Pierwsze golenie nóg

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

ODPOWIEDZ
Patryk<3rajstopy
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Pierwsze golenie nóg

Post autor: Patryk<3rajstopy » 21 lip 2016, 09:37

Hej po kilku dniach namyślin po waszych komentarzach zdecydowałem się ze ogolę nogi.Tylko jest problem bo nigdy tego nie robiłem i teraz przed goleniem smarujecie czymś nogi jak na przykład golisz zarost na twarzy to stosujesz na przykład żel lub piankę do golenia a jak jest z nogami?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Re: Pierwsze golenie nóg

Post autor: anipoki » 21 lip 2016, 12:51

Najprościej solidnie namydlić i jedziesz powoli maszynką. Na początek jedziesz z włosem potem dopiero na koniec pod włos.
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
Patryk<3rajstopy
Się Rozkręca
Się Rozkręca

Post autor: Patryk<3rajstopy » 06 sie 2016, 15:37

Mam pytanie jest jakis czas na odrastanie włosów po ogoleniu czy u kazdego wyglada to inaczej.Pytam poniewaz ogoliłem nogi około 3tyg temu i dopiero mam małe włoski na nogach to dobrze?
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 06 sie 2016, 16:51

No to się ciesz chłopie, że ci tak wolno odrastają. Niejedna kobieta by ci pozazdrościła ;-)
lubie_rajstopy
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: lubie_rajstopy » 08 sie 2016, 00:58

Patryk<3rajstopy pisze:Mam pytanie jest jakis czas na odrastanie włosów po ogoleniu czy u kazdego wyglada to inaczej.Pytam poniewaz ogoliłem nogi około 3tyg temu i dopiero mam małe włoski na nogach to dobrze?
Pisałeś, że masz dopiero 15 lat. A więc będąc w tym wieku dopiero zaczynasz dojrzewać. Dlatego włosy na ciele (na torsie, nogach, ramionach, twarzy) na razie masz jeszcze rzadkie, cienkie i niezbyt szybko Ci rosną. Ale z upływem czasu gdy będziesz już starszy, to z pewnością zgęstnieją i się wzmocnią, a po goleniu szybciej będą odrastały.
Choć być może nie na całym ciele równie mocno, bo to sprawa bardzo indywidualna i zależna od genów. W moim np. przypadku mam tak, że na nogach włosy prawie wcale mi nie rosną, lecz za to np. na klatce piersiowej rosną mi dość bujnie. Nóg więc golić nie muszę, bo nie ma takiej konieczności, a gdzie indziej niech sobie rosną bo i tak w niczym mi nie przeszkadzają ;-)
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 08 sie 2016, 22:22

Nie gol nog teraz. Za mlody jestes. Masz pewnie delikatne i cieniutkie wloski ze ich prawie nie widac. Szkoda golic bo przez to szybko sie wzmocnia i befziesz czesto golic

Wysłane z Tapatalk
kuba1982
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Post autor: kuba1982 » 10 sie 2016, 21:25

Każdy by tak chciał, że nie odrastają już po jednym dniu...
limone17
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: limone17 » 10 sie 2016, 22:39

Mam wieloletnie doświadczenia z usuwaniem owłosienia. Oczywiście zaczynałem od zwykłego golenia, potem przeszedłem na depilację woskiem i w końcu zdecydowałem się na laser diodowy. Golenie jest najprostsze, ale już po kilkunastu godzinach pojawiają się odrastające włoski. Posobnie jest z woskowaniem, z tym że odrost następuje po około 2-3 tygodniach i bardzo chaotycznie. Do tego częstym problem jest stan zapalny, tzw. zapalnie okołomieszkowe. Dlatego zdecydowałem się na laser, metodę dość kosztowna, ale bardzo skuteczną. Zrobiłem całe nogi, pachy i tzw bikini boyzilian z pozostawieniem paska od penisa do pępka. Laser jest najbardziej skuteczny w przypadku ciemnych włosów i jasnej skóry, u mnie tak właśnie było. Niemniej jednak koniecznych było w sumie 6 zabiegów początkowo w odstępach trzymiesięcznych, a ostatnie dwa zbiegi raz w roku. Pierwsze 2-3 zabiegi były bolesne i długotrwałe, potem już poszło lepiej. Efekt jest znakomity, gładka skóra bez żadnych czarnych kropek, odrastają czasem pojedyncze włoski zwłaszcza na udach, które usuwam mechanicznie. Jestem bardzo zadowolony, ale trzeba pamietać o kilku sprawach. Koszt jest dość wysoki: pojedynczy zabieg, nawet przy okazji różnych promocji to co najmniej 400 zl. Jak się zacznie - to praktycznie nie ma już odwrotu. Po pierwszym zabiegu włosy są bardzo przerzedzone, ale odrastają w różnych miejscach, są duże obszary skóry pozbawione owłosienia. Wyglada to bardzo nieestetycznie. Trzeba wykonać pełną serię, oczywiście zdając sobie sprawę, że gładkie nogi bedą już na zawsze. Dlatego uważam, że jest to metoda dla facetów, którzy już spróbowali innych metod, przyzwyczaili się do pokazywania gładkich nóg publicznie. Uprawiam bieganie, gładkie nogi wsród sportowców, nawet rekreacyjnych są bardzo często spotykane, w Niemczech czy w Holandii nawet u 60-70%. U nas też nigdy nie zetknąłem się z jakimś zdziwieniem czy komentarzami, najwyżej czasem w sklepie ktoś z ciekawością popatrzył.
Dobrą alternatywa dla lasera jest fotoepilacja IPL, metoda bardzo podobna, nieco mniej skuteczna, ale dużo tańsza.
Awatar użytkownika
SheerToWaist
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: SheerToWaist » 11 sie 2016, 08:03

limone17, ciekawe jest to, co piszesz. Ja też jeszcze nigdy nie goliłem nóg, więc od razu nie poszedłbym na tak głęboką wodę, ale może w przyszłości... Najpierw chcę w ogóle poznać to uczucie i czy mi odpowiada, dlatego pierwsze golenie będę miał "ręczne".
Jaką technikę w tym przypadku polecacie? Maszynka jednorazówka, czy jakiś mechaniczny depilator?
Rajstopy są super!
Awatar użytkownika
anipoki
ModTeam
ModTeam
Kontakt:

Post autor: anipoki » 11 sie 2016, 12:01

Na "dzień dobry" nie polecam depilatora, bo chyba byś się "ze...ał" z bólu ;) (sam za pierwszym razem depilowałem nogi na raty, bo nie dało się wytrzymać).
Zacznij od zwykłej maszynki do golenia. Nie kupuj w żadnym wypadku tanich damskich maszynek, bo tylko się pozacinasz. Kup sobie najlepiej jakąś dobrą a niedrogą maszynkę męską z kilkoma (czyt. minimum 3) ostrzami, lub wykorzystaj tą, którą już posiadasz.
Możesz zastosować jakąś piankę do golenia, albo po prostu zwykłe mydło. Ja od zawsze stosuję mydło i wystarcza w zupełności.
Przed goleniem, jak masz dłuższe włosy to możesz zgolić na krótko maszynką do strzyżenia włosów, będzie ci potem lepiej, bo golarka nie będzie się tak "zapychać" włosami.

BTW. gdzieś czytałem na jakimś forum, że nawet kobiety wolą męskie maszynki do golenia, bo są "delikatniejsze" przy goleniu, niż te tanie damskie ^_^
Mark
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: Mark » 11 sie 2016, 14:14

Ja tam jade woskiem....
]:->
ODPOWIEDZ