Radio :)
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Aby nie trzymać was w niepewności - opiszę o tym co poczyniłem. Otóż dziś wybraliśmy się z koleżanką małżonką pośmigać na rowerku. A że trochę się ochłodziło i upał zelżał, mogłem pozwolić sobie na cienkie rajstopy pod spodenki rowerowe. No i na koniec trasy zawitaliśmy do Biedronki. Trochę się wahałem - bo zaczepiłem w okolicach kolana o coś wystającego i poleciało małe oczko - ale w sumie za bardzo nie rzucało się to w oczy (nikt mi nie zwrócił uwagi że dziura) więc udaliśmy się zakupić radyjko. Było w cenie 99 pln - jeszcze jest nie zamontowane, ale wydaje się niegłupie (a cena wręcz symboliczna). Jak nic niespodziewanego nie wypadnie - Papciu i Krzysiu macie u mnie duże piwo
Z mojej strony temat praktycznie wyczerpany, ale jeśli ktoś mógłby coś jeszcze polecić z "górnej półki" - to mile to będzie przeze mnie widziane.
p.s. a może coś o radyjku CB? U mnie zwłaszcza córa bez niego nie wsiada za kierownicę - ale ona lubi bałamucić (radialnie) innych kierowców. Ja co prawda mam zamontowane, ale praktycznie nie używam.
Z mojej strony temat praktycznie wyczerpany, ale jeśli ktoś mógłby coś jeszcze polecić z "górnej półki" - to mile to będzie przeze mnie widziane.
p.s. a może coś o radyjku CB? U mnie zwłaszcza córa bez niego nie wsiada za kierownicę - ale ona lubi bałamucić (radialnie) innych kierowców. Ja co prawda mam zamontowane, ale praktycznie nie używam.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
phmenpl, mogłeś chociaż napisy wrzucić do tych filmików, no i mogłeś sobie darować tego fetyszystę. Może sam byś wystąpił w roli prezentera, co Ty na to
Na reklamach zarobisz tyle, że założysz później prawdziwą TV.
Szkoda, że do biedronki tak mi nie po drodze, bo z czystej ciekawości chciałbym zobaczyć ten wynalazek. A może ktoś wrzuci foto
Na reklamach zarobisz tyle, że założysz później prawdziwą TV.
Ja nie cierpię tego wynalazku, strasznie zakłóca spokój, muzyki posłuchać nie można...Danon pisze:a może coś o radyjku CB? .
Szkoda, że do biedronki tak mi nie po drodze, bo z czystej ciekawości chciałbym zobaczyć ten wynalazek. A może ktoś wrzuci foto
-
- ModTeam
- Kontakt:
Tani transmiter za 20 zł do radia samochodowego to zmarnowane 20 zł. w większości przypadków udaje taki stereo za pomocą domiksowanego sygnału 16 khz do dźwięku. Dźwięk ma mniejszą dynamikę niż przy prawdziwej stacji radiowej. Poziom sygnał/szum to coś z fal srednich. Zakłócenia przy przejeżdżaniu pod każdymi przewodami energetycznymi. Używam też czasem trochę lepszego nadajnika wbudowanego w telefon komórkowy nokia. Tutaj jest już prawdziwe stereo a nie tylko sygnał pilota 16 kHz. Wieksza stabilność pod warunkiem znalezienia wolnego fragmentu eteru. Dynamika sygnał szum daleka od ideału stacjii radiowych.
PHmenpl fajnie, że cos tam powklejałes . zawsze to troszkę do przodu.
PHmenpl fajnie, że cos tam powklejałes . zawsze to troszkę do przodu.
dr.eklektyczny
-
- ModTeam
- Kontakt:
Radziu np Nokia N97. 32 Gb pamięci. Wiele MP3 i filmów. A i zdazyło mi sie słuchać Polskiego Radia 2000 km od Polski.
internet w komórce. W przeglądarkę w telefonie wklejony link w wersji real player, np:
http://polskieradio.pl/sluchaj/default.aspx?p=3#
połączony z automatycznym włączaniem transmitera FM. I to wszystko zamkniete w jednej ikonce na ekranie telefonu. Oczywiście bez abonamentu na internet w komórce się nie obędzie.
internet w komórce. W przeglądarkę w telefonie wklejony link w wersji real player, np:
http://polskieradio.pl/sluchaj/default.aspx?p=3#
połączony z automatycznym włączaniem transmitera FM. I to wszystko zamkniete w jednej ikonce na ekranie telefonu. Oczywiście bez abonamentu na internet w komórce się nie obędzie.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- phmenpl
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Zamiast słuchać możesz oglądacRadziu pisze:Świetny pomysł, słuchałbym go 24 godziny na dobę. Czekam na namiary jak już założysz to radio.
Zapraszamcie na
http://pinotv.pl/kanal/nowa-moda-rajstopy-dla-mezczyzn.
Link też w podpisie.
Miej wyjebane a będzie ci dane
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- krzyś
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
jeżeli chodzi o radia cb to też nie byłem ich zwolennikiem choć na przełomie lat 80 i 90 miałem coś takiego w domu i długie wieczorne gadki ze znajomymi rajcowały mnie nie mniej niż dzisiejszą młodzież komputery. jeszcze niedawno nie wyobrażałem sobie żebym musiał tak wyciszać muzykę aby słyszeć radio cb. ale. kupiłem na wspólny wyjazd ze znajomymi coby w drodze można było pogadać. i okazało się że teraz, jak najgorszy typ moherowej przekupy i plotkary jakoś bez niego nie wsiadam do auta...
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Był to pierwowzór IRC-a i wszelkich innych komunikatorów, zapewniający w miarę anonimowość i możliwość przedstawienia swojego (niekoniecznie zgodnego z określonym kierunkiem) zdania w danej sprawie. Był to również sposób na poznanie innych.... słowem to co jest w necie istniało już wcześniej tylko że w innej formie :).krzyś pisze:choć na przełomie lat 80 i 90 miałem coś takiego w domu i długie wieczorne gadki ze znajomymi rajcowały mnie nie mniej niż dzisiejszą młodzież komputery
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
To ja ostatni raz CB używałem 15 lat temu. U harcerzów mieliśmy całą sieć:
1x Allan 14 do samochodu
1x Allan 25 jako stacjonarny
2x Allan 48 dla drużynowych
8x Tukan - po 4 wstrojone w 2 kanały, po jednym dla każdego zastępu, osobne kanały dla drużyn męskiej i żeńskiej.
Stacjonarny chodził z anteną 7/8 wywieszoną na najwyższej sośnie w okolicy.
Przy dobrej pogodzie ze stacjonarnego mieliśmy zasięg kilkudziesięciu kilometrów (np stacjonowaliśmy 15 km na SE od Koszalina i gadaliśmy z Kołobrzegiem).
W 2 lata po moim przejściu w stan spoczynku ze sprzętu nic nie pozostało
1x Allan 14 do samochodu
1x Allan 25 jako stacjonarny
2x Allan 48 dla drużynowych
8x Tukan - po 4 wstrojone w 2 kanały, po jednym dla każdego zastępu, osobne kanały dla drużyn męskiej i żeńskiej.
Stacjonarny chodził z anteną 7/8 wywieszoną na najwyższej sośnie w okolicy.
Przy dobrej pogodzie ze stacjonarnego mieliśmy zasięg kilkudziesięciu kilometrów (np stacjonowaliśmy 15 km na SE od Koszalina i gadaliśmy z Kołobrzegiem).
W 2 lata po moim przejściu w stan spoczynku ze sprzętu nic nie pozostało
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- musa
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt: