Rok temu wpadłem na taki pomysł, że kolumny + jakiś tam wzmacniacz bluetooth itp... Przez ten czas projekt ewoluował, zmieniła się koncepcja budowy, wzmacniacz, doszedł panel z pilotem, różne wyjścia itp. Dziś prezentuję Wam co z tego wszystkiego wyszło. Gra, nawet bardzo fajnie, nawet ma już jakieś basiki. Piszę już gdyż mój jamnik ma wyjście na subwoofer który zapewne w następnej kolejności zmajstruję.
Co może jamnik:
- ma Bluetooth
- można podłączać urządzenia poprzez złącze mały Jack (AUX)
- można podłączyć cokolwiek, np telewizor pod złącze Chinch
- można podłączyć gitarę lub mikrofon pod dużego jacka (np dla karaoke)
- odtwarza mp3 itp. z karty SD, pendrive-a lub AUX,
- posiada w sobie tuner radiowy i programator stacji
- jest equalizer z kilkoma wbudowanymi presetami
- wreszcie jest pilot którym można praktycznie wszystko
Oprócz regulacji pilotem można także regulować potencjometrami: głośność, ton oraz bas (jeśli podłączymy subwoofer)
To w sumie tyle. Układy elektroniczne znalezione w necie, Głośniki kupione po sąsiedzku od kina domowego, moc wzmacniacza nie duża, podłączone głośniki 80W, gra naprawdę głośno.
No to tyle. Poniżej kilka zdjęć i 1 filmik ;) (niestety komórka dźwięku jaki to ma wam nie pokaże)
Muzyczny "Jamnik"
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Re: Muzyczny "Jamnik"
I obiecany film:
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Re: Muzyczny "Jamnik"
Bardzo udana konstrukcja, Kasior, ciekawie się prezentuje. Gratuluję talentu :)
Ja też kiedyś, wieki temu, bawiłem się w projektowanie i konstruowanie od podstaw najróżniejszych elektronicznych urządzeń, kolumn, wzmacniaczy, equalizerów, odbiorników i nadajników radiowych itp. Fajne i pożyteczne hobby :)
Ja też kiedyś, wieki temu, bawiłem się w projektowanie i konstruowanie od podstaw najróżniejszych elektronicznych urządzeń, kolumn, wzmacniaczy, equalizerów, odbiorników i nadajników radiowych itp. Fajne i pożyteczne hobby :)