Golenie - Depilacja
Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Golenie - Depilacja
Kiedys nosilem na nie ogolone nogi lecz gdy pierwszy raz ogolilem to poczolem sie od razu lepiej i wiekszy komfort w noszeniu.
Lecz z przyczyn zawodowych i prywatnych nie zawsze umie lub moge.
Jak to jest u was bo kazdy ma inne zdanie i poglady.
PISZCIE ZACHECAM
Lecz z przyczyn zawodowych i prywatnych nie zawsze umie lub moge.
Jak to jest u was bo kazdy ma inne zdanie i poglady.
PISZCIE ZACHECAM
- tombar42
- Się Rozkręca
- Kontakt:
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- kamil
- Znawca tematu
- Kontakt:
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
-
- Dyskutant
- Kontakt:
-
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Ogolone nogi miałem w szkole podstawowej, wówczas krzaczory na nogach jeszcze nie rosły. Teraz jest dżungla, karczować jej nie zamierzam z uwagi na otoczenie (żona i te sprawy). Poza tym kiedyś za "panienki";-) to owszem ogoliłem kilka razy. Miło to wspominam, za wyjątkiem samego momentu odrastania. Więc jak już to robić to regularnie.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Ja stosuję metodę pośrednią. Strzygę maszynką do strzyżenia z grzebieniem ustawionym na 4 mm (minimum jakie ma moja maszynka). Po takim zabiegu nogi są prawie bez włosów. Strzygę także resztę ciała, bo bez tego wyglądał bym jak orangutan. Grzebienia nie zdejmiję bo sama maszynka podrażni skórę i włosy są krótkie i ostre jak szczecina.
Wystarczy co dwa tygodnie taki zabieg zrobić i nie ma problemów.
Wystarczy co dwa tygodnie taki zabieg zrobić i nie ma problemów.
- Danon
- Stary wyga
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Nie ma to znaczenia, włosy są takie same jak by nie były strzyżone.meras pisze:jednak nie jak raz już zaczniesz trzeba to robić systematycznie
Jest dokładnie tak jak piszesz. Juz nie mogę znieść widoku tych długich kudłów. Jednak strzyżenie w stosunku do golenia to szybka czynność i nie pociąga za sobą tzw. wrastających włosów, co po goleniu często się zdarza.Danon pisze:Myślę że to mit. Włoski odrastają do pewnej długości - a później jakby przestawały rosnąć. Inna sprawa że jak raz przyzwyczaisz się do braku zbędnego owłosienia będziesz chciał do takiego stanu rzeczy powracać :).
- kasior
- AdminTeam
- Kontakt:
- rajski
- Się Rozkręca
- Kontakt:
Re Golenie - Depilacja
Ja będę zachęcał do golenia nóg. Cóż bywam często na basenach plażach i w podobnych miejscach. Niedobrze mi się robi jak widzę gęste owłosione nogi klaty czy plecy. Nie chcę nikogo urazić, kto takie włosy ma i lubi je. Mam na myśli moje prywatne odczucie. Nie mógł bym się czuć dobrze we włochatej skórze. Pyzatym uważam, że ogolone nogi wyglądają dużo lepiej. A jak na to moi kochani forumowicze nałożymy pewną tkaninę to już w ogóle… :) pozdrowienia ;)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
bonczo to na co czekać. Maszynka do strzyżenia w markecie lub targowisku za jakieś 30 zł i masz to co chcesz. Piszę oczywiście o akumulatorowej z zasilaczem a nie tym warczki bezpośrednio do sieci, bo to złom i nie warto go kupować.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2008, 20:12 przez papa_smerf, łącznie zmieniany 1 raz.
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
Z depilacja to u mnie ciezko- moja skora na nogach fatalnie przyjmuje jakiekolwiek proby depilacji (szczegolnie uda)- reaguje badz to podraznieniem i krostami, badz wrastaniem wlosow w skore (glownie po plasterkach). Sporadyczne przypadki wrastania zdarzaja sie nawet bez depilacji, dlatego zazwyczaj po prostu przycinam wloski na nogach w miare krotko, lub co jakis czas gole je zwykla elektryczna maszynka do strzyzenia. Nie sa wtedy idealnie gladkie, ale na pierwszy rzut oka nie widac roznicy :)
FD... czym sobie zasluzylem na tak regularne pozdrowienia? :P
pozdrawiam rowniez :)
FD... czym sobie zasluzylem na tak regularne pozdrowienia? :P
pozdrawiam rowniez :)
- papa_smerf
- AdminTeam
- Kontakt:
-
- Stary wyga
- Kontakt:
Ja niestety ostatnio chodzę zaniedbany, bo, żona mi kołki na głowie ciosa z tego powodu. Ona uważa, że facet z ogolonymi nogami wygląda co najmniej dziwnie (ja wogóle wygladam dziwnie) a poza tym odrastające włoski ją drapią. Kiedyś ją przekonałem, że sobie wygolę nogi (o trwalszej depilacji nawet nie mam co z nią dyskutować), a potem regularnie o nie dbałem. po miesiącu oberwało mi się, bo ona się skapowała, że to wcale nie jest tak, że mi tak wolno odrastają. Ciekawe, że moje wydepilowanie pod majtkami jej nie przeszkadza.