Czarne rajstopy
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
Czarne rajstopy
Poszukuje czarnych rajstop 15/20 den lycra.Mógł by ktoś polecić jakieś.Tylko żeby były miłe w dotyku.Mogą być wzmocnienia na palcach choć nie muszą tak samo z częścią majtkową
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Re: Czarne rajstopy
Carla Bonetti - biedronka - 3.99
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Kup sobie Gabriella Hipsters Vita Bassa 20 den. Polecam naprawdę, są świetne i w różnych kolorach. Mają co prawda wzmocnienie na palcach i wzmocnioną część majteczkową, ale to nie przeszkadza w niczym jak napisałeś. Do tego kończą się na biodrach, więc można założyć szorty lub krótkie spodenki biodrówki i nic nie wystaje ponad pas ^_^
A do tego są niedrogie B-)
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...
-
- Się Rozkręca
Widziałem te rajstopy tylko ze tak ja sobie mysle jak ja bym je założył do spodenek czy gdzies to było by mi widac włosy na nogach bo one maja bardzo ładny połysk i wygląd ale mają dużą przeźroczystośćanipoki pisze:Kup sobie Gabriella Hipsters Vita Bassa 20 den. Polecam naprawdę, są świetne i w różnych kolorach. Mają co prawda wzmocnienie na palcach i wzmocnioną część majteczkową, ale to nie przeszkadza w niczym jak napisałeś. Do tego kończą się na biodrach, więc można założyć szorty lub krótkie spodenki biodrówki i nic nie wystaje ponad pas ^_^
-
- Stary wyga
- Kontakt:
To nogi trzeba ogolić.
-
- Się Rozkręca
niby tak nawet bardzo bym chciał tylko pewnie mama jak by to zobaczyła to pewnie nie było by fajnie :(byczunio pisze:To nogi trzeba ogolić.
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Gdybyś zakupił jakiś ciemniejszy kolor, to raczej nie było by widać włosków na nogach, ALE...Patryk<3rajstopy pisze:...jak ja bym je założył do spodenek czy gdzies to było by mi widac włosy na nogach bo one maja bardzo ładny połysk i wygląd ale mają dużą przeźroczystość
Tu właśnie popieram byczunia - Czas WRESZCIE zgolić nogi i nie patrzeć na innych, tylko na siebie i swoją wygodę tudzież wyglądbyczunio pisze:To nogi trzeba ogolić.
I bez obrazy ale z własnej mamy nie rób znowu takiej "czarownicy" i nietolerancyjnej osoby. Ogarnij się człowieku i pomyśl wreszcie "To moja kochana mama, a ja jestem jej kochanym synem" !
-
- Się Rozkręca
Jesli mozna zapytac wy golicie nogi?
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Ja golę nogi już od kilku ładnych lat. Obecnie zastanawiam się nad poddaniem się zabiegowi fotoepilacji (to nie laser, ale podobnie działa) ale jak narazie brak czasu i kassy. Koszt zabiegu na całe nogi to około 200zł.
-
- Się Rozkręca
ale co on daje ze włosy nie beda ci odrastać czy jak?
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
Laserowe usuwanie owłosienia nie jest permanentne, ale powstrzymuje odrastanie włosów na kilka (kilkanaście) lat. Niestety cena plasuje się w okolicach 500-600zł za zabieg na całe nogi i trzeba zabieg powtórzyć kilkakrotnie w odstępie kilku tygodni (2-3tyg.) pomiędzy zabiegami. Ilość powtórzeń jest zależna od typu i koloru owłosienia.
Fotoepilacja natomiast jest mniej efektywna jeżeli chodzi o długość utrzymywania się efektów (ok 1 do 2 lat) i jest też zależna od koloru i rodzaju owłosienia. Też trzeba ją powtórzyć kilkakrotnie, ale przy stałej cenie ok 200zł za obie nogi jest to koszt niewielki. Do tego niektóre salony dają nawet później rabat na takie zabiegi, więc można zrobić to nawet taniej. ^_^
Ogólnie to po takich zabiegach (czy to laser czy fotoepilacja) masz spokój z kłakami na nogach na długi czas :D
Fotoepilacja natomiast jest mniej efektywna jeżeli chodzi o długość utrzymywania się efektów (ok 1 do 2 lat) i jest też zależna od koloru i rodzaju owłosienia. Też trzeba ją powtórzyć kilkakrotnie, ale przy stałej cenie ok 200zł za obie nogi jest to koszt niewielki. Do tego niektóre salony dają nawet później rabat na takie zabiegi, więc można zrobić to nawet taniej. ^_^
Ogólnie to po takich zabiegach (czy to laser czy fotoepilacja) masz spokój z kłakami na nogach na długi czas :D
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Mam wieloletnie doświadczenia z usuwaniem owłosienia. Oczywiście zaczynałem od zwykłego golenia, potem przeszedłem na depilację woskiem i w końcu zdecydowałem się na laser diodowy. Golenie jest najprostsze, ale już po kilkunastu godzinach pojawiają się odrastające włoski. Posobnie jest z woskowaniem, z tym że odrost następuje po około 2-3 tygodniach i bardzo chaotycznie. Do tego częstym problem jest stan zapalny, tzw. zapalnie okołomieszkowe. Dlatego zdecydowałem się na laser, metodę dość kosztowna, ale bardzo skuteczną. Zrobiłem całe nogi, pachy i tzw bikini boyzilian z pozostawieniem paska od penisa do pępka. Laser jest najbardziej skuteczny w przypadku ciemnych włosów i jasnej skóry, u mnie tak właśnie było. Niemniej jednak koniecznych było w sumie 6 zabiegów początkowo w odstępach trzymiesięcznych, a ostatnie dwa zbiegi raz w roku. Pierwsze 2-3 zabiegi były bolesne i długotrwałe, potem już poszło lepiej. Efekt jest znakomity, gładka skóra bez żadnych czarnych kropek, odrastają czasem pojedyncze włoski zwłaszcza na udach, które usuwam mechanicznie. Jestem bardzo zadowolony, ale trzeba pamietać o kilku sprawach. Koszt jest dość wysoki: pojedynczy zabieg, nawet przy okazji różnych promocji to co najmniej 400 zl. Jak się zacznie - to praktycznie nie ma już odwrotu. Po pierwszym zabiegu włosy są bardzo przerzedzone, ale odrastają w różnych miejscach, są duże obszary skóry pozbawione owłosienia. Wyglada to bardzo nieestetycznie. Trzeba wykonać pełną serię, oczywiście zdając sobie sprawę, że gładkie nogi bedą już na zawsze. Dlatego uważam, że jest to metoda dla facetów, którzy już spróbowali innych metod, przyzwyczaili się do pokazywania gładkich nóg publicznie. Uprawiam bieganie, gładkie nogi wsród sportowców, nawet rekreacyjnych są bardzo często spotykane, w Niemczech czy w Holandii nawet u 60-70%. U nas też nigdy nie zetknąłem się z jakimś zdziwieniem czy komentarzami, najwyżej czasem w sklepie ktoś z ciekawością popatrzył.
Dobrą alternatywa dla lasera jest fotoepilacja IPL, metoda bardzo podobna, nieco mniej skuteczna, ale dużo tańsza.
Dobrą alternatywa dla lasera jest fotoepilacja IPL, metoda bardzo podobna, nieco mniej skuteczna, ale dużo tańsza.