To i owo komórkowo...
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- ModTeam
- Kontakt:
No to pokazałeś to co miałem więc nie ma sensu zamieszczać filmiku. Co do logowania bez hasła jak instalowałeś pierwszą edycje win8 i ustawiłeś to bez hasła to teraz będzie też bez hasła. Jak już pisałem. spróbuj zrobić teraz czysta instalację win8. Ciekawe czy uda ci się zrobić to bez hasła. Z tego co wiem to Microsoft zmienił to celowo i oficjalnie już się nie da.
dr.eklektyczny
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
http://siedem.it/adam/automatyczne-logo ... zyc-haslo/
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 18747.html
taka mała porada znaleziona w sieci.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 18747.html
taka mała porada znaleziona w sieci.
dr.eklektyczny
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Pytanie do znawców komórek. Czy telefom kupiony w USA bedzie w pełni działał w PL? Ladowarka to wiadomo, ze wtyczka je będzie pasować. Ale chodzi mi o kompatybilność sieci GSM, łącznie z LTE. No i czy da sie wybrać język polski. Mam na myśli samsunga S3 za 149USD, albo samsunga S4 za 229USD.
Warto czy lepiej sobie ododpuścić. No i ostatnia sprawa. wracam przez Londyn, w sensie tam przekraczam granicę UE, czy będą się czepiac tego telefonu, jeżeli będę miał go jako telefon już używany przeze mnie? Tzn w kieszeni, bez pudełka, instrukcji itp?
Warto czy lepiej sobie ododpuścić. No i ostatnia sprawa. wracam przez Londyn, w sensie tam przekraczam granicę UE, czy będą się czepiac tego telefonu, jeżeli będę miał go jako telefon już używany przeze mnie? Tzn w kieszeni, bez pudełka, instrukcji itp?
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
-
- ModTeam
- Kontakt:
Jak będziesz udawał. że to twój osobisty telefon to będzie ok. Co do systemu to też będzie ok. Sprawdź czy nie ma częstotliwości tylko amerykańskich. Tak jak na początku był u nas GSM 900 i 1800 MHz. to u nich GSM 800 i 1900. Obecne telefony mają wszystkie te pasma i można ich używać gdzie się chce. Mój Samsung Note 2 ma wszystkie te częstotliwości więc działa gdzie chce. Z LTE pewnie jest tak samo. W Polsce LTE jest na częstotliwości 1800 MHz. W USA na 700/800, 1700/1900, 2100. Rozumiem, że LTE działa na każdej z częstotliwości. Radek sprawdź dokładną wersje telefonu czy czasem nie jest tylko na rynek amerykański. Bo nasze europejskie są bardziej uniwersalne.
A po co się o to pytasz. Przecież pracowałeś przy GSM to powinieneś być większym specem od nas.
A po co się o to pytasz. Przecież pracowałeś przy GSM to powinieneś być większym specem od nas.
dr.eklektyczny
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Dzięki za porady. Pracowałem przy GSM, ale to bylo dawno, poza tym zajmowałem sie tylko siecią i tylko w polsce. Wiem, że w USA były inne częstotliwości. Wątpliwości mam, bo słyszałem że Samsung teraz robi blokady regionalne i telefony na rynek amerykański nie działają z kartami europejskimi. Zastanawiam sie czy to możliwe. W kazdym razie, byłem przed chwilą w sklepie i okazuje się, że telefon nie ma polskiego języka.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
No to wgranie rom-u też odblokuje region. Ale najważniejsze aby miał częstotliwości europejskie sprzętowo. Całość jest zakodowana w modelu. Wejdź w informacje na telefonie i sprawdź wersję a potem wpisz w gogle. Podobno są wersje z częstotliwościami tylko na USA. Przy Samsungu z serii Note znalazłem, że wszystkie mają te same parametry i można kupować od razu. O S3 i S4 sa różne opinie.
dr.eklektyczny
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Dodam swoje 3 grosze, mianowicie w Polsce LTE działa tylko w paśmie 2100, dlatego jest ograniczony dostęp do dużych miast i odległość od nadajników nie może przekroczyć około 5km o ile mi wiadomo. Język to faktycznie nie problem, bo wystarczy wgrać androida z lokalizacją na wschodnią Europę i bedzie ok.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- ModTeam
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Moja pomyłka polega na tym iż podałem zle pasmo, ale i doktorek też źle podał. Właściwą odpowiedź znalazłem na pewnej stronie, a brzmi ona tak:
Warto przy tym pamiętać, że w różnych krajach operatorzy telekomunikacyjni używają różnych częstotliwości. O ile LTE w Europie korzysta z częstotliwości 1800 MHz, to np. w Stanach Zjednoczonych operatorzy mają do dyspozycji pasmo 700 i 2100 MHz. W rezultacie sprzęt wyprodukowany na rynek amerykański może nie działać poprawnie w Europie.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
No i kupiłem, ale ostatecznie stwierdziłem, że S3 i S4 to za mało. S5 ma zbyt duże wymiary, więc zastanawiałem się nad S5 mini. Ale przypadkiem trafiłem na Galaxy Alpha, rozmiarowo dopuszczalny, a przynajmniej parametrami rozsądnie wystarczający. Taki najlepszy kompromis pomiędzy rozmiarem a możliwościami. A przy okazji jak na samsunga jest ładny i zgrabny.
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Z tym że właśnie jak na dzisiejsze standardy, to jednak kupiłem mały telefon. Podobnie jak 4 lata temu, choć ten jest znacznie większy. Ale spoko, mam jeszcze 8calowy tablet z funkcją telefonu. W praktyce nie różni się funkcjonalnie od smartfonu.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Moim zdaniem przyszłość należy do telefonów wbudowanych w okulary. Ekran będzie wyświetlany bezpośrednio na siatkówce oka, tak, że będziemy widzieli go jakby jego elementy unosiły się przed nami w przestrzeni. Jednocześnie w oprawkach będą czujniki analizujące położenie i ruchy rąk w przestrzeni, tak, byśmy mogli wirtualnie dotknąć tych elementów. To dopiero będzie jajeczny widok, jak ktoś będzie szedł ulicą i "opędzał się" od wirtualnych much (podobnie jak do niedawna spostrzegano ludzi idących ulicą i mówiących do siebie).dr.pantyhose pisze:Teraz to liczy się duży ekran. W każdym razie dla mnie bo to jest wie okularowy.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt: