Laptop

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 19 mar 2009, 21:57

No jak nie wyjdzie, to oczywiście nie zbankrutuję, ale szkoda będzie zmarnowanego czasu. A na dziś szukam laptopa, nowego do 2500zł, co poradzicie i z jakimi parametrami? Byłem w Saturnie, jest tego od cholery. Chcę coś wziąść z pamięcią 4GB dysk320GB, Intel Core Duo, ale jakie parametry jeszcze są ważne?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 mar 2009, 22:08

A po co te 4 GB? Filmy robisz?

Najważniejszy chyba twardy, bo zawsze za mały. A tak ogólnie o wyborze musi decydowac to do czego będzie służył. Jak do biura i internetu, to jak najmniej wyżyłowany, a nadwyżka kasy na dyski zewnętrzne do archiwizacji danych.
Obrazek
Rajteki

Post autor: Rajteki » 19 mar 2009, 22:15

musa pisze:No jak nie wyjdzie, to oczywiście nie zbankrutuję, ale szkoda będzie zmarnowanego czasu. A na dziś szukam laptopa, nowego do 2500zł, co poradzicie i z jakimi parametrami? Byłem w Saturnie, jest tego od cholery. Chcę coś wziąść z pamięcią 4GB dysk320GB, Intel Core Duo, ale jakie parametry jeszcze są ważne?
A do czego ci? System 32 bity obsłuży max 3,25GB.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 mar 2009, 09:15

karta graficzna by nie miała pamięci wspoldzielnej....o ile w czymś mogę pomóc
osobiscie mi taki nie potrzebny bo potrzebuję do pracy , ewentualnie filmów i internetu więc kupiłam toshibę z wyprzedaży za 1440 2gb ramu dysk 160 (po co większy jak sa płytki dvd i pendrivy) procesor 2,13 nie jest źle tyle że była Vista a o niej mam jakos mało pojęcia, sąsiad mi cos tam pokombinował. bo i problem z drukarka był, z corelem mam trochę problemów musiałam wyłączyć korzystanie z kopi zapasowej obrazu... bo cos tam z pamięcią woła, a nie wiem co zrobic by to polepszyc
Chciałam xp ale nie da sie zainstalować
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 mar 2009, 10:55

Znam wielu ludzi, ktorzy zachłysnęli sie urokiem Visty, a teraz chętnie by wrócili do XP.

Zatem kolejna rada, przed zakupem sprawdzić, czy istnieją sterowniki pod XP do danego laptopa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 20 mar 2009, 11:56

Jeśli już kupować, trzeba szukać Viste busines - ona ma downgrad do XP - sam miałem problem z LENOVO i co prawda oparło się o serwis, ale XP hula sobie na legalu :-)
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 20 mar 2009, 13:59

Sterowniki istnieja, nawet juz je mam widz taki ze xp na tym dysku sie nie zainstaluje-ponoć w bios trzeba cos wyłączyc-ale wolę nie ruszać, bo pojęcia o tym za bardzo nie mam i wyczytałam że jak sie przestawi to dysk będzie wolniej pracował, druga opcja to ponoc jakis zmodyfikowany xp ale nie mam i nie mam skąd wziąsc- ogólnie system vista jest nie taki zły na razie oprócz 2 rzeczy nie miałam mu nic do zarzucenia.no nie wiem jak na grach- bo ja nie gram
Papciu teraz nie kupisz bez systemu albo jest z Vista, albo z Linuxem
juz sobie wyobrażam co bym robiła jak bym kupiła coś bez systemu albo z linuxem- a tu nie mozna wgrać xp....ale by było...zonk
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 mar 2009, 15:09

Nie bardzo się orientuję w tym co masz za problem, ale jak słyszałem laptopy z Vistą mają ukrytą partycję z systemem i chyba chodzi o jej odblokowanie i usunięcie Visty, żeby dal się zainstalować starszy system.

Co do linuxa, to sa ludziska co sobie go chwalą, zwłaszcza używając go w internecie. Nie zna wirusów.

Mam zamiar na takim starym laptopiku go zainstalować i przekonac się na własnej skórze jak to działa. Mam taki Linux Mandriva na 7 plytach i aż jestem ciekaw co ma w środku kiedy windows ma jedną płytkę.
Obrazek
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 20 mar 2009, 17:12

papa_smerf pisze:opy z Vistą mają ukrytą partycję z systemem
Mają to tylko po to aby odzyskać system w czasie awarii. Można xp-ka zainstalowac bez problemu prawie na wszystkim co było wypuszczone z vistą.

Madziu a może maz problem ze sterownikami dysku serialATA i dlatego xp ci się nie instaluje ? Dopiero ostatnie wersje instalek xp-ka miały te sterowniki na sobie. Pomógł bym ci bo lubie takie wyzwania komputerowe ale mieszkam za daleko.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 20 mar 2009, 17:22

Czyli SP3 bez problemu powinno wejść?
Obrazek
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 mar 2009, 00:11

papa_smerf pisze:Czyli SP3 bez problemu powinno wejść?
Ja mam nowego laptopa z dyskiem SATA i systemem xp-sp3. Wszedł bez zająknięcia (sprzedany mi egzemplaż miał wciśnietego linuxa więc windęinstalowałem sam - a raczej kolega z pracy).
Współczesnego Linuxa obsługuje się prawie identycznie jak windę, nawet ikonki są podobne. Jedyna różnica, to nie ma bezpośredniego zarządzania zasobami na dysku, a przynajmniej ta implementacja tak miała.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 mar 2009, 06:42

Podobno Francuzi wprowadzili Linuxa jako podstawę do szkół i urzędów, a teraz to zaczynaja robić Niemcy.
byczunio pisze:sprzedany mi egzemplaż miał wciśnietego linuxa więc windęinstalowałem sam - a raczej kolega z pracy
podobno mogą współistnieć równocześnie.

Tylko nie miałeś problemu ze sterownikami np. do grafiki. Nie wszystkie windows ma, a jak był linux, to producent laptopa mógł sterowników nie wypuścić na rynek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 mar 2009, 18:57

zgadza sie trzeba mieć xp-ka ze sterownikami...a ja nie mam- wyczytalam ze mozna zrobić...ale ani nie wiem jak polaczyć xp ze sterownikami(jakis program to robi chyba n-lite), ani skad wziąsc sterowniki sata do xp- czy one by pasowaly poprostu nigdy tego nie robilam
Dzis przykladowo zaczytałam się w forum visty-jak przyśpieszyć system i hmmm zaczelam przyspieszać mieszajać w usługach, w rejestrze- efekt- wieczorkiem dopiero odzyskalam system i to jeszcze korzystając z pomocy kolezanki i jej laptopa- nie ja postoje niech juz jest ta vista dam sobie spokój

[ Dodano: 2009-03-21, 19:00 ]
a co zrobiłam:
Kliknij na Start | Uruchom. W nowym oknie wpisz services.msc. Aby wyłączyć usługę kliknij na nią, a następnie ustaw typ uruchamiania na Ręczny.

-Agent zasad IPsec
-Bufor wydruku (o ile nie masz drukarki)
-Centrum zabezpieczeń
-Klient śledzenia łączy rozproszonych
-Logowanie pomocnicze
-Moduły obsługi kluczy IPsec IKE i AuthIP
-Odnajdywanie SSDP
-Pliki trybu offline
-Podstawowy aparat filtrowania (osłabi bezpieczeństwo)
-Pomoc IP
-Pomoc TCP/IP NetBIOS
-ReadyBoost (Bajer który daje może 2% więcej wydajności przy dobrych układach - szkoda pendrive'a)
-Rozpoznawanie lokalizacji w sieci
-Usługa Czas systemu Windows
-Usługa inteligentnego transferu w tle
-Usługa KTMRM dla usługi Koordynator transakcji rozproszonych
-Usługa modułu wyliczającego urządzenia przenośne
-Usługa raportowania błędów systemu Windows
-Usługa wprowadzania na komputerze typu Tablet
-Usługa wyszukiwania systemu Windows (wyszukiwanie nadal działa - indexowanie nie)
-Usługa zasad diagnostyki
-WebClient
-Windows Defender
-Windows Update
dalej z 2 forum

Wiele procesów i programów działających w systemie uruchamianych jest jako usługi.
Są to nie tylko programy ale też konkretne funkcje odpowiedzialne za działanie rożnych podzespołów systemu itp.
Porada ta będzie polegała na wyłączeniu całkowitym, lub przełączenie na status "Ręczny" usług.
Znacząco wpłynie to na szybkość systemu bo zmniejszy się ilość procesów i zajętej pamięci.

Niedoświadczonym użytkownikom zaleca się sprawdzenie w Google za co dana usługa jest odpowiedzialna!
To że na mojej konfiguracji działa ok, nie znaczy, że na waszej też tak będzie!

Ponadto zaleca się zanotowanie gdzieś na kartce zmian które wprowadziliśmy,
będziemy mogli wtedy przywrócić odpowiednie ustawienia w przypadku błędów.

Klikamy: Menu Start > w polu Search: services.msc i Enter.

Pokaże nam się spora lista usług. Nie będę wypisywał wszystkiego ale te konkretne, które ja sam wyłączyłem.

Kliknij w pasek aby powiększyć obrazek.

Ponownie pamiętajmy o niewielkich różnicach w zawartości tej listy, zależnych od oprogramowania zainstalowanego na dysku.

By zmienić typ uruchamiania usługi klikamy prawym > Właściwości > Typ uruchomienia: Ręczny lub Wyłączony.

Automatyczna konfiguracja sieci przewodowej - (Status) Ręczny
Bufor wydruku - jeśli nie mamy drukarki to - Wyłączony
ConfigFree Service - nieprzydatny aplet pokazujący w graficzny sposób obecność sieci WIFI czy BT - Wyłączony
Dzienniki wydajności i &alerty - Wyłączony
Host urządzenia UPnP - Ręczny
Host usługi diagnostyki - Ręczny
Karta inteligentna - Ręczny
Konfiguracja usług terminalowych - Ręczny
Kontrola rodzicielska - zdecydowanie Wyłączony

Kopiowanie woluminów w tle - Ręczny
Logowanie pomocnicze - Ręczny
Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego - Wyłączony
Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny - zdecydowanie Wyłączony
Moduły obsługi kluczy IPsec IKE i AuthIP - Wyłączony (podobno w normalnym użytkowaniu nieprzydatne)
Netlogon - Wyłączony
Pomoc IP - Wyłączony
Pomoc TCP/IP NetBIOS - Wyłączony
Pomoc techniczna panelu sterowania Raporty i rozwiązania problemów - Wyłączony
Protokół PNRP (Peer Name Resolution Protocol) - Wyłączony
Przeglądarka komputera - Ręczny
Publikacja zasobów odnajdowania funkcji - Wyłączony
Quality Windows Audio Video Experience - Wyłączony
ReadyBoost - Wyłączony (jeśli nie korzystamy)
Rejestr zdalny - Wyłączony
Routing i dostęp zdalny - Wyłączony (jeśli mamy Neostradę to zostawiamy!)
Serwer - Wyłączony (jeśli nie udostępniamy plików w sieci lokalnej)
Symantec Lic NetConnect Service - Wyłączony (u mnie jest to pozostałość po Nortonie, którego dawno nie ma)
Telefonia - Wyłączony - jeśli macie Dial-Up (modem) zostawiamy.
Udostępnianie połączenia internetowego (ICS) - Wyłączony (jeśli nie mamy sieci domowej itp.)
Usługa inicjatora iSCSI firmy Microsoft - Wyłączony
Usługa modułu wyliczającego urządzenia przenośne - Wyłączony (jeśli nie korzystamy z importu multimediów z urządzeń przenośnych)
Usługa Odbiornik Windows Media Center - zdecydowanie Wyłączony (chyba, że mamy Tuner TV w lapku)
Usługa Planowanie nagrywania - Wyłączony (patrz wyżej)
Usługa raportowania błędów systemu Windows - Wyłączony
Usługa udostępniania portów Net.Tcp - Wyłączony
Usługa udostępniania w sieci programu Windows Media Player - Wyłączony
Usługa Windows Media Center Extender - Wyłączony
Usługa wprowadzania na komputerze typu Tablet - Wyłączony
Usługa wyszukiwania systemu Windows - Wyłączony (Usługa Indeksowania - o czym w dalszych częściach poradniku)
Usługi terminalowe - Wyłączony
WebClient - Wyłączony (nie ma wpływu na pracę webmastera)
Windows CardSpace - Ręczny
Windows Image Acquisition (WIA) - Wyłączony
Windows Update - Automatyczny - tego nie ruszamy!
Zapora systemu Windows - Automatyczny - tego nie ruszamy (no chyba, że mamy własnego firewalla)
Zdalne zarządzanie systemem Windows (WS-Management) - Wyłączony

Po wyłączeniu usług zaleca się restart.

Warto zauważyć, że wraz z odciążeniem systemu od zbędnych usług poprawiło nam się bezpieczeństwo systemu
- pozbyliśmy się otwartych furtek do systemu tj: Dostęp zdalny, Rejestr zdalny itp.

Tu pragnę przytoczyć przykład mojego systemu w którym po pokazanych wyżej sztuczkach na usługach i autostarcie, system po starcie zajmuje mi ok 550MB RAM,
a ilość procesów zmniejszyła się z 69 (zaraz po pierwszym uruchomieniu laptopa) do ok. 55-59 w zależności od uruchomionych programów.

Wklejono z <http://forum.laptopy.info.pl/f31/optyma ... sty-18283/>
dalej

dobrym rozwiązaniem jest wyłączenie usługi Superprefetch.
Możemy to zrobić na dwa sposoby:
albo w Rejestrze, analogicznie jak wylączenie "zwykłego" Prefetch:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
"EnableSuperfetch" = 2 (jest default 3)

albo w Menedzerze Usług (services.msc) zmieniając Superfetch na disable.
Po restarcie polecam spojrzeć w Task Manager. Ile RAMu zajęte?

DALEJ

TO JUŻ BYŁ REJESTR,,,, ECHHH :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :pala

POŁASZCZYŁAM SIĘ I ZA DUZO POWYŁACZAŁAM.........!!!!!!!!
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 mar 2009, 19:09

Kup Madziu Windowsa XP SP3. Tak będzie najprościej.
300zł i ludzki system dostępny. Ja o Vście nie slyszałem nic dobrego, a i Microsoft już pracuje na Win 7. Chyba z powodu wad Visty.
Obrazek
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 21 mar 2009, 19:13

szczerze to vista stabilnie mi sie trzyma- nie narzekam ale jak masz dobrze to chcesz miec lepiej.... no i polepszyłam sobie
nie wiem czy wogole nie formatować dysku-ale zobaczę
Sąsiad mnie uswiadomil że vista jak bierze 800MB ramu to i tak mało- ale to nie tak że tyle zajmuje bo jak potrzeba to ona zwalnia zasoby- tak dynamicznie i to że mialam już 780 na starcie to bylo dobrze i niepotrzebnie grzebalam- całe szczęście że na d mam wszystkie pliki- cala miesieczna pracę, ale i tak muszę to zgrać czym prędzej :zdrowko

pozatym ja komputera uzywam do pracy , rozrywki typu film czy e-book , internetu bo w grach to nie wiem jak vista sie sprawuje
Osobiście powiem tak jak wyszedł xp każdy sie bronil rękoma i nogami- teraz tak jest z vistą
fakt wymagania ma , ale nie narzekam dla mnie się sprawuje dobrze , czy bym wrócila na xp- tak napewno! bo znam tamten system( o ile można mówić wogole o mojej znajomosci systemu ale chyba nie jest tak tragicznie, jak umiem radzę sobie ze wszystkim.. :zdrowko :mrgreen: a jak nie wolam sąsiada, kogoś znajomego.. :flaszka - na starym notebooku napewno by vista nie dzialała
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 21 mar 2009, 20:10

Magda pisze:Osobiście powiem tak jak wyszedł xp każdy sie bronil rękoma i nogami- teraz tak jest z vistą
ja najbardziej lubiłem nt 4.0. potem była już tylko walka z wadami kolejnych systemów.
Teraz xp jest znośne, bo:
- sprzęt poszedł do przodu i już sobie radzi z xp
- jest ServicePack 3, w którym wpoprawiono wiekszość błędów występujących we wcześniejszych wersjach
Vista jest nieznośna bo:
- jest "za ciężka" dla przeciętnego sprzętu, żeby chodziła trzeba kupić sprzęt full wypas,
- totalny przerost formy nad treścią, którego się nie da wyłaczyć, dziury, braki i niedoróbki.
Jednym słowem, jak opracują vistę sp3 będzie zjadliwa jak obecnie xp.
Co do linuxa, niestety, programów chodzących pod tym systemem jest jak na lekarstwo.
Dwusystemową maszyną jest mój stacjonarny kompik (xp professional i xp x64 professional). Właśnie rozważam rezygnację z tego drugiego, bo jest dużo cięższy, wolniejszy, no i wiekszość programów 32bitowych nie chodzi pod nim a te nadal dominują na rynku.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 21 mar 2009, 23:27

byczunio pisze:jest "za ciężka" dla przeciętnego sprzętu, żeby chodziła trzeba kupić sprzęt full wypas
No i mam 4 rdzeniowy procesor i RAMu tyle ile tylko Vista maksymalnie obsługuje, i dysk twardy superszybki z dużą pamięcią, i olbrzymią ilośc RAMu w szybkiej grafice.
A Vista ładuje się około 4 minut. Czasem ma zwis i trzeba czekać kilka minut, czasem jest problem z przeglądarką. Tryb zgodności ze starymi systemami pomimo, że można go wymusić to nie działa.
Komputer w codziennym użytkowaniu nie jest szybszy od 2 rdzeniowego komputera z 1 Gb RAMu. Kolega miał 3 rdzeniowego AMD z 2 Gb i miał juz dość Visty. Pomimo, że oficjalnie nie było sterowników do XP to cos pokleciliśmy i Jego kompek szaleje. System startuje w 20 sekund.

Jestem zwolennikiem nowych systemów i pamiętam, że XP tez miał dużo problemów na początku. Ale nigdy czysty XP na słabej maszynie nie uruchamiał się się tak długo jak Vista nawet na szybkiej maszynie. Vista ma wyjątkową procesorożernośc i pamięciżerność. Programiści wyjątkowo się rozpuścili i nie programują ergonomicznie.

Pamiętacie starodawne komputery ?
Atari, Commodore, itd.

Programista miał do dyspozycji ograniczoną niewielką pamięć, musiał się w niej zmieścić. I do wykonania podobnej operacji w tamtejszych realiach komputer potrzebował mniej czasu niż dziś. Pomimo wolniejszego procesora i ograniczeń sprzętowych. Dziś tylko jeden program Visty IE 8 zajmuje więcej pamięci niż kilka lat temu cały system XP.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 mar 2009, 11:24

Kupiłem laptopa, częściowo posłuchałem Waszych rad, a częściowo nie. Nie wiem, czy dobry model wybrałem.
Przepraszam, że nie podam jaki, ponieważ wiem, że zawsze ktoś powie, że brakuje w nim tego, czy tamtego, albo, że się psują i.t.p. i poczuję się zdołowany, że kupiłem jedno wielkie G. : :czyta :mur
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 22 mar 2009, 12:16

Ten co kupiłeś to sie najczęściej psuje :mrgreen:

Ale jak ktoś dba i go szanuje to taki laptop służy długie lata. Masz Vistę?
Obrazek
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 22 mar 2009, 18:08

Jesli ktos chce przejsc z Visty na XP a nie ma pojecia jak polaczyc sterowniki z Win XP zeby go zainstalowac, to polecam modyfikacje Windowsa XP Pro - Windows MX 7, posiada sterowniki do wiekszosci laptopow (jakby ktos chcial linki do pobrania, to niech sie odezwie).
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 mar 2009, 18:13

VISTA ładuje mi się ok 45 sek. większośc usług mozna wyłączyć- jednak nie tak jak ja to zrobiłam , tylko moze najpierw zastanowić sie po co one są i czy nam to będzie potrzebne! mam 2gb ramu system po starcie zajmuje mi ok 700 teraz !ale jak pisałam przydziela pamięc dynamicznie( najpierw bylo to info sasiada-poźniej sprawdzone i potwierdzone)
Do xp tez trzeba bylo wypas bo jak miałes komp 128 ram , czy 256 to była lipa dobrze było mieć 512 ddram i procek ok 1 ghz .mialam wtedy laptopa IBM T22- miałam go zresztą do zeszłego roku jako taki zapasowy komp, procek ok 600 ( nie pmietam) i ramu 256 xp się kręcił. no nie był to szczyt marzeń ale się kręcił
Z tego co czytałam - różne fora- viste można na 512 ramu- ona sam ustawi ilosc pamięci- tyle że np graficzny interfejs nie będzie działal.
Osobiście nie mam jakis zastrzezeń chociaż hmmm jak bym miała wybór to wrócila bym do xp .

Co do laptopa zakupionego przez Musę- nie będziemy krytykować-przynajmniej ja- każdy kupuje według potrzeb( dla jednych sa to gry dla innych praca i coś poważniejszego), z tym że do jakiś fuijtsu nie mam zaufania, na hp się zawiodłam
zawsze starałam sie mieć toshibe i mam teraz też- nie jest to full wypas ale mnie do pracy wystarcza całkowicie i dałam za niego tylko 1445 z wyprzedazy - co mnie wkurza to ta błyszczaca matryca- jak lusterko ale jak zauważyłam tak jest prawie we wszystkich nowych laptopach.
Używam corela, photoshopa, offica, programu do konwersji filmów żeby można bylo na komórke wgrać, internetu, i ogladania w wolnej chwili filmów... i poprostu taki mi wystarcza
zresztą ostatnio i tak na filmy nie mam czasu hmmm marzenia- chciałabym mieć cos lepszego (tyle że raczej bym nie wykorzystała)ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma

marzę o mini nocie...... :mrgreen:
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 mar 2009, 19:17

mam Vistę Home, ale chyba kupię XPka, bo home to w home, a w firmie musi być firmowy, co nie?

A pewnie znacie ten kawał, jak na forum komputerowym gość pisze:

Wszyscy piszą, że komputery im się zawieszają, a mi się nie zawiesza, czy ja coś źle robię?
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 22 mar 2009, 20:51

Homa możesz miec byle legalny- różni sie np vista tym że nie ma faxu...jakiś szyfrowań z których sie raczej nie korzysta ...
fax potrzebuje i musialam znaleźć sobie programik...:)
Kawał niezły :zdrowko
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 mar 2009, 23:37

Mam wątpliwości skoro jest home, to czy można używać w firmie?
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 23 mar 2009, 09:57

Jaj sobie robisz, czy o drogę pytasz?
Czy na parkingu firmy mogą stać auta prywatne?
Obrazek
ODPOWIEDZ