problem z mama

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 28 sty 2009, 14:26

No nieeee... masakra. Mama wyczaiła gdzie mam rajstopy - skapowałem się, że wszystkie są inaczej ułożone niż były wcześniej ;-) Ale to jeszcze pół biedy. Nic mi nie powiedziała, nie "skonfiskowała". Do czasu. Dzisiaj patrzę, a tutaj nie ma jednych moich Marilynów :shock: Oczywiście nie myliłem się, były w jej szufladzie :lol: Ciekawe, czy dała radę je założyć - przecież to ewidentnie nie jej rozmiar i w pasie są o wiele, wiele za wąskie, ale wydaje mi się, że na razie tylko sobie je wzięła "tak o", z zamiarem skorzystania w przyszłości :roll:

Kurde, troche jestem wkurzony - jeżeli się jej podobają, niech sobie pójdzie i kupi bez problemu, a nie zabiera moje rajstopy bez żadnego gadania :-/ Przecież to dla niej żaden problem...

Coraz bardziej mam ochotę zwyczajnie pogadać. Zwłaszcza, że jest teraz powód - jeżeli jej potrzebne rajstopy, mogę jakieś swoje, trochę większe, odstąpić, albo nawet jej kupić - bez problemu! Tylko niech mi nie zabiera moich najlepszych rajstop, jedynie po to, żeby je założyć do długiej spódnicy lub po domu :lol:
Jak znam życie, to na tym jednym razie się nie skończy, ale z drugiej strony, rozmowa może się zakończyć tym, że będzie kazać oddać wszystkie, albo powie caaaałej rodzinie :lol:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 sty 2009, 15:00

No to mamy pierwszy przypadek podbierania w odwrotną stronę :lol:

No ale jak widac awantury nie było, żądań wyjaśnień itp. Wszystko jest na dobrej drodze.

teraz dobra kawa, ciasteczka na stół i pogadajcie sobie na ten temat :zdrowko :uscisk
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 28 sty 2009, 17:43

No to mamy pierwszy przypadek podbierania w odwrotną stronę
Rzeczywiście :lol: Nawet nie zwróciłem uwagi na tę dość nietypową chyba na forum sytuację :-P
teraz dobra kawa, ciasteczka na stół i pogadajcie sobie na ten temat
Łoł... aż tak? U nas najlepiej zaczynać (nawet poważne rozmowy), w zwykłej atmosferze, nawet podczas zajęć domowych itp.
Po prostu, najlepiej będzie chyba zwyczajnie, spokojnie od razu powiedzieć, "proszę, nie podbieraj mi rajstop - nie mam w czym chodzić, a rozmiarowo nie będą pasować". Jedyne co mnie powstrzymuje, to jednak pewien lęk - w sumie nie wiem jaka będzie reakcja
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 sty 2009, 20:03

No pewnie nie minie cie rozmowa - postaraj się dobrze do niej przygotować. Dobrze by było żeby mama nie wyciągnęła fałszywych wniosków że z tobą jest coś nie tak, ale nie wiem jaj jej wytłumaczyć że to tylko ciuch w którym jest ci wygodnie.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 sty 2009, 22:57

Jak biustonosza nie znalazła to nie ma problemu (oczywiście go nie masz), jej milczenie to potwierdza. Syn nosi wygodniejsze "kalesony", dobrze, bo nie marznie.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 28 sty 2009, 23:31

papa_smerf pisze:...No ale jak widac awantury nie było, żądań wyjaśnień itp. Wszystko jest na dobrej drodze....
Czasami mamy przemilczają temat podbierania, a czasami synowie ;-)
papa_smerf pisze:Jak biustonosza nie znalazła to nie ma problemu .....
hmmm..... przecież nic nie pisał chyba o biustonoszu, ani że go ma, ani tymbardziej, że mógł zostać odkryty.
rajstopowicz666
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajstopowicz666 » 29 sty 2009, 11:09

juz gdzies o tym pisalem moja tez mi podbiera juz nie wiem co mam zrobic :p jesli probowalem rozmawiac konczylo sie to awantura :( a podkradla mi juz chyba z 10 par ostatnio bardzo fajne z mikrofibry siwe 60 den bardzo ile i kolor malo spotykany wkurzylem sie strasznie
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 29 sty 2009, 14:19

Mam inny pomysł na Wasze problemy. Wychodząc z domu spytajcie się mam, niby tak zwyczajnie, że dzisiaj wybiaracie się do sklepu po nowe rajstopy, czy jej jakiś fajniejszych (lepszych) nie potrzeba kupić.
Albo zagrywka druga, przyniescie im w prezencie jakieś dobre (oczywiście w ich rozmiarze) mówiąc, że właśnie sobie takie kupiliście, a ponieważ są bardzo dobre i wygodne, a wy nie jesteście samoluby, to kupiliście także dla mamy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 29 sty 2009, 15:09

Ten drugi sposób jest dobry, wart realizacji.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 29 sty 2009, 15:33

Nie. Biustonosza nie znalazła ;-) Transwestytyzm już mnie przestał kręcić jakiś czas temu. Znalazła jedynie rajstopy, bo jedynie rajstopy (i legginsy) posiadam jeżeli chodzi o "kontrowersyjną" odzież ;-) Myślę sobie, że może wzięła dlatego, że były razem, prawie wszystkie w jednym miejscu, łącznie 5 par + legginsy. Możliwe, że po prostu pomyśłała "po co tego mu tyle? nie zauważy..." :lol:

Byczunio - pomysł dobry i godny polecenia, tylko dość odważny. Póki co ja się boję nawet zagadać ;-) Postanowiłem jeszcze trochę poczekać, zobaczymy co się stanie przez te kilka dni. Jeżeli sytuacja się powtórzy, wtedy z pewnością zdecyduje się żeby to jakoś załatwić na drodze kontaktu werbalnego.
Radziu

Post autor: Radziu » 30 sty 2009, 08:47

Z tego co piszecie, to mamy wam podkradają pokryjomu. Może by tak zapytać mamy, czy czasami nie brała z waszej szuflady :?: To może zapoczątkować rozmowę na ten temat.
Jasiek
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: Jasiek » 30 sty 2009, 19:11

Wniosek jest prosty. Lepiej o tym rozmawiać z domownikami, bo gdzie jak gdzie ale w domu powinniśmy się czuć swobodnie, a nie czaić się i ukrywać z tym co lubimy.
Jasiek
damian1
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: damian1 » 10 maja 2009, 14:37

witam mam 17 lat i chodzę w rajtkach od dawna i chciał bym powiedzieć o tym domownikom oficjalnie bo myślę że i tak się domyślają ale nie wiem jak to zrobić czy podczas jakiejś rozmowy czy śmigać w rajtkach bez skarpetek czy w krótkich spodenkach moja rodzina jest raczej tolerancyjna mama,2 siostry, ojciec rzadko jest w domu i nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 10 maja 2009, 21:02

PO CO MOWIC, przeczytaj co napisałam w powitalni

http://nowamoda.webd.pl/viewtopic.php?p=12220#12220
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 12 maja 2009, 00:10

a siostry ile maja lat?
damian1
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: damian1 » 12 maja 2009, 23:36

13 i 15
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 13 maja 2009, 00:08

to jedna tak jak moja :mrgreen: a one w rajtkach chodza ? zawsze mozna na nie wine zrzucic :-P pecha masz ze lato jest, zima jak cos bedzie chciec od ciebie, to powiedz ze nie idziesz na dwor nigdzie bo zimno itd. i ciekawe co ci wtedy powiedza :->
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 13 maja 2009, 15:50

witam pozwolę od siebie coś dodać :)
a na co kombinować, poprostu powiedzieć że taka jest teraz moda że facet może zakładać rajtki i tyle nie ma co się oszukiwać.
Miej wyjebane a będzie ci dane
damian1
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: damian1 » 13 maja 2009, 20:57

phmenpl tylko że ta moda dopiero zaczyna się rozprzestrzeniać i minie jeszcze sporo czasu zanim będzie to czymś normalnym tzn ile lat ma twoja siostra :-) ? obydwie chodzą :lol: w zimę można by łatwo sprowokować sytułacje żeby same zaproponowały rajstopy :-D
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 13 maja 2009, 22:50

no dlatego mowie :-P i wtedy jestes czysty :mrgreen: ze niby ty nie chciales... hehe ja to tak widze, a ty jakbys to chcial sprowokowac ?
11 i 13
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 14 maja 2009, 21:10

Skoro domownicy się domyślają, to po co mówić, czyli tłumaczyć się? Tłumaczy się winny, a w noszeniu rajstop przewiny nie ma.
Noś i nie ukrywaj tego. Nie obnoś się, ale stóp w rajstopach nie ukrywaj, jak gorąco to noś skarpetki lub podkolanówki z nylonu. Jak Cię spytają, to wtedy mów o modzie, wygodzie i praktyczności.
Obrazek
damian1
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: damian1 » 14 maja 2009, 21:34

wiem że nie ma w tym nic złego ale nie mogę się jakoś przełamać i nosić i się nie przejmować
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 15 maja 2009, 11:14

damian :) moglbys odpowiedziec na moje pytanie dot. prowokacji :-> ? jestem ciekawa co miales na mysli
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 16 maja 2009, 00:45

Ludzie - czy naprawdę wierzycie że Wasze otoczenie jest na tak niskim poziomie że załapie się na takie bałamuty?
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
wiki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: wiki » 16 maja 2009, 13:22

jakbym byla facetem, to chyba bym nie zwracala na to uwagii a jak ktos by mi cos powiedzial, na ten temat :mrgreen: to moja odp by byla w stylu :mrgreen: "dziekuje, nie ma za co" :mrgreen: , albo "czy ma mi cos jeszcze ciekawego do powiedzenia". Najbardziej bym sie obawiala takich grupek mlodziezy pod dyskotekami, a w "starciu" z kolezanka lub kolega to luzik :-P
ODPOWIEDZ