Jakie są najlepsze metody depilacji...?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
johnwick
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Jakie są najlepsze metody depilacji...?

Post autor: johnwick » 27 gru 2023, 23:53

Cześć,
Jak depilujecie swoje nogi? Jaką metodą/ produktem...?

Spróbowałem krem do depilacji ... Ale niezbyt działa. I pytanie - z której firmy najlepszy krem który wy używacie?

I w jaki sposób? Maszynka...? Paski ..? Pasta cukrowa...? Krem...?

Która metoda was zawiodła, a której jesteście wierni i jak długo?
bodex
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Re: Jakie są najlepsze metody depilacji...?

Post autor: bodex » 28 gru 2023, 18:50

Najlepiej mi się sprawdza zwykły mechaniczny depilator. Po kilkunastu latach używania włosy już prawie nie rosną.
Kasieq
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Kasieq » 01 sty 2024, 16:06

Golę raz na tydzień, chętnie pozbył bym się laserem, lub elektrycznym epilatorem? w każdym razie każdy włosek się poraża prądem, żmudne ale ponoć szybsze finalnie jak laser.
Kolgotki
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kolgotki » 01 sty 2024, 19:04

Golarka + żel. Nie jestem przekonany do wyrywania włosków właśnie z obawy, że nie odrosną. Jednak wolę mieć co golić, a w razie potrzeby móc zapuścić, np. w sezonie letnim do szortów jednak preferuję zarośnięte nogi, gdyż mam blokadę psychiczną przed wyjściem do ludzi w ogolonych nogach i choć to są moje własne uprzedzenia z tym związane, to nie chcę tego zmieniać, bowiem nie potrzebuję. Włosy na nogach mi nie przeszkadzają, a w lecie w rajstopach w ogóle nie chodzę, więc tym bardziej nie czuję potrzeby posiadania gładkich nóg w tym sezonie.
Na kremy do depilacji szkoda pieniędzy. Kiedyś kupiłem, a i tak skończyło się na tym, że całe nogi przejechałem golarką by mieć 100% pewności, że wszędzie gładko. Golenie ma przede wszystkim te wady, że łatwo o podrażnienia, wrastające włoski, zacięcia i często trzeba się golić.
lee
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lee » 01 sty 2024, 20:14

Ja gole co tydzień i to przez cały rok od 7 lat :) Mam w domowy depilator laserowy, używa to bardziej zona niż ja. Ja używałem przez jesień i zimie ale nie widziałem jakiś skutków pozytywnych.
kasislaw
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kasislaw » 23 wrz 2024, 18:12

Macie moze doswiadczenia z depilacja woskiem w salonie?
Awatar użytkownika
krzysiekmisiek
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: krzysiekmisiek » 26 wrz 2024, 10:55

Mechaniczny depilator to najczęściej, wcześniej wosk, ale mnie wkurzało bo pozostaje ten wosk i brudzi rajstopy. Oczywiście stosowałem olejek po depilacji ale i tak wszystkiego wosku nie usunąłem. Przy depilator że mechanicznym nie ma tego. Zaletą wosku jest to że może mniej trochę szczypie. Kupiłem też wosk taki który nie potrzebuje pasków. Zastosowałem chyba raz. Najlepiej idzie mechanicznym a włosy coraz rzadsze. Dopilnuje cały rok a szczególnie latem bo lubię po pierwsze mieć gładką skórę a ponadto noszę rajstopy do spodenek. Super sprawdzają się tutaj na miasto Gatta 7den w wersji EVE lub zupełnie nie widoczne Holly w ciemniejszych odcieniach nawet brązowych. Na wypady w okolicy czy na rower używam niemieckiego bbCream kolor gold
Kasieq
Gaduła
Gaduła
Kontakt:

Post autor: Kasieq » 30 wrz 2024, 17:48

Trzeba zainwestować w epilator - który usuwa włoski prądem raz a dobrze. Użyłem kiedyś mechanicznego depilatora, droga przez mękę, oraz ciągle czerwone nogi. Obecnie używam maszynki do golenia i mydła. Raz na tydzień golę nogi, raz na 3 tygodnie ręce.
prezes22
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: prezes22 » 30 gru 2024, 11:51

kasislaw pisze: 23 wrz 2024, 18:12 Macie moze doswiadczenia z depilacja woskiem w salonie?
Polecam tę metodę. Byłem ostatnio w salonie Time for Wax. Depilacja nóg trwała 25 min - szybko i profesjonalnie. Ból owszem był, ale zupełnie znośny, zatem nawet żeby spróbować - uważam, że jak najbardziej warto.
ODPOWIEDZ