Jak powiedzieć mamie ?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Początkujący
- Kontakt:
Jak powiedzieć mamie ?
Cześc . Mam 13 lat i nie wiem jak powiedzieć mamie że chcę nosić rajstopy. Niedawno założyłem w domu takie rajstopy czarne cienkie i takie czarne grubsze rajstopy po starszej siostrze
Spodobało mi się że są wygodne i ciepłe i miłe w dotyku.
Chciałbym to powiedzieć mamie że mi się podobają i chciałbym je nosić po domu i do spania , ale nie wiem jakby zareagowała
Spodobało mi się że są wygodne i ciepłe i miłe w dotyku.
Chciałbym to powiedzieć mamie że mi się podobają i chciałbym je nosić po domu i do spania , ale nie wiem jakby zareagowała
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Zacznij od tematu, że słyszałeś o męskich rajstopach. Były o nich artykuły w gazetach, także zaczynają już pojawiać się w hipermarketach LeClerc. Następnie pokaż stronę firmy Adrian z rajstopami męskimi, że chcesz takie sobie kupić, bo jest to coś ciekawego, nowego, niestandardowego w modzie męskiej i to Cię zaciekawiło. Wówczas sądzę, że Twoja mama zgodzi się kupić te męskie rajstopy i będziesz mógł bez problemu sobie w nich chodzić. Jak zechcesz kupić damskie to prostym argumentem jest niższa cena i nie wielka różnica w budowie: "więc po co przepłacać mamo?"
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Jeszcze jedno, jeśli chcesz pokazać mamie jak ciekawie może wyglądać facet w rajstopach to zapraszam na mój blog www.podwiatr.blog.pl
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Początkujący
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Doktorku, a gdzie wg. ciebie on napisał coś o pończochach swojej mamy?dr.pantyhose pisze:zaczynasz na forum w pierwszym poście od zdania, że chcialbys nosić pończochy swojej mamy
Bo ja tam widzę tylko o rajstopach i to na dodatek starszej siostry.
Ale jeżeli chodzi o przedstawienie się to panie "Użytkownik" (co za nick ) należy się chyba przedstawić chociaż trochę.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- ModTeam
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Mam do was prośbę odnośnie nowych użytkowników - nie traktujcie ich od razu jak potencjalnego trolla, spamera czy kogoś innego. Możliwe, że faktycznie pisze tutaj ktoś mający raptem 13lat i jest zaiteresowany noszeniem rajstop, bo zacytuję:
Skoro nie można pisać w tematach jako "Gość" to takie osoby muszą się rejestrować.
Może lepiej spróbujcie mu jakoś pomóc tak jak zrobił to Nero, a nie "żartujcie" sobie z niego i nie posądzajcie o trolowanie.Użytkownik pisze:Spodobało mi się że są wygodne i ciepłe i miłe w dotyku.
Skoro nie można pisać w tematach jako "Gość" to takie osoby muszą się rejestrować.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- ModTeam
- Kontakt:
anipoki i co sie stało z naszym nowym użytkownikiem ? Poza fetyszystowskim zdaniu o pończochach mamy nic więcej nie wniósł na forum. Dlatego stosujemy zasadę opowiedzenia o sobie co może także zniechęcić potencjonalnego spamera. Temu sie tego nawet nie chciało napisac czegokolwiek o sobie. Nawet nie chciało nic więcej napisać. Więc po co nam użytkownicy, którzy nas zarzucają reklamami czy bzdurami i nadają sobie nazwę Użytkownik ?anipoki pisze:nie traktujcie ich od razu jak potencjalnego trolla
Ostatnio zmieniony 09 maja 2012, 18:03 przez dr.pantyhose, łącznie zmieniany 1 raz.
dr.eklektyczny
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
boggy a ty co taki przewrażliwiony jesteś. Napisz coś od siebie a nie szukaj dziury w całym. Tak sie składa, że niezależnie od tego o czym jest forum nalezy sie przedstawić. Uczestniczę w kilku forach dyskusyjnych i bodajże chyba tylko na elektrodzie kilkanaście lat temu się nie przedstawiałem. Poza tym jesli użytkownik o nazwie Użytkownik jest prawdziwym 13 latkiem to wcale go nie obraziłem kierując go do powitalni aby się przedstawił. Wraz ze starymi/stałymi użytkownikami forum sformułowaliśmy to dawno temu.
http://unisex-fashion.pl/viewtopic.php?t=329
Jesli sie to komuś nie podoba to zagłosujmy nad usunięciem powitalni czy kierowania się do powitalni.
Proponuję zakończyc spór na temat - Użytkownika. Gdyż od dwóch tygodni nie zaglada na forum a spędzil na nim w sumie tylko 5 minut.
http://unisex-fashion.pl/viewtopic.php?t=329
Jesli sie to komuś nie podoba to zagłosujmy nad usunięciem powitalni czy kierowania się do powitalni.
Proponuję zakończyc spór na temat - Użytkownika. Gdyż od dwóch tygodni nie zaglada na forum a spędzil na nim w sumie tylko 5 minut.
dr.eklektyczny
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
dr.pantyhose, ma rację. Ten co jest pasjonatem Nowej Mody na pewno nie zrazi się zaproszeniem do powitalni. Co do 13 lat, to muszę Wam powiedzieć, że bywają mocno nastawieni na dyskusję i wcale się łatwo nie poddają. 13 lat ma się w pierwszej klasie gimnazjum, a wtedy się jest na tyle dorosłym, że nawet sąsiadom się nie mówi "dzień dobry".
Ja tez jestem uczulony na pewną grupę wpadaczy zadymiarzy. Jeden to nawet na policję miał na mnie donieść. Nie doniósł, sam zniknął po krótkim czasie. Mieliśmy też biednego kalekę, za którego dostawałem cięgi od paru forumowiczów, nawet oferowali przeciw mnie pomoc prawną. Nasz biedny kaleka okazał się oszustem trollem. A ja mam satysfakcję, że wyczułem oszusta na odległość.
Za to bardzo chętnie witamy ludzi prawdziwych, nawet jak są dziećmi, ale szczerymi.
Ja tez jestem uczulony na pewną grupę wpadaczy zadymiarzy. Jeden to nawet na policję miał na mnie donieść. Nie doniósł, sam zniknął po krótkim czasie. Mieliśmy też biednego kalekę, za którego dostawałem cięgi od paru forumowiczów, nawet oferowali przeciw mnie pomoc prawną. Nasz biedny kaleka okazał się oszustem trollem. A ja mam satysfakcję, że wyczułem oszusta na odległość.
Za to bardzo chętnie witamy ludzi prawdziwych, nawet jak są dziećmi, ale szczerymi.
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
Re: Jak powiedzieć mamie ?
Tak czytam i przypomniałem spbie pewne sytuacje. Matka kilka razy proponowala mi założenie rajstop. Z prostego powodu, na dworze bylo chłodno, a ja nie chciałem zakładać kaleson. Grube bawelniane kalesony pod dżinsy cholernie krępowały mi ruchy, a jako nastolatek dużo biegałem po dworzu. Problem w tym, że w tamtym czasie przymierzałem rajstopy ukradkiem i była to dla mnie forma zaspokojenia. Wstydziłem się tego i bałem się, by nikt się o ty nie dowiedział. Gdybym wtedy normalnie porozmawiał z mamą, że potrzebuję czegoś co grzeje nogi i nie ogranicza ruchów, to sama by mi kupowała rajstopy i nosiłbym je bezkarnie... Niestety, rajstopy były dla mnie wtedy fetyszem i wydawało mi się, że jak ktoś mnie w nich zobaczy, to będzie to dla niego oczywiste... Więc męczyłem się w mrozy w kalesonach, albo marzłem bez nich. Przez wiele lat próbowałem zawalczyć w sobie zamiłowanie do rajstop, bez sukcesów. Trochę to trwało zanim udało mi się otworzyć przed żoną. W następstwie czego, z czasem zacząłem bardziej doceniać walory użytkowe rajstop. Obecnie noszę rajstopy pod dżinsy przez cały sezon jesienno-zimowy. Żona z lekkim rozbawieniem przyjmuje moją slabość do rajstop, przy czym jest zadowolona, że dbam o to by mi było ciepło i dzięki temu żadziej się przeziębiam. W niosek z tego taki, że rajstopy są normalną częścią garderoby, nie koniecznie damskiej. To, że dla nas, mają one jeszcze inną wartość, nie jest wcale takie oczywiste dla naszego otoczenia. Kobiety zaś, choć nie tylko one, rozumieją taki wybór podyktowany komfortem noszenia.