jakie rajstopy które kleją się do nogi
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
jakie rajstopy które kleją się do nogi
Hej wszysktkim, siedzę już troche na forum, ale nie dojrzałem tematu dot. rajstop które nie suwają się po nodze. Denerwuje mnie kiedy się suwają, lubie gdy są śliskie, ale trzymają się nogi. Jakie wobec tego polecacie? Ja moge polecić błyszczące i np jakieś supportujące (bardziej obcisłe) i cienkie. Co Wy na ten temat macie do powiedzenia? Mieszkam w Holandii, więc miejscowe marki i modele jak najbardziej mile widziane. W Polsce średnio 5 razy w roku, więc też zaopatrze się w coś polecanego. Pozdrawiam ;)
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: jakie rajstopy które kleją się do nogi
Ogolone nogi + dobry balsam/krem i każde rajstopy trzymają się jak poj****e, niezależnie od marki.
Niektórzy tutaj stosują body by podtrzymać rajstopy na biodrach - nigdy przekonany do tego nie byłem i nie stosuję, bo nie potrzebuję, ale może dla Ciebie to będzie dodatkowa wskazówka.
Spróbuj też pokombinować z rozmiarem, może kupujesz za małe, a może za duże. W moim przypadku zarówno jedne jak i drugie mają tendencje do spadania, dlatego sztywno trzymam się swojego rozmiaru, co ciekawe bez względu na producenta, a każdy ma trochę inną rozmiarówkę, ale ja nie kombinuję, tylko zawsze biorę 3/M i jest zawsze git.
Ostatnio polubiłem Fiore Ada 15, rajstopy bezmajtkowe, niby półmatowe, aczkolwiek w mojej opinii w słoneczny dzień lub w sztucznym świetle są zbyt jebitne, niemniej jednak mam wrażenie, że dość opinające i jak już się założy, to bardzo ciężko poprawić je na nodze.
Ewentualnie uderz w rajstopy z wyższej półki, np. Falke, Kunert, Wolford - one z reguły dobrze przylegają i mi nie spadają.
Co do rajstop supportujących, raz przez przypadek kupiłem jakieś rzekomo push-up. Nigdy więcej... Ale kompresyjnych nigdy nie miałem, a widziałem, że w swojej ofercie wiele producentów takowe ma, spróbuj i zobacz. Myślę, że może być to dobra opcja, aczkolwiek ja mimo wszystko wolę zwykłe rajstopy.
Niektórzy tutaj stosują body by podtrzymać rajstopy na biodrach - nigdy przekonany do tego nie byłem i nie stosuję, bo nie potrzebuję, ale może dla Ciebie to będzie dodatkowa wskazówka.
Spróbuj też pokombinować z rozmiarem, może kupujesz za małe, a może za duże. W moim przypadku zarówno jedne jak i drugie mają tendencje do spadania, dlatego sztywno trzymam się swojego rozmiaru, co ciekawe bez względu na producenta, a każdy ma trochę inną rozmiarówkę, ale ja nie kombinuję, tylko zawsze biorę 3/M i jest zawsze git.
Ostatnio polubiłem Fiore Ada 15, rajstopy bezmajtkowe, niby półmatowe, aczkolwiek w mojej opinii w słoneczny dzień lub w sztucznym świetle są zbyt jebitne, niemniej jednak mam wrażenie, że dość opinające i jak już się założy, to bardzo ciężko poprawić je na nodze.
Ewentualnie uderz w rajstopy z wyższej półki, np. Falke, Kunert, Wolford - one z reguły dobrze przylegają i mi nie spadają.
Co do rajstop supportujących, raz przez przypadek kupiłem jakieś rzekomo push-up. Nigdy więcej... Ale kompresyjnych nigdy nie miałem, a widziałem, że w swojej ofercie wiele producentów takowe ma, spróbuj i zobacz. Myślę, że może być to dobra opcja, aczkolwiek ja mimo wszystko wolę zwykłe rajstopy.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja nie golę nóg ,bo mam niewielki zarost na nich ,wiec uznałem że nie potrzeba. A rajstopy najczęściej mi się zsuwały ,bo rozmiarówka jest różna u producentów. I tak jak pisałem wcześniej Gatta ma dla mnie idealny rozmiar L. Długość nogawki i majtek. Po założeniu leżą jak należy. Mam też rajstopy z firmy Lores . Te już nie sa tak dopasowane w rozm. L . Z Knitexa to mam 40 DEN roz. M .Kupiłem je na wyprzedaży , były tanie. I dlatego pewnie potrafią " zjeżdżać " .
- michal-saa
- Dyskutant
- Kontakt:
uwierz, że kobietom też się zsuwają.Żylaczek79 pisze: ↑28 lis 2023, 19:22 Rajstopy mają to do siebie że są projektowane dla kobiet i stąd dla mężczyzn są nie wygodne i zsuwają się. Po prostu nie mamy bioder takich jak kobiety oraz wcięcia w talii gdzie guma od rajstop układa się.
Ja mogę polecić właśnie jakieś pseudo medyczne np Mona relax lub marilyn relax. Bardzo dobrze trzymają się nóg.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
Może problemem nie są same rajstopy (tu wystarczy dopasować rozmiar) tylko to co na nie założysz. Przy spódnicy czy sukience problem jest niewielki, przy spodniach już w dużej mierze zależy z jakiego są materiału i na ile wąskie i opinające nogę. No a kwestię "mięśnia piwnego" załatwiają rajstopy o odpowiednio wysokim stanie, w skrajnych przypadkach trzeba uciec się do rajstop ciążowych - i wszystko będzie trwale trzymało się na swoim miejscu.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dzieki za polecenie kremu/balsamu. Musze sprawdzić, oczywiście ogolone nogi i dobrana rozmiarówka to must be :). Marilyn relax sprawdzę i dam znać o ile nie zapomnę. Jesli o body chodzi, to od ładnych paru lat nie zakładam rajstop bez body na nich. Jesli chodzi o wolford i falke, fakt dobrze trzymają ale szukam bardziej śliskich, choć musze jeszcze spróbować neon 40 (z doświadczenia błyszczące = sliskie)
- pantyhosemen12
- Znawca tematu
- Kontakt:
cienkie kunert, sesto senso, hudson - zakładasz raz i cały dzien latasz nawet nie dotykając nóg by coś poprawić.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Hej,jak chcesz mocno błyszczące i tanie rajstopy to kup te na aliexpress Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 25,56zł | 70D kobiety sexy oleju błyszczące stałe rajstopy T krocza plus rozmiar błyszczące rajstopy kobiece czarne błyszczące pończochy wąż taniec Fitnessviperrr pisze: ↑29 lis 2023, 04:06 Dzieki za polecenie kremu/balsamu. Musze sprawdzić, oczywiście ogolone nogi i dobrana rozmiarówka to must be :). Marilyn relax sprawdzę i dam znać o ile nie zapomnę. Jesli o body chodzi, to od ładnych paru lat nie zakładam rajstop bez body na nich. Jesli chodzi o wolford i falke, fakt dobrze trzymają ale szukam bardziej śliskich, choć musze jeszcze spróbować neon 40 (z doświadczenia błyszczące = sliskie)
https://a.aliexpress.com/_mPTPAFA
Ja zamawiam od czasu do czasu po 5 par
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
W moim przypadku każde rajstopy zsuwały się z nóg po dłuższym noszeniu, mimo, że kupowałem różne modele i próbowałem różnych rozmiarów. Natura obdarzyła mnie dużym owłosieniem, na którym jedynie rajstopy uciskowe były w stanie się utrzymać bez podciągania w ciągu dnia. Raz ogoliłem nogi na zero, ale po 2 dniach odrastające włoski zaczęły bardzo dokuczać i powodować duży dyskomfort na nogach, do tego podrażnienia i jeszcze wrastające włoski, dlatego zrezygnowałem z golenia nóg i polubiłem noszenie body, które się dobrze spisują i trzymają rajstopy na swoim miejscu.
Tej zimy poszedłem przykładem jednego z forumowiczów i na próbę ogoliłem nogi maszynką do strzyżenia włosów na długość 3 mm, tak aby nie było problemu z wrastającymi włoskami. Efekt mnie zaskoczył, gdyż rajstopy wreszcie przestały zjeżdżać z nóg. Jak tylko po jakimś czasie podrosły, problem zaczął pojawiać się ponownie, dlatego tej zimy moja maszynka dostała nowe życie.
Co do błyszczących, to tak jak pisał wyżej arx31 na AliExpress jest duży wybór rajstop mocno błyszczących i w dobrych cenach, niestety chińska rozmiarówka jest mniejsza i dla mnie przy 178 cm wzrostu rajstopy są z długości trochę krótkie. Da się ich bez problemu założyć, bo są bardzo rozciągliwe, ale po krótkim czasie zaczynają się zsuwać.
Tej zimy poszedłem przykładem jednego z forumowiczów i na próbę ogoliłem nogi maszynką do strzyżenia włosów na długość 3 mm, tak aby nie było problemu z wrastającymi włoskami. Efekt mnie zaskoczył, gdyż rajstopy wreszcie przestały zjeżdżać z nóg. Jak tylko po jakimś czasie podrosły, problem zaczął pojawiać się ponownie, dlatego tej zimy moja maszynka dostała nowe życie.
Co do błyszczących, to tak jak pisał wyżej arx31 na AliExpress jest duży wybór rajstop mocno błyszczących i w dobrych cenach, niestety chińska rozmiarówka jest mniejsza i dla mnie przy 178 cm wzrostu rajstopy są z długości trochę krótkie. Da się ich bez problemu założyć, bo są bardzo rozciągliwe, ale po krótkim czasie zaczynają się zsuwać.