Astro fuks
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Astro fuks
Coś ładnego było na niebie, złapałem aparat i zrobiłem zdjęcie. Nie jest najlepsze bo robione z ręki, ale jest.
Później znalazłem to
http://wiadomosci.onet.pl/1872115,16,item.html
W rzeczywistości wyglądalo to pięknie.
Później znalazłem to
http://wiadomosci.onet.pl/1872115,16,item.html
W rzeczywistości wyglądalo to pięknie.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2008, 21:07 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Też mam lunetę, od dwóch lat i ani razu przez nią nie patrzylem. Jak miałem czas i chęci to były chmury.
Dzisiaj byl przypadek gdy zasłaniałem okno okolo 17.15 zobaczyłem jasne gwiazdy i piękny księżyc. Na głupiego złapałem aparat i spróbowałem zrobić zdjęcie. Jednak czas naświetlania ok 2 sek zrobił swoje i nie mogłem "zwierza" na tyle stabilnie utrzymać, żeby nie rozmazał. Kiedy przyszedł mi do głowy statyw, to już chmury widoczne na dole za przyczyną halnego zasłoniły mi wszystko.
Na onecie znalazlem informację, że mimowolnie widziałem Wenus i Jowisza. Nie wiem co z tym Saturnem, ale chyba "zlał" się z Jowiszem.
Nie wiem Musa gdzie ty mieszkasz, ale wiem że w dużych miastach takie widoki są trudne do obejrzenia. Łuna świateł miejskich tłumi widok gwieżdzistego nieba.
Dzisiaj byl przypadek gdy zasłaniałem okno okolo 17.15 zobaczyłem jasne gwiazdy i piękny księżyc. Na głupiego złapałem aparat i spróbowałem zrobić zdjęcie. Jednak czas naświetlania ok 2 sek zrobił swoje i nie mogłem "zwierza" na tyle stabilnie utrzymać, żeby nie rozmazał. Kiedy przyszedł mi do głowy statyw, to już chmury widoczne na dole za przyczyną halnego zasłoniły mi wszystko.
Na onecie znalazlem informację, że mimowolnie widziałem Wenus i Jowisza. Nie wiem co z tym Saturnem, ale chyba "zlał" się z Jowiszem.
Nie wiem Musa gdzie ty mieszkasz, ale wiem że w dużych miastach takie widoki są trudne do obejrzenia. Łuna świateł miejskich tłumi widok gwieżdzistego nieba.