiego do konca nie jest w stanie zrozumiec, czyli zapewnialam ze ja nigdy nie mialo miejsca spotykanie sie z trans, chlopakiem i ogolnie ze niby jestem hetero, a jest wrecz przeciwnie...
powiedzialam jej ze czasem sie przebieram i ze nosze rajstopy.
wydaje sie ze doszlysmy do porozumienia i raczej bedzie starala sie akceptowac to kim jestem i co robie, czyli mozliwe ze juz nie bede ukrywac przy niej, noszenia na codzien rajstop.
niestety mam taka mame ze zawsze szuka poparcia u kogos innego,silniejszego przy wiekzym problemie - czyli glownie u mojego ojca.
niepotrafi w pewnym sensie sie przeciwstawic i uporac sama z pewnymi problemami.
staralam sie ja tak nastawic aby jakos sama sobei z tym poradzila i niewyzalila sie ojcu.
licze ze jakos to dalej bedzie, ze nauczy sie na to przymykac oko.
lecz jestem pewna ze to nei koniec, napewno bedzie szukala kogos z kim bedzie mogla o tym porozmawiac, dowiedziec sie czegos od kogos innego niz tylko z moich ust.
ogolnie rzecz biorac poszlo w miare dobrze i mam nadzieje ze wszystko sie pouklada jakos :->
Radziu

Post autor: Radziu » 05 wrz 2008, 11:47

No to gratuluję :-)
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 05 wrz 2008, 11:52

no a ja lubie rajstopy mam ich dosyc pokaxna kolekcje !
ale problem mam podobny co rajstopowiczka moja matka tez grzebie w moich rzeczach nie raz juz zanalazla rajstopy po kilka par robila mi awanture zabierala:P ja zbytnio si enie przejmowalem kupywalem nowe! ale wpadlem na pomysl i w pudelko z rajsopami wrzucilem kartke NIE KRADNIJ TO MOJE A JAK WEZMIESZ I TAK SOEBIE KUPIE!!!!! i wiecie co poskutkowalo gdy znalazla powiedziala mi poco tyle ich mam itd nie mogla zrozumiec po co mi i mowila ze do spania zakladam ze jak mi nie goraco ja sie nie usprawiedliwialem powiedzialem ze tak sie nie robi i wyszedlem z pokoju.
po kilku dniach wchodze do swojego pokoju a tam prawie wszystkie rajstopy leza porozkladane na luzku- chyba liczyla (ale i tak nie znalazla wszystkich bo kolorowe mialem w innej skrytce:)) no ale to przeszlo bez gadania poukladalem je sobie w szufladzie ze skarpetkami i juz bylo ok:)
ale pewnego dnia zrobilem gafe mialem robilem porzadki w kolorowych i tych z wzorkami musialem chyba zostawic gdzies biale leginsy 15 den i wchodze do pokuju lozko poscielone a na nim leza te leginsy:P a moze ona znalazla ta moja skrytke nie wiem to sa moje przypuszczenia ale gdyby znalazla wyciagnela by chyba wszystkie !
na 2 dzien powiedziala ze teraz to co juz sobie takie biale kupuje???? spytala czy jetsem jakims zboczencem ja popukalem sie zzniewazajaco w czolo i wyszedlem:P
mam nadzieje ze bedzie ok pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2008, 23:54 przez rajstopowicz666, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ