Co się działo ze stroną?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

Rajstopek20

Co się działo ze stroną?

Post autor: Rajstopek20 » 21 sie 2017, 11:39

Czemu przez tak długo okres strona forum nie działała?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Re: Co się działo ze stroną?

Post autor: anipoki » 22 sie 2017, 15:50

Kasior nie zebrał odpowiedniej kwoty za serwer (a było to niemało) w związku z tym strona została zablokowana.
Na moją prośbę Kasior wyciągnął pliki z serwera i przeniósł stronę na inny (chyba tańszy) serwer, dlatego forum działa na innym adresie.
Cieszmy się, że działa i na przyszłość trzeba będzie się zrzucić na opłaty, bo Kasior nic nie ma z tego, że utrzymuje forum z własnej kieszeni.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 30 sie 2017, 08:06

Dokładnie. Do tego cała sprawa zaskoczyła mnie na urlopie i jak wróciłem to nic już nie działało. na szczęście nic w przyrodzie nie ginie.
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 30 sie 2017, 15:47

kasior pisze:Dokładnie. Do tego cała sprawa zaskoczyła mnie na urlopie i jak wróciłem to nic już nie działało. na szczęście nic w przyrodzie nie ginie.
No to trzeba było napisać na forum odpowiednio wcześniej, jak w zeszłym roku, że trzeba zrzucić się na serwer ;-) Rok temu wpłaciłem ile mogłem, to i teraz coś wysupłam. Tylko podaj nr konta.
Awatar użytkownika
roph
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: roph » 31 sie 2017, 07:03

W tej chwili problemem jest to, że szansa na znalezienie tego forum przez googla jest chyba zerowa. Jeśli nie zna się adresu strony to w googlu tylko pojawia się stary, nieaktualny link. Sytuacja jest taka, że jest teraz totalna cisza, domyślam się, że z tego powodu. :-( :cry: :-x :-?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 31 sie 2017, 09:11

Rophu, spokojnie, strona dopiero została przeniesiona na nowy serwer, więc jeszcze nie będzie nowego adresu w bazie Googla.
Co do ciszy, to Kasior skorzystał ze skryptu mailowego forum i rozesłał maile do wszystkich zarejestrowanych na forum o nowym adresie, więc stali bywalcy wiedzą o przeniesieniu.
Skoro jest cisza to pewnie nie mają czasu na pisanie.
Kornecken
Znawca tematu
Znawca tematu
Kontakt:

Post autor: Kornecken » 31 sie 2017, 19:02

Nie mają czasu albo nie mają nic do powiedzenia :)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 06 wrz 2017, 08:11

Kornecken pisze:Nie mają czasu albo nie mają nic do powiedzenia :)
Dlatego w ogóle się zastanawiałem czy warto to reanimowac. Od dawna czytam tylko tematy "jakie rajstopy", "co sądzicie o tych rajstopach", "gdzie można kupić takie rajstopy"... itp itd.. Nic innego, nic ciekawego, nic konkretnego mogącego wnieść coś do sytuacji nowomodowej. Tylko jeden Byczunio swoje przygody opisuje i w ogóle coś robi w tym kierunku.

Forum miało już nie istnieć, ale Anipoki mnie mailowo przekonał. kasy póki co nie trzeba. Znalazłem bardzo tani serwerek i mam nadzieje,ze przez jakiś czas taki tani zostanie :)
borabora
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: borabora » 08 wrz 2017, 06:42

warto to reanimować i skoro tutaj się kilka osób wypowiada to może warto posprzątać i trochę zaktualizować to forum ? mam na myśli zamknąć usunąć stare wątki rozpocząć nowe. Ja nie należę do jakichś super miłośników rajstop ale uważam że warto mieć takie miejsce jak to gdzie można poczytać o nowościach i nie tylko.
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 09 wrz 2017, 22:48

anipoki pisze:Co do ciszy, to Kasior skorzystał ze skryptu mailowego forum i rozesłał maile do wszystkich zarejestrowanych na forum o nowym adresie, więc stali bywalcy wiedzą o przeniesieniu.
Skoro jest cisza to pewnie nie mają czasu na pisanie.
Niestety na maila, który mam podany w profilu nic nie przyszło, więc może jest jakiś problem ze skryptem (albo moją pocztą xD).
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 10 wrz 2017, 06:00

To skąd wiesz o nowym adresie?
Kacper
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: Kacper » 10 wrz 2017, 20:25

Potwierdzam, ja na maila też nic nie dostałem. Dopiero Google pomogło znaleźć ale nie było łatwo.
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 11 wrz 2017, 10:11

A ja dostałem maila ale dopiero po odnalezieniu forum w nowym miejscu (bo poczty nie sprawdzałem).
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 11 wrz 2017, 13:18

Ja nie dostałem żadnego jakiegoś specjalnego maila z powiadomieniem o ponownym uruchomieniu forum pod nowym adresem. Przyszło tylko zwykłe powiadomienie o nowych postach w różnych wątkach.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 11 wrz 2017, 16:24

A ja otrzymałem maila z powiadomieniem o nowym adresie forum, dlatego powiedziałem o tym i myślałem, że wszyscy dostali takiego maila.
Cóż, może u niektórych wylądowała ta wiadomość w spamie lub w koszu... ;)
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 11 wrz 2017, 21:51

O nowym adresie strony dowiedziałem się klikając po raz nie wiem który w link nowamoda.avx.pl. Któregoś razu wyświetliło się okienko że strona została przeniesiona i jest pod adresem....... Niestety w chwili obecnej takiej informacji nie ma, ale myślę że jeśli komuś będzie zależało to w końcu stronę znajdzie. Co do reanimacji forum - uważam że jest ono zbiorem bardzo cennych informacji na interesujące nas tematy i jako takie dobrze aby nie zginęło (tak jak bezpowrotnie zaginęły posty z poszczególnych edycji nylonomanii - oczywiście chodzi mi o "nasz dział"). Dlatego wydaje mi się że jeśli już ktoś chce posprzątać - niech zrobi to delikatnie.
Czy to miejsce ma rację bytu jako miejsce spotkań i wymiany poglądów - nie wiem. Osobiście nie poznałem nikogo, pomimo to wiele osób stało mi się bardzo bliskich. A może właśnie teraz jest dobry moment do refleksji co dalej? Może odnajdą się osoby dawniej bardzo aktywne?

Miło by było.

Pozdrawiam wszystkich.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
borabora
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: borabora » 12 wrz 2017, 09:16

Mam skromną propozycję. Może mądre głowy z tego forum znaczy bardziej oblatane w temacie niech pozamykają jakieś stare tematy i pozakładają nowe żeby odświeżyć troszkę i wtedy może więcej osób się skusi na nowo reaktywować siebie i forum przy okazji.
Awatar użytkownika
Danon
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: Danon » 12 wrz 2017, 22:51

A po co cokolwiek zamykać? Co do zakładania nowych tematów - każdy może to zrobić.
To forum do czegoś służy i dla każdego użytkownika jest do czegoś potrzebne. Zazwyczaj chcemy dzięki niemu rozwiązać jakieś swoje większe czy mniejsze problemy. Skoro się one rozwiążą, po co na siłę tworzyć tematy i wciągać innych do dyskusji.
Tak jest w moim przypadku.
Był czas że Radzio bardzo mocno się udzielał i przez to zdobył sporo osób niezbyt mu przychylnych. W tej chwili nie ma z nim kontaktu - a szkoda. Z drugiej strony obserwując go jak zmieniał się od czasu gdy pojawił się na nylonomanii, wydaje mi się że pewnie wszystko się u niego wyprostowało i jest tak jak u mnie.
Podobnie było z Papą Smerfem Mussą i innymi, choć może powody ich zamilknięcia są zupełnie inne.
Rozum przychodzi z wiekiem - niestety najczęściej jest to wieko trumny.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 13 wrz 2017, 09:03

Danon ma rację, po co usuwać lub zamykać jakiekolwiek stare tematy, skoro co jakiś czas ktoś je odgrzebuje i coś w nich napisze? Gdyby były zamknięte lub usunięte to musiały by powstać na nowo, bez wcześniejszych wpisów, które mogą pomóc innym bez ponownego pytania wszystkich o to samo.
Awatar użytkownika
lyncz
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: lyncz » 13 wrz 2017, 22:16

anipoki pisze:To skąd wiesz o nowym adresie?
Google mi pomógł :-)
Nie mogę jeszcze forum na Taptalku. Nie wiem czy to zamierzone czy jakiś błąd, ale na chwilę obecną nie mogę w aplikacji znaleźć forum i go dodać.
rajart
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: rajart » 25 wrz 2017, 09:59

Witam.
Podpiąłem stronę pod adres:
http://www.wrajstopkach.eu
Mogę zrobić tylko przekierowanie, bo nie mam niestety serwera i miejsca..
Zobaczcie, czy wszystko jest ok.
Myślę, że za jakiś tydzień, mogą być już wyniki w wyszukiwarkach.
Pozdrawiam
Andrzej

P.s.
Jak nie pasuje adres, to usunę :)
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 wrz 2017, 12:02

Owszem działa, ale adres zupełnie nie pasuje do tematu forum :-/ i jeszcze to zdrobnienie "w rajstopkach"... co to przedszkole jakieś? Czy może strona dla fetyszystów? Bo o ile mi wiadomo to nasze forum nie dotyczy fetyszu, tylko nowej mody męskiej. Lepiej usuń ten adres a następnym razem konsultuj się z administratorem forum jak chcesz zrobić coś podobnego.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 26 wrz 2017, 12:09

BTW... co do wyszukiwania w google, to widzę, że bot Googla już "szpieguje" nowy adres forum, więc nie powinno być już problemów ze znalezieniem stronki w wyszukiwarce ;-)
bartecki3g
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: bartecki3g » 03 paź 2017, 22:31

Ja na maila również nic nie dostałem, myślałem że form przestało istnieć :(
Widziałem temat o zrzutce na serwer, ale miło by było wiedzieć ile na ten serwer trzeba?

A i może wypadało by kupić jakąś domenę a nie używać darmowych zależnych od hostingu? To nie jest jakiś mega duży koszt.
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 04 paź 2017, 12:41

Domeny wcale nie są tanie. Owszem za pierwszym razem można wykupić na rok za niewielkie pieniądze, ale już kolejne lata wychodzą drogo.
Masz tu link do cennika domen:
https://domeny.pl/cennik-uslug-i-domen.html
Za domenę z końcówką ".pl" bez promocji, koszt prawie 100 zeta.
ODPOWIEDZ