Co się działo ze stroną?
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
Co się działo ze stroną?
Czemu przez tak długo okres strona forum nie działała?
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Re: Co się działo ze stroną?
Kasior nie zebrał odpowiedniej kwoty za serwer (a było to niemało) w związku z tym strona została zablokowana.
Na moją prośbę Kasior wyciągnął pliki z serwera i przeniósł stronę na inny (chyba tańszy) serwer, dlatego forum działa na innym adresie.
Cieszmy się, że działa i na przyszłość trzeba będzie się zrzucić na opłaty, bo Kasior nic nie ma z tego, że utrzymuje forum z własnej kieszeni.
Na moją prośbę Kasior wyciągnął pliki z serwera i przeniósł stronę na inny (chyba tańszy) serwer, dlatego forum działa na innym adresie.
Cieszmy się, że działa i na przyszłość trzeba będzie się zrzucić na opłaty, bo Kasior nic nie ma z tego, że utrzymuje forum z własnej kieszeni.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Dokładnie. Do tego cała sprawa zaskoczyła mnie na urlopie i jak wróciłem to nic już nie działało. na szczęście nic w przyrodzie nie ginie.
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
No to trzeba było napisać na forum odpowiednio wcześniej, jak w zeszłym roku, że trzeba zrzucić się na serwer Rok temu wpłaciłem ile mogłem, to i teraz coś wysupłam. Tylko podaj nr konta.kasior pisze:Dokładnie. Do tego cała sprawa zaskoczyła mnie na urlopie i jak wróciłem to nic już nie działało. na szczęście nic w przyrodzie nie ginie.
- roph
- Dyskutant
- Kontakt:
W tej chwili problemem jest to, że szansa na znalezienie tego forum przez googla jest chyba zerowa. Jeśli nie zna się adresu strony to w googlu tylko pojawia się stary, nieaktualny link. Sytuacja jest taka, że jest teraz totalna cisza, domyślam się, że z tego powodu.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Rophu, spokojnie, strona dopiero została przeniesiona na nowy serwer, więc jeszcze nie będzie nowego adresu w bazie Googla.
Co do ciszy, to Kasior skorzystał ze skryptu mailowego forum i rozesłał maile do wszystkich zarejestrowanych na forum o nowym adresie, więc stali bywalcy wiedzą o przeniesieniu.
Skoro jest cisza to pewnie nie mają czasu na pisanie.
Co do ciszy, to Kasior skorzystał ze skryptu mailowego forum i rozesłał maile do wszystkich zarejestrowanych na forum o nowym adresie, więc stali bywalcy wiedzą o przeniesieniu.
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
Nie mają czasu albo nie mają nic do powiedzenia :)
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
Dlatego w ogóle się zastanawiałem czy warto to reanimowac. Od dawna czytam tylko tematy "jakie rajstopy", "co sądzicie o tych rajstopach", "gdzie można kupić takie rajstopy"... itp itd.. Nic innego, nic ciekawego, nic konkretnego mogącego wnieść coś do sytuacji nowomodowej. Tylko jeden Byczunio swoje przygody opisuje i w ogóle coś robi w tym kierunku.Kornecken pisze:Nie mają czasu albo nie mają nic do powiedzenia :)
Forum miało już nie istnieć, ale Anipoki mnie mailowo przekonał. kasy póki co nie trzeba. Znalazłem bardzo tani serwerek i mam nadzieje,ze przez jakiś czas taki tani zostanie :)
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
warto to reanimować i skoro tutaj się kilka osób wypowiada to może warto posprzątać i trochę zaktualizować to forum ? mam na myśli zamknąć usunąć stare wątki rozpocząć nowe. Ja nie należę do jakichś super miłośników rajstop ale uważam że warto mieć takie miejsce jak to gdzie można poczytać o nowościach i nie tylko.
- lyncz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Niestety na maila, który mam podany w profilu nic nie przyszło, więc może jest jakiś problem ze skryptem (albo moją pocztą xD).anipoki pisze:Co do ciszy, to Kasior skorzystał ze skryptu mailowego forum i rozesłał maile do wszystkich zarejestrowanych na forum o nowym adresie, więc stali bywalcy wiedzą o przeniesieniu.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
To skąd wiesz o nowym adresie?
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Potwierdzam, ja na maila też nic nie dostałem. Dopiero Google pomogło znaleźć ale nie było łatwo.
-
- Stary wyga
- Kontakt:
A ja dostałem maila ale dopiero po odnalezieniu forum w nowym miejscu (bo poczty nie sprawdzałem).
-
- Zaawansowany
- Kontakt:
Ja nie dostałem żadnego jakiegoś specjalnego maila z powiadomieniem o ponownym uruchomieniu forum pod nowym adresem. Przyszło tylko zwykłe powiadomienie o nowych postach w różnych wątkach.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
A ja otrzymałem maila z powiadomieniem o nowym adresie forum, dlatego powiedziałem o tym i myślałem, że wszyscy dostali takiego maila.
Cóż, może u niektórych wylądowała ta wiadomość w spamie lub w koszu... ;)
Cóż, może u niektórych wylądowała ta wiadomość w spamie lub w koszu... ;)
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
O nowym adresie strony dowiedziałem się klikając po raz nie wiem który w link nowamoda.avx.pl. Któregoś razu wyświetliło się okienko że strona została przeniesiona i jest pod adresem....... Niestety w chwili obecnej takiej informacji nie ma, ale myślę że jeśli komuś będzie zależało to w końcu stronę znajdzie. Co do reanimacji forum - uważam że jest ono zbiorem bardzo cennych informacji na interesujące nas tematy i jako takie dobrze aby nie zginęło (tak jak bezpowrotnie zaginęły posty z poszczególnych edycji nylonomanii - oczywiście chodzi mi o "nasz dział"). Dlatego wydaje mi się że jeśli już ktoś chce posprzątać - niech zrobi to delikatnie.
Czy to miejsce ma rację bytu jako miejsce spotkań i wymiany poglądów - nie wiem. Osobiście nie poznałem nikogo, pomimo to wiele osób stało mi się bardzo bliskich. A może właśnie teraz jest dobry moment do refleksji co dalej? Może odnajdą się osoby dawniej bardzo aktywne?
Miło by było.
Pozdrawiam wszystkich.
Czy to miejsce ma rację bytu jako miejsce spotkań i wymiany poglądów - nie wiem. Osobiście nie poznałem nikogo, pomimo to wiele osób stało mi się bardzo bliskich. A może właśnie teraz jest dobry moment do refleksji co dalej? Może odnajdą się osoby dawniej bardzo aktywne?
Miło by było.
Pozdrawiam wszystkich.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Mam skromną propozycję. Może mądre głowy z tego forum znaczy bardziej oblatane w temacie niech pozamykają jakieś stare tematy i pozakładają nowe żeby odświeżyć troszkę i wtedy może więcej osób się skusi na nowo reaktywować siebie i forum przy okazji.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
A po co cokolwiek zamykać? Co do zakładania nowych tematów - każdy może to zrobić.
To forum do czegoś służy i dla każdego użytkownika jest do czegoś potrzebne. Zazwyczaj chcemy dzięki niemu rozwiązać jakieś swoje większe czy mniejsze problemy. Skoro się one rozwiążą, po co na siłę tworzyć tematy i wciągać innych do dyskusji.
Tak jest w moim przypadku.
Był czas że Radzio bardzo mocno się udzielał i przez to zdobył sporo osób niezbyt mu przychylnych. W tej chwili nie ma z nim kontaktu - a szkoda. Z drugiej strony obserwując go jak zmieniał się od czasu gdy pojawił się na nylonomanii, wydaje mi się że pewnie wszystko się u niego wyprostowało i jest tak jak u mnie.
Podobnie było z Papą Smerfem Mussą i innymi, choć może powody ich zamilknięcia są zupełnie inne.
To forum do czegoś służy i dla każdego użytkownika jest do czegoś potrzebne. Zazwyczaj chcemy dzięki niemu rozwiązać jakieś swoje większe czy mniejsze problemy. Skoro się one rozwiążą, po co na siłę tworzyć tematy i wciągać innych do dyskusji.
Tak jest w moim przypadku.
Był czas że Radzio bardzo mocno się udzielał i przez to zdobył sporo osób niezbyt mu przychylnych. W tej chwili nie ma z nim kontaktu - a szkoda. Z drugiej strony obserwując go jak zmieniał się od czasu gdy pojawił się na nylonomanii, wydaje mi się że pewnie wszystko się u niego wyprostowało i jest tak jak u mnie.
Podobnie było z Papą Smerfem Mussą i innymi, choć może powody ich zamilknięcia są zupełnie inne.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Danon ma rację, po co usuwać lub zamykać jakiekolwiek stare tematy, skoro co jakiś czas ktoś je odgrzebuje i coś w nich napisze? Gdyby były zamknięte lub usunięte to musiały by powstać na nowo, bez wcześniejszych wpisów, które mogą pomóc innym bez ponownego pytania wszystkich o to samo.
- lyncz
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Google mi pomógłanipoki pisze:To skąd wiesz o nowym adresie?
Nie mogę jeszcze forum na Taptalku. Nie wiem czy to zamierzone czy jakiś błąd, ale na chwilę obecną nie mogę w aplikacji znaleźć forum i go dodać.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Witam.
Podpiąłem stronę pod adres:
http://www.wrajstopkach.eu
Mogę zrobić tylko przekierowanie, bo nie mam niestety serwera i miejsca..
Zobaczcie, czy wszystko jest ok.
Myślę, że za jakiś tydzień, mogą być już wyniki w wyszukiwarkach.
Pozdrawiam
Andrzej
P.s.
Jak nie pasuje adres, to usunę :)
Podpiąłem stronę pod adres:
http://www.wrajstopkach.eu
Mogę zrobić tylko przekierowanie, bo nie mam niestety serwera i miejsca..
Zobaczcie, czy wszystko jest ok.
Myślę, że za jakiś tydzień, mogą być już wyniki w wyszukiwarkach.
Pozdrawiam
Andrzej
P.s.
Jak nie pasuje adres, to usunę :)
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Owszem działa, ale adres zupełnie nie pasuje do tematu forum i jeszcze to zdrobnienie "w rajstopkach"... co to przedszkole jakieś? Czy może strona dla fetyszystów? Bo o ile mi wiadomo to nasze forum nie dotyczy fetyszu, tylko nowej mody męskiej. Lepiej usuń ten adres a następnym razem konsultuj się z administratorem forum jak chcesz zrobić coś podobnego.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
BTW... co do wyszukiwania w google, to widzę, że bot Googla już "szpieguje" nowy adres forum, więc nie powinno być już problemów ze znalezieniem stronki w wyszukiwarce
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ja na maila również nic nie dostałem, myślałem że form przestało istnieć :(
Widziałem temat o zrzutce na serwer, ale miło by było wiedzieć ile na ten serwer trzeba?
A i może wypadało by kupić jakąś domenę a nie używać darmowych zależnych od hostingu? To nie jest jakiś mega duży koszt.
Widziałem temat o zrzutce na serwer, ale miło by było wiedzieć ile na ten serwer trzeba?
A i może wypadało by kupić jakąś domenę a nie używać darmowych zależnych od hostingu? To nie jest jakiś mega duży koszt.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Domeny wcale nie są tanie. Owszem za pierwszym razem można wykupić na rok za niewielkie pieniądze, ale już kolejne lata wychodzą drogo.
Masz tu link do cennika domen:
https://domeny.pl/cennik-uslug-i-domen.html
Za domenę z końcówką ".pl" bez promocji, koszt prawie 100 zeta.
Masz tu link do cennika domen:
https://domeny.pl/cennik-uslug-i-domen.html
Za domenę z końcówką ".pl" bez promocji, koszt prawie 100 zeta.