Radziu, najwyraźniej mylisz zimowe opony z kilofem.Radziu pisze:Tylko czy zimowe opony coś by mi tu pomogły
Opony zimowe
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Radziu - ja wiem że jeśli mieszkasz sobie w mieście i komunikacja jest w stanie dowieźć Cię gdzie chcesz, opony zimowe nie są Ci potrzebne. Jeśli nie masz konieczności jazdy - po prostu nie jedziesz. Inaczej się przedstawia sprawa gdy musisz gdzieś dojechać gdzie niekoniecznie jest odśnieżane. Ja też kiedyś jeździłem tylko na letnich czy uniwersalnych, tylko że w pewnym momencie zauważyłem że wygrzebanie się ze śniegu zajmuje mi o wiele więcej czasu niż innym i droga którą normalnie pokonuję w 20 minut po śniegu z przygodami rozciągała się do 2 godzin. Zapewniam cię że nie świeży śnieg i nie lód jest problemem - kłopoty zaczynają się gdy ubity śnieg zaczyna topnieć i koła zapadają ci się w nim. A jak do tego dojdzie błoto (niestety w tym kraju jest jeszcze sporo dróg gruntowych) wtedy czasami i 4x4 nie daje rady bez odpowiednich opon. W moim przypadku codziennie muszę pokonać ok 10 km po drogach polnych i zapewniam Cię że wiem czym różnią się opony.
p.s. więcej na temat opon już się nie odezwę choćby nie wiem kto nie wiem jak prowokował
HOWG
p.s. więcej na temat opon już się nie odezwę choćby nie wiem kto nie wiem jak prowokował
HOWG
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Nigdy nie mialem takiego problemu. Kiedyś jeździłem samochodem bez wstecznego i za każdym razem musiałem korzystać z pomocy Warszawiaków jak tylko chcialem wyjechać z miejsca parkingowego,
ale jak ktoś siedzi jak dupa wołowa w samochodzie to nigdy sie nie doczeka. Chociaż jak nie moglem wyjechać ostatnio, o czym pisalem powyżej to sam gościu podszedł i zaoferował pomoc.
ale jak ktoś siedzi jak dupa wołowa w samochodzie to nigdy sie nie doczeka. Chociaż jak nie moglem wyjechać ostatnio, o czym pisalem powyżej to sam gościu podszedł i zaoferował pomoc.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ja tylko wskazuję właściwy wątek, a Wy uparcie piszecie w niewłaściwym.pantyhoseman pisze:oczywiście ciężko było napisać jedno słowo
Jedno słowo napisałem - opony+ wymiana + przechowywanie = około 1000zł w przypadku mojego samochodu.
Skąd ta pewność?pantyhoseman pisze:nie masz przecież 19calowych felg
Poniżej 1000zł to może jakieś wynalazki z supermarketu made in china.
Widzę, że Byczunio jednak Cię przekonał.pantyhoseman pisze:wiadomo ktoś ma duże auto to i musi się liczyć z większym wydatkiem :]
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Radziu, byczunio mnie nie przekonał, bo opony nie mają jednej ceny. wiem, że im większe tym droższe nie mówiąc już o firmie. a nie wiedząc jakie masz auto i wiedząc że głównie wozisz się po wawie pomyślałem, że wielkiego auta nie masz.
dobrze że Ty zawsze piszesz wszystko we właściwych tematach
19calowe felgi do takiego auta? na pewno tak dużych nie masz, bo wydaje mi się że albo byś musiał mieć niski profil albo modyfikowane zawieszenie.
wymiana z wyważeniem to różnie ok. 60 zeta za komplet a przechowywanie to różnie zależy czy u kogoś znajomego czy nie. ja tam mam sporo miejsca w piwnicy i tam trzymam opony
dobrze że Ty zawsze piszesz wszystko we właściwych tematach
19calowe felgi do takiego auta? na pewno tak dużych nie masz, bo wydaje mi się że albo byś musiał mieć niski profil albo modyfikowane zawieszenie.
wymiana z wyważeniem to różnie ok. 60 zeta za komplet a przechowywanie to różnie zależy czy u kogoś znajomego czy nie. ja tam mam sporo miejsca w piwnicy i tam trzymam opony
- MusicManiac
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt: