Strach przed ujawnieniem

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Radziu

Post autor: Radziu » 27 sty 2009, 23:23

bodex pisze:
Radziu pisze:Takie lęki trzeba zwalczać we własnych głowach, bo znacznie utrudniają nam życie, a przeważnie mają niewiele wspólnego z rzeczywistością.
Tu masz rację, ale trudno tak "od ręki" pozbyć się tych lęków. Przypuszczam że Ty też na początku zakładałeś rajstopy czy inne "damskie" ubrania w ukryciu a później powoli się ujawniałeś.
Zgadza się, ja też się obawiałem, też miałem kiedyś lęki, które w chwili obecnej uważam za zupełnie pozbawione sensu. Ja właśnie staram się Was przystkich przekonać, że tak naprawdę nie trzeba się aż tak bardzo bać, to naprawdę jest nieuzasadnione.
bodex pisze:Osobiście uważam że zrobiłem duży postęp w ujawnianiu się, ale nadal jakiś lęk i obawa przed wyśmianiem pozostała :-(
Gratuluję i cieszę się, myślę, że z czasem też zrobisz jeszcze większe postępy, na to trzeba trochę czasu, ale trzeba przedewszystkim chcieć.

Ja właśnie zmieniłem pracę, teraz pracuję w znacznie młodszym środowisku, głównie studenci i podobnie jak u Ciebie mogą u mnie zobaczyć rajstopy jak siedzę na krześle i odkrywa mi się część łydki, narazie nic się nie wydarzyło, może poza tym, że dwie dziewczyny coś sobie szeptały patrząc się na mnie, ale przecież mogło chodzić o coś zupełnie innego ;-)

[ Dodano: 2009-01-27, 23:29 ]
papa_smerf pisze:
Radziu pisze:Kolejna sprawa, skąd taki "wścibski internauta " miałby listę kontaktów twoich znajomy
No i tu Radziu ponownie zapomniałeś że mam do czynienia z małym środowiskiem. Znajomi tego internauty to też moi znajomi.
No właśnie doskonale pamiętam, dlatego tymbardziej jest to mało prawdopodobne. Weź pod uwagę ile osób zagląda na to forum, ile osób jest w Twoim środowisku, ile osób mieszka w Polsce (dla uproszczenia przyjmijmy, że tylko mieszkańcy tu zaglądają) i teraz odpowiedz sobie:

1. Jakie jest prawdopopodobieństwo, że ktoś z Twojego środowiska tu trafi :?:
2. A jak już trafi, to jakie jest prawdopodobieństwo, że rozpozna ciebie na podstawie tego co piszesz :?:

Weź pod uwagę, że ktoś kogo tematyka nie interesuje nie będzie czytał forum wnikliwie, a jak kogoś interesuje, będzie bał się "wyskoczyć", żeby nie być podejrzanym o podobne "zainteresowania" lub coś jeszcze "gorszego" ;-)

Myśl optymistycznie, a w najgoszym wypadku realistycznie, to ułatwia życie, nie warto być pesymistą :-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 28 sty 2009, 01:06

Radziu gratuluję zmiany pracy. A fotki masz ?
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: bodex » 28 sty 2009, 08:52

Radziu, mam nadzieję że powodem do zmiany pracy nie był styl ubierania Twój czy Amelii i jakieś problemy z tym związane ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 sty 2009, 15:09

Radziu pisze: 1. Jakie jest prawdopopodobieństwo, że ktoś z Twojego środowiska tu trafi :?:
2. A jak już trafi, to jakie jest prawdopodobieństwo, że rozpozna ciebie na podstawie tego co piszesz :?:
Problemu teraz nie ma, po wpisaniu wiekszej ilosci danych i wklejeniu zdjęcia będę łatwy do zidentyfikowania, a jeśli ktoś skopiuje nas na swój portal wyśmiewczy, to nagle liczba ogladających wzrośnie i podejście spowodowane tematyką tego wyśmiewczego portalu też.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 sty 2009, 19:43

Papciu - jak narazie jedna taka stronka (sam widziałeś) zamiast wyśmiewać zaczyna propagować. Zauważ jedno - reklama może być pozytywna i negatywna i wcale nie powiedziane że ta lepsza odnosi większy skutek. Nie jest ważne czy mówi się że coś jest dobre czy złe - ważne że w ogóle się o tym mówi.
Mimo wszystko Papciu - zastanów się kto z Twoich znajomych mógłby ci zrobić takie świństwo, lub wręczy kogo by to śmieszyło czy w jakikolwiek sposób dokuczałby ci z powodu rajtek i..... definitywnie skreśl go z listy swoich znajomych.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 28 sty 2009, 22:59

Ja jednak jestem lokalnie bardzo znany, więc nie będę eksperymentował z ujawnianiem przez net.
Tak jak napisałem na żywo w cztery oczy to zupełnie co innego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 28 sty 2009, 23:18

Papciu - nikt nie namawia cię do ujawniania się w necie czy czegoś takiego. Ja raczej jestem lokalnie mało znany, choć z tego co się orientuję - ja o nikim nic nie wiem, o mnie wiedzą wszystko. Znajomych też mam głównie takich - co to im jest wygodnie mnie znać - raczej jak już któryś się odezwie to znaczy że czegośtam chce - ale takie jest życie i co poradzisz. W wojsku mawiali: przyjaciela szukasz - na psa w cywilu cię nie stać?
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Radziu

Post autor: Radziu » 15 lut 2009, 23:15

bodex pisze:Radziu, mam nadzieję że powodem do zmiany pracy nie był styl ubierania Twój czy Amelii i jakieś problemy z tym związane ;-)
Nie, powód zmiany pracy był zupełnie z tym nie związany.

[ Dodano: 2009-02-15, 23:15 ]
Chciałem się pochwalić - mam już drugiego PHmaniaka wśród znajomych na NK, więc może jednak nie jest tak źle z tymi obawami ;-)
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 16 lut 2009, 19:37

Radziu pisze:Chciałem się pochwalić - mam już drugiego PHmaniaka wśród znajomych na NK
a kogo masz na myśli? ;-)
Tomek
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 19:50

tom49, zgadnij ;-)
tom49
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: tom49 » 16 lut 2009, 20:44

Radziu, nie mam zdjęć w rajstopach na NK. ;-)
Trochę w obawie przed byłymi uczniami, których mam w gronie znajomych :-(
Tomek
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 20:48

tom49, bez przesady z tymi zdjęciami na NK ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 16 lut 2009, 21:27

A jak niby Radziu można cię znaleźć na NK, żeby dołączyć do grona PH?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 16 lut 2009, 21:35

Dróg prowadzi kilka, to naprawdę nie jest trudne, wystarczą informacje z tego forum. Jak by Ci się nie udało, to wyślę Ci na PW, ale czy nie boisz się ujawnienia swoich danych osobowych :?:
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 lut 2009, 15:27

Na na naszej klasie znalazłem nieobecnych tutaj słynnego Macieja i Pantyhosemana. Jest tam kilku PH.
Awatar użytkownika
Magda
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: Magda » 17 lut 2009, 15:28

A ja skasowalam profil na n-k i już!
Nie zawsze mów, co wiesz, ale zawsze wiedz, co mówisz.-Klaudiusz
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 17 lut 2009, 15:31

To tak jak ja. Drażniła mnie mania NK. Wolę manię PH
Radziu

Post autor: Radziu » 17 lut 2009, 22:59

Ja na NK zapisałem się, zanim jeszcze zrobiono z tego ogólny portal społecznościowy. Na początku tak było, że kontaktowałem się ze starymi znajomym, wśród znajomych miałem jedynie ludzi ze szkół a nie poznanych w innych okolicznościach, ale potem nastał booooooom i się dużo zmieniło.... po pewnym czasie zacząłem dostosowywać się do zmian.

A tobie Papciu jak idą poszukiwania swojego najlepszego przyjaciela z tego forum ;-) :?:
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 17 lut 2009, 23:16

Nie szukam, nie mam czasu.
Obrazek
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 18 lut 2009, 15:22

Też miałem tam konto, zanim jeszcze portal stał się tak powszechnie znany. Inna sprawa, to że nie korzystałem z niego wtedy tak jak teraz ;-)
Troche wkurzające jest to "szpanerstwo" i dziecinada, której tam nie brakuje, ale jeszcze mimo wszystko jestem :-) Chyba tylko dlatego, że jakoś łatwiej się kontaktować z niektórymi znajomymi i dzielić fotkami też się można w fajny sposób :-)

Wracając do tematu... mimo wszystko podziwiam, że wrzucacie takie fotki, chociaż kto wie czy znowu ludzie tak zwrócą uwagę, żeby zauważyć ;-) Powiem wam, że ja bym z chęcią wyszedł sobie tak gdzieś np. w rajstopach i spodenkach, ale póki co, to jestem tak nieśmiały i zakompleksiony, że nieraz się martwię o reakcję ludzi na moją osobę, kiedy jestem ubrany nawet po "męsku" ;-)
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 18 lut 2009, 17:47

carin pisze:nieraz się martwię o reakcję ludzi na moją osobę
Na szczęście prawie zawsze przechodzi. Najpóźniej koło 30-stki. Carin będzie lepiej jak nabierzesz pewności siebie. I bądź asertywny.
carin
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: carin » 18 lut 2009, 18:31

Wiem o tym wszystkim ;-)
Łatwo tylko powiedzieć, "bądź asertywny, więcej pewności" itd. ;-) trudniej to zrobić. Kiedyś pewnie przejdzie - masz rację.
Basiek

Post autor: Basiek » 17 paź 2011, 14:51

Ten temat jest warty prowadzenia dalej.
Strach przed ujawnieniem ok. Też miałem swoje strachy itp.. Nie tędy droga, drogą jest rozwiązanie tej filozofii ludu.
Bo tego lata widziałem wielu gości w japonkach i to tzw. "twardzieli" dla mnie japonki to przerwana linia na froncie. Uważam że japonki są bardziej takie "kobiece" niż rajstopy itp.
Chcę przez to przekazać; moda jest wybiórcza.

Do rajstop na nogach gościa jeszcze nie jest społeczeństwo nawykłe.
Inaczej jest z gośćmi co piją pod ławką na wsi na to już nikt nie zwraca uwagi.
Wytrzeźwieje taki i nikt mu nie robi zchiz że on jakiś zboczony jest itp.
Może powtórzę się z tym;
Chodzicie w majtach na plaży itp.. pokazuje to więcej i bardziej dosadnie i robi ktoś z tym jakieś problemy nie.
Bo to jest już oklepane tak jak japonki.
jeszcze z 3 lata i będzie chodzenie w czym się chce.
Nawet tu na rogu Polszy widać pierwsze jaskółki.
ODPOWIEDZ