Pomysły na upowszechnienie...?

Tutaj dyskutujemy ogólnie na tematy związane z nową moda czyli noszeniem rajstop przez facetów.

Moderatorzy: anipoki, dr.pantyhose

chlopak19

Pomysły na upowszechnienie...?

Post autor: chlopak19 » 16 mar 2008, 10:05

Moze zamiast od razu promowac rajstopy jako unisex, wymyslic forme przejsciowa? Np. Spodnie rybaczki dla facetow z podszywanymi rajstopami, cos na zasadzie koszulek, ktore wygladaja jak jedna na drugiej, gdzie na wierzchu jest ta z krotkim rekawem, a pod spodem ta z dlugim? Tyle fajnych rzeczy i urozmaicen mozna by wprowadzic do zwyklych ubiorow. Tylko nie wiem czy odwagi gdzies po drodze brakuje, czy pomyslow, czy jeszcze czegos innego? Jak sadzicie?

A moze Wy macie pomysly na jakies nietypowe ciuchy? :)
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 16 mar 2008, 13:11

czy ja wiem... widzialem foty z jednego z pokazow mody meskiej kasior wrzucal i tam byly szorty plus rajstopy nie przyszywane... mysle, ze pomysl podszywania rajstop do ubrania jest kiepski bo szybciej sie z uzyja i ciezko byloby cos takiego zakladac. ja bylbym za pewnym tradycjonalizmem chociaz jestem otwarty na ciekawe propozycje to taki pomysl mi akurat sie nie podoba. rajstopy jako unisex to chyba najprostsza i najczytelniejsza forma rozpowszechniania
Awatar użytkownika
kasior
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: kasior » 16 mar 2008, 20:14

też tak myślę
Awatar użytkownika
phman.plwro
Się Rozkręca
Się Rozkręca
Kontakt:

Post autor: phman.plwro » 17 mar 2008, 13:39

Popieram - rajstopy to rajstopy - coś innego już nimi nie będzie...
Mateusz

Post autor: Mateusz » 18 mar 2008, 19:48

Dokładnie. To coś w stylu jakby zrobić t-shirty z "wbudowanymi" biustonoszami ( o ile takich nie ma, nie znam się najlepiej). To by było bez sensu, gdyż o to chodzi, że biustonosz ma dać kobiecie tą wygodę jaką daje ;D Więc jaki byłby sens zakładać rybaczki z "wbudowanymi" rajstopami? sam nie wiem :o
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 19 mar 2008, 05:03

moglyby byc podpinane na zamek podkolanowki :P Kreatywnym trzeba byc ;)
Radziu

Post autor: Radziu » 19 mar 2008, 11:09

bonczo pisze:... To coś w stylu jakby zrobić t-shirty z "wbudowanymi" biustonoszami ( o ile takich nie ma, nie znam się najlepiej)....
Tshirty to może nie, ale są topy sportowe z wbudowanym sportowym biustonoszem :)

A co do pomysłu rybaczek z wbudowanymi podkolanówkami to pomysł poroniony z kilku powodów:

1. skarpetki zmienia się codziennie, spodnie już nie koniecznie.
2. skarpetki szybciej się zużywają niż spodnie.
3. prawdopodobnie taki zestaw byłby niewygodny, szczególnie podczas zakładania.
4. i tak pewnie prawie nikt tego nie kupi, podobnie jak to się ma z męskimi rajstopami.
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 19 mar 2008, 14:28

Radziu pisze:A co do pomysłu rybaczek z wbudowanymi podkolanówkami to pomysł poroniony z kilku powodów:

1. skarpetki zmienia się codziennie, spodnie już nie koniecznie.
Proponuje na drugi raz przeczytac uwaznie moj post, jak bedziesz chcial odpowiedziec ;]
Napisalem wyraznie PODPINANE, a nie przyszyte.
Radziu

Post autor: Radziu » 19 mar 2008, 14:32

hehe, a skąd wniosek że nie czytałem :lol:

A tak poważnie to musiałbys mieć do jednych spodni z 5 par przypinanych podkolanówek, żeby to zaczęło mieć sens.

Zresztą czy nie lepiej zakładać oddzielnie podkolanówki :?: Możesz sobie wtedy wybrać taki wzór jak Ci pasuje, a nie jak producent spodni sobie wymyślił.
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 19 mar 2008, 14:36

Nie lepiej, bo mezczyzni nie nosza dopasowanych rybaczek z podkolanowkami, a taki zestwa bylby oznaczony jako meski i rozniac sie chocby podpinka, bylby rozroznialny przez zwyklych facetow, ktorzy nie krepowaliby sie tego kupowac i chodzic w tym.
A co to za problem dolaczyc dodatkowe 3, 4 pary podpinanych podkolanowek do spodni :) w zestawie lub osobno :)
Radziu

Post autor: Radziu » 19 mar 2008, 14:42

chlopak19 pisze:...taki zestwa bylby oznaczony jako meski i rozniac sie chocby podpinka, bylby rozroznialny przez zwyklych facetow, ktorzy nie krepowaliby sie tego kupowac i chodzic w tym...
No właśnie co do tego mam poważne wątpliwości.
Awatar użytkownika
papa_smerf
AdminTeam
AdminTeam
Kontakt:

Post autor: papa_smerf » 19 mar 2008, 14:48

Mężczyźni nie lubią tracić dużo czasu na takie podpinanie czegoś do spodni. Przynajmniej ja nie miałbym cierpliwości, zwłaszcza przypinać cieńki nylon do dość grubych spodni dżinsowych.
Obrazek
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 19 mar 2008, 15:16

chlopak19, nie mam pojecia jakby to w ogole mialo by sie trzymac. mam dobry pomysl zostan projektanten mode :] a tak powaznie to ja bylbym za tym co jest czyli wybrany nylon do wybranego ciucha. mysle, ze takie "podpinanie" nie przyjeloby sie. a co do upowszechnienia to juz znacie moje zdanie ;) rajstopy unisex najpredzej i najlatwiej trafny pomysl do upowszechnienia. zadne przypinania itp
chlopak19

Post autor: chlopak19 » 19 mar 2008, 15:19

tylko mi nie chodzilo o nylon ;] raczej o bawelne z niewielkim dodatkiem czegos rozciagliwego. Cos na zasadzie dopasowujacych sie do ciala koszulek.

Chyba zle to opisalem na poczatku :-P
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 19 mar 2008, 16:24

chlopak19, chyba raczej na pewno tak. ale to i tak nie zmienia mojego spojrzenia na tą sprawe :] jak to na forum sie dyskutuje sa zwolennicy sa i przeciwnicy ;)
Mateusz

Post autor: Mateusz » 19 mar 2008, 22:09

ja jednak jestem za pantyhosemanem, rajstopy to rajstopy, no ale z drugiej strony, mozna by bylo cos wymyslec dla tych, ktorzy lubia eksperymenty, a chlopak19 dalby sobie z tym rade :lol:
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 19 mar 2008, 22:16

bonczo, no tak Ci ktorzy lubia eksperymentowac niech to czynia ja nic nie zabronie przeciez :P
Mateusz

Post autor: Mateusz » 19 mar 2008, 22:20

no pewnie, ja tez, szczerze mowiac moze slusilbym sie sprobowac, jak to jest w czyms innym niz dotychczas ;-
Ostatnio zmieniony 20 mar 2008, 14:57 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 20 mar 2008, 10:46

bonczo nie to mialem na mysli :> ja tam watpie ze bym przymiezal cos takiego bo wole tradycyjne ubiory tzn szorty czy spodnie dlugi i rajstopy, ale jak ktos chce to ja przeciez nie zabraniam i moje zdanie nic do tego nie ma ;)
Mateusz

Post autor: Mateusz » 20 mar 2008, 14:57

ja rozumiem, ale mi chodzi o to, zeby zobaczyc jak by to sie nosilo, czy jest to wygodniejsze, jak sie zaklada i wogole, a zawsze mozna to odlozyc, a moze akurat bys zmienil zdanie :?
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 20 mar 2008, 15:12

szczerze mowiac watpie ;]
Mateusz

Post autor: Mateusz » 20 mar 2008, 15:16

ale ZAWSZE mozna tylko SPROBOWAC :D
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 20 mar 2008, 15:17

na razie nie ma czego probowac pogadamy o tym jak bedzie :P
Radziu

Post autor: Radziu » 20 mar 2008, 15:52

Czyli prawdopodobnie nigdy...
pantyhoseman

Post autor: pantyhoseman » 20 mar 2008, 16:25

moze i nigdy wiadomo moze ktorys z naszych forumowiczow bedzie kreatorem mody :P
ODPOWIEDZ