Nasze żony i ich punkt widzenia!
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Nasze żony i ich punkt widzenia!
Zakładam ten temat bo uważam, że przyda się nam wszystkim wymiana informacji!
Każdy z nas ma różne upodobania odnośnie ubrań i różne doświadczenia związane z ubraniami i żonami - co one o Was Panowie mówia, na co Wam pozwalają, a na co nie, na ile są wyrozumiałe i Was wspierają!
Jeżeli chodzi o mnie to jestem fanem obcisłych dopasowanych spodni i tu żona mówi ok ale nie aż tak obcisłe - mam takie jedne spodnie bardzo fajnie jak dla mnie dopasowane, ale żona powiedziała ze mną nie wyjdzie jak je założę.
Po za tym lubię nosić rajstopy - jak na razie to te grube w zimie i tu żona się nie krzywi, ale jakbym założył na wiosnę cieńsze to bym na pewno dostał wiązankę! - oraz uwielbiam legginsy wszelkiego rodzaju lycra, ala latexowe czy bawełniane i kozaki do i za kolana - i tu też zdanie żony noś sobie legginsy ale pod spodnie a po domu nie paraduj mi tu w nich to samo mam kozaki ala styl jak glany w Daiszku kupione sznurowane do samej góry z paskami opinającymi są super - ok możesz nosić ale pod spodniami!
I tu moi mili uważam, że jestem pokrzywdzony przez los w tym moim temacie. Ogólnie z żoną dogadujemy się w każdym temacie tylko nie w moim powyższym.
Fakt przed ślubem, a było to już dawno nie rozmawiałem z nią o tym i tu był mój błąd!
Zapraszam do dyskusji!
Każdy z nas ma różne upodobania odnośnie ubrań i różne doświadczenia związane z ubraniami i żonami - co one o Was Panowie mówia, na co Wam pozwalają, a na co nie, na ile są wyrozumiałe i Was wspierają!
Jeżeli chodzi o mnie to jestem fanem obcisłych dopasowanych spodni i tu żona mówi ok ale nie aż tak obcisłe - mam takie jedne spodnie bardzo fajnie jak dla mnie dopasowane, ale żona powiedziała ze mną nie wyjdzie jak je założę.
Po za tym lubię nosić rajstopy - jak na razie to te grube w zimie i tu żona się nie krzywi, ale jakbym założył na wiosnę cieńsze to bym na pewno dostał wiązankę! - oraz uwielbiam legginsy wszelkiego rodzaju lycra, ala latexowe czy bawełniane i kozaki do i za kolana - i tu też zdanie żony noś sobie legginsy ale pod spodnie a po domu nie paraduj mi tu w nich to samo mam kozaki ala styl jak glany w Daiszku kupione sznurowane do samej góry z paskami opinającymi są super - ok możesz nosić ale pod spodniami!
I tu moi mili uważam, że jestem pokrzywdzony przez los w tym moim temacie. Ogólnie z żoną dogadujemy się w każdym temacie tylko nie w moim powyższym.
Fakt przed ślubem, a było to już dawno nie rozmawiałem z nią o tym i tu był mój błąd!
Zapraszam do dyskusji!
--==ooOOoo==--
Moje ulubione - legginsy, legginsy latexowe
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Re: Nasze żony i ich punkt widzenia!
To był Twój bardzo duży błąd, który do dziś odbija Ci się czkawką. Nie dałeś szansy żonie poznać Cię w 100% takim jakim jesteś. Domyślam się, że nie chciałeś jej stracić dlatego to ukrywałeś.legi pisze:Fakt przed ślubem, a było to już dawno nie rozmawiałem z nią o tym i tu był mój błąd!
Uważam, że w związku najważniejsze jest zrozumienie, szacunek, wyrozumiałość, zaufanie i rozmowa - to są wg mnie podstawy miłości. Jeśli ktoś wiąże się z kobietą, która go nie akceptuje to skazuje się na życie w ukryciu bo zawsze w środku taka osoba będzie tłumić swoje pragnienia, chęć rozmowy o tym co ją pasjonuje.
Moja Iga jest wyjątkową kobietą. Od początku wie wszystko o mnie i nie mam nic przed nią do ukrycia. Zdała sobie sprawę z tego, że rajstopy u faceta to nic wielkiego i nic złego, taki mam styl. Pomogła mi go rozwinąć, dobrać ciuchy, buty, spodenki, rajstopy. Mam w niej ogromne wsparcie.
Każdemu życzę tak ukochanej i wspaniałej osoby
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Zgadzam się z Tobą NERO to był mój błąd i jak piszesz teraz pozostaje tylko opcja w "ukryciu" chociaż żona wie, że lubie to co napisałem powyżej, ale tego w pełni nigdy nie zaakceptuje. Może ten temat będzie przestrogą jeżeli tak mogę powiedzieć dla innych zanim zwiążą się z drugą połową na resztę życia. Kocham moją żonę i przez moje podobania na pewno nie chce jej teraz stracić i tak się nie stanie!
--==ooOOoo==--
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Mój "przykład" jest bardzo podobny do Legi, z tym że różnica jest u mnie taka, iż moja żona zaakceptowała u mnie rajstopy (cały czas namawiam ją do kupienia mi "damskich" ), oraz skarpetki rajstopowe i podkolanówki (bawełniane również).
Zaakceptowała również u mnie balerinki, do tego stopnia, że kiedyś w rozmowie o rozmiarach, podałem jej rozmiar moich Kangaroo (ich wygląd podany w innym temacie), a ona do mnie z tekstem "męskie rozmiary są inne niż damskie"
Rozmawiamy czasem w żartach (i nie tylko) o innych częściach "damskiej" garderoby dla mnie, ale jak narazie kończy się na słowach.
Przyznam oczywiście iż żona nie wie jeszcze o wszystkim co zakładam i noszę, ale w końcu mam nadzieję, że się dowie i z czasem to zaakceptuje.
Zaakceptowała również u mnie balerinki, do tego stopnia, że kiedyś w rozmowie o rozmiarach, podałem jej rozmiar moich Kangaroo (ich wygląd podany w innym temacie), a ona do mnie z tekstem "męskie rozmiary są inne niż damskie"
Rozmawiamy czasem w żartach (i nie tylko) o innych częściach "damskiej" garderoby dla mnie, ale jak narazie kończy się na słowach.
Przyznam oczywiście iż żona nie wie jeszcze o wszystkim co zakładam i noszę, ale w końcu mam nadzieję, że się dowie i z czasem to zaakceptuje.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- ModTeam
- Kontakt:
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
Podzielam zdanie kolegi dr.pantyhose"Jak każda chciała by mieć męskiego faceta. Tylko czemu męskośc kojaży jej sie z ubiorem a nie cechami charakteru ?" u mnie ten sam tekst poleciał.
Sądzę że pomogła by np. rozmowa czy zaprzyjaźnienie się jednej z drugą żoną by pomogła "przetłumaczyć" że to nic takiego i nie jest to "nie męskie"!
Sądzę że pomogła by np. rozmowa czy zaprzyjaźnienie się jednej z drugą żoną by pomogła "przetłumaczyć" że to nic takiego i nie jest to "nie męskie"!
--==ooOOoo==--
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- legi
- Dyskutant
- Kontakt:
- rajman
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja spotkałem kobiety którym wręcz podoba się to że facet ma na sobie damskie rajstopy czy jakieś inne elementy damskiego ubioru. Uważają że taki facet ma w sobie większą wrażliwość i czują się przez to lepiej rozumiane. Mam bliską znajomą która mi wprost powiedziała że zawsze marzyła o poznaniu faceta z takimi upodobaniami. Nie wiem skąd to się bierze. Ludzie mają miliony różnych fantazji i jak widać takie też.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
Oczywiście uogólniłem, że wszystkie takie są. Raczej chodzi mi o to, że presja otoczenia aby miały faceta maczo, ciacho czy jak tam zwał powoduje, że same wygadują ogólniki jak powinien wyglądać mężczyzna.
W społeczeństwie gdzie normą jest ogół a nie margines odmienne stany myślenia są tłamszone przez stereotypy.
W społeczeństwie gdzie normą jest ogół a nie margines odmienne stany myślenia są tłamszone przez stereotypy.
dr.eklektyczny
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
A jak by od maczo parę razy po pijaku dostała po buzi to trochę by się jej pogląd na męskość zmienił. Kobieta nigdy nie jest rozpoznana do końca. Mam taką młodą sąsiadkę, skończyła studia na AWF, zgrabna, ładna. W mojej wyobraźni widziałem ją w parze z kimś z podobnej półki. Nagle słyszę, że wychodzi za mąż, za chłopaka, który skończył jedynie 8 letnią podstawówkę, który nie umie wypowiedzieć składnie jednego zdania, ale jest postawny, ma ok 190 cm wzrostu i mocną głowę do trunków. Ja tego nie rozumiem.
Co do mojej drugiej połowy to nigdy żadnych zastrzeżeń do tego co lubię i co noszę. Sama mi kupuje i nic złego w noszeniu rajstop i bielizny kobieco podobnej nie widzi. Co do męskości, wystarczyło, ze zbudowalem dom, posadziłem niejedno drzewo i spłodziłem synów. Podobno to stanowi o męskości
Co do mojej drugiej połowy to nigdy żadnych zastrzeżeń do tego co lubię i co noszę. Sama mi kupuje i nic złego w noszeniu rajstop i bielizny kobieco podobnej nie widzi. Co do męskości, wystarczyło, ze zbudowalem dom, posadziłem niejedno drzewo i spłodziłem synów. Podobno to stanowi o męskości
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
No cóż ile ludzi tyle różnych gustów. Ponoć kobiety są z Wenus a mężczyźni z Marsa. To dwa różne światy i nagroda dla tego, kto te światy porozumie ze sobą. Wielu się udaje czego np. ja z Igą, papa_smerf i inni jesteśmy przykładem. Innym udaje się to w mniejszym stopni. Oba te światy trzeba szanować za ich odmienność. Tak już to wszystko jest skonstruowane.papa_smerf pisze:.. Nagle słyszę, że wychodzi za mąż, za chłopaka, który skończył jedynie 8 letnią podstawówkę, który nie umie wypowiedzieć składnie jednego zdania, ale jest postawny, ma ok 190 cm wzrostu i mocną głowę do trunków.
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Bzdura. Znam sporo kobiet które to akceptują, znam nawet kilka, które takich facetów lubią.Grzeslaw pisze:Nie mam żony, właśnie z tego z tego powodu, że lubię pończochy, a wiem, że Polki nie akceptują takich rzeczy u faceta
Gorzej jak by ten maczo jeszcze do tego chodził w rajstopach, wtedy to już całkowity dramat.papa_smerf pisze:A jak by od maczo parę razy po pijaku dostała po buzi to trochę by się jej pogląd na męskość zmienił.
PS. Ciekawy wątek, wartoby go przenieść do odpowiedniego działu. To tylko taka luźna uwaga
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Jedna z moich młodych członkiń rodziny podesłała mi link do wyznacznika prawdziwego mężczyzny.
http://kliki.pl/458,Panowie
O modzie chyba tam się nie mówi, ale i tak mięśniak jest zagrożeniem.
Przypomina mi się pewien film polski z lat 80 tych. Nie pamiętam tytułu, ale sprawa rozgrywała się na obozie akademicki, gdzie wielu intelektualistów starało się o względy angielskiej studentki, gdy tym czasem ona wybrała mięśniaka i miejscowego lokalnego wyciora.
PS. Chyba to były "Barwy ochronne"
http://kliki.pl/458,Panowie
O modzie chyba tam się nie mówi, ale i tak mięśniak jest zagrożeniem.
Przypomina mi się pewien film polski z lat 80 tych. Nie pamiętam tytułu, ale sprawa rozgrywała się na obozie akademicki, gdzie wielu intelektualistów starało się o względy angielskiej studentki, gdy tym czasem ona wybrała mięśniaka i miejscowego lokalnego wyciora.
PS. Chyba to były "Barwy ochronne"
Ostatnio zmieniony 03 cze 2012, 22:37 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt: