Dziewczyny , narzeczone i żony problemy

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Awatar użytkownika
kammillo1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Dziewczyny , narzeczone i żony problemy

Post autor: kammillo1234 » 09 kwie 2019, 17:38

Witam mam pewiem problem. A więc moja dziewczyna wie o rajstopach itp ale zawsze twierdzi ze robie z siebie babę ze sie ludzie smieja ze w legginsach chodzę ze ponoc mowia ze "no znow ten twoj nie wysluszyl spodni tylko przyszedl w twoich legginsach " a teściowa mowi ze czasy robin hooda sie skończyly. Podobnie jest z dbankem o siebie chodzi o brwi itp ze po co robie henne i po co zapuszczam wlosy. Ze to takie fuj oblesne i nie męskie ze ona chce faceta nie babę. Troche mi sie przykro powoli zaczyna robic jezeli slysze ze jak Cie poznawalam to wygladales jak facet a teraz jak ciota. Ze mam chodzic w normalnych spodniach. Ostatnimi czasy panie i panowie to nie wiem juz jak sie ubierac. Macie jakies pomysły czy cuś tylko nie takie ze mam se zmienic itp.
PS . Odrazu z góry przepraszam za ortografie i składnie
KaroLycra
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Re: Dziewczyny , narzeczone i żony problemy

Post autor: KaroLycra » 09 kwie 2019, 19:04

Jak teraz nie akceptuje to np po ślubie będzie już totalna tragedia . Powiedz jej że jesteś jaki jesteś. Jak nie pasuje To niech se znajdzie nowego . Po co się męczyć.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 09 kwie 2019, 19:16

Kammillo masz dwie opcje.
1. Przejść do podziemia /ukrycia i udawać przed dziewczyną kogoś kim nie jesteś i nie chcesz być
2. Ubierać się jak lubisz i olać to co myślą inni.
Nie dziw się dziewczynie że chce mieć faceta a nie babę. Moim zdaniem to normalne, ale z drugiej strony kobieta nie ma prawa narzucać Ci co masz robić. Zwyczajny konflikt interesów.
Awatar użytkownika
kammillo1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kammillo1234 » 09 kwie 2019, 20:56

Powiedziala mi ze jak mnie poznawala to ze bylem męski a od kąd poznala moje drugie oblicze tzn ubieranie rajstop i legginsow to jej sie zygac chce ale jeden plus ze sobie moge tylko na rurki pozwolic i tylko w ciemnych kolorach. Mam troche dosc niby sie ustepuje w zwiazku na niektór zeczy. Drugie depilacja twierdzi ze za czesto. Jeszcze stwierdzenie a raczej pytanie czy ka jestem facet czy homo niewiadomo ze ona ma strach jak ja wychowam dzieci jak przyjda na swiat
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 09 kwie 2019, 21:07

Za dużo negatywów w tym jak dla mnie. Depilacja - źle , strach o przyszłe dzieci -źle , ustępujesz/ podkładasz się dziewczynie - trudno pani dogodzić , sorry Kammillo ode mnie odpowiedzi nie uzyskasz.
rajart
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajart » 10 kwie 2019, 01:16

Pokaż jej, że jesteś męski i rajstopy, czy legginsy nie mają nic do tego. Moja już się przyzwyczaiła. Na początku było to samo, teraz bardzo rzadko.

U mnie na przykład, jak się przeprowadziliśmy na inne osiedle, pomykałem wieczorem z żoną w krótkich spodenkach sportowych i rajstopach czarnych 15 den. Przyczepił do nas pijaczek z kolesiami przy monopolowym. W samoobronie złamałem mu rękę w nadgarstku, a reszta uciekła. Później już się kłaniali i byli grzeczni, żadnych zaczepek.
Moim koleżankom też nie przeszkadza, że chodzę w rajstopkach, albo legginsach i wysokich kozakach, a nawet im się podoba. Jak idę na spotkanie z nimi, żona jest czasami zazdrosna (widać to po niej).
Aha i oprócz Aikido, trenuję też strzelanie. Kupiłem motor itp.
Teraz mi się też przypomniało, że w tą zimę będąc na wsi u żony też miałem przygodę z kolesiami i znowu musiałem siłowo sytuacje uspokoić (rozkwaszony nos kolesia i jego kolegi) a na następny dzień przesłuchanie na policji.

I takie drobne szczegóły, możesz co jakiś czas serwować swojej, to nie będzie gadała, że jesteś baba.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 10 kwie 2019, 01:29

Kammillo - sądząc po tym, jakie jest nastawienie Twojej dziewczyny (a poza tym jeszcze w dodatku tak samo myśli jej matka), to wg mnie nie ma szans, żeby kiedyś zaakceptowała Ciebie takiego jakim jesteś. Totalna negacja, krytyka, drwiny i zero tolerancji wobec Twoich upodobań do noszenia rajstop, legginsów, depilacji ciała itd. Pomyśl, czy w ogóle warto brnąć w taki związek, bo wszystko wskazuje na to, że wraz z upływem czasu z jej strony będzie tylko gorzej. Ty swojej natury nie zmienisz, a tym bardziej jeszcze, jak napisałeś w swoim powitalnym poście, że czujesz się po części kobietą. Uważam, że naprawdę 100x lepiej już być singlem, niż latami męczyć się w takim toksycznym związku, dla świętego spokoju tłamsząc swoje prawdziwe "ja".
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 10 kwie 2019, 07:47

rajart pisze: 10 kwie 2019, 01:16
U mnie na przykład, jak się przeprowadziliśmy na inne osiedle, pomykałem wieczorem z żoną w krótkich spodenkach sportowych i rajstopach czarnych 15 den. Przyczepił do nas pijaczek z kolesiami przy monopolowym. W samoobronie złamałem mu rękę w nadgarstku, a reszta uciekła. Później już się kłaniali i byli grzeczni, żadnych zaczepek.
...
Teraz mi się też przypomniało, że w tą zimę będąc na wsi u żony też miałem przygodę z kolesiami i znowu musiałem siłowo sytuacje uspokoić (rozkwaszony nos kolesia i jego kolegi) a na następny dzień przesłuchanie na policji.

I takie drobne szczegóły, możesz co jakiś czas serwować swojej, to nie będzie gadała, że jesteś baba.
Rajart ta Twoja historyjka jak dla mnie mocno naciągana , podkolorowana. Od dwóch lat noszę publicznie różne rajstopy, spódnice, damskie buty i nikt nigdy mi nie podskakiwał. Owszem ludzie reagują na mój widok ale nigdy agresywnie i nikt nigdy mnie nie chciał bić i tylko raz zaczepił mnie jeden emeryt ale był spokojny i nie miał złych zamiarów. Wczoraj dla przykładu przechodziłem obok grupki facetów przy pubie i usłyszałem za plecami tylko jak jeden z nich zwrócił uwagę pozostałym : " Widzieliście?" I tyle.
Co do dziewczyny Kammillo to chyba wyrosła już z wieku w którym wzdychała do tych co to stają w ich obronie i dają pokaz swojej męskości, ale patrzy na swojego partnera poważnie - jako dobrego ojca swoich dzieci i pewnego partnera na przyszłość.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 07:27 przez Misiek72, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
kammillo1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kammillo1234 » 10 kwie 2019, 07:58

Wlasnie tak jest chce miec pewnosc co do mnie ale jescze bede walczyl z rajstopami moze mi sie uda ja przekonac i moze to zajac troche czasu
rajart
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajart » 10 kwie 2019, 08:54

Misiek72.
Trochę nie zrozumiałeś. To nie były zaczepki, że chodzę w rajstopach, czy damskich ciuchach. Nikt nawet się nie odezwał w tym temacie.Po prostu trafiłem na taką sytuację. A na wsi u żony nie miałem na sobie nic damskiego.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 11 kwie 2019, 07:39

rajart pisze: 10 kwie 2019, 08:54
U mnie na przykład, jak się przeprowadziliśmy na inne osiedle, pomykałem wieczorem z żoną w krótkich spodenkach sportowych i rajstopach czarnych 15 den. Przyczepił do nas pijaczek z kolesiami przy monopolowym.

Misiek72.
Trochę nie zrozumiałeś. To nie były zaczepki, że chodzę w rajstopach, czy damskich ciuchach. Nikt nawet się nie odezwał w tym temacie.Po prostu trafiłem na taką sytuację. A na wsi u żony nie miałem na sobie nic damskiego.
Spoko Rajart, w pierwszym zdaniu napisałeś że w pierwszej sytuacji miałeś na sobie czarne rajstopy, więc dla mnie to wyglądało jak zaczepka o te rajtki właśnie. Dawno temu też zostałem zaczepiony przez dwóch podpitych facetów, ale nikt nikomu krzywdy nie zrobił, zdarza się.
Awatar użytkownika
macrofibiber
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: macrofibiber » 11 kwie 2019, 08:46

Z moich doświadczeń wynika że facet w rajstopach może jedynie u bardzo dojrzałych pań wywołać akceptacje, symaptje i inne pozytywne ucucia.
Chodzenie w nocy pod monopolowy w czarnych rajstopach to kuszenie losu moim zdaniem. Rozumiem chęć pokazania sie w nich ale raczej to działa jak płachta na byka, może rozjuczyć.
Bo lubię, Bo chcę. Bo jest mi w nich dobrze.
Awatar użytkownika
kammillo1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kammillo1234 » 11 kwie 2019, 10:22

Narazie cisza. Machnęła ręką i powiedziala ze i tak na mnie nie wpłynie. Moze to chwilowa akceptacja. Nie wiem ale oby tak zostalo. Warunek jest taki do szortow tylko cieliste nie oczojebne "transparentne" do spodni z dziurami moga byc kabaretki lub czarne. Tak ze jest progress tylko jeszcze musze jakos przemycic trampki na koturnie i bedzie spoko.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 11 kwie 2019, 12:20

kammillo1234 pisze: 11 kwie 2019, 10:22 Narazie cisza. Machnęła ręką i powiedziala ze i tak na mnie nie wpłynie. Moze to chwilowa akceptacja. Nie wiem ale oby tak zostalo. Warunek jest taki do szortow tylko cieliste nie oczojebne "transparentne" do spodni z dziurami moga byc kabaretki lub czarne. Tak ze jest progress tylko jeszcze musze jakos przemycic trampki na koturnie i bedzie spoko.
I tak dużo zyskujesz ,oczywiście o ile dziewczynie się nie odmieni i nie zmieni zadania. Trampki i całą resztę zostaw sobie na potem , daj dziewczynie trochę czasu. Dla mnie kompromis z kobietą to podstawa. :-)
Stas

Post autor: Stas » 11 kwie 2019, 15:03

Wcale sie nie dziwie że wasze dziewczyny nie akceptuja noszenia rajstop do szortkow. W takim polaczeniu wyglada się jak glupio. Jak jest zimno zaklada sie drugie spodnie a nie krótkie i rajstopy.
KaroLycra
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: KaroLycra » 11 kwie 2019, 15:27

Wychodzę z założenia że należy srac na innych i robić co się lubi. Do mnie nie przemawiają np dredy Ale nikomu nie mówię by je zmieniał.
KaroLycra
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: KaroLycra » 11 kwie 2019, 15:30

Jezeli w związku nie ma akceptacji partnera ( w sesie człowiek) to po cholerę w nim być? Narzucania sobie na wzajem czegoś np stylu ubioru będzie męczące na dłuższą metę. Nie wróżę nic dobrego . Albo się kogoś kocha i szanuje i np przymyka oko na niektóre sprawy albo żyje się w awanturach , poczuciu niespełnienia i zawodu .
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 11 kwie 2019, 19:12

Stas pisze: 11 kwie 2019, 15:03 Wcale sie nie dziwie że wasze dziewczyny nie akceptuja noszenia rajstop do szortkow. W takim polaczeniu wyglada się jak glupio. Jak jest zimno zaklada sie drugie spodnie a nie krótkie i rajstopy.
Stas co Ty nie powiesz... dziewczynom noszącym nieraz grubsze rajstopy i spodenki też dajesz wykłady na temat wyglądu i mody?
A i kobiety akceptują facetów w szortach i rajstopach. Dowiesz się o tym na przykład na tym forum.

Gdybym był młodszy chętnie pomykałbym publicznie tak jak ta pani na zdjęciu. ;-) Teraz mi już chyba nie wypada.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2019, 20:34 przez Misiek72, łącznie zmieniany 1 raz.
Rajtek
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Rajtek » 11 kwie 2019, 19:30

KarolLycra tak masz rację, zgadzam się z Tobą. Mi akurat trafiła się bardzo dojrzała i tolerancyjna kobieta. Ostatnio oczywiście jak dzieci były w szkole to ubrałem się typowo jak crossdresser czyli rajstopy buty na obcasie 8cm, spódnica jeansowa przed kolano i miałem tusz na rzesach i usta pomalowane. Jak mnie tak zobaczyła to powiedziała poje... Cię, powaliło do reszty? Ale za mniej niż 5 minut się tylko uśmiechał i w ogóle jakby nie zauważała mojego stroju, rozmawiając że mną na tematy codziennie. Jesteśmy 13 lat po ślubie i chyba ją już nic nie zdziwi, akceptuje mnie takim jakim jestem i nigdy nie narzucała mi jak mam się ubierać. Mam szczęście że mam taką ślubną 😀
Noszę rajtki bo lubię
Awatar użytkownika
kammillo1234
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: kammillo1234 » 11 kwie 2019, 20:29

Czasamizazdrpszcze wyrozumialosci waszych partnerek
Stas

Post autor: Stas » 11 kwie 2019, 20:39

W 2019 roku dziewczyny raczej nie nosza rajstop i spodenk. Powod jest prosty, nie jest to modne i nie chcą zwracać na siebie uwagi.
Awatar użytkownika
Misiek72
Stary wyga
Stary wyga

Post autor: Misiek72 » 11 kwie 2019, 20:49

Stas pisze: 11 kwie 2019, 20:39 W 2019 roku dziewczyny raczej nie nosza rajstop i spodenk. Powod jest prosty, nie jest to modne i nie chcą zwracać na siebie uwagi.
Cóż Stas, w takim razie poczekam do 2020 roku, może moda będzie łaskawsza. :diabelek
Awatar użytkownika
deRafael
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: deRafael » 12 kwie 2019, 11:12

Staś, wow... :mrgreen:
Patrz jakie niemodne remiziary.
http://fashiontrendwalk.com/how-to-wear ... inter-2018
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 12 kwie 2019, 12:54

Kammillo1234, powiem tak, masz ten plus w tym wszystkim, że nie jesteś po ślubie i nie masz jeszcze dzieci. Ale skoro już teraz robi ci takie jazdy, to na wszystkie świętości, weź daj sobie z nią spokój, bo teraz jeszcze masz szanse, później jak dojdą dzieci już jej mieć nie bedziesz. Postawi ci w końcu warunek "albo twoje upodobania, albo rozwód". Jak nie chcesz przechodzić tego co ja obecnie, to znajdź sobie lepszą połówkę, bardziej tolerancyjną.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
borabora
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: borabora » 17 kwie 2019, 06:35

anipoki pisze: 12 kwie 2019, 12:54 Kammillo1234, powiem tak, masz ten plus w tym wszystkim, że nie jesteś po ślubie i nie masz jeszcze dzieci. Ale skoro już teraz robi ci takie jazdy, to na wszystkie świętości, weź daj sobie z nią spokój, bo teraz jeszcze masz szanse, później jak dojdą dzieci już jej mieć nie bedziesz. Postawi ci w końcu warunek "albo twoje upodobania, albo rozwód". Jak nie chcesz przechodzić tego co ja obecnie, to znajdź sobie lepszą połówkę, bardziej tolerancyjną.
Napisałeś to tak jakby twoje życie zależało od tego czy będziesz biegać w rajstopach. Ja mam duży problem z żoną w tym temacie ale jakoś nigdy nie pomyślałem że rajstopy mogą być powodem do rozwodu :-|
ODPOWIEDZ