Laptop
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ja na swojej nawigacji, kupionej za 259zł mam nawet odpowiednik excela, worda, painta, czytnik PDF i PowerPointa.bodex pisze:Obecnie mam zainstalowaną najnowszą Automapę, oprogramowanie do odtwarzania MP3, filmów, przeglądania zdjęć i jeszcze trochę innych drobiazgów
a i nawet notepad jest i kalkulator
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Dla mnie tylko Laptop - mam toshibe i to w sumie taką najlepszą z najgorszych- ale cenie tą markę (na HP sie zawiodłam, California access to cieżkie, wielkie i głośne, marzenie to IBM, lenovo ,a do tego chciałabym miec netbooka
Laptop mi całkowicie wystarcza do tego co potrzebuje i jest wygodny. Netbook to poprostu ma tę zalete że jest mały i nie trzeba całej torby"tachac" ze sobą i wszedzie moge zabrac- nawet na wczasy. a nieraz komp mmi jest potrzebny na wyjazdach( w domu stacjonarka zajmuje za dużo miejsca)
No ale kazdemu według potrzeb
ale o netbooku marze
Laptop mi całkowicie wystarcza do tego co potrzebuje i jest wygodny. Netbook to poprostu ma tę zalete że jest mały i nie trzeba całej torby"tachac" ze sobą i wszedzie moge zabrac- nawet na wczasy. a nieraz komp mmi jest potrzebny na wyjazdach( w domu stacjonarka zajmuje za dużo miejsca)
No ale kazdemu według potrzeb
ale o netbooku marze
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
A czemu MAC?kasior pisze:A ja laptopa nie mogę mieć ze względu na moją pracę. Jeżeli miałbym go mieć to musiałby być MAC
Ja też. Ten wiatrak mnie dobijaMagda pisze:na HP sie zawiodłam
Jeśli mówisz o notebooku to niczym. A jeśli mówisz o netbooku to po prostu mały laptop. Chyba od 12 albo 10", nie jestem pewny.musa pisze:Czym się różni laptop od notbooka?
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
- Magda
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Netbook moi drodzy różni się tym od Laptopa czy Notebooka tym,że jest to komp tylko i wyłacznie do internetu i sieci.
Kod: Zaznacz cały
Netbook - mały komputer przenośny typu notebook, zazwyczaj tańszy i lżejszy od tradycyjnego laptopa przeznaczony do przeglądania Internetu, wideorozmów, aplikacji online oraz prac biurowych w podróży.
Netbooki posiadają zwykle systemy Linux, Windows XP lub Windows CE oraz energooszczędne procesory Intel Celeron M ULV, Intel Atom, VIA C7 lub VIA Nano. Mają też niewielki, najwyżej 11,6-calowy ekran, dysk typu SSD lub tradycyjny dysk twardy o pojemności do 160 GB oraz zmniejszoną klawiaturę. Jego poważną wadą jest brak napędów optycznych, co znacznie utrudnia przenoszenie danych pomiędzy komputerami (w zastępstwie płyt DVD i CD występuje tutaj pamięć FLASH).
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Mój syn jest z tej drużyny, ma Maca w wersji laptopowej, nie wiem jak się nazywa, a teraz kupił sobie stacjonarnego 22 cale. Dla mnie czarna magia. Ładne cacka, ale ja nie wiem z której strony to ugryźć.kasior pisze:A ja laptopa nie mogę mieć ze względu na moją pracę. Jeżeli miałbym go mieć to musiałby być MAC i d z dużą matrycą. także wolę stacjonarny komp z dużym monitorem. mam nadzieję,ze kiedyś się MACA dorobię stacjonarnego.
Jak będzie konieczne, to się dowiem jakie modele posiada.
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt: