Dwudziestki z "Gatty"
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
- Czechow
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Dwudziestki z "Gatty"
Całe lato pomykałem bez rajstop, ale nadchodzi sezon i zacząłem wyciągać z szafy w ramach remanentów to, co kupiłem jeszcze wiosną. Odpakowałem 20DEN z "Gatty" (model "Luna"), wzmcnione w palcach, założyłem - i nosiłem po 10-12 godzin przez dwa dni. Trzeciego dnia puściło mi oczko na pięcie (nie dlatego, że mam zrogowaciałą skorupę - przeciwnie, regularnie robię pedicure - ale zapewne but coś szarpnął) - chciałem w związku z tym zapytać, czy to normalna trwałość takich rajstop? A jeśli tak, to czy są jakieś ciut dłużej wytrzymałe 20DEN i z jakiej firmy oraz jak to wychodzi cenowo? Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję!
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
Z taką grubością rajstop to jest zawsze problem.Jednemu udaje sie ponosić tydzień a inny nacieszy sie nimi 2 dni.Ja już kilka ,chyba ok 10 sztuk ,zużyłem .Bywało że wyrzucałem po dwóch tygodniach -to te co najdłużej sie nosiły.A inne tygodnia nie wytrzymywały.Sensu chyba nie ma żeb je kupować .No chyba że komuś nie żal kasy na takie wydatki.Kiedyś kupiłem 20 den z Adriana ,ale grubością przypominały 40 den..Możesz Czechow takich spróbować są na pewno mocniejsze.,ale i cieplejsze.Jak na mój gust ,przy takich temp.jak teraz nie nadają sie pod spodnie.Jak sie ochodzi tak ok 5 st. ,to mogą być.Nie pamiętam jaki to był model tych rajtek.Ale gdybyś zrezygnował z 20 den,to kup jakiejkolwiek firmy 40 den lycra ,i dłużej z pewnościa ponosisz .
Nie wiem dlaczego ,ale z tej grubości to zawsze widzę w sklepach kolory rude.Jedne ciemno rude ,takie jak herbata inne mninimalnie jaksniejsze. żadnych brązowych ,granatowych .Nie wiem czemu tak sprzedawcy je zamawiaja. Może klientki mało wybredne i takie tylko wybierają.
Nie wiem dlaczego ,ale z tej grubości to zawsze widzę w sklepach kolory rude.Jedne ciemno rude ,takie jak herbata inne mninimalnie jaksniejsze. żadnych brązowych ,granatowych .Nie wiem czemu tak sprzedawcy je zamawiaja. Może klientki mało wybredne i takie tylko wybierają.
big fish
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Moje prawie wszystkie tenisówki są damskie i potwierdzam, że takie buty są dokładniej wykonane. Rajstopy gładkie Gatty już dawno mnie nie interesują i wybieram Fiore model Sandra lub Mona, zdecydowanie trwalsze. Nie liczyłem ale myślę że 20 dni wytrzymają.Grzeslaw pisze:w damskich butach po mieście? Też bym tak chciałbodex pisze:Zapewne, odkąd przerzuciłem się na damskie buty takie cienkie rajtki wytrzymują mi po 10-15 dniCzechow pisze:zapewne but coś szarpną
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- Czechow
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Bardzo dziękuję wszystkim kolegom za rady, wskazówki, podpowiedzi oraz uwagi!
- pomny na uwagę Radzia, dzisiaj zakupiłem Fortissimę (15DEN) z "Gatty". Mam nadzieję, że wytrzyma choć trochę dłużej niż inne wyroby tej firmy;
- dzięki sugestii big fisha nabyłem też dzisiaj 20 DEN z Adriana (model Kristi) - po przetestowaniu zdam relację;
- nero - wielkie dzięki, już zacząłem szukać w necie "Fiore", znalazłem model Sandra (to są piętnastki, ale jeżeli twierdzisz, że wytrzymałe, to zaryzykuję i kupię na próbę). Natomiast nie wiem, o jakim modelu pod nazwą Mona pisałeś - "Fiore" nie ma takiego modelu, a firma "Mona" ma, i owszem, dwudziestki (model Gerbera).
Oprócz tego kupiłem dzisiaj Marilyn (15DEN) oraz dwudziestki z nieznanej mi firmy "Esotiq" (za niecałe 9 zł w Rossmannie). Czy te ostatnie są coś warte? I co sądzicie o 20DEN z "Adriana"? Bo jako pilny czytelnik bloga nera jeszcze nie wyrobiłem sobie ostatecznego zdania (rozumiem też, że nero poleca 20DEN z "Knittexa" )
- pomny na uwagę Radzia, dzisiaj zakupiłem Fortissimę (15DEN) z "Gatty". Mam nadzieję, że wytrzyma choć trochę dłużej niż inne wyroby tej firmy;
- dzięki sugestii big fisha nabyłem też dzisiaj 20 DEN z Adriana (model Kristi) - po przetestowaniu zdam relację;
- nero - wielkie dzięki, już zacząłem szukać w necie "Fiore", znalazłem model Sandra (to są piętnastki, ale jeżeli twierdzisz, że wytrzymałe, to zaryzykuję i kupię na próbę). Natomiast nie wiem, o jakim modelu pod nazwą Mona pisałeś - "Fiore" nie ma takiego modelu, a firma "Mona" ma, i owszem, dwudziestki (model Gerbera).
Oprócz tego kupiłem dzisiaj Marilyn (15DEN) oraz dwudziestki z nieznanej mi firmy "Esotiq" (za niecałe 9 zł w Rossmannie). Czy te ostatnie są coś warte? I co sądzicie o 20DEN z "Adriana"? Bo jako pilny czytelnik bloga nera jeszcze nie wyrobiłem sobie ostatecznego zdania (rozumiem też, że nero poleca 20DEN z "Knittexa" )
- Grzeslaw
- Znawca tematu
- Kontakt:
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
To w czym problem ? Jak nie potrzebujesz rozmiaru większego niż 44, to w Deichmann można znaleźć coś fajnego. Mój ostatni zakup http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dam ... skie-botkiGrzeslaw pisze:w damskich butach po mieście? Też bym tak chciał
W szpilkach nie chodzę, nie mój styl i nie jestem zresztą tak odważny, ale jest sporo butów (nie tylko sportowych) które można uznać za unisex.
- nero
- Zasiedziały na forum
- Kontakt:
Oczywiście mam na myśli cienkie 20den lub 15 den rajstopy Mona. Z gładkich beżowych Fiore i Mona najczęściej gościły na moich nogach. "Dwudziestki" gatty kupuję ale tylko z jakimiś wzorami tatuaży itp na boku bo te nie wiedzieć czemu są dużo lepiej wykonane niż gładkie.Czechow pisze:Natomiast nie wiem, o jakim modelu pod nazwą Mona pisałeś - "Fiore" nie ma takiego modelu, a firma "Mona" ma, i owszem, dwudziestki (model Gerbera).
-
- ModTeam
- Kontakt:
Już kiedyś pisaliśmy o trwalości Gatty. Jest kiepska. Tak jak Nero używam innych marek i nawet te 10 DEN potrafia wytrzymać dłużej niż moja cierpliwośc do nich. Gdy probowałem Gattę to tak jak było tu napisane 2 do 3 dni.
Jedne z trwalszych jakie miałem to te Jolinese, które sprzedawane są w lidlu. Wersja "lather resist" potrafi być cała pomechacona po trzydziestym piątym razie a jest dalej cała.
Jedne z trwalszych jakie miałem to te Jolinese, które sprzedawane są w lidlu. Wersja "lather resist" potrafi być cała pomechacona po trzydziestym piątym razie a jest dalej cała.
dr.eklektyczny
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
Jolinese może i są trwałe, ale naprawdę trzeba być cierpliwym żeby je nosić. Kupiłem kiedyś na próbę, ale ich jakoś i komfort noszenia to porażka. Do Gatty im dużo brakuje. A na trwałość Gatty narzekać nie mogę, kwestia dobrania rozmiaru i zadbania o buty, stopy i paznokcie.
Prawdziwy mężczyzna ubiera się tak jak chce i ma w d...e co o tym myślą inni!
-
- ModTeam
- Kontakt:
-
- Gaduła
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- ModTeam
- Kontakt:
- Radziu
- Stary wyga
- Kontakt:
- Czechow
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Niestety piętnastka z Fortissimy ("Gatta") padła po ...6 godzinach. Na pięcie poleciało oczko, choć, muszę przyznać, nie zrobiła się "drabinka" i tylko chodziłem z gołą piętą w bucie. Znakomite są trzydziestki z JBSuper - wytrzymały trzy dni i nawet pranie. Dziura zrobiła w tym JB się dlatego zapewne, że kupiłem za mały rozmiar (akurat były same 3, a ja noszę 4) i za bardzo naciągałem, bo są dość wytrzymałe w porównaniu z innymi, robią wrażenie trwalszych...Czechow pisze: - pomny na uwagę Radzia, dzisiaj zakupiłem Fortissimę (15DEN) z "Gatty". Mam nadzieję, że wytrzyma choć trochę dłużej niż inne wyroby tej firmy;
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- Wojtas
- Gaduła
- Kontakt:
Osobiście korzystam, noszę rajstopy: GATTA 20 den, CLAUDIA CLASIC. Rajstopy te kosztują ok. 9zł w sklepie bielizniarskim, gdzie je kupuję.Kolory:nero,gold, dannio. Te dwa ostatnie kolory prawie kolor skóry. Rajstopy posiadają wszyty klin i wzmocnienie w części majteczkowej i mimo braku wzmocnienia na palcach (trudno jednak nabyć cienkie rajstopy bez takiego wzmocnienia) są mocne. Nie uciskają i nie ściągają się. Polecam rozmiar 5 na wzrost 180 cm
-
- Znawca tematu
- Kontakt:
- anipoki
- ModTeam
- Kontakt:
No boggy jak ty 15 razy miałeś rajtki na sobie i 15 razy je prałeś, to się nie dziwię, że masz je już rokboggy pisze: pewnie z 15 razy były noszone i prane i są całe
Czyżbyś zakładał rajtki tylko na jakieś duże okazje? Czy po prostu znudziło ci się już noszenie rajstop?
Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję...