Kolega dla PH

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

dr.pantyhose

Kolega dla PH

Post autor: dr.pantyhose » 19 sie 2008, 22:25

Czy któryś z was wybrał by się w stroju Ph na piwo z kumplami albo z innym kumplem Ph. Jak wygląda wtedy obawa przed posądzeniem nas o skłonności niepożądane ? Wyobraźcie sobie dwóch Ph w knajpie. Rajstopki, noga na nogę. Co można pomyśleć o takiej sytuacji ?
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 19 sie 2008, 22:35

Oczywiście że wybrałbym się, nawet chcę się z kimś wybrać, bo raźniej
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 19 sie 2008, 22:55

A pewnie,ze tak. Ja już się z jednym ph manem z naszego forum spotkałem. Wtedy nie było jeszcze tego forum. Poznaliśmy się w inny sposób ale też przez net. Niestsy była to zima i rajtki mieliśmy tylko pod spodniami ;)
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 19 sie 2008, 23:03

Witam Kasior, pewnie się nieco zdziwiłeś dziś moim GG? Zapraszam na kawę.
Awatar użytkownika
jojo
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: jojo » 20 sie 2008, 00:12

ja proponuje sie umówic gdzieś i wybrac sie na zakupy po warszawie kupując rajstopy i ina bielizne
Och jak przyjemnie się zsikać w majteczki
Radziu

Post autor: Radziu » 20 sie 2008, 21:13

Ja mógłbym się spotkać w opisanej sytuacji i nie obchodziłoby mnie co ludzie sobie pomyślą.
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 20 sie 2008, 22:52

Wiemy Radziu. Ja nawet widziałem zdjęcia z twoich imprez jak się spotkaliście w większym gronie.
Ale bardziej mi chodziło w pytaniu czy wstydzilibyście się publicznie pokazywać z kolegą PH nawet sami nie będąc "wyeksponowani". W końcu można być zaklasyfikowanym do grupy wiecie jakiej. Oczywiście pytanie bardziej sie nadaje do użytkowników, którzy mają za sobą występy przed innymi ludźmi. A ci co nie mają występów to czy wstydzili by się sami pokazac z kumplem ubranym w stroju ph.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 sie 2008, 14:49

W tej grupie to Radziu raczej występuje nie jako PH tylko jako swoja siostra.

Jeśli o mnie chodzi to nawet byłbym szczęśliwy gdybym mógł publicznie przebywać w towarzystwie odważnego rajstopowicza.
Obrazek
patryk84b
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: patryk84b » 21 sie 2008, 20:17

ja mogłbym sprobowac sie pokazac z kolega.

jak narazie to tylko na rowerze jezdzilem w rajstopach. poprostu jest latwiej i stroj jestnieco zblizony do kolarskich spodenek. najczesciej zakladam na rower 60 dn lub 100 den, ale lubie tez bawelniane grube.

mam ochote kiedys spobowac wyjsc na ulice, oczywiscie dodtakowo w ktorkich spodenkach :)

a tak wogole to jakby ktos z wawy lub okolic, albo nawet innych czesci kraju mial ochote wyjsc na rower w rajstopach to ja jestem chetny :) lubie jezdzic na rowerze

pozdrawiam
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 21 sie 2008, 21:42

musa pisze:Witam Kasior, pewnie się nieco zdziwiłeś dziś moim GG? Zapraszam na kawę.
No to, że tak powiem my z kolegą musa sie juz znamy osobiście. Niestety nie był to wypad rajstopowy (tylko musa miał je pod spodniami) tylko towarzyski ale może niedługo coś wymyślimy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 21 sie 2008, 23:32

kasior pisze:kolegą musa sie juz znamy osobiście
Ale kolega musa ma w profilu "kobieta" :lol:

Czyżby kolejny trans?
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 22 sie 2008, 00:43

dr.pantyhose pisze:Wiemy Radziu. Ja nawet widziałem zdjęcia z twoich imprez jak się spotkaliście w większym gronie.
Ale bardziej mi chodziło w pytaniu czy wstydzilibyście się publicznie pokazywać z kolegą PH nawet sami nie będąc "wyeksponowani".
źle mnie zrozumiałeś - miałem właśnie na myśli faceta w rajstopach, anie trans. Czy ktoś mnie zaklasyfikuje do grupy "wiecie jakiej" to mnie to wali, pewnie i tak mnie klasyfikują.

Niewstydziłbym się ani z PH maniakiem ani z transem. Z transami już się nie raz spotykałem, samemu będąc nie "wyeksponowany"
papa_smerf pisze:
kasior pisze:kolegą musa sie juz znamy osobiście
Ale kolega musa ma w profilu "kobieta" :lol:

Czyżby kolejny trans?
Być może, ale jeżeli tak, to dlaczego pisze w formie męskiej :?:
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 sie 2008, 12:49

No ładnie, wątek o mnie, pomylić się nie można? Jak bedę miał czas i chęci to poprawię swój profil.
Potwierdzam, jestem na tym forum króciutko, ale z Kasiorem już się znamy osobiście i jest OK.
A moze kiedyś jakieś spotkanie w większym gronie? Ale czuję, że skończy się tylko na dyskusji.
A ja myslę, że najwyższy czas rozruszać to forum, a nie tylko dyskutować. Panowie wiecej konkretów! Uważam, że celem jest DZIAŁANIE, a w drugim rzędzie DYSKUSJE.
Główny cel jest jeden: rozpropagować w narodzie modę na noszenie rajstop przez mężczyzn. Ja juz mam swoje latka i boję się, że jak tylko bedziemy dyskutować to nie doczekam tej chwili, kiedy oficjalnie wyjdę w rajstopach, a na ulicy bedzie wielu takich jak ja.
Proszę o konkretne propozycje działania. Myślę, że jedną z pierwszych propozycji powinno byc jakieś wspólne spotkanie.
Drugie, uchwalenie jakiegoś dnia dniem rajstop dla mężczyzn i wysłanie takiej info do mediów. (ale to trzeba by obgadać),
I.t.d i t.p.
Proszę o propozycje.
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 22 sie 2008, 16:21

Nie mówię, że dyskusja jest zła, nawet napisałem, że jak byśmy się spotkali to dobrze by było podyskutowac i wymienić się doświadczeniami. Oczywiscie to samo mozemy robić na forum, tez jest dobrze. Ale z drugiej strony ja bym się skłaniał do większego działania, a i w grupie raźniej. Mam swoje latka, działam w "temacie juz wiele lat" i dochodzę do pewnej granicy, której sam nie przejdę i pewnie wielu z forumowiczów. Działanie ma prowadzic do przełamania się i chodzenia normalnie. Gdyby tak było nie było by tego forum. (Czy kobiety mają forum o chodzeniu w rajstopach? Nie, bo dla nich to nie problem).A my ten problem powinniśmy rozwiązać.

[ Dodano: 2008-08-22, 16:24 ]
P.S. A swoją drogą jakby była ustawa nakazująca mężczyzną chodzenie w rajstopach, to odrazu bym chodził i sie nie przejmował. A zdziwionym odpowiadałbym kazali to noszę. :yeah
byczunio
Stary wyga
Stary wyga
Kontakt:

Post autor: byczunio » 03 wrz 2008, 13:10

musa pisze:A zdziwionym odpowiadałbym kazali to noszę.
To noś i mów:
1. Żona mi kazała
2. Lekarz zalecił mi na żylaki
Awatar użytkownika
musa
Zasiedziały na forum
Zasiedziały na forum
Kontakt:

Post autor: musa » 03 wrz 2008, 20:29

No właśnie, a moze jeszcze jakieś ciekawe odpowiedzi dla "ciekawskich", np:

założyłem sie o skrzynkę piwa, że przechodzę cały dzień w rajstopach

Jak ktos ma jeszcze inne pomysły, proszę podpowiedzieć.
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 03 wrz 2008, 21:29

Nie mam na razie, ale za to podsyłam linka pod którym mmożecie sobie zobaczyć jak fajnie moga wyglądac spotkania forumowe.

http://www.strumpfhose.net/vipgalerie.p ... &catid=811
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 03 wrz 2008, 22:08

dobre to spotkanie ale nie widze w grupie młodzierzy.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 03 wrz 2008, 22:20

Zastanawia mnie, dlaczego niektórzy mają zasłonięte twarze, mimo tego, że nie występują w strojach organizacyjnych. Nawet panie.
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 10:38

papa_smerf, Zasłonięte twarze :?: na którym zdjęciu, bo ja nie zauważyłem.

dr.pantyhose, Jakiej młodzieży :?:

musa, ja mam pomysł - można powiedzieć, żeby się uśmiechnał bo jest w ukrytej kamerze :lol:

A tak poważnie to tłumaczą się winni ;-)
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 04 wrz 2008, 16:17

Radziu pisze:papa_smerf, Zasłonięte twarze na którym zdjęciu, bo ja nie zauważyłem.
Np. tutaj
http://www.strumpfhose.net/galerie/data ... eiettr.jpg
Obrazek
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 16:22

No faktycznie, tego nie zauważyłem. Może te osoby sobie tego zażyczyły, tylko co to za zamaskowanie - jak bym znał to bym poznał na 100% ;-) Widzę, że niektóre osoby to bardziej trans niż PHman, myślę że i u nas PHmani mogliby się pojawiać na spotkaniach dla trans. Czasami przychodzą takie osoby które są bardziej PHmaniakami niż trans. I też się zdarza, że nawet genetyczne nie chcą być na zdjęciach.
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 16:27

musa pisze:No właśnie, a moze jeszcze jakieś ciekawe odpowiedzi dla "ciekawskich", np:

założyłem sie o skrzynkę piwa, że przechodzę cały dzień w rajstopach

Jak ktos ma jeszcze inne pomysły, proszę podpowiedzieć.
Właśnie dzięki takim wymówkom i wogóle wymówkom wychodzimy na dziwaków. Powinniśmy o tym mówić tak jak by to było jak najbardziej naturalne jak chcemy być postrzegani jako normalni.

Takie wymówki są dobre może na raz, bo co jeżeli ten sam ciekawski zada Ci to pytanie drugi raz - założyłeś się o kolejną skrzynkę piwa :?: kto wogóle w to uwierzy :?:
dr.pantyhose

Post autor: dr.pantyhose » 04 wrz 2008, 22:47

Radziu. To za drugim razem odpowiesz, że ci się spodobalo i nosisz.
Radziu

Post autor: Radziu » 04 wrz 2008, 22:57

Hihi, ja od razu tak mówię - noszę bo lubię ;-)
ODPOWIEDZ