To i owo komórkowo...

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 30 cze 2014, 23:30

No to pokazałeś to co miałem więc nie ma sensu zamieszczać filmiku. Co do logowania bez hasła jak instalowałeś pierwszą edycje win8 i ustawiłeś to bez hasła to teraz będzie też bez hasła. Jak już pisałem. spróbuj zrobić teraz czysta instalację win8. Ciekawe czy uda ci się zrobić to bez hasła. Z tego co wiem to Microsoft zmienił to celowo i oficjalnie już się nie da.
dr.eklektyczny
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 30 cze 2014, 23:37

Kasior jak masz cierpliwość to spróbuj znaleźć sposób na to aby windows nie wymagał hasła wcale po wyłączeniu i ponownym włączeniu. A nie tylko po uśpieniu.
dr.eklektyczny
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 30 cze 2014, 23:40

dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 12 lip 2014, 15:43

kasior, nie mam wygaszacza.

Narazie problem hasła nieaktualny, bo córcia chce mieć z hasłem :lol:
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 13 lip 2014, 12:06

Będzie miała przed tobą tajemnice.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 13 lip 2014, 15:02

TAK, tymbardziej że ja to hasło ustawiałem :lol:
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 06 mar 2015, 06:03

Pytanie do znawców komórek. Czy telefom kupiony w USA bedzie w pełni działał w PL? Ladowarka to wiadomo, ze wtyczka je będzie pasować. Ale chodzi mi o kompatybilność sieci GSM, łącznie z LTE. No i czy da sie wybrać język polski. Mam na myśli samsunga S3 za 149USD, albo samsunga S4 za 229USD.

Warto czy lepiej sobie ododpuścić. No i ostatnia sprawa. wracam przez Londyn, w sensie tam przekraczam granicę UE, czy będą się czepiac tego telefonu, jeżeli będę miał go jako telefon już używany przeze mnie? Tzn w kieszeni, bez pudełka, instrukcji itp?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 06 mar 2015, 23:34

Jak będziesz udawał. że to twój osobisty telefon to będzie ok. Co do systemu to też będzie ok. Sprawdź czy nie ma częstotliwości tylko amerykańskich. Tak jak na początku był u nas GSM 900 i 1800 MHz. to u nich GSM 800 i 1900. Obecne telefony mają wszystkie te pasma i można ich używać gdzie się chce. Mój Samsung Note 2 ma wszystkie te częstotliwości więc działa gdzie chce. Z LTE pewnie jest tak samo. W Polsce LTE jest na częstotliwości 1800 MHz. W USA na 700/800, 1700/1900, 2100. Rozumiem, że LTE działa na każdej z częstotliwości. Radek sprawdź dokładną wersje telefonu czy czasem nie jest tylko na rynek amerykański. Bo nasze europejskie są bardziej uniwersalne.

A po co się o to pytasz. Przecież pracowałeś przy GSM to powinieneś być większym specem od nas.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 07 mar 2015, 04:01

Dzięki za porady. Pracowałem przy GSM, ale to bylo dawno, poza tym zajmowałem sie tylko siecią i tylko w polsce. Wiem, że w USA były inne częstotliwości. Wątpliwości mam, bo słyszałem że Samsung teraz robi blokady regionalne i telefony na rynek amerykański nie działają z kartami europejskimi. Zastanawiam sie czy to możliwe. W kazdym razie, byłem przed chwilą w sklepie i okazuje się, że telefon nie ma polskiego języka.
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 07 mar 2015, 10:42

Wgranie języka to nie problem, wystarczy że wgrasz odpowiedni ROM - na forum android.com.pl lub xda-developers bez problemu znajdziesz instrukcję jak to zrobić.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 07 mar 2015, 17:00

No to wgranie rom-u też odblokuje region. Ale najważniejsze aby miał częstotliwości europejskie sprzętowo. Całość jest zakodowana w modelu. Wejdź w informacje na telefonie i sprawdź wersję a potem wpisz w gogle. Podobno są wersje z częstotliwościami tylko na USA. Przy Samsungu z serii Note znalazłem, że wszystkie mają te same parametry i można kupować od razu. O S3 i S4 sa różne opinie.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 08 mar 2015, 10:48

Dodam swoje 3 grosze, mianowicie w Polsce LTE działa tylko w paśmie 2100, dlatego jest ograniczony dostęp do dużych miast i odległość od nadajników nie może przekroczyć około 5km o ile mi wiadomo. Język to faktycznie nie problem, bo wystarczy wgrać androida z lokalizacją na wschodnią Europę i bedzie ok.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 08 mar 2015, 12:09

Modem LTE działa niezależnie od modułu radiowego. W Polsce są prowadzone prace nad przystosowaniem nadajników 900 MHz do LTE. W telefonach nie trzeba nic zmieniać.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 08 mar 2015, 22:52

Moja pomyłka polega na tym iż podałem zle pasmo, ale i doktorek też źle podał. Właściwą odpowiedź znalazłem na pewnej stronie, a brzmi ona tak:
Warto przy tym pamiętać, że w różnych krajach operatorzy telekomunikacyjni używają różnych częstotliwości. O ile LTE w Europie korzysta z częstotliwości 1800 MHz, to np. w Stanach Zjednoczonych operatorzy mają do dyspozycji pasmo 700 i 2100 MHz. W rezultacie sprzęt wyprodukowany na rynek amerykański może nie działać poprawnie w Europie.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 10 mar 2015, 03:00

Dzięki chłopaki za pomoc. Sporo problemów potencjalnych, więc sobie odpuszczę, szczególnie ze wolę wersję mini, a tu nie mają. A w PL S5 mini stanialo juz do 1200zł.
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 30 kwie 2015, 19:18

No i kupiłem, ale ostatecznie stwierdziłem, że S3 i S4 to za mało. S5 ma zbyt duże wymiary, więc zastanawiałem się nad S5 mini. Ale przypadkiem trafiłem na Galaxy Alpha, rozmiarowo dopuszczalny, a przynajmniej parametrami rozsądnie wystarczający. Taki najlepszy kompromis pomiędzy rozmiarem a możliwościami. A przy okazji jak na samsunga jest ładny i zgrabny.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 30 kwie 2015, 23:50

Za 4 lata nawet model Samsung Mega będzie za mały i trzeba będzie upychać okulary po kieszeniach lub nosić męską torebkę.
dr.eklektyczny
Awatar użytkownika
Radziu
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Radziu » 01 maja 2015, 05:16

Z tym że właśnie jak na dzisiejsze standardy, to jednak kupiłem mały telefon. Podobnie jak 4 lata temu, choć ten jest znacznie większy. Ale spoko, mam jeszcze 8calowy tablet z funkcją telefonu. W praktyce nie różni się funkcjonalnie od smartfonu.
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: roph » 01 maja 2015, 06:25

Co będzie za 5 lat w telefonach? Kiedyś były coraz mniejsze, pisali, że wielkość ogranicza odległość ucha od ust. A teraz mamy komórki, które nie mieszczą się w ręce. Nie bawiłbym się we wróżkę.
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 02 maja 2015, 00:19

Teraz to liczy się duży ekran. W każdym razie dla mnie bo to jest wie okularowy.
dr.eklektyczny
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 02 maja 2015, 17:14

dr.pantyhose pisze:Teraz to liczy się duży ekran. W każdym razie dla mnie bo to jest wie okularowy.
Moim zdaniem przyszłość należy do telefonów wbudowanych w okulary. Ekran będzie wyświetlany bezpośrednio na siatkówce oka, tak, że będziemy widzieli go jakby jego elementy unosiły się przed nami w przestrzeni. Jednocześnie w oprawkach będą czujniki analizujące położenie i ruchy rąk w przestrzeni, tak, byśmy mogli wirtualnie dotknąć tych elementów. To dopiero będzie jajeczny widok, jak ktoś będzie szedł ulicą i "opędzał się" od wirtualnych much (podobnie jak do niedawna spostrzegano ludzi idących ulicą i mówiących do siebie).
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: roph » 03 maja 2015, 09:56

I ma tę zaletę, że nieumiejący pisać po polsku nie będą pisać o "szefach" w rajstopach, no chyba, że to ich szefowie w pracy.
ODPOWIEDZ