Skarpetki

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 21 kwie 2011, 23:43

Dla mnie Gatta tez jest przereklamowana. Pisałem juz o tym kilka lat tamu. Na rynku jest wiele więcej wartościowych wyrobów niż na reklamach.
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 21 kwie 2011, 23:46

Być może. Ale jak dla mnie ta jakość jest wystarczająca, cena jest ok, nie widzę sensu kombinowania z innymi firmami. Skarpetki też często kupuję w Big Starze
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 22 kwie 2011, 08:05

A co powiecie o skarpetkach firmy Soxo? Osobiście polecam, mam dwie pary podkolanówek bawełnianych i jestem zadowolony.

http://soxo.pl/?language=pl
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 22 kwie 2011, 08:36

Te skarpetki gatta fay mam i są trochę za krótkie jak dla mnie, bo jest ten rozmiar uniwersalny. Kupuj i próbuj, bo każdemu co innego może pasować :P
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 22 kwie 2011, 10:44

Wczoraj szukałem tych skarpetek u mnie w rodzinnym mieście ale niestety nigdzie ich nie było, a w jednym sklepie pończoszniczym, to w ogóle nie wiedzieli co to za model. Muszę poczekać do końca świąt, aż pojadę do siebie (studia).

A co do wyrobów Gatty, to nigdy nie narzekałem na ich produkty. Aczkolwiek nie mówię, że są one najlepsze, bo czasami zdarza się trafić na produkt mniej znanej firmy, a jakością przewyższa nie jednego producenta.

P.S. Wesołego Alleluja!
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 22 kwie 2011, 15:30

Zapomniałem, jeśli chodzi o skarpetki z mikrofibry to polecam gorąco z veneziany są bardzo dobre nie za krótkie i nie za długie :)

http://allegro.pl/skarpetki-katrin-40-d ... 78521.html
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... 29,r:3,s:0
amman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: amman » 01 maja 2011, 16:13

a te Fay lub te z Veneziany sa w pełni kryjące? bo kiedyś kupiłem jakieś, już nie pamietam firmy i miały byc kryjace a nie były. Myślę jeszcze nad Egeo.
Radziu

Post autor: Radziu » 02 maja 2011, 14:18

MusicManiac pisze:http://szafa.pl/c5005462-wiosna-na-uczelnie.html :evil: :evil: :evil:
Jak wiecie drażni mnie sprawa wzorków i kolorów skarpetek :P Czytam czasem fora, czy komentarze i na prawdę irytuje mnie podejście ludzi do męskich skarpetek. Muszą być głównie białe albo czarne....
Jak już pisałem, mogą być też czarno - białe:

Obrazek
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 03 maja 2011, 12:46

Radziu, a gdzie takie kupiłeś? Fajne. :)
Radziu

Post autor: Radziu » 03 maja 2011, 15:58

W Bomi kiedyś były. To jest firmy Derby i można je znaleźć również w sklepach z rajstopami.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 04 maja 2011, 10:08

Radziu ja podobne mam skarpetki po 2 zł. za pare kupuję i nawet fajnie sie w nich chodzi
Miej wyjebane a będzie ci dane
Radziu

Post autor: Radziu » 04 maja 2011, 10:41

Za 2 zł to pewnie tylko kolorystycznie podobne, bo jakością raczej nie dorównają przy tej cenie.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 04 maja 2011, 23:16

Też jestem tego zdania, ja ostatnio kupiłem w paski z atlantca i cena robi swoje. Kupiłem też jakieś za 3 czy 5 zł w auchanie i były kompletnie niewygodne itd itp.
amman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: amman » 06 maja 2011, 14:57

zakupiłem dziś te fay gatty, faktycznie baaardzo krótkie, jak stopki, niestety dla mnie bezużyteczne:( ogólnie gdyby były dłuższe to wyglądają ok.
Poleci ktoś dobre, wysokie (takie jak normalne skarpety) kryjące z mikrofibry??
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 06 maja 2011, 15:48

Tak gatta fay są za krótkie. Polecam skarpetki z calzedonii są dłuższe od tych z gatty chociaż jak dla mnie mogły by być trochę wyższe.
amman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: amman » 06 maja 2011, 20:24

MusicManiac pisze:Tak gatta fay są za krótkie. Polecam skarpetki z calzedonii są dłuższe od tych z gatty chociaż jak dla mnie mogły by być trochę wyższe.
a pisałeś wcześniej o skarpetach z Veneziany, interesuje mnie konkretnie model Katrin, są one dużo wyższe od tej gatty?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 06 maja 2011, 20:52

Amman chyba ci się z lekka pomyliły modele, przecież Veneziana Katrin to podkolanówki a nie skarpetki, więc napewno są "wyższe" niż Gatta Fay :lol:
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 06 maja 2011, 21:41

Z veneziany czy calzedonii na pewno skarpetki będą wyższe niż z gatty. Już nie pamiętam, które mam z której firmy, bo są teraz pomieszane. Modelu Ci nie podam, bo zwykłe skarpetki z mikrofibry czy w tej czy w drugiej firmie raczej inne nie będą jeśli chodzi o gładkie.
amman, powiem Ci jeszcze żebyś nie spodziewał się nie wiadomo jakiej długości tych skarpetek. Nie będą one tak długie jak skarpetki garniturowe męskie, a pewnie czegoś w takiej długości szukasz. Uważam, że tak długich damskich skarpetek z mikrofibry nie znajdziesz. Z lycry cienkie kiedyś miałem dość długie. Może lepiej zainwestuj w podkolanówki :)
amman
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: amman » 06 maja 2011, 23:26

anipoki pisze:Amman chyba ci się z lekka pomyliły modele, przecież Veneziana Katrin to podkolanówki a nie skarpetki, więc napewno są "wyższe" niż Gatta Fay :lol:
pierwszy link z google:
http://ulek.istore.pl/pl/skarpetki-vene ... 40den.html

ps.pozdrawiam krajana ;)
MusicManiac pisze:[...] Może lepiej zainwestuj w podkolanówki :)
tez tak myślałem, ale podkolanówki to już za wysoko jak dla mnie... no chyba, że sa takie "niższe" ;)

ogólnie dzięki za odpowiedzi, chyba będe musiał latem zostać jednak przy klasycznych bawełnianych skarpetkach... szkoda:(
Radziu

Post autor: Radziu » 07 maja 2011, 09:58

Na lato zdecydowanie lepsze będą cienkie skarpetki bawełniane.

A co do wysokości tych z microfibry, to przedewszystkim damskie skarpetki z reguły są niższe od męskich. A poza tym weźcie też pod uwagę że mają mniejsze stopy, wam wiecej skarpetki potrzeba na sama stopę, dlatego brakuje na łydkę.
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 07 maja 2011, 19:10

Radziu pisze:Na lato zdecydowanie lepsze będą cienkie skarpetki bawełniane.

A co do wysokości tych z microfibry, to przedewszystkim damskie skarpetki z reguły są niższe od męskich. A poza tym weźcie też pod uwagę że mają mniejsze stopy, wam wiecej skarpetki potrzeba na sama stopę, dlatego brakuje na łydkę.
Niestety zgodzę się z Tobą Radku. Czasem teraz chodzę w cienkich lub grubych podkolanówkach w zależności od temp. Mniej w skarpetkach nylonowych. Skarpetki nylonowe są praktyczniejsze łatwiej noga do buta wchodzi chociażby, ale jednak na lato będą potrzebne stopki bawełniane...
Radziu

Post autor: Radziu » 24 maja 2011, 11:09

A tym razem przykład kolorowych skarpetek, które są moim zdaniem dobrane kolorystycznie do butów:

Obrazek

Do tego był biały tshirt, białe spodnie i fioletowa bluza :-)

A przy okazji widać, że skarpetki są znacznie niższe od typowych męskich skarpet.
Radziu

Post autor: Radziu » 19 lip 2011, 22:45

I jeszcze jeden przykład skarpetek wzorzystych, łamiących "nakaz" męskiej szarości:

Obrazek

Wcześniej chodziłem w leginsach i ślad mi jeszcze pozostał :lol:
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 22 lip 2011, 21:24

Ja ostatnimi czasy obserwuję czasem skarpetki w połączeniu z butami i szczerze mówiąc można stwierdzić: "nośta jakie chceta" widziałem wielokrotnie białe buty czarne skarpetki i oczywiśie odwrotnie, skarpety do sandałów to jest na prawdę normalka... Ale ja jeśli już miałbym nosić sandały i długie spodnie to bez skarpetek, ewentualnie cieliste podkolanówki bądź rajstopy...
Awatar użytkownika
MusicManiac
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: MusicManiac » 04 sie 2011, 11:12

Piszę specjalnie nowy post, żeby ktoś zobaczył że coś napisałem :P

Mam zagadkę dla was ile te skarpetki mają den? ;)

http://e-marilyn.pl/pl/240834,skarpetki ... odukt.html
ODPOWIEDZ