Metroseksualny, czy to ja?

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Metroseksualny, czy to ja?

Post autor: Tommy_2011 » 11 maja 2011, 23:46

Już kilka razy moja luba określiła mnie mianem metroseksualny i nie chodzi tu tylko o, że noszę rajstopy, ale również to, że używam kremów do twarzy (mam bardzo suchą skórę), ale również dlatego, że sama mnie namówiła na peeling i maseczkę (mi by to do głowy nie przyszło). Do tej pory tej pory to określenie kojarzyło mi się z facetami dbającymi o siebie z nadmierną przesadą, ale teraz to chyba muszę zmienić podejście. Spotkaliście się z tym określeniem w stosunku do swojej osoby?
wege-anna
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: wege-anna » 12 maja 2011, 05:46

A co to znaczy "metroseksualny"? Czy wg Ciebie to określenie ma znaczenie negatywne? I gdzie jest granica między zwykłym dbaniem o higienę a "metro"? Mycie zębów jest ok, ale krem już nie? A jak mydło to tylko szare?
Nie daj sobie wmówić, że używanie peelingu, maseczki etc jest w jakikolwiek sposób niemęskie. Twoje ciało to instrument na którym masz grać całe życie. Niezależnie od płci.

Ps. pamiętaj, że prawdziwy mężczyzna nie je miodu. Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły. :mrgreen:
Lubię zwierzęta. Dlatego ich nie jem.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 12 maja 2011, 10:11

Nie lubimy określenia metroseksualny, bo dla przeciętnego Kowalskiego za bardzo jest podobne do homeseksualny, pedoseksualny. W Polsce raczej powinno używać się pojęcia metrostajlowy.
Oczywiście granica między maczo a ms jest płynna i dla różnych osób przebiega w innym miejscu. Dla jednych wystarczy by mężczyzna używał dezodorantu i codziennie zmieniał skarpetki i bieliznę, dla innych musi depilować (golić) całe ciało, używać kosmetyków (kremów), wiedzieć do czego służy siłownia i solarium, a dla ekstremistów dopiero stosowanie kosmetyków kolorowych jest wyznacznikiem ms.
Osobiście nie widzę nic złego w byciu metrostajlowym i za takiego się uważam, chociaż nie spełniam wszystkich kryteriów. Nie mam fryza na żel, ciemnych okularów używam tylko do prowadzenia samochodu lub jazdy na nartach w słoneczną pogodę, solarium uznaję tylko naturalne (plaża oczywiście naturystyczna).
Radziu

Post autor: Radziu » 12 maja 2011, 19:17

O mnie raczej mówiono "zniewiescialy" :-)

Ps. Na forum jest już taki wątek.
Awatar użytkownika
phmenpl
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: phmenpl » 12 maja 2011, 19:28

o co do zniewieściały to też słyszałem takie określenie na necie
Miej wyjebane a będzie ci dane
Tommy_2011
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Tommy_2011 » 12 maja 2011, 21:52

wege-anna pisze:Czy wg Ciebie to określenie ma znaczenie negatywne?
Nie, ale nie myślałem tak o sobie i dalej nie myślę. Ms to nie tylko dbanie o siebie, ale większa całość, pewien styl bycia. A ja się nie wpisuję w ten kanon.
PS. Radziu jeśli jest taka możliwość, to podłącz to wątku już istniejącego
Radziu

Post autor: Radziu » 13 maja 2011, 07:29

Styl bycia? Możesz coś o tym napisać?
dr.pantyhose
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: dr.pantyhose » 13 maja 2011, 08:45

A czy słowo zniewieściały ma negatywne znaczenie czy tylko nam sie tak wydaje ?
dr.eklektyczny
Radziu

Post autor: Radziu » 13 maja 2011, 21:32

Może się wam tak wydaje, ale nie mi ;-)
Awatar użytkownika
nero
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: nero » 13 maja 2011, 21:47

Oczywiste jest że społeczeństwo używa słowa "zniewieściały" w negatywnym znaczeniu. Wystarczy poczytać sobie różne wątki na forach internetowych.
Radziu

Post autor: Radziu » 13 maja 2011, 21:52

Tak używają, ale ja tego tak nie odbieram.
ODPOWIEDZ