Wakacje 2011
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Wakacje 2011
Wiem, że do wakacji jeszcze daleko, ale najwyższy czas myśleć o planach na wakacje.
My w tym roku myślimy o zerwaniu z tradycją i może zamiast wyjazdu na własną rękę do Włoch, tym razem skorzystamy z jakiegoś wyjazdu zorganizowanego do jakiegoś innego kraju. Narazie przeglądaliśmy oferty z Grecji i Hiszpanii. W Grecji ceny są w miarę ok, ale słaby standard i brak atrakcji dla dzieci, w Hiszpanii trochę lepiej, ale drogo. Teraz przeglądamy oferty z Turcji, te wyglądają kusząco.
A Wy macie już jakieś plany, pomysły?
My w tym roku myślimy o zerwaniu z tradycją i może zamiast wyjazdu na własną rękę do Włoch, tym razem skorzystamy z jakiegoś wyjazdu zorganizowanego do jakiegoś innego kraju. Narazie przeglądaliśmy oferty z Grecji i Hiszpanii. W Grecji ceny są w miarę ok, ale słaby standard i brak atrakcji dla dzieci, w Hiszpanii trochę lepiej, ale drogo. Teraz przeglądamy oferty z Turcji, te wyglądają kusząco.
A Wy macie już jakieś plany, pomysły?
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Fajnie zwiedza się samochodem, mniej fajnie, ale darmo autostopem (dotarłem kiedyś pod Francję). Autokarem nie lubię bo jak się chce skorzystać z toalety, to jest to krępujące. Samolotem super i szybko i widoki, tylko zastanawiam się jak pilot trafia we właściwe miejsce. Przecież w powietrzu nie ma znaków gdzie się leci.papa_smerf pisze: że mam wstręt do przelotów.
Praktycznie zwiedzilem Polskę wzdłuż i wszerz, ale jest zapewne wiele ciekawych miejsc.
Europę i pól Ameryki też machnąłem.
Ale najbardziej chciałbym objechać pół świata, albo cały .......pociągami i to szczególnie tymi regionalnymi, jak w Peru przyklejone do skał (zresztą nasz rodak projektował ta linię).
Uwielbiam pociągi, można pochodzić, można posiedzeć, można pospać, można coś zjeść, można podziwiać widoki.
Albo takie szybkie pociągi w Japonii lub Chinach!
http://www.youtube.com/watch?v=jq5_g0sP4uM
Ja też najchętniej zjeździłbym cały świat kolejami. Na początek może być szwajcaria.
http://www.youtube.com/watch?v=VtFQksnU5bk
Niestety nie mogę sobie na to pozwolić, więc pozostają marzenia i oglądanie na travel, programów z cyklu podróże koleją.
http://www.youtube.com/watch?v=VtFQksnU5bk
Niestety nie mogę sobie na to pozwolić, więc pozostają marzenia i oglądanie na travel, programów z cyklu podróże koleją.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Jednak nie zerwiemy z tradycją. Tydzień wczasów zorganizowanych z biurem podróży, niezależnie czy to Turcja, czy Hiszpania, czy Grecja wychodzi nam drożej niż 2 tygodniowe wczasy we Włoszech na własną rękę. Przed chwilą chcieliśmy zarezerwować przez internet, ale okazało się, że nie ma już tych mniejszych dwupokojowych, zostały tylko trzypokojowe, zadzwoniliśmy więc do Włoch, bo myśleliśmy, że to może jakiś błąd na stronie, ale okazuje się, że w terminie kiedy mamy urlop zostały tylko dwa apartamenty trzypokojowe. Zarezerwowaliśmy Jednak tylko na tydzień, a reszte urlopu i zaoszczędzonej kasy przeznaczymy na jakieś mniejsze wyjazdy krajowe Może trochę w góry, może trochę nad nasze morze.
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: